FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Vidjecemo kakva ce situacija oko Toresa biti na kraju sezone, tj. kakvo ce biti njegovo misljenje, ako momak bude htio da napusti Liverpool izricito onda ce mu cijena sigurno i biti manja i klub ce ga morati prodati, ali opet ne mislim da ce biti jeftiniji od 35-40 miliona. Nije sad da nam nesto posebno treba, ali ako Pep procijeni da od Bojana nema hajra, vjerovatno ce traziti novu špicu, a za nasu igru Tores je tu najbolji. Uzevsi u obzir da cemo za Ibru dobiti 25 miliona, uz jos doplate nece to biti neki veliki trosak za klub. Nezadovoljstvo Toresa i njegova nesto slabija forma, kao i cinjenica da se cesto povredjuje, sve su razlozi da ne bude skuplji od 40 miliona.
Onda se opet postavlja pitanje sta sa Bojanom, posudba ne bi bila losa opcija, ili prodaja uz onu klauzulu da ga mozemo dovesti za duplo vise para, recimo prodati ga za 10 miliona, a da ga kasnije po klauzuli mozemo ponovo docesti za ne vise od 20 miliona. Njemu treba prostora da se razvije kao klasni igrac i za njega bi mislim idealan klub bio Ajax, PSV, Arsenal ili neko treci ko igra slicno kao mi.
Sto se Cesca tice, mislim da trenutno nema mjesta, kao sto rekoh jedino ako prodamo Maskerana, onda bi mozda mogao doci. Ali i to je opet komplikovano, mora se vidjeti stva Maskerana na kraju sezone, dal zeli radi minutaze napustiti klub, dal ga neko hoce kupiti i sl. Sto se tice Cesca vjerujem da bi on opet rado doshao, vidimo da i nije u nekoj formi u Arsenalu, da je cesto povrijedjen i to. Pod uvjetom da prodamo Maskerana, dolazak Cesca bio bi realna opcija, i finansijski i zbog mjesta u ekipi
Onda se opet postavlja pitanje sta sa Bojanom, posudba ne bi bila losa opcija, ili prodaja uz onu klauzulu da ga mozemo dovesti za duplo vise para, recimo prodati ga za 10 miliona, a da ga kasnije po klauzuli mozemo ponovo docesti za ne vise od 20 miliona. Njemu treba prostora da se razvije kao klasni igrac i za njega bi mislim idealan klub bio Ajax, PSV, Arsenal ili neko treci ko igra slicno kao mi.
Sto se Cesca tice, mislim da trenutno nema mjesta, kao sto rekoh jedino ako prodamo Maskerana, onda bi mozda mogao doci. Ali i to je opet komplikovano, mora se vidjeti stva Maskerana na kraju sezone, dal zeli radi minutaze napustiti klub, dal ga neko hoce kupiti i sl. Sto se tice Cesca vjerujem da bi on opet rado doshao, vidimo da i nije u nekoj formi u Arsenalu, da je cesto povrijedjen i to. Pod uvjetom da prodamo Maskerana, dolazak Cesca bio bi realna opcija, i finansijski i zbog mjesta u ekipi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- -Paja
- Kontakt:
Da, slozio bi se sa Romariom Fabregas i Torres se mogu dovesti za 80 miliona, naravno 5 najboljih igraca Barcelone +80 miliona za ovu dvojicu mada je tako ako klubovi ciji su ovi igraci budu ludi jer realno kome trabaju otpadci od igraca koji bi u Premiershipu najjacoj ligi svijeta bili na marginama?
Dio Arsenala
Romariooo je napisao/la:Vidjecemo kakva ce situacija oko Toresa biti na kraju sezone, tj. kakvo ce biti njegovo misljenje, ako momak bude htio da napusti Liverpool izricito onda ce mu cijena sigurno i biti manja i klub ce ga morati prodati, ali opet ne mislim da ce biti jeftiniji od 35-40 miliona. Nije sad da nam nesto posebno treba, ali ako Pep procijeni da od Bojana nema hajra, vjerovatno ce traziti novu špicu, a za nasu igru Tores je tu najbolji. Uzevsi u obzir da cemo za Ibru dobiti 25 miliona, uz jos doplate nece to biti neki veliki trosak za klub. Nezadovoljstvo Toresa i njegova nesto slabija forma, kao i cinjenica da se cesto povredjuje, sve su razlozi da ne bude skuplji od 40 miliona.
igrati sa samo jednim klasicnim zadnjim veznim je isuvise rizicno..povrijedi se buskets i sta onda...stavljat xavija ili keitu na tu poziciju i gubis njihovi 50 % mogucnosti..mislim nema logike to uraditi...jer u barceloni je zadnji vezni jedan od bitnijih igraca..s toga sumnjam da ce se ovo dogoditi..nije ni pep lud..da se prepusta takvom riziku..

