BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- el-fighter
- Kontakt:
Re: BH tenis
E hebiga Mirza! Od gotovine napravio veresiju i Milot je to znao iskoristiti. Francuz je dobio sa 2-1(5-7, 7-5, 7-5).
Brkic ponovo prosao u finale, a danas je savladao Blumenberga sa 2-0 (7-5, 6-3). U finalu ce igrati protiv Albota.
Setkic pomeo Karanusica iako to rezultat i ne pokazuje bas najbolje. Bilo je 2-0 (6-1, 6-4). U sljedecem kolu kvala Aldin ce igrati protiv Veica.
Jasmina pobijedila Buzarnescu sa 2-0 (6-4, 6-1), kao i Mervana Evtimovu (6-2, 6-3). Jasmina ce u sljedecem kolu kvala (posljednjem) igrati protiv Fujiware, a Mervana protiv Birnerove.
Brkic ponovo prosao u finale, a danas je savladao Blumenberga sa 2-0 (7-5, 6-3). U finalu ce igrati protiv Albota.
Setkic pomeo Karanusica iako to rezultat i ne pokazuje bas najbolje. Bilo je 2-0 (6-1, 6-4). U sljedecem kolu kvala Aldin ce igrati protiv Veica.
Jasmina pobijedila Buzarnescu sa 2-0 (6-4, 6-1), kao i Mervana Evtimovu (6-2, 6-3). Jasmina ce u sljedecem kolu kvala (posljednjem) igrati protiv Fujiware, a Mervana protiv Birnerove.
Zadnja izmjena: el-fighter, dana/u 28 apr 2012, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Sjajni rezultati Mervane i Jasmine. Svaka čast ¸djevojke !!!

edit. Mervana dobila i Birnerovu 7-6 6-2, 112. igračicu svijeta i ušla u glavni žrijeb turnira u Budimpešti .
Isto očekujemo i od Mimi .
edit. Mervana dobila i Birnerovu 7-6 6-2, 112. igračicu svijeta i ušla u glavni žrijeb turnira u Budimpešti .
Isto očekujemo i od Mimi .
Zadnja izmjena: dzenan01, dana/u 29 apr 2012, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- bistrikboy
- Kontakt:
Mervana Jugić Salkić(WTA-361)-(2)Eva Birnerova(CZE, WTA-112) 7-6(3),6-2
KAPA DOLE!
KAPA DOLE!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Damir uzeo pauzu narednu sedmicu ? Ne mogu da shvatim da je odustao od turnira u Ostravi, imao je direktan ulaz u glavni ždrijeb
Mirza Bašić nastupa sljedeće sedmice na jakom challangeru u Tunisu (125.000 dolara), u prvom kolu igra protiv drugog nosioca Jeremy Chardyja.
Mirza Bašić nastupa sljedeće sedmice na jakom challangeru u Tunisu (125.000 dolara), u prvom kolu igra protiv drugog nosioca Jeremy Chardyja.
Jasmina Tinjić dobila Fujiwaru 6:3 6:3. Svaka čast Jasmina !
- el-fighter
- Kontakt:
Bravo djevojke!!!
Jasmina i Mervana su savladale svoje protivnice u finalu kvalifikacija i prosle u glavni zrijeb turnira u Budimpesti. Mervana je bila bolja od Birnerove 2-0(7-6,6-2), a Jasmina je pobijedila Fujiwaru istim rezultatom (6-3,6-3). CESTITKE!!!
Ajmo ovi koji se bolje razumiju u bodove i ostalo da nam kazu koliko ce djevojke dobiti bodova i koliko ce napredovati. I neka me isprave ako grijesim, ali moze se desiti da Jasmina i Mervana igraju jedna proptiv druge u prvom kolu turnira.
Muskarci su danas ubiljezili poraze. Setkic je porazen od Veica sa 2-0 (6-4,6-2) i tako je ostao bez glavnog zrijeba u Beogradu.
Brkic je porazen u finalu Belcontya od Albota sa 2-1 (3-6, 6-4,7-6). Cini mi se da je ovo drugo uzastopno finale koje Brkic gubi od Albota.
Jasmina i Mervana su savladale svoje protivnice u finalu kvalifikacija i prosle u glavni zrijeb turnira u Budimpesti. Mervana je bila bolja od Birnerove 2-0(7-6,6-2), a Jasmina je pobijedila Fujiwaru istim rezultatom (6-3,6-3). CESTITKE!!!
Ajmo ovi koji se bolje razumiju u bodove i ostalo da nam kazu koliko ce djevojke dobiti bodova i koliko ce napredovati. I neka me isprave ako grijesim, ali moze se desiti da Jasmina i Mervana igraju jedna proptiv druge u prvom kolu turnira.
Muskarci su danas ubiljezili poraze. Setkic je porazen od Veica sa 2-0 (6-4,6-2) i tako je ostao bez glavnog zrijeba u Beogradu.
Brkic je porazen u finalu Belcontya od Albota sa 2-1 (3-6, 6-4,7-6). Cini mi se da je ovo drugo uzastopno finale koje Brkic gubi od Albota.
Obe su dobile 11 bodova(10+1- 10 sto su se kvalifikovale i 1 bod nosi 1. kolo).
