Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

legenda reala
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 13:43

joj Malika jes namazan :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 12 maj 2015, 13:45

Unofficialpage je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:Sedmine,četersenice,godišnjice nemaju apsolutno nikakve veze sa Islamskim propisima i to je također nešto što je zabranjeno.Pa čak i učenje određenih dijelova Kur'ana pred dušu mrtvog,je diskutabilno,odnosno učenjaci su se podjelili oko tog pitanja.Pa sad je samo pitanje ko će se kojem mišljenju prisloniti.Ali to je još jedan argument o neobaveznosti tih stvari koje se masni naplaćuju.Ali kao što gore neko iznad napisa,u Bosni je skupo i umrijeti.
Niti su zabranje niti obavezne. Kao što sam rek'o više vid običaja, to već kad hoćeš pa plati fino. Niti jedan hodža ti to neće reći da moraš radit, tvoja slobodna volja. To ne mora radit hodža već može neko iz porodice. Samo jednu činjenicu moramo zapamtit da i hodže moraju od nećeg živit i prehranit porodicu, plate su mizerne. Moraju ići na neka alternativna riješenja, ali koja on može da uradi. Ne može nešto radit za šta nema škole.
Oni što nema nikakvog utemeljenja u sunnetu i Kur'anu je zabranjeno,i to je bid'at,odnosno novotarija.A sedmine i četeresnice su to i ništa više.Oko učenja dijelova Kur'ana se slažemo,neka prihvati ko šta hoće od dva mišljenja,ali uzimanje para za to je apsolutno zabranjeno.Opet oko plata se slažemo jer često pričam o tome sa lokalnim hodžom,koji mi je ujedno i prijatelj.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 13:46

Virtu4l je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ja mislim da čovjeku dođe jeftinija svadba sa 200+ zvanica, nego dženaza.
Ma u oba slučaja si nayeb'o na kraju.
Da mi je neko oženjen ovo rekao, pa a'e...al' ti... :hmmmmm: :P

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 13:48

Unofficialpage je napisao/la:Samo jednu činjenicu moramo zapamtit da i hodže moraju od nećeg živit i prehranit porodicu, plate su mizerne. Moraju ići na neka alternativna riješenja, ali koja on može da uradi. Ne može nešto radit za šta nema škole.
Ja sam se igrom slučaja doveo u vezu sa jednim od njih i samo ću ti reći da je tom trenutku za mene bio najbogatiji čovjek na svijetu. Tada sam imao 18-19 godina i to je bio moj prvi kontakt sa moćnim i bogatim ljudima. Bukvalno, nije znao sa koje strane mu više 'kaplje'.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 13:49

AgentttB je napisao/la:Oko učenja dijelova Kur'ana se slažemo,neka prihvati ko šta hoće od dva mišljenja,ali uzimanje para za to je apsolutno zabranjeno.
:!:

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 12 maj 2015, 13:50

mandraX je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ja mislim da čovjeku dođe jeftinija svadba sa 200+ zvanica, nego dženaza.
Pametni uce na greskama, a jos pametniji na tudjim greskama, Virtual izgleda spada u ove druge tako da je apsolutno u pravu :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 13:51

mandraX je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Pa ženio se on :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 13:51

mandraX je napisao/la:Da mi je neko oženjen ovo rekao, pa a'e...al' ti... :hmmmmm: :P
Vazda sam znao udariti gdje boli :rol: :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 13:53

legenda reala je napisao/la: Pa ženio se on :mrgreen:
Opet? :mrgreen:
Virtu4l je napisao/la: Vazda sam znao udariti gdje boli :rol: :rol:
A boli znači?? :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 maj 2015, 13:53

legenda reala je napisao/la:joj Malika jes namazan :P
Moram branit :mrgreen:

@AgentttB Slažem se, ali to nije veliki problem i ne treba nešto pretjerano energiej trošit da se to zabrani i svakako će vremenom nestati to, a da hodža kaže da neće da uči bilo bi milion jezika što neće, mislili bi da nešto ima protiv njih. :D. A da nešto i šteti, vala i nije. Uzimanje para jest ali hedija nije, to je uzimao i Poslanik a.s. Plate su male, zakonski, najviše ima toplog obroka. :mrgreen:

@virtu zavisi s kojim hodžom, neke imaju ali večina nema, i večina ih jedva sastavlja kraj s krajem. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 maj 2015, 13:55

Pegi10 je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:Ceka se Nerminovic s odgovorom kako se veli hot-dog po naški. :kafa:
Nemoj ga vise zavrsit ce opet na aparatima. Nije jedini dijasporac sto ne zna dobro pricati bosanski jezik, samo sto je napravio gresku pa pitao pogresnog covjeka, a Cartman ga odavno ceka jos od otkrivanja bludnih radnji iz Austrije :mrgreen:
Neka nam kaže i položio je bosanski s desetkom ako bude znao. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 13:56

mandraX je napisao/la:
Ja znam za dva puta, zar ima još :?:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 maj 2015, 13:57

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Samo jednu činjenicu moramo zapamtit da i hodže moraju od nećeg živit i prehranit porodicu, plate su mizerne. Moraju ići na neka alternativna riješenja, ali koja on može da uradi. Ne može nešto radit za šta nema škole.
Ja sam se igrom slučaja doveo u vezu sa jednim od njih i samo ću ti reći da je tom trenutku za mene bio najbogatiji čovjek na svijetu. Tada sam imao 18-19 godina i to je bio moj prvi kontakt sa moćnim i bogatim ljudima. Bukvalno, nije znao sa koje strane mu više 'kaplje'.
Ja znam jednog ponasa se ko katolicki monah, živi u džamiji, ne vozi auto itd... dok znam jednog vozio SuperB eno neki dan vozi 120 na sat a6 pravi primjer.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 13:57

Vidi ove dvije lažovčine, pa ja kad na filmu vidim svadbu, odmah gasim film. Zato sam propustio neke od najvećih hitova na tu tematiku :rol:

Što rekla jedna naša forumašica, mandraX jel' te stid :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 13:57

legenda reala je napisao/la:
mandraX je napisao/la:
Ja znam za dva puta, zar ima još :?:
Ma šerijatski jarane, četiri je on zapiš'o. :mrgreen:

Namazan je to lik. :problem:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 maj 2015, 13:58

Virtu4l je napisao/la:Vidi ove dvije lažovčine, pa ja kad na filmu vidim svadbu, odmah gasim film. Zato sam propustio neke od najvećih hitova na tu tematiku :rol:
Tvoje Crnogorsko vjenčanje :?:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 13:59

Heller je napisao/la:Ja znam jednog ponasa se ko katolicki monah, živi u džamiji, ne vozi auto itd... dok znam jednog vozio SuperB eno neki dan vozi 120 na sat a6 pravi primjer.
Moja veza sa muftijom je bila malo drugačije prirode, legenda zna nešto više o tome :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 12 maj 2015, 14:04

@Otelo
Koju fifu igras?
Kao da sam zapamtio da igras PES,nesto kao da smo prije pricali o tome kako je PES bolji od fife :D

I kakvi su patchevi za tu fifu?

Kontam i ja kakvu fifu pocet ganjat,dojadio PES 2013,a nemam konfiguracije za 15ku :(

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 maj 2015, 14:05

Da nisi ko mali iso u Gluhu Bukovicu :D
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 maj 2015, 14:07

Heller je napisao/la:Da nisi ko mali iso u Gluhu Bukovicu :D
Imao je on nekih sličnih ispada. :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.