Zadnja izmjena: T-MAC, dana/u 20 dec 2010, 11:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Mislim da bi Pep to uradio, sjeti se proslog ljeta da mu je Cesc bio jedina zelja, dakle znao je kako ce pokriti tu poziciju, vjerovatno je kontao da Keita pokriva to. Maskerano je doveden tek kad je sve oko Cesca propalo, pa zato i mislim da bi Pep vrlo rado opet isto uradio. Maskerano ne igra puno i moguce da se i pobuni na kraju sezone i zatrazi odlazak, ipak je on kapiten argetine i dobar igrac da bi ovako bio rezerva, a vidimo da ga Pep i koristi samo na toj jednoj poziciji. Odlazak Maskerana nije nimalo nerealna opcija, mislim da bi ga mogli prodati za 20 miliona, sto bi nam raspolovilo trosak oko dovodjenja Cesca. Pep vjerovatno vec zna kako b Cesca uklopio u sistem i zato mu je on i bio jedina zelja.
Vrlo je moguce da je izmedju celnika Arsenala i Barce postignut neki dogovor da se povratak Cesca prolongira za jos jednu sezonu. Ovo sto smo doveli Maskerana umjesto Cesca me podsjeca na situaciju kad je Pepova prva zelja bio Vilja, pa ga nismo mogli dovesti i onda dodje Ibrahimovic, ali vec sledece sezone se stvar popravi.
Vrlo je moguce da je izmedju celnika Arsenala i Barce postignut neki dogovor da se povratak Cesca prolongira za jos jednu sezonu. Ovo sto smo doveli Maskerana umjesto Cesca me podsjeca na situaciju kad je Pepova prva zelja bio Vilja, pa ga nismo mogli dovesti i onda dodje Ibrahimovic, ali vec sledece sezone se stvar popravi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ne vjerujem da ce se Mascherano prodavati,tek je kupljen,polako se privikava na ovaj sistem.Sam je rekao da mu je jasno da nece previse igrati,barem ne na pocetku,dok se ne privikne na sredinu,sistem igre...Vjerujem da ce ga Guardiola sve vise koristiti.
Mislim da je najpotrebnije dovesti nekog stopera,lijevog beka.Abidal je odlican,ali je vec u godinama,Maxvell je isto dobar,a ima tu i Adriano koji moze to odigrati.Na stoperskim pozicijama tanki,Puyol i Pique su tu,Milito stalno povrijedjen,Abidal alternativa.Treba tu jedan stoper klasni.
Treba razmisljati za buducnost,dovoditi igrace da se priviknu na sistem,da uce od Xavia,Inieste,nece oni vjercno biti tu.Xavi uskoro puni 31. godinu,ali vjerujem da on moze jos par sezona odigrati na ovom nivou,Iniesta je ipak dosta mladji.Ali ipak,kazem,vezna linija je najvaznija,tako da treba razmisljati vec sada koji bi igraci mogli biti perfektni za Barcu.
Mislim da je najpotrebnije dovesti nekog stopera,lijevog beka.Abidal je odlican,ali je vec u godinama,Maxvell je isto dobar,a ima tu i Adriano koji moze to odigrati.Na stoperskim pozicijama tanki,Puyol i Pique su tu,Milito stalno povrijedjen,Abidal alternativa.Treba tu jedan stoper klasni.
