Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 27 dec 2010, 07:06

gledam acb ligu na arenasportu i nešto mi pade na pamet,šta mislite bi li teletović imao mjesta u rerezentaciji španije?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2010, 14:23

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:gledam acb ligu na arenasportu i nešto mi pade na pamet,šta mislite bi li teletović imao mjesta u rerezentaciji španije?

Po partijama koje pruza trebao bi da ima, ali opet evo hipoteticki govoreci da je Spanac (sto hvala Bogu nije)...
Garbahosa je godinama tu, Reyes, braca Gasol su cetiri sigurna igraca...Eh posto se vecinom vodi 7 + 5 na velika takmicenja, to je neko nepisano pravilo, 7 vanjskih i 5 unutrasnjih ostaje jedno mjesto upraznjeno...
Mislim da bi bilo guravo, jer i Suarez i Claver su perspektiva..Pogotovo Claver...

Sad je pitanje za sta bi se odlucio selektor, ili 3 centra ili 3 krilna...
Po meni bi logicno bilo da se vode tri krilna jer i Reyes je igrac koji moze da igra 4/5..

Ali ovo je sve sbbkbb :D :D
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 27 dec 2010, 14:47

neno#4 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:gledam acb ligu na arenasportu i nešto mi pade na pamet,šta mislite bi li teletović imao mjesta u rerezentaciji španije?

Po partijama koje pruza trebao bi da ima, ali opet evo hipoteticki govoreci da je Spanac (sto hvala Bogu nije)...
Garbahosa je godinama tu, Reyes, braca Gasol su cetiri sigurna igraca...Eh posto se vecinom vodi 7 + 5 na velika takmicenja, to je neko nepisano pravilo, 7 vanjskih i 5 unutrasnjih ostaje jedno mjesto upraznjeno...
Mislim da bi bilo guravo, jer i Suarez i Claver su perspektiva..Pogotovo Claver...

Sad je pitanje za sta bi se odlucio selektor, ili 3 centra ili 3 krilna...
Po meni bi logicno bilo da se vode tri krilna jer i Reyes je igrac koji moze da igra 4/5..

Ali ovo je sve sbbkbb :D :D
a kako je tek bilo lepo imati Bodirogu u ekipi jednim covekom popuniš četiri pozicije

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2010, 15:32

Evo kako napisa superobavjesteni izvor, tj. covjek koji je profesionalno vezan za kosarku nema od Langforda nista...

Ostalo je samo ime.....

leonardo
Kontakt:

Post Postao/la leonardo » 27 dec 2010, 21:30

vidim glupih pitanja dal je dobar langford i tako nesto ?! pa lik je odlican .. mvp eurolige .. gledao sam sta je protiv khimkija radio u zadnjem kolu .. sam ih nosio do pobijede
..Siamo l'armata Rossonera..

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 dec 2010, 21:50

leonardo je napisao/la:vidim glupih pitanja dal je dobar langford i tako nesto ?! pa lik je odlican .. mvp eurolige .. gledao sam sta je protiv khimkija radio u zadnjem kolu .. sam ih nosio do pobijede
da igra 1 na 5, on uvjek sjajan, a njegova ekipa pretezno gubi
nesto trulo u zemlji danskoj
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 dec 2010, 22:45

Monkey je napisao/la:Kakav Langford, opet će igrati Henry. Imamo ove sezone 7-8 odličnih igrača na raspolaganju. Sasvim solidna petorka.
samo da nam se odazovu sasa, gordic, djedovic, teletovic i varda, za ostale ima drugih solucia, ovi su nezamjenjivi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2010, 23:09

Monkey je napisao/la:Petorka bi bila Gordić, Henry, Đedović, Mirza i Varda? E sad mi ti nađi petoricu za "drugu" petorku, osim Saše i Bajramovića ja više nikog ne vidim korisnog :lol: Možda ova dvojica iz NCAA? Ima li šanse?
Koja dvojica...

