Francuzi su poceli uzimati primat pa makar to mizerno zvucalo.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- Omerbavarac
- Kontakt:
Re: Bundesliga
A pazi Serije A.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Pancer
- Kontakt:
Re: VfB Stuttgart
Vidi vidi pa ima tema Stuttgart ako se neko nađe u Stuttgart-u neka mi se slobodno javi
evo čim krene sezona dobijete od mene prava izvještaje iz prve ruke 
Nogomet SEX pa opet malo nogometa
Brazil 1:7 NJEMAČKA
NK Široki Brijeg
HKK Široki Brijeg
Panceri Vatreni Zmajevi
Brazil 1:7 NJEMAČKA
NK Široki Brijeg
HKK Široki Brijeg
Panceri Vatreni Zmajevi
Dresovi svih klubova za predstojeću sezonu...

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- kraljttbvb
- Kontakt:
Po meni samo wolfsburg ima gori dres od naseg 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nakon Cileanca Jare i Grka Kapina Mainz se sprema dovesti Djuricica iz Benfice sto bi bio strasan transfer.
Djuricic je dosta mlad i veliki talenat.
Igra skoro sve pozicije u ofanzivnom dijelu.
Djuricic je dosta mlad i veliki talenat.
Igra skoro sve pozicije u ofanzivnom dijelu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Wolfsburg postao gusarki klub, no BvB-ov je ipak najružniji. Užasno im izgledaju domaći dresovi. Hertha, Frankfurt, Schalke, Bayer tradicionalno imaju lijepe dresovi, a svakako da je Bayern-ov ove sezone najljepši 
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
HSV i Hertha najljepši 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Učini mi se da se PSG se priključio Bundesligi.

Vidi njega

Vidi njega
- farinelli123
- Kontakt:
Ma kakvi, Bajernov (nas) domaci dres za ovu sezonu kao da je pravio neko sa odsustvom smisla za estetiku, eventualno neki od brace daltonista. Jedini grdji dres koji smo imali u novijoj povjesti je onaj crveno beli iz perioda LVG-a.Neutral je napisao/la:Wolfsburg postao gusarki klub, no BvB-ov je ipak najružniji. Užasno im izgledaju domaći dresovi. Hertha, Frankfurt, Schalke, Bayer tradicionalno imaju lijepe dresovi, a svakako da je Bayern-ov ove sezone najljepši
Retko ruzan dres imamo.
•
Kalle mudro zbori, igrači se neće dovoljno odmoriti za novu sezonu.Čudi me da iz Dortmunda šute.Bayern Munich chairman Karl-Heinz Rummenigge has accused his club's league rivals of coercing to make life difficult for the German champions.
The Bundesliga season commences on August 22, with Bayern's World Cup winners in training for only a few weeks at that stage.
At a meeting of club managers several months ago, Rummenigge made a request to put the new season back one week, so that those involved in the World Cup finals could enjoy a longer rest - but this suggestion was dismissed.
And Rummenigge complained to the Bild newspaper: "The reason for that is that they saw it as their only chance to cause Bayern any problems.
"I would like to see a bit more solidarity among the clubs who sent a lot of players to the World Cup. Dortmund also sent eight or nine players."
Bayern were hardest hit by Germany's success in Brazil, with seven players all involved in the final last Sunday.
They are not due to start pre-season training until the first week in August, leaving them only a few weeks to prepare for the start of the new season and Bayern's opening clash with Wolfsburg on Friday, August 22.
That puts the champions at a handicap, according to Rummenigge who nevertheless believes his club have the best coach to deal with it in Pep Guardiola.
"He had this same experience in 2010 when he was in charge of Barcelona and many of his player came back late as world champions, but Barca still defended their league title and won the Champions League," he said.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ma kakav Dortmund, oni su tu trostruko manje opterećeni...
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Ova izjava Kallea je u rangu one sammerove da su najbolji jer najviše treniraju...
Sent from my ST25i using Tapatalk
Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren
Što priznaćeš i nije daleko od istine.Pale_Companion je napisao/la:Ova izjava Kallea je u rangu one sammerove da su najbolji jer najviše treniraju...
Ako ne treniraju više od drugih kako su onda onako tehnički, taktički i fizički nadmoćni?
Sigurno ne od istih treninga kao što ih drugi imaju.
Inače prelistao sam transfere, polovčino je liga poslovala, znamo ko je dobar posao uradio,
ali u velikom minusu zasad su Hannover, Eintracht i Werder, debelo su slabiji.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
@klare ako stvarno sam ne kontaš apsurdnost takve izjave onda stvarno
by the way ovo je dosad najveći gubitak za bundesligu , falit će mi moram priznat
[youtube][/youtube]
Ima još dosta do kraja transfer fenstera ali dosta klubova tapka u mjestu a dosta je posla za mnoge ... Hertha i Mainz su ko nešto i kupovali, werder uzeo Izu al njima treba jak remont, Freiburg zadržao Mehmedija ali izgubio Gintera... Hoffa mi je interesantna, Koln me ugodno iznenadio sa nekoliko jako kvalitetnih i pametnih poteza ...
Eintracht ništa nije napravio a imaju puno rupa, još je i novi trener tu ... Oni ako se ne trgnu hitno su po meni jedni od ozbiljnijih kandidata za ispadanje... A pored toga nemaju ni para
HsV tek treba da riješi strukturalna pitanja, tamo trenutno reformski duh vlada
Okozismo se čekajući Golfsburg i njihove bombetine
U Hannofi isto tako stenju, ludi Martin Kind neki dan izašao u javnost sa podacimo koliko još tačno para imaju na raspolaganju, koje pozicije još kupuju i koji su im igrači interesantni
Uglavnom uvijek interesnatno za pratit i ima se šta
, zato i volimo ovu ligu 
by the way ovo je dosad najveći gubitak za bundesligu , falit će mi moram priznat
[youtube][/youtube]
Ima još dosta do kraja transfer fenstera ali dosta klubova tapka u mjestu a dosta je posla za mnoge ... Hertha i Mainz su ko nešto i kupovali, werder uzeo Izu al njima treba jak remont, Freiburg zadržao Mehmedija ali izgubio Gintera... Hoffa mi je interesantna, Koln me ugodno iznenadio sa nekoliko jako kvalitetnih i pametnih poteza ...
Eintracht ništa nije napravio a imaju puno rupa, još je i novi trener tu ... Oni ako se ne trgnu hitno su po meni jedni od ozbiljnijih kandidata za ispadanje... A pored toga nemaju ni para
HsV tek treba da riješi strukturalna pitanja, tamo trenutno reformski duh vlada
Okozismo se čekajući Golfsburg i njihove bombetine
U Hannofi isto tako stenju, ludi Martin Kind neki dan izašao u javnost sa podacimo koliko još tačno para imaju na raspolaganju, koje pozicije još kupuju i koji su im igrači interesantni

Uglavnom uvijek interesnatno za pratit i ima se šta
Agieren statt reagieren
Ne znam sta cekaju odredjeni Bundesligasi s obzirom da su pripreme vec pocele.Schalke,Wolfsburg spavaju a ni ostali nisu odradili neki posebno dobar posao.Werder ako se izvuce i ove sezone onda nesto nije uredu s ovom ligom...Hsv i dalje u nekim svojim problemima,mogli bi oni sa Werderom igrati derbi u cvajti.
Generalno malo znacajnih imena je doslo u Bundesligu...Immobile,Sommer
. S druge strane otisli su ter Stegen,Mandzukic,Kroos 
Generalno malo znacajnih imena je doslo u Bundesligu...Immobile,Sommer
U Njemačkoj vlada ta euforija oko titule svjetskog prvaka (a to je i najbitnije, ta titula), a na transfer tržištu stanje možda čak nikad gore u zadnjih par godina (bar za sada).
Pored ovog što adnan reče za Immobilea i Sommera, može se tu još kao značajnije ime izdvojit i Stocker (to bi Herthi mogao biti pun pogodak), a Heitinga je onako po imenu interesantan. Možda i Holanđanina možemo svrstat u tu grupu, kao zvučno ime, od njega ćemo vidjet šta će biti.
Ali iskreno na cijelom tržištu evropskom, svjetskom je sranje, pa oko jednog Jamesa se spominju i vrte cifre od 80 miliona (momak jeste dobar, ali, ali...).
Šteta što neki bundesligaš ne kaparisa Dembu Ba, ode on za siću u Besiktas. Iako su tu sigurno Turci platu podebljali. Mislim da bi Ba dobro došao nekim bundesligašima.
A najsmješniji je Eintracht koji drugu godinu za redom se vrti oko Bendtnera, koji u potpunosti uživa u mladalačkom životu i trenutno mu ozbiljan fudbal i nije u glavi....
Wolfsburg je sa De Bruyneom i Gustavom uspio prije, navući dvije veće ribe (pogotovo oko Gustava su dobili bitku s gigantima), ali sada to ide malo teže. Wolfsburg sve imalo veće zvijezde mora preplatit da bi ih navukao u vučju jazbinu. A još tržište ludo ko nikad, baš onako blesavo....Oko Lukakua se vrte špekulacije i on bi i njima i cijeloj BuLi sjeo pravo, ali konkurencija i oko njega se čini jaka. Nije nemoguće da dođe, ali žestoka borba izgleda tu Vukove još čeka.
A o Hsv-u nemojmo opet počinjat priču o Zweite-i, kad oni ne mogu ispast nikako.....
Samo čekam da još neko krene opet Hoffu povezivat s Zweitom....