Treba razmisljati za buducnost,dovoditi igrace da se priviknu na sistem,da uce od Xavia,Inieste,nece oni vjercno biti tu.Xavi uskoro puni 31. godinu,ali vjerujem da on moze jos par sezona odigrati na ovom nivou,Iniesta je ipak dosta mladji.Ali ipak,kazem,vezna linija je najvaznija,tako da treba razmisljati vec sada koji bi igraci mogli biti perfektni za Barcu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
S obzirom da se govori o krizi, tj dugovanjima kluba, nesto sam kontao koje bi igrace mogli prodati kao bi se nesto zaraadilo, ili kako bi se dodatno pokrila kupovina nekih novih igraca. Imamo dosta igraca za koje se na ljeto mogu uzeti kakve-takve pare, a koji nam nisu toliko neophodni.
Hleb-5 mill
Caceres-7 mil
Henrique 3 mill
Kierson 5 mill
Maxwell 10 mill
Ibrahimovic 25 mill (novac koji nam Milan mora platiti na kraju sezone)
Bojan 10 mill (uz klauzulu za ponovni otkup)
Makerano 20 mill
Eto kad vidimo sve ovo sto se moze prodati, moze se dobiti na ljeto nekih 80-90 milionceka, te komotno mozemo dovesti neka tri fantasticna igraca, npr Bastos, Cesc i Torres
I naravno, u prvi tim potpuno uvesti mladog Tiaga i stopera Fontasa
Hleb-5 mill
Caceres-7 mil
Henrique 3 mill
Kierson 5 mill
Maxwell 10 mill
Ibrahimovic 25 mill (novac koji nam Milan mora platiti na kraju sezone)
Bojan 10 mill (uz klauzulu za ponovni otkup)
Makerano 20 mill
Eto kad vidimo sve ovo sto se moze prodati, moze se dobiti na ljeto nekih 80-90 milionceka, te komotno mozemo dovesti neka tri fantasticna igraca, npr Bastos, Cesc i Torres
I naravno, u prvi tim potpuno uvesti mladog Tiaga i stopera Fontasa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ja bi najvise volio da se forsiraju Thiago i Fontas.Fontas ima vece sanse da igra,ako se ne dovede nikakav stoper.Momak je fantastican,smiren,jak u duelu,zna igrati a cesto kao i Pique prenese loptu.To bi bilo pametno po meni.
Thiago je odlican i bilo bi lijepo,cak i mislim da ce vec sljedece sezone dobijati vise sanse,ali opet sve zavisi od toga da li ce Barca kupiti nekoga na toj poziciji,ali svejedno bi trebao igrati vise.
Moze se dosta love zaraditi na ovim posudjenim igracima,to je sigurno.
Thiago je odlican i bilo bi lijepo,cak i mislim da ce vec sljedece sezone dobijati vise sanse,ali opet sve zavisi od toga da li ce Barca kupiti nekoga na toj poziciji,ali svejedno bi trebao igrati vise.
Moze se dosta love zaraditi na ovim posudjenim igracima,to je sigurno.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- -Paja
- Kontakt:
Ma zavrseno ba sve ko i ljetos ono kad je do pocetka svjetskog Fabregas trebao preci kao i proslo i pretproslo ljetoRomariooo je napisao/la:Mislim da bi Pep to uradio, sjeti se proslog ljeta da mu je Cesc bio jedina zelja, dakle znao je kako ce pokriti tu poziciju, vjerovatno je kontao da Keita pokriva to. Maskerano je doveden tek kad je sve oko Cesca propalo, pa zato i mislim da bi Pep vrlo rado opet isto uradio. Maskerano ne igra puno i moguce da se i pobuni na kraju sezone i zatrazi odlazak, ipak je on kapiten argetine i dobar igrac da bi ovako bio rezerva, a vidimo da ga Pep i koristi samo na toj jednoj poziciji. Odlazak Maskerana nije nimalo nerealna opcija, mislim da bi ga mogli prodati za 20 miliona, sto bi nam raspolovilo trosak oko dovodjenja Cesca. Pep vjerovatno vec zna kako b Cesca uklopio u sistem i zato mu je on i bio jedina zelja.

Dio Arsenala
- Blue_He4rt
- Kontakt:
Zasto Fabregas?Busquets vam je bas zahvalan igrac,ne pravi greske, uklapa se u vas sistem igre.Znaci dolaskom Cesca bi potrosili nekih 30-50 miliona iz dosade iako Sergio-u nista ne fali!
Chelsea F.C.
