Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lillard
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Lillard » 05 apr 2017, 12:52

AeGon099 je napisao/la:Teško da će dobit Pelicanse. Nedavno su izgubili od njih, a još i sa Jukom u ekipi, i to dobrih 20ak razlike ako nije bilo i više. U odbrani nema ko parirati AD i Cousinsu. Ako se Dame ne aktivira, ne bi me čudilo da izgube osmo mjesto...
Zadnja utakmica, Pelicansima ništa ne znači, Portlandu sve. Milijardu posto pobjeda. Zadnjih par utakmica je isto problem što jednog od vodećeg dvojca ne služi šut, jednu tekmu Lillard loše šutira, drugu C.J. AKo obojica imaju svoju večer, Portland može uzet i više od 2 pobjede do kraja. Računam da bi i Pop mogao odmarat neke igrače pred PO :yawn:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 apr 2017, 12:57

Lillard je napisao/la:Izgubili dvije bez njega. Prva na jednu loptu, a sinoć protiv bolje momčadi, još Lillarda nije služio šut sekunde. Bio je Nurkić tu prošli put na gostovanju kod Utah pa je rezultat bio praktički isti. Polako, do kraja 4 utakmice, Portland će uzet dvije, Minnesotu i Pelicanse, dok Denver neće dobit svih 5. Pretpostavljam da gube od Houstona i Oklahome barem jednom što bi bilo dovoljno Portlandu za PO.
Da, ali porediti Juku (a maksuz sam gledao highlights s tog meca prije neki dan) u debiju i Juku do prije povrede je ogromna razlika. Sam sam bio zatecen koliko je napredovao u Blazersima posle samo nekoliko mjeseci. Nesto sto je doduse i logicno jer se naucio sve vise i vise kako igraju a i hemija izmedju njega i Lillarda je bas na velikom nivou :) Mogao bi staviti sta god, da rezultat ovaj put s Jukom nebi bio identican :)

Ako Juka nije 100 % spreman za PO, onda je bolje Blazersima da tankaju, jer nema teorije ici u PO bez centra protiv Warriorsa haha.. Izgubili su sa +20 gotovo protiv #4 ekipe... a sta onda ocekivati protiv oni zivotinja? I sa Jukom im mozda ne gine +20 a bez njega ne zelim ni da razmisljam. Iskreno, vjerovao sam da ce bez Juke biti dosta losiji i da nece pruzati ni priblizno iste rezultate ali da ce biti njegov izostanak ovako evidentan to je malo iznenadjujuce... Ovo nisam gledao uzivo, ali mec u Minnesoti je bio da Bog sacuva.

Live and die by the three :nene: :nene:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 apr 2017, 13:01

sajo10 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Izgubili dvije bez njega. Prva na jednu loptu, a sinoć protiv bolje momčadi, još Lillarda nije služio šut sekunde. Bio je Nurkić tu prošli put na gostovanju kod Utah pa je rezultat bio praktički isti. Polako, do kraja 4 utakmice, Portland će uzet dvije, Minnesotu i Pelicanse, dok Denver neće dobit svih 5. Pretpostavljam da gube od Houstona i Oklahome barem jednom što bi bilo dovoljno Portlandu za PO.
Da, ali porediti Juku (a maksuz sam gledao highlights s tog meca prije neki dan) u debiju i Juku do prije povrede je ogromna razlika. Sam sam bio zatecen koliko je napredovao u Blazersima posle samo nekoliko mjeseci. Nesto sto je doduse i logicno jer se naucio sve vise i vise kako igraju a i hemija izmedju njega i Lillarda je bas na velikom nivou :) Mogao bi staviti sta god, da rezultat ovaj put s Jukom nebi bio identican :)

Ako Juka nije 100 % spreman za PO, onda je bolje Blazersima da tankaju, jer nema teorije ici u PO bez centra protiv Warriorsa haha.. Izgubili su sa +20 gotovo protiv #4 ekipe... a sta onda ocekivati protiv oni zivotinja? I sa Jukom im mozda ne gine +20 a bez njega ne zelim ni da razmisljam. Iskreno, vjerovao sam da ce bez Juke biti dosta losiji i da nece pruzati ni priblizno iste rezultate ali da ce biti njegov izostanak ovako evidentan to je malo iznenadjujuce... Ovo nisam gledao uzivo, ali mec u Minnesoti je bio da Bog sacuva.

Pa znam, ali jbemu, ovdje se priča ko da je Portland bio zadnji na zapadu prije dolaska Nurkića, a bili su tu 8-9 čitavu sezonu. Naravno da ih je Juka poboljšao znatno, ali oni itekako mogu dobijat utakmice i bez njega. Sinoć je bila čudna utakmica, rezultat oslikava šutersku večer Portlanda, jedini C.J bio na razini, ostali baš i ne, makar je i Leonard uradio barem par stvari korisno za razliku od većine utakmica.

