Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

rikimo
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la rikimo » 24 jul 2014, 13:55

Jako smjesno. Joselu ima dosta bl utakmica u nogama i jos nisam skontao zasto bi bio pojacanje.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 24 jul 2014, 18:16

Frankfurt have signed midfielder Lucas Piazon on a season-long loan from Chelsea.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 12:32

Massimo Bruno za 9 mil eura u RB Leipzig, pa posuđen Salzburgu. Sljedeće sezone očekujte u ekipi Leipzig igrače poput Kampla, Bruna, Sabitzera, Manea, Soriana, Alana,... Pametno su to oni skontali. :lol:

Rb Salzburg će očigledno biti razvojni poligon za Leipzig kojem su ambicije puno veće u budućnosti. U slučaju da uđu u 1. Bundesligu što je cilj, oni ce vec sljedece sezone biti konkurent za visok plasman.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jul 2014, 12:59

Filip Djuričić u Mainzu, Piazon u Eintrachtu ... fino, fino ....

sere mi se na ovo što rb radi :guz:
Agieren statt reagieren

Klare

Post Postao/la Klare » 25 jul 2014, 14:05

Zasto Pale? :?

Je li ti to krivo sto Hofa nije uspio daljnjim napretkom, pa se bojis da i Lajpcig tu ne posustane? :?

Hofa nije uspio u vrh da udje, sredina tabele, a tako i nastavljaju sto govore kalibri igraca koje dovode.

Hajmo sad i Lajpcigu sansu dati, red je, da vidimo mogu li oni barem do Wolfsburgovog nivoa. :?

Meni nema nista lose u ovom, neka liga u Njemackoj sto jacim, jer Bayern ovo danas ne bi postao sigurno da Borusija nije ovako uznapredovala, 100%kazem da je tako, i hvala Borusiji na tome, vrijedilo je one dvije godine plakati, itekako je vrijedilo. :cool:

Evo recimo, dzaba sva ulaganja Fenerbahceu, Galatasarayu, Zenitu, Sahtaru... nema nista od njih kad je liga u cijelini dalekko od evropskog nivoa...

Ja sam uvijek za sto vise jacih klubova, sto vise mladih kvalitetnih igraca i sto vise da se ulaze kako ko moze.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 25 jul 2014, 14:22

Svi su nekad bili na pocetku. Malo je licemjerno osudjivati nove projekte. Ne znam sta tu ljudima smeta osim sto ce dobiti konkurenciju.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 14:53

Ja bih rekao da RB Leipzig ima vece šanse da postane gigant od Wolfsburg, ne sto ce trositi vise novca vec sto imaju bolju filozofiju. Oni su pokupovali veliki broj talenata, već imaju gotov materijal u RB Salzburgu i uz ciljana pojačanja oni su u vrhu Bundeslige u prvoj sezoni. Mozete ih voljeti ili mrziti ali oni su buducnost ove lige. I oni su taj preokret koji se dugo cekao, neko sa mudim da gura BAyern jos prema naprijed. Od BVB-a, Schalkea, Bayera i Wolfsburga je tesko ocekivati da ce u naredni 5,6 godina ugroziti Bayern. Prva tri jer ne mogu ni najbolje igrače zadržati, a zadnji jer je zaboravio na omladinski pogon koji mu je najaci u drzavi. U zadnjih 3 godine izgubili su desetak velikih talenata, ne moze se kupiti citava ekipa, nesto mora biti i iz vlastitog pogona. Uglavnom, od RB Leipziga se u prvoj sezoni u Bundesligi moze ocekivati borba za Euroligu, vec u drugoj za LP. RB je u maloj ligi kakva je austrijska napravio sjajan tim, sjetimo se kako je Salzburg gazio prosle godine u Euroligi. Uspostavljena je struktura koju nazalost većina bundesligasa nema. Liefering ce proizvoditi igrače za Salzburg, Salzburg za Leipzig i u konacnici imamo rezultat u Bundesligi.Apsolutno podrzavam ovakve projekte jer su oni osvjezenje za ligu, a i konacno jedan klub iz Istocnje Njemačke.

Milina kad vidis koliko ce tu biti kvalitetnih klubova i kakva ce to borba biti za Evropu: Bayern, BVB, Schalke, Wolfsburg, Bayer, Gladbach, Leipzig, HSv, a iz drugog plana ce vrebati Hannover, Stuttgart, Hoffenheim i Hertha.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jul 2014, 15:36

Yebe mi se za jaki bayern, za ovakve "projekte " simpatizeri su jedino navijači bayerna.