Fontas me iznenadio nevjerovatno pozitivno, cvrst, miran, siguran, dobra pas igra, bas sve ono sto treba stoperu Barce. Mogao bi on biti nasa buducnost, zato kontam mozda i nema potrebe dovoditi nekog stopera na ljeto, Pujol moze igrati jos, Abidal ga moze fino zamijeniti, takodje i Milito ako bude spreman, a sto vise prilike ce Pep davati i Fontasu kako bi ovaj sazrijevao.
Tiago ce imati svoje mjesto u sredini kako god , naravno kao rezerva, cak i ako dodje Cesc, Afelay ce mislim biti koristen vise u napadu.
I Bojana ne treba jos otpisivati, ima jos vremena do kraja sezone da se pokaze, mada ja nesto ne vjerujem, mislim da ce otici na posudnu neku ili u prodaju, a da cemo dovesti vrhunskog napadaca ubicu, Torresa akobogda.
Tu je i Jefrren, i on bi zbog dolaska Afelaya mogao biti prodan ili posudjen, ko god da ga uzme nece se zeznuti, dobar je igrac vec sad i moze jos napredovati sigurno.
Tiago ce imati svoje mjesto u sredini kako god , naravno kao rezerva, cak i ako dodje Cesc, Afelay ce mislim biti koristen vise u napadu.
I Bojana ne treba jos otpisivati, ima jos vremena do kraja sezone da se pokaze, mada ja nesto ne vjerujem, mislim da ce otici na posudnu neku ili u prodaju, a da cemo dovesti vrhunskog napadaca ubicu, Torresa akobogda.
Tu je i Jefrren, i on bi zbog dolaska Afelaya mogao biti prodan ili posudjen, ko god da ga uzme nece se zeznuti, dobar je igrac vec sad i moze jos napredovati sigurno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Takodje mislim da ce Affelay nekako vise biti koristen u napadu,znaci da igra po krilu,a u sredini ako zatreba.Dobar je Ibi,moze igrati u vezi i djelovati po krilu,to je odlicno.
Sad nesto ne vjerujem da ce se dovoditi neki klasni napadac,mozda neko kao zamjena,jer realno gdje bi igrao taj neko ? Messi,Villa,Pedro,sve ubice,mali,brzi,odlicna kombinatorika izmedju nih,izmjena mjesta perfektna,kretnje u napadu...
Sad nesto ne vjerujem da ce se dovoditi neki klasni napadac,mozda neko kao zamjena,jer realno gdje bi igrao taj neko ? Messi,Villa,Pedro,sve ubice,mali,brzi,odlicna kombinatorika izmedju nih,izmjena mjesta perfektna,kretnje u napadu...
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
nidjo_barca je napisao/la:Takodje mislim da ce Affelay nekako vise biti koristen u napadu,znaci da igra po krilu,a u sredini ako zatreba.Dobar je Ibi,moze igrati u vezi i djelovati po krilu,to je odlicno.
Mora biti tu jos napadaca, kao sto sad imamo recimo Bojana i Afelaja, samo je pitanje da li cemo sledece sezone imati Bojana ili nekog drugog, recimo Torresa. Jeste da bi neko uvijek morao biti na klupi ako su svi spremni, ali nema to veze, bice povreda, potrebe za odmorom i sl, ne bi trebalo biti nezadovoljstva
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- nidjo_barca
- Kontakt:
Ma ne znam,moguce je sve,ko zna sta se sve moze desiti.Citao sam da Guardiola,zajedno sa Rosellom vec planira Barcu za 2011/2012 sezonu.Dobro je to,vidi se da Guardiola lijepo razmislja,kao sto sam i ja vec rekao,treba misliti na buducnost.
Mozda se i Afellay pokaze vrhunski,pa ne bude potrebe za kupovinom veznog ili u napadu igraca.Jedva cekam da dodje i da pocne igrati,nadam se da ce nas oduseviti i da ce biti prvoklasno pojacanje.
A sutra je na rasporedu i kup utakmica protic Athletic Bilbaa na Camp Nou,trebalo bi tu izaci sa mozda i najjacim sastavom,probati mozda rijesiti neke stvari u prvoj utakmici.Poslije toga slijedi manja pauza,pa zbog toga mislim da nece nesto posebno Guaridiola odmarati igrace.
