Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Ibrahim Krehić: "Na Evropskom prvenstvu 1993. godine Dino je, iako je na pripreme došao povrijeđen, odigrao skoro sa vršeno i uz Primorca, Mutapćića i Avdića bio član naše udarne četvorke. Smatram da su nam dozvolili da nastupe Alihodžić i Radulović, da ni titula ne bi bila daleko."
Pasha je napisao/la: ↑14 feb 2021, 15:46Da ne ulazimo zašto nisu pokušali da ih kontaktiraju, pa stave na spisak. Najmanje jedno ime je moralo biti na spisku. Ako Senad Muminović nije bolji od Masnića, Begovića pa i tadašnjeg Bečiragića, ne znam ko jeste. Kemal Alihodžić i Senad Preldžić su također mogli pomoći...
da,slazem se,koliko se sjecam igrao je u pred rat solidno u slobodi u prvoj yu ligi
-
- Kontakt:
Jedna stvar u vezi s reprezentacijom BiH iz 1993. godine mi nije baš najjasnija. Od sedmorice momaka koji su izašli iz Sarajeva, šestorica su tu negdje između '67 i '70 godišta, takoreći svi su tu negdje po godinama. I o njihovim karijerama se manje ili više sve zna, a sve ili gotovo sve o njima se može naći i na internetu.
Međutim, za mene je totalna enigma Ilijas Mašnić. Iskreno, nisam siguran da sam prije gledanja dokumentarca uopšte i znao da je on bio tu, pa čak da li sam uopšte i čuo za njega. On je rođen 1957. godine, što će reći da je bio deset i više godina stariji od svih ostalih, a u vrijeme prvenstva je imao nepunih 36 godina. O njegovim klubovima i karijeri se ne može pronaći gotovo ništa. Uz dužno poštovanje gospodinu Mašniću, da li neko zna kako se on uopšte našao u grupi s ostalom šestoricom?
Međutim, za mene je totalna enigma Ilijas Mašnić. Iskreno, nisam siguran da sam prije gledanja dokumentarca uopšte i znao da je on bio tu, pa čak da li sam uopšte i čuo za njega. On je rođen 1957. godine, što će reći da je bio deset i više godina stariji od svih ostalih, a u vrijeme prvenstva je imao nepunih 36 godina. O njegovim klubovima i karijeri se ne može pronaći gotovo ništa. Uz dužno poštovanje gospodinu Mašniću, da li neko zna kako se on uopšte našao u grupi s ostalom šestoricom?
Nisu oni imali vremena,poveli su one koji su imali dukumente...vladedivac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 00:14Jedna stvar u vezi s reprezentacijom BiH iz 1993. godine mi nije baš najjasnija. Od sedmorice momaka koji su izašli iz Sarajeva, šestorica su tu negdje između '67 i '70 godišta, takoreći svi su tu negdje po godinama. I o njihovim karijerama se manje ili više sve zna, a sve ili gotovo sve o njima se može naći i na internetu.
Ilijas je bio dobar suter a posle E.P ostao u Njemackoj igrao 2 ,pa posle 3 ligu