Oni neće tankirat dok god je Lillard u ekipi i zato mi je i najdraži igrač. Borit se do kraja pa šta bude, u PO uzet pobjedu mogu i bez Nurkića, s njim i dvije, prošle sezone je bilo 4:1, ali bile guste gotovo sve utakmice, tako da neće tu bit razbijanja nekog, bar se nadam.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 apr 2017, 13:10

Pa dobro, to jest tako. Nije POR bio na #15 prije Juke ali kad se uzme u obzir rekord sa njim i cinjeninca da u zadnjih 20 utakmica, ja mislim samo Spursi, Warriorsi i mozda Celticsi imaju bolji score, to je vec nesto... Naravno da bi i sa Jukom mogli izgubili, ali ja mislim i vjerujem da sa Jukom PO uopste nebi dosao u pitanje. Dok ovako je sve moguce. Hajd vidjetcemo na sta ce ovo sve izaci..

Kako god zavrsila ova sezona jedva cekam iducu sezonu! Bit ce interesantno vidjeti koga ce uzeti na draftu i sta ce uraditi na ljeto. Hoceli se rijesiti Turnera ili Crabbea? Meyers? Neznam gdje sam citao kao da CJa daju za PG ili Butlera, sta vec... ma daj ba.. Ludi su ako uopste pocnu da razmisljaju o nekom tradeu Damea/CJa. Pogotovo sad kad je Juka tu. Za razliku od mnogih ovdje ja mislim da bi Moe i Noah mogli biti vrlo dobri igraci, i pitanje je kako bi ova ekipa reagovala da se na jedno od ti pozicija dovede jos jedan superstar? Jedno je ipak 100 posto sigurno a to je da moraju dovesti backup centra za Juku.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 apr 2017, 13:36

Zar stvarno neko misli da Denver može biti ispred? Em zaostaju em lošija ekipa, em lošiji skor imaju?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 apr 2017, 20:03

Lillard je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:

Pa znam, ali jbemu, ovdje se priča ko da je Portland bio zadnji na zapadu prije dolaska Nurkića, a bili su tu 8-9 čitavu sezonu. Naravno da ih je Juka poboljšao znatno, ali oni itekako mogu dobijat utakmice i bez njega. Sinoć je bila čudna utakmica, rezultat oslikava šutersku večer Portlanda, jedini C.J bio na razini, ostali baš i ne, makar je i Leonard uradio barem par stvari korisno za razliku od većine utakmica.

Oni neće tankirat dok god je Lillard u ekipi i zato mi je i najdraži igrač. Borit se do kraja pa šta bude, u PO uzet pobjedu mogu i bez Nurkića, s njim i dvije, prošle sezone je bilo 4:1, ali bile guste gotovo sve utakmice, tako da neće tu bit razbijanja nekog, bar se nadam.
Jesu bili na 9. Mjestu i naravno da su mogli dobijati tekme i bez juke, ali zaboravljaš brate činjenicu zvanu Plumlee. Kakav god bio u odbrani, za ovog panja je O'Neil. I još je pasao dvojcu Dame & CJ, i oni su uz njega bili bolji.

Ali bez Masona a pogotovo bez Juke oni su daleko lošija ekipa od Denvera, i bez pomenutih ne bi sigurno bili na skoro 50% pobjeda.

Nevjerovatno je koliko ih Juka cjelokupno čini boljim, Dame je dobro počeo sezonu i posle je debelo pao sve do All stara. Kako je Juka došao lik postade prvi put igrač mjeseca, zašto? Pa Juka pravi strašne blokove i igraču kakav je Lillard ne treba ništa više da bude ubica. Dijeli asiste jer ih Juka pospremi pametno, dobija tekme koje prije nije. Ne samo Lillarda, i Crabbe je napredovao i sad je postao pravo važan igrač iz drugog plana. Vonleh je odličan kad je sa Jukom na terenu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 apr 2017, 20:45

DANTES je napisao/la:Zar stvarno neko misli da Denver može biti ispred? Em zaostaju em lošija ekipa, em lošiji skor imaju?
Pises gluposti kao i neki likovi prije 2,3 dana...
Naravno da ih mogu prestici, imaju utakmicu manje i ako je pobijede eto ih na istom (prednost Portlandu zbog medjusobnog duela), a zadnjih 4 tekme im treba kiks Portlanda ili kiks vise u odnosu na njih.

Ja znam samo jedno, dok Portland bez Juke gubi od raspale Minesote ovamo Denver u gostima pobjedjuje Miamija koji vodi grcevitu borbu za PO te Pelicanse...nemoj se iznenaditi ako uzmu veceras Huostona, i prije par sedmica u onom dvomecu je bilo neizvjesno, jedan su izgubili 1 poen razlike a drugi 4 poena razlike...ako ih pobijede eto ih na nuli...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 apr 2017, 20:53

hurem je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Zar stvarno neko misli da Denver može biti ispred? Em zaostaju em lošija ekipa, em lošiji skor imaju?
Pises gluposti kao i neki likovi prije 2,3 dana...
Naravno da ih mogu prestici, imaju utakmicu manje i ako je pobijede eto ih na istom (prednost Portlandu zbog medjusobnog duela), a zadnjih 4 tekme im treba kiks Portlanda ili kiks vise u odnosu na njih.