Mozda se i Afellay pokaze vrhunski,pa ne bude potrebe za kupovinom veznog ili u napadu igraca.Jedva cekam da dodje i da pocne igrati,nadam se da ce nas oduseviti i da ce biti prvoklasno pojacanje.
A sutra je na rasporedu i kup utakmica protic Athletic Bilbaa na Camp Nou,trebalo bi tu izaci sa mozda i najjacim sastavom,probati mozda rijesiti neke stvari u prvoj utakmici.Poslije toga slijedi manja pauza,pa zbog toga mislim da nece nesto posebno Guaridiola odmarati igrace.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
moja idealna postava za narednu sezonu:
............Vilja..........Torres.........
..................Messi...................
.........Iniesta.............Xavi........
Bastos.............Sergio..........Dani Alves
.................Puyol........Pique......
klupa: Abidal, Milito, Fontas, Adriano, Keita, Fabregas, Tiago, Afelay, Pedro
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
romario ti previse lomis glavu koga ce kupiti ili koga nece .Mascherano se nece prodavati , nema potrebe da se prodaje , jedan od najboljih zadnjih veznih sjedi na klupi u slucaju da se Sergio povredi , Pep nikada nece igrati bez zadnjeg veznog , to ti mora biti jasno , jer ekipa bez zadnjeg veznog ne uspijeva .Thiago i Fontas ce u sada u 12. ili u 1. mjesecu biti promovirani u 1. ekipu , znaci vise minuta , vise igre . Thiago je talenat , ima potencijal da bude bolji od Xavija , sada hoce li to iskoristiti ostaje da se vidi . Fontas je dobar igrac , stoper - u Barci su obratili paznju na to kakav im stoper treba i to su dobili u Fontasu , naravno jos je uvijek malo nesiguran ali ce to proci s utakmicama i minutama koje odigra u dresu Barce . U napadu imamo Bojana i mladog Jeffrena - za kojeg ja mislim da moze vrlo lako uspjeti . Bojan je solidan , ja nemam nista protiv Bojana i Jeffrena da ulaze s klupe , sve dok to njima ne smeta nece ni meni . Tako da nema potrebe za Torresom ili nekim trecim . Cesc ako bi se dovodio to bi bilo da zamjeni Xavija koji vise ne moze , ali ima Xavi jos sezonu - dvije ispred njega . Vi se ne brinite oko transfera i uzivajte u nogometu , jer ovo sto danas gledamo , to se ne dogadja cesto .
Pozicija koja jedino skripi je levi bek.
Sto bi nesto menjali u napadu kad smo na 16 utakmica postigli 51 gol???
za levog beka bi smo mogli dovesti Bastosa,ali on je previse napadacnnki orjentisan,Druga opcija je po meni DAVID SANTON iz intera,dali se secate 2008 u ligi sampiona kako je cuvao Ronalda,a tad je imao 18 godina
Prosle sezone je bio povredjen,ali je i dalje odlican,veoma je brz i jak,dobar je i u napadu i u odbrani.3. opcija je Bale koji bi bio skup ali mozda najbolje resenje za barcu.
Onda,u sredini ne treba nikog dovoditi,sanse da se mascherano proda su jednake nuli,covek je rekao da je presrecan u barci,da razume sto je na klupi i sve vise i vise napreduje,osim toga ,imamo i afellaya,koji ce osim u napadu cesto sluziti i kako zamena xaviu ili iniesti.Takodje je i tu supertalentovani Thiago koji uz dosta truda mozda da nadmasi i xavia i fabregasa i iniestu.
Moje misljenje je da bi trebalo u januaru prebaciti Fontasa u prvi tim i dati mi priliku do juna da igra,ako se do tada uklopi i pokaze kao igrac za buducnost,onda ga treba ostaviti,ako se kojim slucajem ne dokaze,onda treba iskesirati jedno 25-30 miliona i dovesti Davila Luiza ili Thiaga Silvu.Napad nebi trebalo puno menjati ,osim dovesti nekog igraca slicnih kvaliteta kao pedro,da usled njegove povrede imamo dostojnu zamenu.Torres je zanimljiva opcija,Sigurno bi zeleo da predje u Barcelonu,jer je vise puta izjavljivao da ga zanimaju trofeji,a ne pare,sto 99 % u Liverpoolu ne moze da dobije.Igra dugo u repki sa pola tima barcelone,tako da bi se odlicno uklopio
Sto bi nesto menjali u napadu kad smo na 16 utakmica postigli 51 gol???

