FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

moustapha
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la moustapha » 09 okt 2010, 10:52

secer je napisao/la:
Jos jednom ponavljam da cu objasniti njegov sistem 4-2-3-1 kojeg je doveo do perfekcije kada budem imao vremena.
nema potrebe jer nemas pojma.
pa i yebena kladionica prati tvoje postove i odredjuje kvote upravo po njima. naravno, ako ti kazes da ce pobijediti jedan klub, to znaci da ce sigurno izgubiti i obratno.
:D :D :D
#divovi

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 09 okt 2010, 11:01

moustapha je napisao/la:
secer je napisao/la:
Jos jednom ponavljam da cu objasniti njegov sistem 4-2-3-1 kojeg je doveo do perfekcije kada budem imao vremena.
pa i yebena kladionica prati tvoje postove i odredjuje kvote upravo po njima. naravno, ako ti kazes da ce pobijediti jedan klub, to znaci da ce sigurno izgubiti i obratno.
:D :D :D
Lud je ovaj seco 100 % :lol: :lol:
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 okt 2010, 11:15

secer je napisao/la:
đeš tako reći čo'eku :oops: to je samo njegov ritual pred svaku utakmicu. on misli i vjeruje u sasvim suprotno od onoga što napiše. valjda gata, ne bi li njegov tim dobio. :D
secer je napisao/la: seco is king, gero sucks, ende i aus 8-) :D
moRe bit, lepi moj. nego, kako opravdavaš svoje fudbalsko znanje osim nekih konstatacija, koje idu tebi u prilog. :lol:
van gaal krivac? Jogi plagijator? koga on kopira? odgovor na ova i neka druga pitanja očekujem od:
secer je napisao/la:ja sam fudbal :!:
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 okt 2010, 11:38

pa, postavi ta pitanja i mr. fudbal ce ti odgovoriti.
ali, ali, moras reci slijedece: ;)
kingu, sahu, tito, mr. fudbal-u, dozvolite meni, amateru i laiku da vam se obratim i postavim vam par pitanja pa da me vi, ziva legenda, prosvjetlite i uvedete u tajne ove discipline koju onomad izmislise urodjenici kada im je dojadilo da prte silne kokosove orahe, lubenice i dinje pa shvatise da ih je lakse prebacivati kikanjem :lol:

doduse, sad nemam vremena posto sam obecao djeci da cu ih voditi u jedan dvorac koji se nalazi u blizini.
znaci, ti postavi ta pitanja koja te muce i ocekuj odgovor tamo u aksamskom vremenu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 09 okt 2010, 14:20

pojavile se spekulacija da bi Bayern mogao dovesti Kaku... sta vi mislite o tome?

http://www.sportmedien.eu/fc-bayern-mue ... kaka-11924

Takodje, spominje se i mladi Mateo Kovacic (16 godina) igrac U19 ekipe Dinama iz Zagreba, ima li neko vise saznanja o ovom klincu?

Bayern se povezuje sa dosta lijevih bekova, za ocekivati je pojacanje na toj poziciji u januaru...
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 09 okt 2010, 14:32

pasha_the_one je napisao/la:
Takodje, spominje se i mladi Mateo Kovacic (16 godina) igrac U19 ekipe Dinama iz Zagreba, ima li neko vise saznanja o ovom klincu?
Najtalentiraniji igrač u Dinamovom omladinskom pogonu i jedan od najboljih igrača u Europi u svom godištu.
Ukratko: nema šanse da ga Mamić pusti iz Dinama. ;) Već su dolazile nekakve ponude za njega iz velikih europskih klubova, a ovaj tjedan je prvi put trenirao sa prvom momčadi Dinama.
...što je više lome to je volim jače...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 okt 2010, 20:17

Eh evo i mene nakon nekoliko dana. Mogu reci da mi je itekako nedostajao forum, a posebno moja raja sa ove teme.

Citam da Bayern ima na umu dovesti neka pojacanja na zimu, a postavlja se pitanje, koga dovesti, s obzirom da svi oni koji su kandidati nemaju pravo nastupa u LP. :?
Ko zna, mozda se traze igraci koji ce samo igrati u Bundesligaskim utakmicama. Sve u svemu, velike su sanse za dovodjenje novih igraca.

5 igraca ocekuje nove ugovore, a da li ce iste dobiti znacemo poslije zimske stanke. Najvise se digla prica o Bommelu, koji bi mogao reci da zeli jos da igra (daleko bilo).