Damir najvjerovatnije igra ITF challenger u Doboju. Trebao je neki jaci turnir uzeti, prevazisao je vise challengere ali.....sta je tu je.....
Damir najvjerovatnije igra ITF challenger u Doboju. Trebao je neki jaci turnir uzeti, prevazisao je vise challengere ali.....sta je tu je.....
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ako je istina da se vraća na futures onda je to strašno.
Bolje da je uzeo sedmicu odmora nego što će igrati taj turnir.
Bolje da je uzeo sedmicu odmora nego što će igrati taj turnir.
Mervana ide na domaću igračicu Melindu Czink, koja je isto tako prošla kvalifikacije. Jasmina igra protiv Zahlavove Strycove.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Consigliere
- Kontakt:
Ne pratim bas tenis toliko a zanima me: sta mislite kakav plasman na ATP ljestvici mogu postici Dzumhur i Basic na vrhuncu karijere na osnovu ovoga sto sada pokazuju, posebno Dzumhur??
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Damir igra na 3 naredna Futuresa u BIH do RG .
Zaista mi nije jasno zašto je otkazao čelendžer u Ostravi, gdje je bio u glavnom žrijebu. Mogao je daleko dogurati, računajući (ne)kvalitet turinira .
Zaista mi nije jasno zašto je otkazao čelendžer u Ostravi, gdje je bio u glavnom žrijebu. Mogao je daleko dogurati, računajući (ne)kvalitet turinira .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
Veoma teško pitanje. Mirza je po meni bolji igrač, uvijek se može izvući servisom, plus veoma dobar forhend. Kada bi u narednih godinu dana intenzivnije radio na bekendu, a prvenstveno na returnu, sigurno da bi do kraja 2013. godine mogao do top 150. E sad, to tvoje 'vrhunac karijere' je malo škakljivo, nekome je vrhunac sa 24 godine, a nekome je sa 28. To je nemoguće pretpostaviti. Sad ide šljaka, podloga koja Mirzi manje odgovara, ali kasnije idu dvorane i beton, gdje njegova 'oružja' mogu doći do izražaja, tako da će on do kraja ove godine sigurno popraviti renking. Bašić je već dobijao neka veoma solidna imena u tenisu i sve je iskusniji.Consigliere je napisao/la:Ne pratim bas tenis toliko a zanima me: sta mislite kakav plasman na ATP ljestvici mogu postici Dzumhur i Basic na vrhuncu karijere na osnovu ovoga sto sada pokazuju, posebno Dzumhur??
Sada će nastupiti na challengeru u Tunisu, gdje je dobio povlašten status jer zbog obaveza na prethodnom turniru nije stigao na kvalifikacije i organizator mu je dodijelio SE (Special exempt) i 'ugurao' ga u glavni žrijeb. Tamo ga čeka Jeremy Chardy, koji bez obzira na renking i status 'ATP igrača' i nije neka sila na šljaci.
Džumhur igra veoma dobro na zemlji, prolazi kroz kvalifikacije challengera kao od šale, ali mislim da na brzim podlogama nema šta tražiti.
Sve će biti jasnije kada skupe dovoljno bodova da ne moraju igrati kvalifikacije za challengere, onda će to biti puno bolja situacija za prognozu. To će se (po meni) desiti već ove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- el-fighter
- Kontakt:
Mervana danas igrala dubl u paru sa Klemenschits, a porazene su od para Begu/Minella sa 2-1 (2-6, 6-2, 10-7).
Sutra Mervana i Jasmina igraju prvo kolo singla u Budimpesti. SRETNO DJEVOJKE!!
Sutra Mervana i Jasmina igraju prvo kolo singla u Budimpesti. SRETNO DJEVOJKE!!
Zahlavova ima snažan servis koji će biti najveći Jasminin protivnik. Mervana je do sada dva puta igrala protiv Czink, oba puta je poražena 2-0 u setovima.
Ali, ipak je to ženski tenis, tu je apsolutno uvijek sve moguće. Mislim da Tinjić ima malo više šanse.
Ali, ipak je to ženski tenis, tu je apsolutno uvijek sve moguće. Mislim da Tinjić ima malo više šanse.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Chardy je "lud" u glavi, ali kad mu ulaze svi udarci, moze dobiti bilo koga na svijetu, Mirza ima male sanse sutra, ali ukoliko Jeremy ustane na losu nogu, onda je sve moguce.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
11:00 WTA Budapest Melinda Czink - Mervana Jugić-Salkić
http://www.lshunter.tv/streams/1/lshtennis4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.lshunter.tv/streams/1/lshtennis4.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nakon što je spasila četiri set lopte kod 4-5, Mervana dobija prvi set u taj brejku. Igra veoma dobro, agresivno i ako se ne desi neki pad u igri, mislim da može do pobjede.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Naravno, raspad sistema u drugom setu... kao bezbroj puta do sada...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- bistrikboy
- Kontakt:
A i treci je sjajno pcoeo gubitkom servisa.grozan prvi servis kod Mervane,inace cini se da ima bar 5kg viskaVirtu4l je napisao/la:Naravno, raspad sistema u drugom setu... kao bezbroj puta do sada...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Tinjić počela odlično, dobila prvi set 6-1 i ima brejk u drugom.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.