za levog beka bi smo mogli dovesti Bastosa,ali on je previse napadacnnki orjentisan,Druga opcija je po meni DAVID SANTON iz intera,dali se secate 2008 u ligi sampiona kako je cuvao Ronalda,a tad je imao 18 godina

Onda,u sredini ne treba nikog dovoditi,sanse da se mascherano proda su jednake nuli,covek je rekao da je presrecan u barci,da razume sto je na klupi i sve vise i vise napreduje,osim toga ,imamo i afellaya,koji ce osim u napadu cesto sluziti i kako zamena xaviu ili iniesti.Takodje je i tu supertalentovani Thiago koji uz dosta truda mozda da nadmasi i xavia i fabregasa i iniestu.
Moje misljenje je da bi trebalo u januaru prebaciti Fontasa u prvi tim i dati mi priliku do juna da igra,ako se do tada uklopi i pokaze kao igrac za buducnost,onda ga treba ostaviti,ako se kojim slucajem ne dokaze,onda treba iskesirati jedno 25-30 miliona i dovesti Davila Luiza ili Thiaga Silvu.Napad nebi trebalo puno menjati ,osim dovesti nekog igraca slicnih kvaliteta kao pedro,da usled njegove povrede imamo dostojnu zamenu.Torres je zanimljiva opcija,Sigurno bi zeleo da predje u Barcelonu,jer je vise puta izjavljivao da ga zanimaju trofeji,a ne pare,sto 99 % u Liverpoolu ne moze da dobije.Igra dugo u repki sa pola tima barcelone,tako da bi se odlicno uklopio

MVP - Messi-Villa-Pedro
Ne kazem ni ja ljudi da ne valja ovo ovako, ovako kako igramo to je briljantno i sad ce cini kao nam niko ne treba, al ne treba zaboraviti da sad nemamo problema s povredama, a ako se neko povrijedi onda nemamo dostojnu zamjenu, npr neka se povrijedi neko od napadackog trojca mesi vilja pedro, onda ostajemo samo na Bojanu, koji nije ni izbliza klasa ove trojice, i to je belaj, i zato mislim da bi za sledecu sezonu moralni mijenjati Bojana i prosiriti kvalitet u napadu, a ovu cemo seonu nekako izgurati.
Sto se sredine terena tice, tu nam Cesc naravno u ovom trenutku nije potreban, sve dok Xavi moze igrati nema neke velike potrebe za Cescom, ali ako bi se recimo prodavao Maserano kazem, onda bi bilo dobro vec na ljeto dovesti Cesca.
Zadnjeg veznog imamo i to je Sergio, Maskerano je dakle samo zamjena, a dostojna zamjena moze biti i Keita.U vecini utakmica toliko smo dominatni da nam tu poziciju moze igrati cak i Xavi, ili Fabregas, jer jednostavno igramo viktorije, tak da to uopste nije kriticno kao sto neko misli.
Lijevi bek je mozda i najveci prioritet od svih, i to da bude jako ofanzivan, znaci neko tipa Bastos ili Bale, a da onda Abidal bude rezerva i za beka i za stopera, i onda imamo sve pokriveno vrlo kvalitetno.
Lako je reci ne treba nam niko, ali ako krenu povrede ljudi moji nece vise biti ovako petardi, moze biti problema jer kad igraju Bojan ili Keita to nije to.
Sto se sredine terena tice, tu nam Cesc naravno u ovom trenutku nije potreban, sve dok Xavi moze igrati nema neke velike potrebe za Cescom, ali ako bi se recimo prodavao Maserano kazem, onda bi bilo dobro vec na ljeto dovesti Cesca.
Zadnjeg veznog imamo i to je Sergio, Maskerano je dakle samo zamjena, a dostojna zamjena moze biti i Keita.U vecini utakmica toliko smo dominatni da nam tu poziciju moze igrati cak i Xavi, ili Fabregas, jer jednostavno igramo viktorije, tak da to uopste nije kriticno kao sto neko misli.