Sta je loše u uništavanju drugih klubova (sa istoka njemačke)? Sta je loše u trošenju para koje nisu vlastitim radom zaradili? Sta je loše u tome kad koristis drugi klub za razvoj svojih igrača, da bi kada ti se digne tamo slao i vraćao igrače? Sta je loše u tome kad imas isprdke od navijača?

Ja ne znam, recite mi vi...

Ova priča je dosta vec prozvakana, dosta toga smo vec i rekli, svako nek podržava i navija za sta hoće, mene zaboli. Ja ću svoje stavove uvijek jasno i glasno izraziti.

Sa klubovima poput Lepziga, wolfsburga, bayera i hoffen-a bundesliga polako gubi svoju dušu. Da mi se gleda umjetna liga pratio bi premiership.

Sta cu kad sam fudbalski romantik :mrgreen:

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 16:16

Pale_Companion je napisao/la:Yebe mi se za jaki bayern, za ovakve "projekte " simpatizeri su jedino navijači bayerna.

Sta je loše u uništavanju drugih klubova (sa istoka njemačke)? Sta je loše u trošenju para koje nisu vlastitim radom zaradili? Sta je loše u tome kad koristis drugi klub za razvoj svojih igrača, da bi kada ti se digne tamo slao i vraćao igrače? Sta je loše u tome kad imas isprdke od navijača?

Ja ne znam, recite mi vi...

Ova priča je dosta vec prozvakana, dosta toga smo vec i rekli, svako nek podržava i navija za sta hoće, mene zaboli. Ja ću svoje stavove uvijek jasno i glasno izraziti.

Sa klubovima poput Lepziga, wolfsburga, bayera i hoffen-a bundesliga polako gubi svoju dušu. Da mi se gleda umjetna liga pratio bi premiership.

Sta cu kad sam fudbalski romantik :mrgreen:

U unistavanju drugih klubova iz Istocnje Njemačke?

Oni su sebe unistili puno prije RB Leipziga, i Hansa i Cottbus i Dresden. A postavlja se pitanje koji je to klub zaradio pare svojim radom, u vremenu kad se potpisuju sponzorski ugovori od kojih zaboli glava? Gladbach je primjer zdrave sredine, ali i klub koji redovno ostaje bez najboljih igrača. Zar zaista zelis ligu u koju ce klubovi dolaziti po shopping. Zgadi mi se kad vidim ko sve kupuje igrače iz Bundeslige, pa se o tom suti, a problem su klubovi koji imaju novac i bez kojih bi ova liga bila 6. ili 7. u Evropi. Posuđivanje igrača drugim klubovima kako bi napredovali nije nista novo, to Juventus radi, Real, Chelsi,...

Mislim da iz vas vecine govori strah, jer ulaskom Leipziga bice jedno manje mjesto za Evropu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jul 2014, 16:49

Pale_Companion je napisao/la:Yebe mi se za jaki bayern, za ovakve "projekte " simpatizeri su jedino navijači bayerna.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

Svim ovim klubovima koji preko noci postaju jaki zelim sve najgore...ako su Leipzig i Wolfsburg buducnost Bundeslige onda joj zelim sve najgore,nek' se raspadne sto se mene tice.

Mnogi ce popljuvati Psg,City,Chelsea a sad kad nesto slicno pokusavaju neki Bundesligasi onda je sve divno krasno...treba Bayernu jaka konkurencija-a u isto vrijeme slavlje i uzdizanje svaki put kad Bayern istu tu konkurenciju unistava transferima :? ...odlucite se vise.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jul 2014, 17:07

adnan24 je napisao/la: Mnogi ce popljuvati Psg,City,Chelsea a sad kad nesto slicno pokusavaju neki Bundesligasi onda je sve divno krasno..
Licemjerstvo par exellance ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 17:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Mnogi ce popljuvati Psg,City,Chelsea a sad kad nesto slicno pokusavaju neki Bundesligasi onda je sve divno krasno..
Licemjerstvo par exellance ;)
MIslim da povlaciti paralelu Wolfsburga i RB LEipziga sa ovim klubovima je nezrelo. Poredi se RB Leipzig koji je baziran na kupovini talentovanih mladih igrača , na akademiji sa klubovima koji su milijarde potrosili na pojacanja, u kojima nema 5 Engleza ukupno je zalosno. Nije daleko od ovih klubova ni Man Utd, sve im vise slici. :D

Wolfsburg i RB Leipzig se ne mogu poredi sa ovim igračkama tajkuna, glupo je povlačiti paralelu gdje se ne moze povući. Smao neko ko ne zna situaciju u ovim klubovima i organizaciju moze ih povezivati sa ove tri igračke.