Sto se tice povreda, one se nastavljaju. Sada je stradao treci golman, odnosno prvi cuvar mreze Bayerna II, Sattelmeier, koji ce pauzirati najmanje tri mjeseca.

@Secer: tek sam sad vidio tvoju poruku i vidim da nisi zaboravio. Cast i postenje ti je na najvecoj razini. ;) ;)
Samo reci, gdje i kad da dodjem i ja cu se tu stvoriti za vrlo kratko vrijeme, naravno u i oko naseg grada. :D
Broj telefona cu ti poslati preko PP.
I da, moras mi reci iznos novca koji trebam ponijeti sa sobom, ipak je u pitanju sveti materijal. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 okt 2010, 20:41

jacky09 je napisao/la:
pasha_the_one je napisao/la:
Najtalentiraniji igrač u Dinamovom omladinskom pogonu i jedan od najboljih igrača u Europi u svom godištu.
Ukratko: nema šanse da ga Mamić pusti iz Dinama. ;) Već su dolazile nekakve ponude za njega iz velikih europskih klubova, a ovaj tjedan je prvi put trenirao sa prvom momčadi Dinama.

Samo što se Mamić previše i ne pita.Momak ima 16 godina i nema potpisan profesionalni ugovor.Što znači da on praktički i nije član Dinama.Ima amaterski ugovor za koji mogu dobiti neko minimalno obeštećenje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 09 okt 2010, 20:45

FRANK RIBERY je napisao/la:

Samo što se Mamić previše i ne pita.Momak ima 16 godina i nema potpisan profesionalni ugovor.Što znači da on praktički i nije član Dinama.Ima amaterski ugovor za koji mogu dobiti neko minimalno obeštećenje.
Misliš? Onda pročitaj par članaka o 13-godišnjem Alenu Haliloviću kojeg je želio Real Madrid dovesti.

Tada sam čitao da FIFA štiti matični klub igrača kad ga vrbuju veliki klubovi..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 okt 2010, 20:47

Fora je u tome da ako igrac nema 18 godina i nema potpisan profi ugovor da ako zeli moze preci negde,samo neka mu roditelji presele da zive u ovome slucaju u Minhen i onda Mamic moze dobiti samo klempu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 okt 2010, 20:48

jacky09 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:

Misliš? Onda pročitaj par članaka o 13-godišnjem Alenu Haliloviću kojeg je želio Real Madrid dovesti.

Tada sam čitao da FIFA štiti matični klub igrača kad ga vrbuju veliki klubovi..
MA nema to veze.Dovoljno je da momak donese potvrdu o preseljenju porodice i da je stvar gotova.Klub će dobiti obeštećenje predviđeno u ugovoru o stipendiranju.

EDIt: Devile preduhitri me.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 09 okt 2010, 20:55

Devil je napisao/la:Fora je u tome da ako igrac nema 18 godina i nema potpisan profi ugovor da ako zeli moze preci negde,samo neka mu roditelji presele da zive u ovome slucaju u Minhen i onda Mamic moze dobiti samo klempu. ;)
I ja sam tako mislio, ali kad sam čitao članke o ovom malom Haliloviću čitao sam da je FIFA uvela neko pravilo ne znam sad točno uglavnom više štite matične klubove takvih igrača koje vrbuju veliki europski klubovi jer bi to ispala onda legalna pljačka.

Momak je neki dan prvi put trenirao sa prvom momčadi Dinama i dao je izjave u novine da je počašćen što uopće trenira sa igračkim veličanama kao što su Cufre, Bišćan, Tonel, Sammir... mislim da je dovoljno pametan da ostane u Dinamu i da se pravilno razvija kao igrač. Teško se uspjeva u omladinskim pogonima velikih momčadi. A i čisto sumnjam da bi ga Mamić tek tako pustio unatoč svim pravilima. Brzo bi mu otac dobio posao u Dinamu, brat bi igrao za Lokomotivu itd. tako ide kod Mamića.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 okt 2010, 20:59

jacky09 je napisao/la:
Devil je napisao/la:Fora je u tome da ako igrac nema 18 godina i nema potpisan profi ugovor da ako zeli moze preci negde,samo neka mu roditelji presele da zive u ovome slucaju u Minhen i onda Mamic moze dobiti samo klempu. ;)
I ja sam tako mislio, ali kad sam čitao članke o ovom malom Haliloviću čitao sam da je FIFA uvela neko pravilo ne znam sad točno uglavnom više štite matične klubove takvih igrača koje vrbuju veliki europski klubovi jer bi to ispala onda legalna pljačka.

Momak je neki dan prvi put trenirao sa prvom momčadi Dinama i dao je izjave u novine da je počašćen što uopće trenira sa igračkim veličanama kao što su Cufre, Bišćan, Tonel, Sammir... mislim da je dovoljno pametan da ostane u Dinamu i da se pravilno razvija kao igrač. Teško se uspjeva u omladinskim pogonima velikih momčadi. A i čisto sumnjam da bi ga Mamić tek tako pustio unatoč svim pravilima. Brzo bi mu otac dobio posao u Dinamu, brat bi igrao za Lokomotivu itd. tako ide kod Mamića.
Ali pazi preselenje je rupa u zakonu.Jer evo npr.ko ti moze zabraniti da se ti preselis iz Zagreba u Minhen,ama bas niko.Lupam imas sina igra u Dinamu i dolazi Bayern da ga uzme,e sad Mamic neda,ali sutridan ti dobijas posao da ides u Minhen da radis na duze vreme,samim tim ti vodis sina koji tamo nastavlja skolovanje i hoce da nastavi da trenira,upisujes ga u Bayern i to je gotova prica,za tako nesta ni dragi Bog nemoze spreciti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 09 okt 2010, 21:02

Devil je napisao/la: Ali pazi preselenje je rupa u zakonu.Jer evo npr.ko ti moze zabraniti da se ti preselis iz Zagreba u Minhen,ama bas niko.Lupam imas sina igra u Dinamu i dolazi Bayern da ga uzme,e sad Mamic neda,ali sutridan ti dobijas posao da ides u Minhen da radis na duze vreme,samim tim ti vodis sina koji tamo nastavlja skolovanje i hoce da nastavi da trenira,upisujes ga u Bayern i to je gotova prica,za tako nesta ni dragi Bog nemoze spreciti.
Ne znam šta da ti kažem kad nisam upućen.
Ali znam da je prošlu zimu otac od ovog Halilovića išao u Madrid na nekakve pregovore jer su ovi htjeli njegova sina iz Dinama, inače 13-godišnjaka. Mamić je naravno poludio i zabranio čovjeku da više pregovara sa Realom i na tome je stalo. I onda je spominjao nekakva pravila o tome.. znači nije sve tako jednostavno.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 okt 2010, 21:36

secer je napisao/la:pa, postavi ta pitanja i mr. fudbal ce ti odgovoriti.
pitanja već postavljena, samo što ti kada si u zanosu, toliko se laktaš, da ne vidiš svijet oko sebe. :lol:
vrni se nazad pa odgovori fudbalskim neznalicama, kakav sam ja i amerosm ( ;) ).
eto, ne moram te moliti, pošto sam već srozao svoj ugled, nazvavši se/nas laicima. :lol:
pasha_the_one je napisao/la:pojavile se spekulacija da bi Bayern mogao dovesti Kaku... sta vi mislite o tome?
mislim da je samo špekulacija i ništa više. van gaal ne voli južnoamerikance, bili oni bijeli ili crnoputi. jedino ako se njegova više ne pika, pa bude savijo rep. :D

Omko, pa đesi ti? :)
Vom Jäger zum Gejagten

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 09 okt 2010, 23:08

geronimo je napisao/la:
secer je napisao/la:pa, postavi ta pitanja i mr. fudbal ce ti odgovoriti.
pitanja već postavljena, samo što ti kada si u zanosu, toliko se laktaš, da ne vidiš svijet oko sebe. :lol:
vrni se nazad pa odgovori fudbalskim neznalicama, kakav sam ja i amerosm ( ;) ).
eto, ne moram te moliti, pošto sam već srozao svoj ugled, nazvavši se/nas laicima. :lol:
pasha_the_one je napisao/la:pojavile se spekulacija da bi Bayern mogao dovesti Kaku... sta vi mislite o tome?
mislim da je samo špekulacija i ništa više. van gaal ne voli južnoamerikance, bili oni bijeli ili crnoputi. jedino ako se njegova više ne pika, pa bude savijo rep. :D