Lijevi bek je mozda i najveci prioritet od svih, i to da bude jako ofanzivan, znaci neko tipa Bastos ili Bale, a da onda Abidal bude rezerva i za beka i za stopera, i onda imamo sve pokriveno vrlo kvalitetno.
Lako je reci ne treba nam niko, ali ako krenu povrede ljudi moji nece vise biti ovako petardi, moze biti problema jer kad igraju Bojan ili Keita to nije to.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
...ako dodje bastos,prije da ce on sjediti na klupi umjesto abidala...on je previse napadacki orijentisan,a takvog beka vec imamo na desnoj strani...abidal je zadobio povjerenje guardiole i ne vjerujem da bi ga ovaj odmah na klupu stavio ako dodje bastos...a torres nam ne treba jer imamo pedra koji je odlican...Romariooo je napisao/la:moja idealna postava za narednu sezonu:
-
- Kontakt:
moje licno misljenje da ttrenutno barci fabregas ne treba a pogotov ne tores , dokle god xavi igra kako igra fabregas nek ceka u arsenalu a sto se toresa tice to je glupost cista pored villje i pedra dovodit igraca koji je 3 sezone u katastrofalnoj formi po meni je glupost jedina pozicija koja skripi je ljevi bocni mada i to nije tolko strasno
Moja idealna postava za sledecu sezonu
Mesto Luiza bi mogli Fontasa ubaciti u vatru odma od jaunara.
TAko je bilo i sa Busquetsom,kreno je svaku da igra od prve,napocetku je gresio i kasnije je sazreo u odlicnog igraca.Ista prica i sa Thiagom, kome bi trebalo da ti veliku minutazu od sledece sezone,Tada ce imati 20 i vec ce izrasti u odlicnog veznog igraca,mislim da ce sporije napredovati ako bude igrao po 10 minuta svaki peti mec.
On bi trebao da krene od prve protiv nekih slabijih protivnika,tipa deportivo,zaragozza,malaga....
Pa ako mu ne bude islo ,Pep samo ubaci na poluvremenu Xavia ili Iniestu.Ne verujem da sad on moze da pokvari igru igrajuci od prve minute,ako je okruzen celom prvom postavom.
----VILLA(BOJAN)-----PEDRO(AFELLAY)----
------------------MESSI------------------
---------INIESTA----XAVI(THIAGO)--------
BALE------------BUSQUETS---------ALVES
-------------PIQUE-----PUYOL(LUIZ)---------
-----------------VALDES -----------------
EDIT:DAVID LUIZ takodje moze izvanredno da odigra i na poziciji levog beka,tako da bi njegovim dovodjenjem ubili 2 muve,imali mi veoma mladog(23) i kvalitetnog beka,koji bi isto toliko dobro mogao da igra i kao stoper

Mesto Luiza bi mogli Fontasa ubaciti u vatru odma od jaunara.
TAko je bilo i sa Busquetsom,kreno je svaku da igra od prve,napocetku je gresio i kasnije je sazreo u odlicnog igraca.Ista prica i sa Thiagom, kome bi trebalo da ti veliku minutazu od sledece sezone,Tada ce imati 20 i vec ce izrasti u odlicnog veznog igraca,mislim da ce sporije napredovati ako bude igrao po 10 minuta svaki peti mec.
On bi trebao da krene od prve protiv nekih slabijih protivnika,tipa deportivo,zaragozza,malaga....
Pa ako mu ne bude islo ,Pep samo ubaci na poluvremenu Xavia ili Iniestu.Ne verujem da sad on moze da pokvari igru igrajuci od prve minute,ako je okruzen celom prvom postavom.
----VILLA(BOJAN)-----PEDRO(AFELLAY)----
------------------MESSI------------------
---------INIESTA----XAVI(THIAGO)--------
BALE------------BUSQUETS---------ALVES
-------------PIQUE-----PUYOL(LUIZ)---------
-----------------VALDES -----------------
EDIT:DAVID LUIZ takodje moze izvanredno da odigra i na poziciji levog beka,tako da bi njegovim dovodjenjem ubili 2 muve,imali mi veoma mladog(23) i kvalitetnog beka,koji bi isto toliko dobro mogao da igra i kao stoper

Zadnja izmjena: losmi, dana/u 20 dec 2010, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
MVP - Messi-Villa-Pedro
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.