Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

moustapha
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la moustapha » 14 sep 2011, 12:20

QUARESMA 18<<< je napisao/la:samo mi se svidja novi task manager, nista ivse :D

ipak cu jos ostati na windows 7 do daljnjeg
Ili ces MeeGo instalirati. :mrgreen:

Ova verzija Windowsa je neki pregled za developere. Dakle, za sve one koji se bave programiranjem aplikacija za windows dobro ce doci jer vec sada imaju pregled kako izgleda novi sistem, a sa njim i visual studio sa mogucnoscu da direktno saljes aplikacije na marketplace.
Mislim da kada izadje finalna verzija bice puno razloga za prelazak na Windows 8. Izmedju ostalog jer koristi i 25% manje RAM-a.
#divovi

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 sep 2011, 14:45

E raja, skidam neku igricu preko torrenta, samo mi previše traje ovo... Treba 2 dana da skinem igricu od 7 GB... Piše brzina preuzimanja 145 kB/s, možel se ovo kako ubrzat? :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 14 sep 2011, 16:09

Nimla_RZ je napisao/la:E raja, skidam neku igricu preko torrenta, samo mi previše traje ovo... Treba 2 dana da skinem igricu od 7 GB... Piše brzina preuzimanja 145 kB/s, možel se ovo kako ubrzat? :mrgreen:
Uzmi vecu lopatu. :mrgreen:

Brzina na torretnima uglavnom zavisi od broja seedera tj. ljudi koji pustaju da s njihovih racunara skidas igru.

S obzirom da je igra oko 7GB onda bi se trebo malo strpiti, ne skidas .mp3. ;)
#divovi

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 14 sep 2011, 20:19

Eeee može li mi neko reci ili objasniti kako da umjesto ikone od igrice (PES6) ubacim neku drugu ikonicu umjesto već postojeće.

Znači umjesto ove : slika

Da ubacim ovakvu koju imam iste rezolucije i veličine kao i stvarna ikona igrice na kompjuteru ali ovako izgleda slika
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 sep 2011, 22:02

Boateng_27 je napisao/la:Eeee može li mi neko reci ili objasniti kako da umjesto ikone od igrice (PES6) ubacim neku drugu ikonicu umjesto već postojeće.

Da ubacim ovakvu koju imam iste rezolucije i veličine kao i stvarna ikona igrice na kompjuteru ali ovako izgleda slika
Desni klik na ikonu >>> Properties >>> Change Icon i nađeš šta hoćeš sebi!
Čelik Zenica 1945

Boateng_27
Kontakt:

Post Postao/la Boateng_27 » 14 sep 2011, 22:41

Nimla_RZ je napisao/la:
Boateng_27 je napisao/la:Eeee može li mi neko reci ili objasniti kako da umjesto ikone od igrice (PES6) ubacim neku drugu ikonicu umjesto već postojeće.

Desni klik na ikonu >>> Properties >>> Change Icon i nađeš šta hoćeš sebi!
nema to change icon, to postoji samo kod obicnih foldera ali ovako kad je igrica neka, program ili slicno nema te opcije Change icon :roll:
Ricardo Quaresma coming to Bosnia & Herzegovina :)

Zlatan Ibrahimović- 8 Seasons. 8 Years of Success. A season for the Ultimate Champion

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 sep 2011, 22:44

Boateng_27 je napisao/la: nema to change icon, to postoji samo kod obicnih foldera ali ovako kad je igrica neka, program ili slicno nema te opcije Change icon :roll:
Kako nema?! Meni ima! Kad odeš na Properties, dobiješ prozor Shortcut i dole imaš Change Icon! Ne moram valjda slikat... :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 sep 2011, 22:49

Evo kume...

slika
Čelik Zenica 1945

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 15 sep 2011, 01:05

Boateng_27 je napisao/la: nema to change icon, to postoji samo kod obicnih foldera ali ovako kad je igrica neka, program ili slicno nema te opcije Change icon :roll:
To mozes napraviti samo na shortcutu, a nemozes na *.exe fajlu, koji ti se nalazi u KONAMI folderu. Znaci moras napraviti shortcut i stavis ga npr. na desktop i tu onda desni klik/properties/change icon

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 sep 2011, 17:31

moustapha je napisao/la:

Ova verzija Windowsa je neki pregled za developere. Dakle, za sve one koji se bave programiranjem aplikacija za windows dobro ce doci jer vec sada imaju pregled kako izgleda novi sistem, a sa njim i visual studio sa mogucnoscu da direktno saljes aplikacije na marketplace.
Mislim da kada izadje finalna verzija bice puno razloga za prelazak na Windows 8. Izmedju ostalog jer koristi i 25% manje RAM-a.
ma kakav meego na mojoj makini, jedino dolazi u obzir na tabletu, nego reci ti meni, moze li se onaj novi UI iskljuciti tj da bude onaj dobri stari desktop s ikonicama, ako moze, da se bacim odmah u download :mrgreen:

endem_
Kontakt:

Post Postao/la endem_ » 15 sep 2011, 17:42

You may be a victim of software counterfeiting, ovo mi pise ima vec 2 god na display-u, znam da se moze ukinuti mozda je neko i pisao vec ovdje o ovome...Zato molim da mi neko kaze kako cu se rijesiti ovoga, jbg software mi nije orginalan, podvalili mi -))
Pazza Inter Amala

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 15 sep 2011, 17:57

endem_ je napisao/la:You may be a victim of software counterfeiting, ovo mi pise ima vec 2 god na display-u, znam da se moze ukinuti mozda je neko i pisao vec ovdje o ovome...Zato molim da mi neko kaze kako cu se rijesiti ovoga, jbg software mi nije orginalan, podvalili mi -))
moras ponovo instalirati windows...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 15 sep 2011, 20:22

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
moustapha je napisao/la:

ma kakav meego na mojoj makini, jedino dolazi u obzir na tabletu, nego reci ti meni, moze li se onaj novi UI iskljuciti tj da bude onaj dobri stari desktop s ikonicama, ako moze, da se bacim odmah u download :mrgreen:
bolje ti je nemoj skidat gledam sinoc na vijestima da obicni korisnici Windowsa ne skidaju i ako je izasao na netu jer jos nije siguran
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 sep 2011, 22:13

gdje i kako mogu skinuti novi drajver za graficku ? :mrgreen: :mrgreen:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 sep 2011, 22:20

Senaid L.F.C je napisao/la: bolje ti je nemoj skidat gledam sinoc na vijestima da obicni korisnici Windowsa ne skidaju i ako je izasao na netu jer jos nije siguran
Pa on nije obicni korisnik. Ovo je tzv. Developer Preview verzija, tako da normalno nije za normalnu upotrebu, nego vise za testiranje okruzenja i onoga sta nas ocekuje.

@QUARESMA 18<<<
Ma ovo je cini se pravo bagovito. Ja jedva nekako instaliro na Virtual Box. Na clean instalaciji nece da ucita neke filove pa ne moze nastaviti. Uglavnom stalno pada i jos nisam uspio doci do desktopa.
Metro style se mjenja na start dugmetu. Tako ako kliknes na start pojavi se desktop i obratno. Nema start menua.
#divovi

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 16 sep 2011, 22:46

Portillo, uzeo sam acc od druga. Evo problem:
slika
slika
Ne moze otvorit nema boga...

EDIT: Pokusao poslati drugu (tom dole u tabu) preko msn, ne moze.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 17 sep 2011, 16:47

Kako da skinem ovaj windows 8 nigdje ne mogu naci link
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 sep 2011, 17:02

Senaid L.F.C je napisao/la:Kako da skinem ovaj windows 8 nigdje ne mogu naci link
Onda je bolje da i ne skidas. ;)
#divovi

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 17 sep 2011, 19:40

moustapha je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Kako da skinem ovaj windows 8 nigdje ne mogu naci link
Onda je bolje da i ne skidas. ;)

ahahahahahahaha :lol: koji epic hahahahaha :lol:

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 18 sep 2011, 11:27

moustapha je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la: bolje ti je nemoj skidat gledam sinoc na vijestima da obicni korisnici Windowsa ne skidaju i ako je izasao na netu jer jos nije siguran
Pa on nije obicni korisnik. Ovo je tzv. Developer Preview verzija, tako da normalno nije za normalnu upotrebu, nego vise za testiranje okruzenja i onoga sta nas ocekuje.

@QUARESMA 18<<<
Ma ovo je cini se pravo bagovito. Ja jedva nekako instaliro na Virtual Box. Na clean instalaciji nece da ucita neke filove pa ne moze nastaviti. Uglavnom stalno pada i jos nisam uspio doci do desktopa.
Metro style se mjenja na start dugmetu. Tako ako kliknes na start pojavi se desktop i obratno. Nema start menua.

Pokreni registry editor win+r onda nadji kljuc:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Pa sa desne strane promjeni vrijednost RPEnabled sa 1 na 0 tad imas staro sucelje sa starim izbornikom i bez ribbone ako želiš vratit sve isto samo ukucaj vrijednost 1.

Meni radi dobro na posebnoj particiji. fazon je da nema gasnje shut down nego ide u sleep onako kako on misli da treba... ova verzija istice 12.3
RIP SALE VILENJAK

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 11 gostiju.