Rekonstrukcija stadiona u BiH

Brcanskamalta
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 14:17

rishovski je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Vala je budalaština da se ne osposobi Koševo za velike utakmice. I vrlo brzo bi se isplatilo to. Konkretno, evo samo da gledmao meč kontra Italije. Na Bilinom će u prodaji biti 10.000 karata obzirom na sponzore i ostala sranja. Uz standardne cijene, nema šanse da će zarada od ulaznica ići na više od 300.000KM.

S druge strane, na Koševu se može štampati komotno 30.000 ulaznica( otprilike 7.000 istok, 5.000 sjever, 4.000 jug, 14.000 zapad obzirom da tu otpadaju ova mjesta za sponzore, novinari, pa i Italijani u ćošak). Neka stave jeftinije cijene u odnosu na Zenicu, jer je kapacitet veći, a i da bi planulo sve, recimo 10-20-30. To je dupla zarada u odnosu na Bilino Polje.

Kroz tri ovakve utakmice, otplatili bi recimo novi travnjak.
Sve velike utakmice u Sarajevu smo redovno zavrsavali neslavno... Tako da nema potrebe da se igra tamo... Sarajlije su nezainteresovane za reprezentaciju,to su dokazali x puta,da nema raje van Sarajeva i van BiH,bila bi ti posjeta ko Zeljo i Sarajevo 10 do maksimum 15k...
15 hiljada je odlicna posjeta za BiH,nemas vise ni u Zenici, ali je problem sto Kosevo sa 15 milja izgleda "prazno"...Stadion je preglomazan.
Za BiH repku odlicno bi bilo stadion do 20 hiljada...tamam ali pravi fudbalski bez atletske.
Takvo nesto mozes imati za 25-30 mil eura, ne znam kakvim sto miliona se razbacuju samo za rekonstrukciju Koseva...to su ublehe kriminal ugradjivanja....yebes nas.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 13 jul 2019, 14:18

Pa eto Ajnadžić je taman toliko iz ZOI-a izvukao.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 14:48

Osim13 je napisao/la:Pa eto Ajnadžić je taman toliko iz ZOI-a izvukao.
Rapid je izgradio za 110 mil maraka jedan od najmodernijih stadiona u evropi a nama bi Ajnadzic za te pare da "adaptira"kosevo.
Vjerovatno misli da smo svi naograjsali.... :urnebes:
Oko 25-30 mil eura tamam se moze u BiH napraviti ekstra stadion bolji od Bilinog.....
Zar zaista drzava nema taj iznos ili interes da izgradi Nacionalni Stadion...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 jul 2019, 16:21

Za 20-25 miliona ali KM Bilino mozes srediti samo tako. Kapacitet da mu bude 20-25 hiljada, projekat ima, ima sve osim para. Tako da to ovako gledajuci i nisu neke pare za projekat od drzavnog znacaja, a dobijas mnogo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 16:34

redbull93 je napisao/la:Za 20-25 miliona ali KM Bilino mozes srediti samo tako. Kapacitet da mu bude 20-25 hiljada, projekat ima, ima sve osim para. Tako da to ovako gledajuci i nisu neke pare za projekat od drzavnog znacaja, a dobijas mnogo.
Moze i tako, gledajuci globalno na komplet BiH, a ne samo entitete ili kantone, 50 mil km je dovoljno na godisnjem nivou da svake godine uradis tri stadiona ....
Bilinom je dosta 10 miliona da ima 4 kategoriju i bude top.
Grbavici fali 15 mil ,10 mil za zapad i 5 za krov na istoku i poboljsanje opstih uslova stadiona....i oko stadiona....
Tusnju fali 10 miliona,za Istok i radove na sjeveru da se zavrsi, kao i estetiku oko Tusnja....(zavrsen istok komplet nosi cat3)
Eto za 35 miliona tri stadiona,jedan cat4,dva cat 3 (cifre su grube neka ide i do 40)ali to je sica imas onda tri top stadiona (lokacije su radi primjera moze i Bihac Mostar svejedno) i onda izadje strucnjak i kaze 100 milki za Kosevo.... :rol:
Za sto miliona sredis i ova tri,i Vrapcice, i Bihac,i nekoliko manjih stadiona, dva tri terena i td...i ostane ti za janjetine i rostilja :urnebes:
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 jul 2019, 16:42

A ovi naši odmah 100 MILIONA :rol:

Fudbalski klub Vojvodina izgradiće novi stadion na mestu sadašnjeg "Karađorđa" vredan 25 miliona evra, najavio je generalni direktor Dušan Bajatović.
Vlasnik stadiona biće Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP "Srbijagas", s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta. Kapacitet će biti 16.800 mesta i ispunjavaće sve najviše svetske standarde - izjavio je Bajatović, a preneo sajt kluba.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jul 2019, 18:38

Brcanskamalta je napisao/la:
Rapid je izgradio za 110 mil maraka jedan od najmodernijih stadiona u evropi a nama bi Ajnadzic za te pare da "adaptira"kosevo.
Oko 25-30 mil eura tamam se moze u BiH napraviti ekstra stadion bolji od Bilinog.....
rapid je izgradio za 50 miliona eura stadion koji nije ni izbliza jedan od najmodernijih stadiona u evropi jer je pun kompromisa, a pun ih je jer nisu imali više para nego tih pedeset miliona. ali opet je super stadion, nema priče.

kako znam? potpuno slučajno! prije dvije godine smo dijelili duplex na moru sa tipom koji je bio vođa izvedbenog projekta, tip je inžinjer iz austrijskog strabaga pa smo par puta uz pivu pričali o tome. nisu oni sami gradili nego su samo bili nadzorni organ a gradile su neke švabe a oni su nadgledali. jako jako interesantno! posebno je interesantna činjenica da se na 95% takvih projekata budžet probije za debelu sumu, a i ukrade se dosta (njegove riječi) ali rapid je bio toliko ograničen sa finansijama da niti je ko pokušao šta ukrasti niti su se izvođači usudili tražiti više, samo su skidali opcije i radili kompromise.

rapid je mislim imao finansijsku konstrukciju od 48 miliona a na kraju je koštalo sve 52 što je senzacionalno.

e sad, kad može rapid usred jednog od najskupljih gradova evrope napraviti toliki stadion za 50 miliona morali bi i mi moći za 10-15 (pa neka se ukrade i koji milion ako mora) a ne za tih 20-30 koje ti spominješ i tužno je da to ne uradimo jer je to za jednu državu kakvo god ona prkno bila sigurno veoma ostvariva stvar! ali jeb.iga, na kraju krajeva nemaju ni hrvati stadiona a viceprvaci su svijeta i ušli su davno u evropsku zajednicu!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 18:45

jestamaji je napisao/la:
rapid je izgradio za 50 miliona eura stadion koji nije ni izbliza jedan od najmodernijih stadiona u evropi jer je pun kompromisa, a pun ih je jer nisu imali više para nego tih pedeset miliona. ali opet je super stadion, nema priče.

kako znam? potpuno slučajno! prije dvije godine smo dijelili duplex na moru sa tipom koji je bio vođa izvedbenog projekta, tip je inžinjer iz austrijskog strabaga pa smo par puta uz pivu pričali o tome. nisu oni sami gradili nego su samo bili nadzorni organ a gradile su neke švabe a oni su nadgledali. jako jako interesantno! posebno je interesantna činjenica da se na 95% takvih projekata budžet probije za debelu sumu, a i ukrade se dosta (njegove riječi) ali rapid je bio toliko ograničen sa finansijama da niti je ko pokušao šta ukrasti niti su se izvođači usudili tražiti više, samo su skidali opcije i radili kompromise.

rapid je mislim imao finansijsku konstrukciju od 48 miliona a na kraju je koštalo sve 52 što je senzacionalno.

e sad, kad može rapid usred jednog od najskupljih gradova evrope napraviti toliki stadion za 50 miliona morali bi i mi moći za 10-15 (pa neka se ukrade i koji milion ako mora) a ne za tih 20-30 koje ti spominješ i tužno je da to ne uradimo jer je to za jednu državu kakvo god ona prkno bila sigurno veoma ostvariva stvar! ali jeb.iga, na kraju krajeva nemaju ni hrvati stadiona a viceprvaci su svijeta i ušli su davno u evropsku zajednicu!
To nije bas tacno jer nije Rapid sam finansirao stadion samo je ucestvovao neki postotak...
Stadion je u vlasnistvu grada a Rapid je imao ugovor o koristenju do 2039...sada i duze sigurno.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 13 jul 2019, 18:47

Od istoka Bilinog napraviti VIP TRIBINU ostale dovesti u nivo zapada i imas stadion kojeg se Njemacka ne bi sramila.

Kada je sa ovih 13 hiljada negostoljubiv stadion sta bi bilo sa 20 000..

Ukoliko iduce tri ne budemo porazeni niz bez poraza reprezentacije na BP ce biti 16 :tokralju:

Vidjecemo sta ce dotjerati jos u iducih mjesec dana osim nove press dvorane..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jul 2019, 18:54

jestamaji je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la: Rapid je izgradio za 110 mil maraka jedan od najmodernijih stadiona u evropi a nama bi Ajnadzic za te pare da "adaptira"kosevo.

To nije bas tacno jer nije Rapid sam finansirao stadion samo je ucestvovao neki postotak...
Stadion je u vlasnistvu grada a Rapid je imao ugovor o koristenju do 2039...sada i duze sigurno.
da, nije rapid sve sam platio ali je zatvorio finansijsku konstrukciju u dogovoru sa gradom i sponzorima, i imao je to što je imao. više nije bilo na raspolaganju.

inače rapid je vlasnik novog stadiona, nisu bili vlasnici prethodnog

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 19:06

I Stadion i zemljiste su u vlasnistvu grada Beca...Nisu vlasnici ni ovog...Samo korisnici...Vecinu finansijskih potreba zatvorio je grad Bec .
Nebitno, sustina je da neki debili u Sarajevu smatraju da isti iznos treba biti potrosen samo za rekonstrukciju Koseva sto ne bi prodali ni djeci u vrticu...
Ili u Tuzli gdje je grad takodjer vlasnik pa vidimo cirkus.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 jul 2019, 19:19

Brcanskamalta je napisao/la:I Stadion i zemljiste su u vlasnistvu grada Beca...Nisu vlasnici ni ovog...Samo korisnici...Vecinu finansijskih potreba zatvorio je grad Bec .
Nebitno, sustina je da neki debili u Sarajevu smatraju da isti iznos treba biti potrosen samo za rekonstrukciju Koseva sto ne bi prodali ni djeci u vrticu...
čovjek mi je rekao da je rapid vlasnik novog stadiona i da je to bio glavni uslov sa njihove strane da se krene u projekat, ako on laže lažem i ja, jeb.iga valjda on zna, on ga je gradio!
ne da mi se googlati, sigurno negdje pišu detalji

ali ko što veliš, to i nije bitno, bitno je da ovi naši šupci, prevaranti, lažovi i lopovi pokušavaju da zamažu oči narodu i kad treba i kad ne treba. nećemo mi nikad dobiti nacionalni stadion!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 19:29

jestamaji je napisao/la:
Brcanskamalta je napisao/la:I Stadion i zemljiste su u vlasnistvu grada Beca...Nisu vlasnici ni ovog...Samo korisnici...Vecinu finansijskih potreba zatvorio je grad Bec .
čovjek mi je rekao da je rapid vlasnik novog stadiona i da je to bio glavni uslov sa njihove strane da se krene u projekat, ako on laže lažem i ja, jeb.iga valjda on zna, on ga je gradio!
ne da mi se googlati, sigurno negdje pišu detalji

ali ko što veliš, to i nije bitno, bitno je da ovi naši šupci, prevaranti, lažovi i lopovi pokušavaju da zamažu oči narodu i kad treba i kad ne treba. nećemo mi nikad dobiti nacionalni stadion!
Upravu si, grad je poklonio stadion Rapidu dok je zemljiste i dalje u vlasnistvu grada. (Eto Imamovicu kako ljudi rade yebem ti pleme)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 13 jul 2019, 22:08

Dajte mi 26.5 milona KM i od Bilinog cu napraviti stadion da nam svi zavide.

Dignuti jug i sjever u nivou zapada i natkriti - 7 miliona KM
Na istoku dignuti jos jedan nivo na postojecu tribinu i natkrit ga, uraditi dodatne prostorije na stadionu koje ces dobiti dizanjem tribine. Istok bi bio na 2 sprata. - 13.5 miliona KM
Zamijeniti sve stolice na stadionu i moderne staviti (one preklopne), zamijeniti mreze i ograde izmedju tribina i terena... - 1.5 milion
Vizuelna rekonstrukcija zapada (vanji izgled, unutrasnji, vani bilbordi novi...) - 1 milion
Vanjsko uredjenje istocne tribine, na kojem ce biti oslikani Čelikovi simboli.
Kompletna rekonstrukcija postojecih prostora (od kancelarija do svlacionica) - 1 milion
Uredjenje oko stadiona (parking...) - 1 milion
Ostali troskovi - 1 milion
Moje usluge - 500k

Nacin finansiranja:
Fifa i uefa kroz razne fondove i lobiranja kod istih - 14 miliona
Federacija i ministarstva - 5 miliona
Savez - 3.5 miliona
Vlada zdk - 2 miliona
Grad Zenica - 2 miliona

Dobit ce te savrsen stadion za Čelik i reprezentaciju od 22.145 sjedecih mjesta.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 13 jul 2019, 22:38

redbull93 je napisao/la:Dajte mi 26.5 milona KM i od Bilinog cu napraviti stadion da nam svi zavide.