Hukic, Bajramovic, Ikona, Hodzic, Sale bi bile solidne zamjene plus Bavke plus Halilovic, fino bi to bilo, a plus jedan ozbiljan selektor kojeg nece biti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 27 dec 2010, 23:28

Monkey je napisao/la:Pa što ih direktor reprezentacije spominje u intervjuima. Suton i Hodžić?
Suton igra za Biellu u Italiji, on je bivsi NCAA igrac, igra trenutno za Biellu...
A sta Harun izjavljuje, ne treba ga uzimati za ozbiljno...

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2010, 00:54

Naturalizovat cemo jednog javnosti totalno nepoznatog igraca...

Ostalo je samo ime.....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 dec 2010, 12:08

neno#4 je napisao/la:Naturalizovat cemo jednog javnosti totalno nepoznatog igraca...
meni nije nepoznat :D
You are someone else I am still right here

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 28 dec 2010, 12:39

Po mom misljenju ovo je 14 (koliko znam sad je 14 a prije 12) najbolji koji trebaju da idu na EP:

Gledajuci po trenutom kvalitetu i gledajuci kako su prije igrali u klubovima i repki.

Guard
Sasa Vasiljevic, BC Donetsk (Ukraijna) Treci assistent ukraijnskog prvenstva 5.0 APG, Donestsk vodi prvenstvo 11.1 PPG

Goran Ikonic, Krka, Slovenija, 10.8 PPG u NLB Ligi, jedan od bolji timova u regionu trenutno, svi znamo nejgove kvalitete, Krka je pozitivno iznanedjenje medju 16 najbolji u EuroChallenge Kupu 13.3 PPG

Nihad Dedovic, Lottomatica Roma, Italija, ovo sezone je zablisto, igra Euroligu, usao meedju top 16 timova evrope, 9.3PPg u Euroligi . 14.7 u Italjii, sta reci velika nada i pokazo je svoje kvalitete

Nemanja Gordic, Lottomatica Roma, Italija, skoro presao u Italiju poslje duze pauze zbog povrede ali sigorno jedan od glavni na pozicji i mozda taj koji ce da vodi nasu igru ako se oporavi

Henry Domercant, Spartak St. Petersburg, Rusija jedan od bolji timova u Rusiji sa 15.8 PPG u prventsvu (4 najbolji ukupno), klub igra u EuroChallenge Kupu i medju 16 najbolji je a 15.2 PPG ima u EuroChallenge Kupu

Feliks Kojadinovic, Marousi, Grcka, jedan od bolji timova u grckom prvenstvu gdje mu je prosijek 7.5 PPG, solidan igrac koji zna i moze bolje

Forward
Kenan Bajramovic, Lietuvos Rytas, Litvanja medju 16 najbolji u Evropi Euroligas, 15.7 PPG u prvenstvu Litvanje (top deset PPG u litvanji), kapiten i vodja , ima lose dana ali je jako kvalitetan i vazan igrac, 11.4 PPG u Euroligi, 9.8 PPg u Baltickoj ligi,

Mirza Teletovic, Caja Laboral, Spanija, 15.8 PPG ACB lige (4 pozicja), 16.8 PPG Eurloiga (medju boljima), Euroligas, Sta god kazes o njemu je pre malo, igra u jedan od najbolji timova u evropi, buduci NBA igrac

Jasmin Hukic
, BC Donetsk, Ukraijna 12.6 PPG, Klub vodi prvenstvo, igrac sa velkim iskustvom i znanjem

Oliver Stevic, Oldenburg, Njemacka, tim igra EuroCup i jedan od bolji timova u Njemackoj, 9.8 PPg u EuroCup, i 12.8 PPG u Prvenstvu Njemacke

Edin Bavcic, Khimki, Ukraijna, nazlost ima je losu sezone mjenoj dosta timova i igra u najslabijem timu Ukrainje, ali je dobra zamjena za ostale igrace i pokazao je u kvalifikacijama sta moze i zna, statistika mu nije tako losa sa 8.5 PPG a igra i EuroChallenge Kupu gdje mu je prosije bio 10.2 PPG

