Jamak: Nismo se prepali Plzena, pokušat ćemo ih iznenaditi
Glavna tema nogometašima Željezničara nakon jučerašnjeg ždrijeba Lige prvaka jesu utakmice protiv češkog prvaka Plzena koji je favorit u dvomeču protiv našeg prvaka.
Većina igrača su u izjavama nakon ždrijeba kazali da su dobili najgoreg mogućeg protivnika, te da su šanse za prolazak minimalne.
Nermin Jamak veznjak Željezničara je igrač koji je u stanju odigrati utakmicu za ocjenu 10 i koji zna češto lucidnim potezima odlučiti utakmicu.
Ovaj izdanak Željine škole želi se što bolje pripremiti pred utakmice u Ligi prvaka, te nastupima u Premijer ligi, gdje Željezničar ponovo želi osvojiti pehar najbolje ekipe
"Realno je da smo dobili teškog protivnika, koji je prošle sezone u Evropi pregazio i jednog Napolija sa Cavanijem i Hamšikom. Pored velikog kvaliteta kojeg posjeduje naš protivnik ja sam optimista i siguran sam da ćemo dobro odigrati obje utakmice. Svi su nas već otpisali, ali mi se nismo prepali Plzena i pokušat ćemo ih iznenaditi. Nadamo se da će nas klub iz Češke podcijeniti što bi nama odgovaralo i mogli bi se nadati nečemu. Radimo odlično i do početka prve utakmice bićemo maksimalno spremni za nove utakmice u najjačem klupskom takmičenju u Evropi", nada se 27-godišnji Jamak.
Pored utakmica u Ligi prvaka, Željezničar spreman želi do nove titule u Premijer ligi
"Vjerujem da će kostur ekipa ipak ostati na okupu, te da će nam se brzo vratiti Kvesić i Zolotić. Mi smo prvaci države i tako ćemo se ponašati i u narednom prvenstvu, želimo odbraniti titulu i jos jednom dokazati da nam ne može niko ništa u našoj zemlji. Kao najozbiljnijeg konkurenta vidim ekipu Širokog Brijega, koja je zadržala najbolje igrače i pojačala se ciljano. Pored Širokog ukoliko zadrže Mešanovića i Kajkuta, Čelik bi mogao biti pravo iznenađenje prvenstva", završio je razgovor za naš portal Nermin Jamak.
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001