Dignuti jug i sjever u nivou zapada i natkriti - 7 miliona KM
Na istoku dignuti jos jedan nivo na postojecu tribinu i natkrit ga, uraditi dodatne prostorije na stadionu koje ces dobiti dizanjem tribine. Istok bi bio na 2 sprata. - 13.5 miliona KM
Zamijeniti sve stolice na stadionu i moderne staviti (one preklopne), zamijeniti mreze i ograde izmedju tribina i terena... - 1.5 milion
Vizuelna rekonstrukcija zapada (vanji izgled, unutrasnji, vani bilbordi novi...) - 1 milion
Vanjsko uredjenje istocne tribine, na kojem ce biti oslikani Čelikovi simboli.
Kompletna rekonstrukcija postojecih prostora (od kancelarija do svlacionica) - 1 milion
Uredjenje oko stadiona (parking...) - 1 milion
Ostali troskovi - 1 milion
Moje usluge - 500k

Nacin finansiranja:
Fifa i uefa kroz razne fondove i lobiranja kod istih - 14 miliona
Federacija i ministarstva - 5 miliona
Savez - 3.5 miliona
Vlada zdk - 2 miliona
Grad Zenica - 2 miliona

Dobit ce te savrsen stadion za Čelik i reprezentaciju od 22.145 sjedecih mjesta.
Daj meni 15 mil i napravicu od Tusnja stadion cat 4.
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 14 jul 2019, 06:29

Realno gledajući, bilo bi dobro renovirati Koševo, jer nam stadion takvog kapaciteta za utakmice protiv velikih repki. Smiješno je da vjerovatno u odlučujućoj utakmici kvalikacija protiv četverostrukog prvaka svijeta u direktnoj prodaji imamo 9-10 hiljada ulaznica.
1921

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 jul 2019, 08:21

kontrasviju je napisao/la:Realno gledajući, bilo bi dobro renovirati Koševo, jer nam stadion takvog kapaciteta za utakmice protiv velikih repki. Smiješno je da vjerovatno u odlučujućoj utakmici kvalikacija protiv četverostrukog prvaka svijeta u direktnoj prodaji imamo 9-10 hiljada ulaznica.
Nikad neću zaboraviti kad su ljudine iz saveza odvojile 5.500 ulaznica za sponzore i ostale, izašle ulaznice prvi dan da se kupe a red od željezničke do Binga :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jul 2019, 10:12

naš savez je takva skupina nesposobnih kretena, lopova i prevaranata da je to za nevjerovat!
ja mislim da smo mi jedini u evropi koji nisu u stanju napravito online prodaju ulaznica za utakmice, ko da je to atomska fizika!

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 14 jul 2019, 10:45

rishovski je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Vala je budalaština da se ne osposobi Koševo za velike utakmice. I vrlo brzo bi se isplatilo to. Konkretno, evo samo da gledmao meč kontra Italije. Na Bilinom će u prodaji biti 10.000 karata obzirom na sponzore i ostala sranja. Uz standardne cijene, nema šanse da će zarada od ulaznica ići na više od 300.000KM.

S druge strane, na Koševu se može štampati komotno 30.000 ulaznica( otprilike 7.000 istok, 5.000 sjever, 4.000 jug, 14.000 zapad obzirom da tu otpadaju ova mjesta za sponzore, novinari, pa i Italijani u ćošak). Neka stave jeftinije cijene u odnosu na Zenicu, jer je kapacitet veći, a i da bi planulo sve, recimo 10-20-30. To je dupla zarada u odnosu na Bilino Polje.

Kroz tri ovakve utakmice, otplatili bi recimo novi travnjak.
Sve velike utakmice u Sarajevu smo redovno zavrsavali neslavno... Tako da nema potrebe da se igra tamo... Sarajlije su nezainteresovane za reprezentaciju,to su dokazali x puta,da nema raje van Sarajeva i van BiH,bila bi ti posjeta ko Zeljo i Sarajevo 10 do maksimum 15k...
Izuzev onog meča sa Grčkom koju smo to mi slavno utakmicu završili sa velikim repkama
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 jul 2019, 10:55

grčka velika reprezentacija?

veliki su u evropi ovih pet sa tzv. ligama petice plus ev. holandija

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.