Centar
Adnan Hodzic, Lipscomb Bisons, NCAA, SAD sta reci on je buduca zvijezda mozda medju 20 najbolji PPG u cijelov NCCA sa skoro 21.0 PPG i 9.0 RPG, uz Vardu i Krupaliju solidna Centarksa linija,

Ratko Varda, Prokom, Poljska, jedan od bolji timova u Polskoj i Euroligas, proglasen je MVP jednog kola, bez dileme nas glavni centar i zasluzeno tako, 13.3 PPg u Eurligi i 7.0 PPG u prvenstvu Poljske

Damir Krupalija, Hyeres-Toulon, Francuska (7 mjesto), medju boljim timovima u Francuskoj sa 14.0 PPG
i 9.2 RPG (2 u francuskoj) CUDOOO da nije na spisku zaista on zasluzuje mjesto medju 14 bez dileme

Zboh dugog osustva nije uvrsatn Elmedin Kikanovic koji bi eventualno mogao biti u opciji kao dzoker
Suton definitivno jedan kandidat ali koliko am citao i razumijo on ne zeli igrati za Bih, ne treba ni moliti
Preldzic svi znamo situaciju

Inace sam gledao na one koji su igali do sad za BiH, i oni koliko se zna da zele igari za BiH

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 28 dec 2010, 14:10

Nekako mi ovaj Hodzić slab visinom 203 cm tako da ne znam baš je li on za centra po meni klasična četvorka PF ispravite me ako griješim...

Svedjanin
Kontakt:

Post Postao/la Svedjanin » 28 dec 2010, 14:25

Adnan Hodzic i Damir Krupalija nisu klasicni centri vec sto kazes PF, ali kad gledas koje opcije imam ...zapravno nemamo ja smatram da to je najbolje sto imamo:

Suton nece da igra za BIH
Kikanovic do Evropskog nije igras vise od godinu dana, sta moze on zapravo?
Jazvin mjena klubove svaki mjesec dana, nema kontinuitet a i kad igra nema neki ucinka
Sinanovic nece da igra za BiH, a igra u nizem rangu

Koliko vidim samo immao izbor da neko iz BH lige 13 dobije priliku ili da ubacimo nekog "penzionera" kao Ovcina koji zapravo igra jako dobro u Bundesligi.

Kad saberem ovo sve zapravo Krupalija, Hodzic i Varda su to sto imamo ili?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2010, 14:30

fera je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Naturalizovat cemo jednog javnosti totalno nepoznatog igraca...
Ko te sta pita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ali ovaj igrac se ubio za javasluk :lol: :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 dec 2010, 15:23

neno#4 je napisao/la:
fera je napisao/la:
ovaj igrac je upgradeovana verzija apkomedaha (ako se ko njega sjeca iz sirokog) :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 dec 2010, 15:25

inace, sto rece neno, dao Bog da naturalizujemo McIntyrea! i mozes komotno pozvati nza backupa i pasalica jer terrel igra 40 minuta na istom nivou :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2010, 15:37

ovaj igrac je upgradeovana verzija apkomedaha (ako se ko njega sjeca iz sirokog) :D
Ma ovaj je isti James Gist, drogeras i jedan i drugi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 dec 2010, 15:40

KK_Bosna je napisao/la:inace, sto rece neno, dao Bog da naturalizujemo McIntyrea! i mozes komotno pozvati nza backupa i pasalica jer terrel igra 40 minuta na istom nivou :D
Ne znam samo sta si cekao na odgovor, fino sam ja rekao ko bi bio presretan sa Terelom 8-) 8-) 8-)
Ali i sam znas da njemu to cimanje, vozanje u ovim godinama ipak ne treba..

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 dec 2010, 21:44

KK_Bosna je napisao/la:inace, sto rece neno, dao Bog da naturalizujemo McIntyrea! i mozes komotno pozvati nza backupa i pasalica jer terrel igra 40 minuta na istom nivou :D
pricao sam sa njim u vezi toga
ali kaze cevapi u sarajevu pali pravo, mada nas jos vadi burek kod nagiba

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.