Batko je napisao/la:Dzaba sve, Emenike ga izdominiro u najvažnijoj tekmi karijere gdje sa loptom nije mogao bazen pogoditi a kamoli našeg igrača!!!!
Sent from Angelina's bed
U "genijalnoj" formaciji Safeta Sušića koji igra bez beka dok mu Kolašinac sjedi na klupi, svaljivanje krivice na Spahića je, u najmanju ruku, površnost (da ne upotrijebim neki grublji izraz)
Još mi reci da je i tebe, k'o i Safeta, iznenadila brzina kod Nigerijaca!
Spahić u najboljem timu, Ronalda nema
Štoper Bayera iz Leverkusena i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, našao se u idealnom timu grupne faze Lige prvaka. Prema izboru posjetitelja specijaliziranog portala whoscored.com, Spahić je među najboljim defanzivcima grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja. Interesantno je da među najboljih 11 nema prve zvijezde Real Madrida Cristiana Ronalda. Iako igra sjajno Portugalac se nije našao u najboljem timu, a najviše predstavnika ima Porto, dva.
Batko je napisao/la:Dzaba sve, Emenike ga izdominiro u najvažnijoj tekmi karijere gdje sa loptom nije mogao bazen pogoditi a kamoli našeg igrača!!!!
Spahic nije trenirao danima prije utakmice protiv Nigerije i bio je nedovoljno spreman odnosno nije bio 100% fit. Sto znaci da nemozes da ulazis 100% u duele itd. sto je poznata stvar. Da je Spahic bio fizicki spreman kao u prvom susretu protiv Argentine onda mislim da bi protiv Nigerije bolje odigrao. Osim toga nije imao lijevog beka i morao je sam da pokriva dvije pozicije. Sto je previse a posebno za 34 godisnjeg igraca. A Emenike je napravio dupli faul saplitanje i poslje toga guranje sto bi vecina evropskih sudija okarakterisali kao faul a da se radi o nekoj "poznatijoj" reprezentaciji jos i prije. Safet je morao da zna da ova selekcija nije jos uvijek "poznatija" evropska i da ce biti par gresaka, nepravdi po utakmici losijih sudija i tako je trebao da pripremi ovu momcad da ih to ne pokoleba on to nije uradio.
Sent from Angelina's bed
U "genijalnoj" formaciji Safeta Sušića koji igra bez beka dok mu Kolašinac sjedi na klupi, svaljivanje krivice na Spahića je, u najmanju ruku, površnost (da ne upotrijebim neki grublji izraz)
Još mi reci da je i tebe, k'o i Safeta, iznenadila brzina kod Nigerijaca!
To ne opravdava jako losu utakmicu Spahica.... Jeste bio na nemilosti ali zbog čega 4-5 pogrešnih dodavanja u prvih 10 minuta.. On kao kapiten je morao biti smiren a prvi je unio nervozu u ekipu..
Ako je toliko dobar morao je moći zaustaviti Emenika a svjedoci smo bili da ga je u najmanje 2 navrata otresao kao slinu... Tačno je da nije imao pomoć ali bi morao biti pametan i ne uzimati rizik, hoću reci da je morao izbijati lopte umjesto sto se upuštao u duele sa mnogo jačim od sebe!!!
Morao je uzimati rizik jer nije bilo lijevog beka. Spahic je morao da izlazi na beka i bas tu na neprirodnoj poziciji je bilo najvise tih krivih dodavanja. Osim toga ponavljam covjek nije trenirao danima prije utakmice znaci nije bio 100% spreman nesto kao Bicakcic protiv Argentine ili Dzeko protiv Rome neki dan. Emenike je napravio DUPLI FAUL na Spahicu a Sunjic kojega niko ni ne spominje je krivo reagovao kod gola isto. Osim toga Susic je znao da Spaha nije 100% spreman i opet se je odlucio da igra fakticki bez beka po toj strani. Ako je vec morao da mu igra Medunjanin mada to veze nema sa logikom onda bi bilo bolje da je izbacio Mujdzu nego Kolasinca jer su bas po toj strani napadali.
Spaha je trebao dobiti crveni danas, u prvom poluvremenu zbog starta nad Hazardom koji je krenuo sam prema golmanu, samo to sudija Gangelmann nije vidio ...
Pale_Companion je napisao/la:Spaha je trebao dobiti crveni danas, u prvom poluvremenu zbog starta nad Hazardom koji je krenuo sam prema golmanu, samo to sudija Gangelmann nije vidio ...
Pale_Companion je napisao/la:Spaha je trebao dobiti crveni danas, u prvom poluvremenu zbog starta nad Hazardom koji je krenuo sam prema golmanu, samo to sudija Gangelmann nije vidio ...
Pa je li te stid
Tako se nekome drugom obraćaj, meni nemoj
Pogledaj malo tekmu i pomenutu situaciju, također i reakcije svih koji su gledali tekmu i na tu scenu se oglasili... Sam Reinartz (igrač leverkusena) je izjavio da je to bio faul i da su imali sreće što to sudije nisu vidjele...
Inače Spahić je odigrao odlično, pogotovo u drugom dijelu, ali sve bi to palo u vodu da je teren napustio pred kraj prvog poluvremena ...
Zamora je napisao/la:Star je Spahic imamo Sunjica, Vranjesa, Hadzic Anela stopera
Šunjić je školovao Spahića na SP, pogotovo protiv Nigerije u vjerovatno najbitnijoj tekmi naše repke od postojanja! ruku na srce, ni sam Spaha se ne sjeća kad je zadnji put odigrao dobro, a kamo li odlično za repku .. igre u Leverkusenu su totalno nebitne, pošto ih uzimate kao argument u njegovu korist .. sam sebi je pljunuo u usta kad se vratio iz penzije!
Zamora je napisao/la:Star je Spahic imamo Sunjica, Vranjesa, Hadzic Anela stopera
Šunjić je školovao Spahića na SP, pogotovo protiv Nigerije u vjerovatno najbitnijoj tekmi naše repke od postojanja! ruku na srce, ni sam Spaha se ne sjeća kad je zadnji put odigrao dobro, a kamo li odlično za repku .. igre u Leverkusenu su totalno nebitne, pošto ih uzimate kao argument u njegovu korist .. sam sebi je pljunuo u usta kad se vratio iz penzije!
Mislis Susic sam sebi pljunuo u usta? Ja jos nisam vidio da je Spaha odigro oprostajnu tekmu, a nisam ni cuo izjave gdje navodi da se oprasta od repke. Pusti ti pricu sto su novinari & Susic otpisali njega i Misketa i oteli mu kapitensku traku.
Spaha i Miske su se oprostili od repke poslije SP, Spaha je to izjavljivao portalima (možda je i napisao pismo na Faceu, nisam upratio), dok je Miske napisao pismo!
uglavnom, pljunuli su sebi u usta i jedan i drugi, prvo što ga je pozvao i pokazao koliko smo jadni, tj. učinio da izgledamo takvi (mi kao repka i on kao selektor), a drugi što se odazvao!
Chinaglia je napisao/la:Spaha i Miske su se oprostili od repke poslije SP, Spaha je to izjavljivao portalima (možda je i napisao pismo na Faceu, nisam upratio), dok je Miske napisao pismo!
uglavnom, pljunuli su sebi u usta i jedan i drugi, prvo što ga je pozvao i pokazao koliko smo jadni, tj. učinio da izgledamo takvi (mi kao repka i on kao selektor), a drugi što se odazvao!
Situacija je trazila da se Emir vrati, na stranu njegov karakter i ponasanje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q