RB nije većinski vlasnik, u pitanju su ozbiljne kompanije i brendovi za razliku od klubova koji su igračke pojedinaca. Wolfsburg i Leipzig su pažnju usmjerli ka mladim igračima, ovi troše stotine mil eura.Wolfsburg ima najbolji omladinski pogon u Njemačkoj, a vi izbrojte omladince u spomenutim klubovima. :roll:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jul 2014, 17:51

@FrankR

Pa normalno da ce RB kupovati omladince jer su krenuli iz treće lige, ne mogu odmah privući vrhunske igrače jer su niži razred.

Sasvim je logično da su se okrenuli takvoj filozofiji jer drugačije nije ni moglo. Nije Ragnick glup čovjek.

Čim uđu u bundesligu sta misliš da neće početi kupovati pretplaćene zvijezde.

Agieren statt reagieren

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jul 2014, 17:58

Upravo to...nece valjda kupovati igrace za 50 miliona u trecoj ligi...

Ispade da je sva ova prica oko Leipziga pocela jer su oni ulozili u mlade igrace...nezabiljezen slucaj u Njemackoj :roll:

A wolfsburg je polako poceo pomjerati granice...valjda zaradili od ovih mladih talenata pa sad imaju kesa :mrgreen:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 jul 2014, 18:15

Pridruzio bih se ovima sto se kake po red bullu I njihovom a I slicnim projektima... Da je taj red bull kupio recimo 49 posto dionica lokomotive leipzig pa da su ulagali u klub ok ja bi podrzao punim plucima.. Lokomotiv ima ime ,tradiciju, navijace a red bull leipzig je jedna obicna karikatura od kluba bez tradicije bez navijaca bez icega... Kakav faker moras biti pa u leipzigu pored chemia I lokomotive navijati za redbull...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 18:25

Nema šanse da će oni toliko davati za pojačanja, sam Rangnick je u vise intervjua govorio da klub nema namjeru trošiti velike novce na pojačanja u budućnosti, pogotovo ne cifre o kojima spominjete. Fokus je na tome da će najbolji igrači Salzburga dolaziti u Leipzig uz poneko pojačanje koje je neophodno.

Gruezi:

I meni smeta što ste dozvolili da vam Rusi stoje na dresu pored njemačkih kompanija!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jul 2014, 20:21

FRANK RIBERY je napisao/la: MIslim da povlaciti paralelu Wolfsburga i RB LEipziga sa ovim klubovima je nezrelo. :
City je igračka Etihada, PSG Katarana, Wolfsburg od VW-a, RB od RB-a (Mateschitza) razlika je jedino u vlasniku. Nema potrebe za dvostrukim aršinima i pljuvanjem jednih, a uzdizanjem drugih.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jul 2014, 20:38

rio_Ferdy88 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la: MIslim da povlaciti paralelu Wolfsburga i RB LEipziga sa ovim klubovima je nezrelo. :
City je igračka Etihada, PSG Katarana, Wolfsburg od VW-a, RB od RB-a (Mateschitza) razlika je jedino u vlasniku. Nema potrebe za dvostrukim aršinima i pljuvanjem jednih, a uzdizanjem drugih.
Ne mogu se porediti nikako i tačka!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 25 jul 2014, 20:56

FRANK RIBERY je napisao/la:
U unistavanju drugih klubova iz Istocnje Njemačke?

Oni su sebe unistili puno prije RB Leipziga, i Hansa i Cottbus i Dresden.
ž

Izvini molim te,a ko je to sam sebe unistio?
Hoces mi reci da su giganti istoka sami sebe unistavali? H0oces reci da nisu dosli klubovi poput Bayera,Stuttgarta i ostalih klubova sa zapada i u saradnji sa savezom iskoristili vrijeme tranzicije i uzeli sve sto valja za sitne novce.
Pa te iste klubove su vodili poslije ujedinjenja raznorazni menadjeri,direktori sa zapada.Nije Dresdena vodio domaci covjek nego Jurgen Otto koji je dosao nakon ujedinjenja i poslije epizode kao predsjednik Dinama dobio kaznu zatvora.
Eto sada vas ostavljam pa raspravljajte o red bullu,pardon RasenBallsport Leipzig.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jul 2014, 21:03

Mogu se porediti jer imaju iste namjere...e sad druga je stvar sto Leipzig nikad nece biti toliko atraktivan da dovodi velika imena za 50-60 miliona ali ce sigurno preplacivati nesto slabije igrace i trositi novce koje nisu zaradili.Sasvim dovoljno da budu maksimalno antipaticni i nepozeljni za svakog ljubitelja Bundeslige.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []