FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jun 2016, 21:38

Dzanane i ekipo, glavu, ba, gore momci! Vi ste evropski prvaci i tako cemo pamtit ovu generaciju. Pred vama je puno utakmica i puno prilika da nam donesete radost kao prosle godine... Samo rad i samo naprijed! :bih:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 jun 2016, 21:40

bvb je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mislio sam da da je ova ekipa pobjedila naš mentalitet, ali nisu. Luzerski mentalitet očigledno nas neće nikad napustit.
je li se zezas ovo druze ili si ozbiljan?
to je lik koji je pisao da je isao gledat nasu zensku reprezentaciju i nije do ko zna koje minute skontao ko su nasi iliti nase . :urnebes:i taj je moderator

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 28 jun 2016, 21:41

Malo sam trazio o ovim igracima s ovih prostora koji su igrali za Australiju.

Kyle Zunic jeste s ovih prostora, ime oca mu je Zoran koji je bio kosarkas u Australskoj ligi, a brat mu je profesionalni golfer.
Mate Culina je iz Duvna.
Elkaz je u Australiji bio clan kluba koji se zove Red Star, malo cu zagaditi temu, ali taj klub organizuje po Australiji turnir Draza Mihajlovic vec 9 sezona.

Sumnjam da ce igrati za nas ali eto nek se zna. :D

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jun 2016, 21:42

SlevinKelevra je napisao/la:Dzanane i ekipo, glavu, ba, gore momci! Vi ste evropski prvaci i tako cemo pamtit ovu generaciju. Pred vama je puno utakmica i puno prilika da nam donesete radost kao prosle godine... Samo rad i samo naprijed! :bih:
Nismo mi zasluzili da nam ovi zlatni momci donesu radost. Nek igraju za sebe, svoje porodice i pare. Pa meni se srce raspalo kad sam ih vidio na klupi kako placu, a ovdje ih proglasili svakakvim imenima. :puke:
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jun 2016, 21:43

baglama je napisao/la:
bvb je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mislio sam da da je ova ekipa pobjedila naš mentalitet, ali nisu. Luzerski mentalitet očigledno nas neće nikad napustit.
je li se zezas ovo druze ili si ozbiljan?
to je lik koji je pisao da je isao gledat nasu zensku reprezentaciju i nije do ko zna koje minute skontao ko su nasi iliti nase . :urnebes:i taj je moderator
Kad sam to pisao? Koliko znam nisam nikad ni na jednu utakmicu otišao, osim BiH - Grčka. Mojne da me potvaraš. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 jun 2016, 21:47

hoće li Musa i ekipa igrati under 18 euro ove godine?
nema potpisa

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 28 jun 2016, 21:48

Unofficialpage je napisao/la:U tom trenutku mi je baš bilo krivo, pa sam to napisao.
Ja sam fakat pomislio da je ironican komentar. :D
Krivo je i meni pa mi ne bi palo na pamet napisati ovakvu (blago receno) glupost. Ovakvi postovi su svojstveni djeci od 13 godina :)
Pa valjda ti, koji pratis sport, treba da znas da je potpuno besmisleno govoriti o mentalitetu nakon ovog poraza, za ove sto samu cekaju los rezultat da nekog popljuju se ne cudim. Golden State je dobar primjer kojeg je neko spomenuo prije nekoliko stranica.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 jun 2016, 21:52

dame i gospodo sve sto ste trebali da znate o nasoj U17 reprezentaicji i dometu iste, mogli ste procitat u mojim prethodnim postovima. da jeste ne bi se nicemu cudili...ne racunajuci izdrkavanja infantilnih osoba koji ovdje lijece komplekse

Pandza jeste malo zeznuo ne dozirajuci minutazu za Musu, koji je bas fizicki klonuo sredinom trece....disao je na skrge, nije se mogao ni osmjehnit nakon poentiranja, stalno s obje ruke na koljenima trazeci odmor....ne kontam sto nije zvao tajm out u trecoj samo zbog predaha??
kad imas likove koji ne mogu zabit apsolutno nista ako nije polganje(vise puta spominjano) tesko je biti mastovit kod taktike....mogu mu samo uputit rijeci razumjevanja

za Musu nema zime, i slobodna su posljedica umora i rada u teretani.....svi ovi Musini procenti ce samo rasti u seniorima, kad imao par suigraca o kojima ce protivnik morati voditi racuna, a ne da ga stalno udvajaju, preuzimaju ili cekaju pod kosem...i asistencije su mu pale jer bez Njegosa nema skim odigrat p'n'r ili pick and pop....e mozemo samo zamislit sta ce biti kad imao Juku i Mirzu (ne odmah ovo ljeto naravno )...i ostale pristojne igrace.... cak i Kikan moze zabit poludistancu tj opasan je van dometa pola metra
prognoziro sma ispadanje od Aus, i tako i bi...ako mediji od ovog pravili tragediju treba im j.ebat mater
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 28 jun 2016, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jun 2016, 21:54

Moze se pisati o nedostatku akcija kod Pandze, isto tako mozemo pisati o tome da li su mnogi od momaka u stanju da isprate zamisljeno... Mi jos i dobro kombinujemo u odnosu na to kako se inace igra na ovim prvenstvima

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 jun 2016, 21:56

Unofficialpage je napisao/la:
Kad sam to pisao? Koliko znam nisam nikad ni na jednu utakmicu otišao, osim BiH - Grčka. Mojne da me potvaraš. :mrgreen:
pisao si za neke zenske mladje selekcije....mozda s rumunijom, ne sjecam se.nebitno sad

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 28 jun 2016, 21:59

Ok je sve, ali brate dragi ova ekipa Australije je presmiješna ! Veze ljudi sa košarkom nemaju. Španija ce ih dobit 30 razlike

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jun 2016, 22:00

bvb je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:U tom trenutku mi je baš bilo krivo, pa sam to napisao.
Ja sam fakat pomislio da je ironican komentar. :D
Krivo je i meni pa mi ne bi palo na pamet napisati ovakvu (blago receno) glupost. Ovakvi postovi su svojstveni djeci od 13 godina :)
Pa valjda ti, koji pratis sport, treba da znas da je potpuno besmisleno govoriti o mentalitetu nakon ovog poraza, za ove sto samu cekaju los rezultat da nekog popljuju se ne cudim. Golden State je dobar primjer kojeg je neko spomenuo prije nekoliko stranica.
Upotpunosti se slažem. Inače pokušavam da ne komentarišem odmah nakon mečeva, nekad ne uspijem pa nešto napišem. :thumbup:

@baglama ne sjećam se, možda i jest bilo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 jun 2016, 22:00

Admir_Sa je napisao/la:hoće li Musa i ekipa igrati under 18 euro ove godine?
trebao bi iako ce to biti godina eura a on ce biti na spisku seniora. sa zdravim sikirasom i ostalim, idemo uzet zlato...bice tesko protiv francuza, ali imaju jak motiv da se opet iskazu

edit:mislio sam na naredno U18
ovo nema sanse
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 28 jun 2016, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 28 jun 2016, 22:03

boomerang5 je napisao/la:Ok je sve, ali brate dragi ova ekipa Australije je presmiješna ! Veze ljudi sa košarkom nemaju. Španija ce ih dobit 30 razlike
Lik puca 6/9 tricu a veze sa zivotom nemaju... Izgubili od "losijeg", ajde sta ima veze, zato ce se sad pojedini vratiti kuci, loptu u ruke i vjezbati zicer, vjezbati bilo sta u napadu, ako zele da doguraju do seniora naravno. Ko zeli nastaviti dalje sa kosarkom poraz ce ih samo dodatno motivisati. Ko ne zeli isto nam izadje da li su osvojili ili ne

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 jun 2016, 22:33

U razigravanju sutra protiv Kineskog Taipeija...

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 28 jun 2016, 22:51

raspucali se u 4/4
47-50-53-56-59-61-64-65-68-70-71-73-75

kad ti utrpaju 6 trica za 10min (18pts) jako tesko je dobiti taj mec, pogotovo sto ih sudija pogura na 70-70 sa tehnickom, plus nije svirao tokom utakmice neke faulove pod kosem nasim igracima.
pandzin zakljucak je na mjestu po pitanju sudija!

tuzan sam zbog ovog ispadanja, a jos tuzniji na pomisao kako je djeci to tesko palo :(
znam kako je u tim godinama dozivjeti poraz (kao da ti se svijet srusi) jer su jos srcani, emotivni i neiskvareni.

samo da su bili sikiras i ovcina, ovo bi mi hladno 20 razlike dobili, jer u onim trenucima kad smo se odlijepili na 50:57, to bi zavrsilo 55:70 do zadnje 2min.

samo mogu reci STETA!
super su klapa, super su momcici, i bas su mi prirasli srcu. od mene imaju bezrezervnu podrsku.
iako si ispali, trebaju do kraja to izgurati i izvuci najbolju mogucu poziciju do koje mogu da dosegnu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jun 2016, 22:53

ybt neki očekuju od djece da izliječe sve komplekse i propuste ove države. izgubili pa šta? ovo je škola. djeca su pod pritiskom. mediji su od njih stvorili ono što nisu -Zvijezde. a djeca su djeca polete umisle i žele da budu heroji da na svojim leđima iznesu teret, čitav teret kompletnog bh sporta. naravno da nisu mogli, ali jednog dana par njih biće veliki igrači.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 28 jun 2016, 22:55

:bih: :bih: :bih:
Toliko ponosa, toliko karaktera u tako mladim osobama. Kapa do poda !!!
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Dzevi
Kontakt:

Post Postao/la Dzevi » 28 jun 2016, 23:00

Pantelija je napisao/la:musa i campara... ovo ostalo je daleko ispod... to samo govori koliko su ova dvojica talentovana i sjajna. Musa se umori i zato ima dosta promasaja, ali da njega nije mi ne bi bili u ovoj DIVIZIJI a ne prvaci evrope i u 1/8 SP .... momci koji nemaju NISTA od ove drzave i koji igraju srcem, koji su napravili najveci sportski uspjeh (generalno) kao prvaci evrope gdje jednu litavniju dobiju u gosdtima u finalu....

Sikiras je jako falio, to je TRECI kvalitetan igrac u rangu muse i campare i ova australija bi bila demolirana... jednsotavno, musa kada da ZICER ovoj ostaloj trojici oni ne znaju POLAGANJE obicno, ne znaju uhvatiti loptu, ne znaju nista... antitalenti. Ako od njih ko uspije imalo ozbiljnije u kosarci ja cu se gol gocat skinuti i hodati ferhadijom...
ali imamo ovu trojicu koji su sjajni a musa je BR1 u evropi... citajte malo sta pisu strucnjaci o njemu a ne ovi sto zive u bosni a misle da ne zive :)
Musa i Camara su odigrali koliko su mogli djecacima svaka cast
Ovo nije do njih ovo je do selektora koji ma blago je reci ne zna niti jedne akcije selektor nema samo daj Musi loptu i sta on napravi
Ljudi ovako ce biti dok god Sejo Bukva i kompanija preko Enes Numanovica i Josipa Pandze nazovimo selektora i trenera prave ekipu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 jun 2016, 23:13

PONOS NACIJE!!!

Izgubili smo ali meni srce ko munara kad ih vidim kako im je tesko i kako se bore, pregorili su u zelji za uspjehom i naravno pritisak ih je unistio.

Glavu gore momci idemo dalje. :thumbup: :thumbup:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.