Igrao je za KK Bosnu i Zeljeznicar Sarajevo, vjerovatno zbog toga sto je bio u Sarajevu u tom periodu, danas radi kao trener u njemackim nizim ligama, vjerovatno malo stariji likovi koji prate kosarku znaju nesto vise...vladedivac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 00:14Jedna stvar u vezi s reprezentacijom BiH iz 1993. godine mi nije baš najjasnija. Od sedmorice momaka koji su izašli iz Sarajeva, šestorica su tu negdje između '67 i '70 godišta, takoreći svi su tu negdje po godinama. I o njihovim karijerama se manje ili više sve zna, a sve ili gotovo sve o njima se može naći i na internetu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ethel je napisao/la: ↑16 feb 2021, 00:45Igrao je za KK Bosnu i Zeljeznicar Sarajevo, vjerovatno zbog toga sto je bio u Sarajevu u tom periodu, danas radi kao trener u njemackim nizim ligama, vjerovatno malo stariji likovi koji prate kosarku znaju nesto vise...vladedivac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 00:14Jedna stvar u vezi s reprezentacijom BiH iz 1993. godine mi nije baš najjasnija. Od sedmorice momaka koji su izašli iz Sarajeva, šestorica su tu negdje između '67 i '70 godišta, takoreći svi su tu negdje po godinama. I o njihovim karijerama se manje ili više sve zna, a sve ili gotovo sve o njima se može naći i na internetu.
Da,da ostali on i Adnan Sehovic u Njemackoj igrali jedno vrijeme zajedno.Bili su dobri,Sehovic dobar centar ,odlican shut..a Ilijas samo klap,klap cujes rukama ,primi je i ide trica..Posle su dosli Sova Taletovic i Selim Mulic iz Zenice..Pa onaj Mali iz KK Bosne zaboravio mu ime bio P.G.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Mensur Bajramovic uvijek isti
A nevjerovatno mi je da je Mirza tad imao samo 38, 39 godina, izgleda bar 15 godina starije
I dan danas bi bio relativno mlad, imao bi 66 godina

A nevjerovatno mi je da je Mirza tad imao samo 38, 39 godina, izgleda bar 15 godina starije
Don't believe the hype.
mozdani udar je imao cini mi se 83. ili 84.,pušenje konstantno,unsti covjekaakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 20:15Mensur Bajramovic uvijek isti![]()
-
- Kontakt:
Mozdani covjeka pretvori u biljku. Dobro je Mirza i prosao. Sa 29 kraj karijere ...
Zadnja izmjena: Swanfilter, dana/u 16 feb 2021, 22:26, ukupno mijenjano 1 put.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Taj podatak nisam znao, steta svakako
Don't believe the hype.
Koji dokumentarac baš sam se raspao momentalno od emocija.
Al kako kaže nepuna godina rata i taj drugi sistem totalno promjeni sve živo pa i to da do prije godinu mirno stojiš pred starijima a sada svakakve gluposti izvodiš. To je ono što je prisutno i dan danas, a rat bio prije 25 godina, a poslje se rodile generacije i generacije. I onda kažu onaj sistem loš bio.....
A dvije činjenice su oni baš da se onesvjestiš, prva da je ovo i najbolji rez muške košarke a prošlo pitaj boga koliko prvenstava, a druga da ti stranci snimaju stvari koje si ti davno trebao....
I kad mi neko sere što npr ne navijam protiv hrv il srbije, e zbog ovih kukoca, radja, novosela i pravih istinskih sportista i ljudi
Al kako kaže nepuna godina rata i taj drugi sistem totalno promjeni sve živo pa i to da do prije godinu mirno stojiš pred starijima a sada svakakve gluposti izvodiš. To je ono što je prisutno i dan danas, a rat bio prije 25 godina, a poslje se rodile generacije i generacije. I onda kažu onaj sistem loš bio.....
A dvije činjenice su oni baš da se onesvjestiš, prva da je ovo i najbolji rez muške košarke a prošlo pitaj boga koliko prvenstava, a druga da ti stranci snimaju stvari koje si ti davno trebao....
I kad mi neko sere što npr ne navijam protiv hrv il srbije, e zbog ovih kukoca, radja, novosela i pravih istinskih sportista i ljudi
nema potpisa
Njega je prvo razvod braka uništio na vrhuncu vrhunaca nakon bogovske prve sezone u realu, od tad je krenulo pretjerivanje sa porocima. A onda dotukao i ratfilip13 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 20:40mozdani udar je imao cini mi se 83. ili 84.,pušenje konstantno,unsti covjekaakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 20:15Mensur Bajramovic uvijek isti![]()

nema potpisa
Sad je tu na poziciji direktora reprezentacije Vedran Princ umjesto Samira Avdića, sigurno radi svaki dan na tome da Alibegoviću skine zvjezdicu naturalizovanog igrača.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
34:00 Baja razočaran što nikad nije postao selektor

Baja nam objasnio da je preci Mile od svih blaga Bosne i Hercegovine ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
E jest nas i nasekirao ovom izjavom... Kako sad zaspati s informacijom da mu je Dodik ispred svih?!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.