Ja znam samo jedno, dok Portland bez Juke gubi od raspale Minesote ovamo Denver u gostima pobjedjuje Miamija koji vodi grcevitu borbu za PO te Pelicanse...nemoj se iznenaditi ako uzmu veceras Huostona, i prije par sedmica u onom dvomecu je bilo neizvjesno, jedan su izgubili 1 poen razlike a drugi 4 poena razlike...ako ih pobijede eto ih na nuli...
Pa minesota je tukla i Denver. Denver je jedna luda ekipa i sigurno nisu psihički jaki da izdrže ovu borbu..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 05 apr 2017, 22:17

Kako da ne mogu? Ne samo da mogu, vec mogu i komotno. Uopste nije nemoguce da Denver zavrsi 41-41, a Portland 39-43. Portlandu fali puno kad Nurke nema.

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 05 apr 2017, 23:07

Da večeras igraju, Denver bi uzeo glat. Hajde Juka vraćaj se, dosta si odmarao. Dosadno otkako ne igraš :mrgreen:
Odlazi Safete.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 apr 2017, 04:45

Sreca izgubise Denverovci od brade veceras. Portland sutra mora uzeti Minnesotu, ako planiraju igrati PO. Dan kasnije Denver ponovo igra s Pelikansima i u slucaju poraza, stvari bi 99% bile rijesene. Sve je u njihovim rukama, valjda nisu toliki debili da ovo prokockaju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 06 apr 2017, 04:58

AeGon099 je napisao/la:Da večeras igraju, Denver bi uzeo glat. Hajde Juka vraćaj se, dosta si odmarao. Dosadno otkako ne igraš :mrgreen:
Vala ako mi vjerujes samo sam rezultate pratijo. Sto se kaze nije to to! Vracaj se Juka Bog ti pomogo da ne bude da sam majcu dzaba narucio maksuz za playoff!! :mrgreen: :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 apr 2017, 11:51

kobe24 je napisao/la:Sreca izgubise Denverovci od brade veceras. Portland sutra mora uzeti Minnesotu, ako planiraju igrati PO. Dan kasnije Denver ponovo igra s Pelikansima i u slucaju poraza, stvari bi 99% bile rijesene. Sve je u njihovim rukama, valjda nisu toliki debili da ovo prokockaju.
kao što sam rekao denver to ne može
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 06 apr 2017, 12:19

Jesam pozelio ostati budan do pola 5 ujutru pa makar bio zombie cijeli dan :D Nisam vjerovao da cu to osjecati hahahah.. Hajde Juka yeboteee vrati se :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 apr 2017, 13:09

sajo10 je napisao/la:Jesam pozelio ostati budan do pola 5 ujutru pa makar bio zombie cijeli dan :D Nisam vjerovao da cu to osjecati hahahah.. Hajde Juka yeboteee vrati se :D
Još malo, imam osjećaj da će se vratiti prije vremena ako bude trebalo. Sad neka uzmu Vukove i mislim da bi to moglo biti to.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 apr 2017, 14:08

Tracy3McGrady je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Jesam pozelio ostati budan do pola 5 ujutru pa makar bio zombie cijeli dan :D Nisam vjerovao da cu to osjecati hahahah.. Hajde Juka yeboteee vrati se :D
Još malo, imam osjećaj da će se vratiti prije vremena ako bude trebalo. Sad neka uzmu Vukove i mislim da bi to moglo biti to.
neka njemu noga zaraste, a ne da napravi novu hroničnu povrjedu radi nekih 5-6 dodatnih utakmica, poštujem portland, ali nama je juka potreban za reprezentaciju a ne da se oporavlja preko ljeta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 apr 2017, 14:43

nerminh74 je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
neka njemu noga zaraste, a ne da napravi novu hroničnu povrjedu radi nekih 5-6 dodatnih utakmica, poštujem portland, ali nama je juka potreban za reprezentaciju a ne da se oporavlja preko ljeta
to je to. ne kontam ljude koji su toliko srećni što će juka ili joka igrati u po. to odmah smanjuje šanse igranja za reprezentacije :crazy:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 06 apr 2017, 17:06

http://hoopshabit.com/2017/04/05/portla ... surviving/

Poređenje statistike u 20 utakmica s Nurkom, i 3 utakmice bez njega. Najinterersantnija stvar ovdje po meni je broj izgubljenih po utakmici, u 20 tekmi sa njim samo jednom bili jednocifreni, a bez njega ispod 10 u prosjeku imaju. :damn: Ali zato uticaj na efikasnost suigrača :salut:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 apr 2017, 22:50

Chris Kaman for a ten contract? Valjda da Nurka zamijeni ....

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 apr 2017, 23:31

HeraklitMracni je napisao/la:Chris Kaman for a ten contract? Valjda da Nurka zamijeni ....
Haha, pa zar se taj covjek trenutno uopste bavi kosarkom? Totalno sam zaboravio i da on postoji. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 7 gostiju.