Omko, pa đesi ti? :)
ja bih volio da vam kaka dodze iz razloga sto onda nebi mogao doci u inter a to bi bila velika nagrada za nas,takodze bi mi bilo drago jer bi imali jos povredzenih igraca na tribinama :lol: :mrgreen:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 10 okt 2010, 03:24

Devil je napisao/la:
jacky09 je napisao/la:

Ali pazi preselenje je rupa u zakonu.Jer evo npr.ko ti moze zabraniti da se ti preselis iz Zagreba u Minhen,ama bas niko.Lupam imas sina igra u Dinamu i dolazi Bayern da ga uzme,e sad Mamic neda,ali sutridan ti dobijas posao da ides u Minhen da radis na duze vreme,samim tim ti vodis sina koji tamo nastavlja skolovanje i hoce da nastavi da trenira,upisujes ga u Bayern i to je gotova prica,za tako nesta ni dragi Bog nemoze spreciti.
narvno,teoretski je tako :)
al' obzirom da ne zivimo u nekom paralelnom tralala svijetu...ovdje su junaci likovi poput zlocestog zdravka mamica,koji pored svih osobina nije nimalo naivan covjek ...
a i sam fudbalski svijet ,barem onaj njegov elitni i otmjeni dio ,ne bi isao na tu kartu podvale i ispoljavanja osobina koje protivrijece moralnom kodu danasnje evrope ..naravno,onoga za sta nam se ista predstavlja :)

pa cuj....nije to otimanje bombonica maloj djeci :) sumnjam da postoji mogucnost da mali ode iz mnogo razloga :)
o jednom od razloga bih se posebno htio raspitati : chelsea je trebao biti kaznjen za kakutu (bio kaznjen) ....po kojem clanu zakona ?

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 10 okt 2010, 11:30

Evo da se i ja javim, dugo me nije bilo, obaveze me okupirale (a i sutra imam ispit). Uspio sam pratiti trenutno situaciju i neću je komentarisati, jer mislim da je dovoljno rečeno... I dalje se nadam najboljem... Nisam optimista, ali sam posibilista, jer ima vremena za popravku (ne može Mainz vječno pobjeđivati, ali me BVB zabrinjava).

Dolazim sa dobrim vijestima, ali vijesti dolaze iz budućnosti 8-)

Noah Shawn, 7-ogodišnji igrač podmlatka Bayerna pokazao je svijetu svoje fantastično nogometno umijeće. Snimka njegovih driblinga, trikova, pogodaka i asistencija brzo se proširila internetom, a nakon pogledanog videa dolazi se do zaključka da mladi Noah ima poteze koji jako podsjećaju na Ronaldinha. Iako je još prerano za govoriti, ali po viđenom Shawn bi trebao postati nova zvijezda svjetskog nogometa. Samo, tko će čekati najmanje deset godina...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Dok imamo ovakve igrače, ja se ne brinem za budućnost Bayerna! :D
Sent from my Philips Smart TV.

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 10 okt 2010, 11:57

dr.adnan je napisao/la:Evo da se i ja javim, dugo me nije bilo, obaveze me okupirale (a i sutra imam ispit). Uspio sam pratiti trenutno situaciju i neću je komentarisati, jer mislim da je dovoljno rečeno... I dalje se nadam najboljem... Nisam optimista, ali sam posibilista, jer ima vremena za popravku (ne može Mainz vječno pobjeđivati, ali me BVB zabrinjava).

Dolazim sa dobrim vijestima, ali vijesti dolaze iz budućnosti 8-)

Noah Shawn, 7-ogodišnji igrač podmlatka Bayerna pokazao je svijetu svoje fantastično nogometno umijeće. Snimka njegovih driblinga, trikova, pogodaka i asistencija brzo se proširila internetom, a nakon pogledanog videa dolazi se do zaključka da mladi Noah ima poteze koji jako podsjećaju na Ronaldinha. Iako je još prerano za govoriti, ali po viđenom Shawn bi trebao postati nova zvijezda svjetskog nogometa. Samo, tko će čekati najmanje deset godina...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Dok imamo ovakve igrače, ja se ne brinem za budućnost Bayerna! :D
Ovo je 100 puta postavljano ovdje, dosadilo je i bogu i narodu. Ako igra dobro kao dijete protiv ne tako sazrele djece ne mora da znaci da ce biti tako uspjesan i kao odrastao covjek :roll: ..
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 10 okt 2010, 12:01

Alen Halilović imal on kakwe weze sa BiH??? gdje je rodjen?

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.