A Hoffo je doduše za sad na tržištu solidan posao uradio.
Nekih transfera će još biti, mislim na one zvučne. Samo za sad se čini da će se teško nadmašit prethodne dvije godine.
Euforija je velika u Njemačkoj, pa taman i da se ne desi nešto još spektakularno na transfer tržištu, ipak nas očekuje sjajna sezona. A moguće da će neki mladi klinci isplivati ili će ovi već poznati mlađi njemački igrači još više bljesnuti...
Pored ovog što adnan reče za Immobilea i Sommera, može se tu još kao značajnije ime izdvojit i Stocker (to bi Herthi mogao biti pun pogodak), a Heitinga je onako po imenu interesantan. Možda i Holanđanina možemo svrstat u tu grupu, kao zvučno ime, od njega ćemo vidjet šta će biti.
Ali iskreno na cijelom tržištu evropskom, svjetskom je sranje, pa oko jednog Jamesa se spominju i vrte cifre od 80 miliona (momak jeste dobar, ali, ali...).
Šteta što neki bundesligaš ne kaparisa Dembu Ba, ode on za siću u Besiktas. Iako su tu sigurno Turci platu podebljali. Mislim da bi Ba dobro došao nekim bundesligašima.
A najsmješniji je Eintracht koji drugu godinu za redom se vrti oko Bendtnera, koji u potpunosti uživa u mladalačkom životu i trenutno mu ozbiljan fudbal i nije u glavi....
Wolfsburg je sa De Bruyneom i Gustavom uspio prije, navući dvije veće ribe (pogotovo oko Gustava su dobili bitku s gigantima), ali sada to ide malo teže. Wolfsburg sve imalo veće zvijezde mora preplatit da bi ih navukao u vučju jazbinu. A još tržište ludo ko nikad, baš onako blesavo....Oko Lukakua se vrte špekulacije i on bi i njima i cijeloj BuLi sjeo pravo, ali konkurencija i oko njega se čini jaka. Nije nemoguće da dođe, ali žestoka borba izgleda tu Vukove još čeka.
A o Hsv-u nemojmo opet počinjat priču o Zweite-i, kad oni ne mogu ispast nikako.....
Samo čekam da još neko krene opet Hoffu povezivat s Zweitom....
Nekih transfera će još biti, mislim na one zvučne. Samo za sad se čini da će se teško nadmašit prethodne dvije godine.
Euforija je velika u Njemačkoj, pa taman i da se ne desi nešto još spektakularno na transfer tržištu, ipak nas očekuje sjajna sezona. A moguće da će neki mladi klinci isplivati ili će ovi već poznati mlađi njemački igrači još više bljesnuti...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Evo moglo bi bit malo svježeg mesa na tržištu - 5 brazileirosa (4 šahtjar i 1 metalist) i 1 gaučos (šahtjar) ne bi više avionom u ukrajinu. Sa sadašnjim plaćama vjerojatno nisu zanimljivi u bundesu, ali ako se odreknu premije za rizik (koji kako smo vidjeli baš i nije zanemariv), možda bi se nešto i moglo dogovorit (vukovi, kusen ili štrumpfovi).
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Kiyotake za 4,3 mil eura u Hannover. Mislim da će se u HSV kajati (ako su bili zainteresovani, mozda je bila samo špekulacija) jer očekujem od Japanca da eksplodira. Ovo je treće veliko pojačanje ovog kluba (Joselu i Albornoz), a uz njih su doveli i nekoliko mladih igrača velikog potencijala poput Karamana ili Rankovića. Kind je najavio velika ulaganja i očekuje se da će oni ovo ljeto skuckati 22- 25 mil eura na pojačanja. Novi i puno jači Hannover ove godine.
Mozda da razmisle o Marinu, Holtbyu ili Mulleru kao rješenju za krilne pozicije. Prije godinu, dvije pričalo se o ulasku četiri investitora u Hannover, dokle su sa tim došli zna li neko? Niedersachsen je bogata regija prepuna velikih kompanija (Tui, Rossmann, Continental, Hannover Re, Schaeffler Group, VW) i logično bi bilo da ga podrže, klub ima potencijal.
Mozda da razmisle o Marinu, Holtbyu ili Mulleru kao rješenju za krilne pozicije. Prije godinu, dvije pričalo se o ulasku četiri investitora u Hannover, dokle su sa tim došli zna li neko? Niedersachsen je bogata regija prepuna velikih kompanija (Tui, Rossmann, Continental, Hannover Re, Schaeffler Group, VW) i logično bi bilo da ga podrže, klub ima potencijal.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Joselu i nije neko pojacanje.
Slažem se. Trebao je Hannover dovesti Diega Costu, Jamesa Rodrigueza ili Balotellija. Kako su samo došli do ovog Joseluarikimo je napisao/la:Joselu i nije neko pojacanje.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.