Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Belmin6
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Belmin6 » 05 sep 2015, 00:27

A yebem ti srecu, ne mogu da vjerujem gdje se ljudi povrijede. :cry:

Drzi se momcino. :salut:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 sep 2015, 01:09

Ovo je najgori moguci termin za odigravanje utakmica ovakvog tipa.A i kvalifikacije u ovom terminu su potpuna glupost.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 sep 2015, 02:15

E u pm cim sam našao sebi dragog igrača u francuskoj ligi on nayeba pravo :( :(

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2015, 20:24

Kakva steta za Fekira, yebote :(

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 11 sep 2015, 21:11

Kako je PSG jak ybt samo na svim pozicijama. Cavani igra k'o preporođen kada nema Ibre da ga guši i šalje ga na krilo.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 20 sep 2015, 17:14

Čovječe, kakva golčina nekog Ndonga za Lorient protiv Monaca :clap:
Joint_fc

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 20 sep 2015, 23:30

kumkalesic je napisao/la:Čovječe, kakva golčina nekog Ndonga za Lorient protiv Monaca :clap:
Dabogda mu zadnji bio.... :evil:

Salim se :mrgreen:

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 27 sep 2015, 22:25

Hatem ponovno uhvatio strašnu formu...četiri gola u četiri dana :clap:
No, koliko će ovaj put trajati ta zainteresovanost za igrom :shifty:
Joint_fc

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 27 sep 2015, 22:27

Mitchel zalutao u Marsej.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 27 sep 2015, 22:35

Olympique je napisao/la:Mitchel zalutao u Marsej.
Očekivao sam nekako inteligentniji potez uprave Merseillea i postavljanje Remi Garda na trenersku poziciju. Ipak su se odlučili uraditi ono što je i Lyon prije nekoliko godina, a to je maximalno podmlađivanje momčadi. Garde je to odlično odradio sa Lyonom i mislim da bi to mogao isto učiniti i sa Marseilleom...ali :)
Ipak, nadam se da će se izvući i krenuti malo prema naprijed...kao što sam to pisao i prošle sezone, francuskom fudbalu je potreban Olympique u Ligi Prvaka...
Joint_fc

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 27 sep 2015, 23:03

kumkalesic je napisao/la:
Olympique je napisao/la:Mitchel zalutao u Marsej.
Očekivao sam nekako inteligentniji potez uprave Merseillea i postavljanje Remi Garda na trenersku poziciju. Ipak su se odlučili uraditi ono što je i Lyon prije nekoliko godina, a to je maximalno podmlađivanje momčadi. Garde je to odlično odradio sa Lyonom i mislim da bi to mogao isto učiniti i sa Marseilleom...ali :)
Ipak, nadam se da će se izvući i krenuti malo prema naprijed...kao što sam to pisao i prošle sezone, francuskom fudbalu je potreban Olympique u Ligi Prvaka...
I to ponajvise zbog fenomenalnih navijaca :)

Ne znam,ali uprava je napravila veliku gresku sto nisu doveli par pojacanja na pocetku sezone,ne samo sto bi igracki bili bolji vec bi na klupi ostavili Bielsu,koji je ipak najbolje znao kako da izvuce maksimum iz pojedinih igraca.Ona igra Marseja sredinom prosle sezone je bilo nesto fenomenalno i u to vrijeme su igrali najbolji fudbal u Francuskoj.
Igrali su dosta agresivno,presing po citavom terenu te su uglavnom u prvih pola sata rijesavali protivnike,ovo sada sto igraju je potpuna suprotnost.Dosta mlako,bezidejno i bez ikakve zelje da se uradi nesto.Istina,fond igraca je zaista mali.Barrada ne zasluzuje da igra u prvoj postavi,Manquillo ni u kakvom ludilu ne smije biti opcija ispred Dja Djedje-a itd itd.

Dakle da ne duljim,u potpunosti se slazem sa tobom.Trebali su postaviti Remi Garda na trenersku poziciju,jer kad se baci pogled na roster,tu zaista ima nekoliko sjajnih mladica,i mislim da bi on puno vise izvukao iz njih.
Francuskoj ligi je neophodan Marseille,pa da gledamo stare duele izmedju njih i Lyona,PSG pred punim tribinama koji su bili za uzivanje (nevjerovatna atmosfera koju znaju napraviti navijaci,nadam se da ce se i oni uskoro vratiti na tribine usljed dobrih rezultata :) ) ...

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 sep 2015, 10:38

kumkalesic je napisao/la:Hatem ponovno uhvatio strašnu formu...četiri gola u četiri dana :clap:
No, koliko će ovaj put trajati ta zainteresovanost za igrom :shifty:
Ali kakav samo gol. :njanjanja:

S obzirom na ovosezonsku konkurenciju, i to da imaju (za sada) raspoloženog Ben Arfu, Nice se definitivno može umiješati za ove pozicije koje vode u evropska takmičenja.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 28 sep 2015, 23:00

@Olypique;

Ma ne samo zbog navijača već zbog svega onoga što klub Marseille predstavlja u klupskom fudbalu ne samo u Francuskoj nego i u cijeloj Europi...ipak su oni još uvijek jedini francuski klub koji je osvojio ligu prvaka, a to nije mala stvar...
Mislim,ja u Francuskoj nekako najviše gotivim Monaco još od vremena čarobnog dvojca Henry-Trezeguet, ali se uvijek više radujem kada u ligi prvaka meč igra jedan Marseille nego li Lille ili Monpellier, a siguran sam da nisam jedini...

@Finn;

Dobra je Nica i baš igraju lijep fudbal, ali opet biti će teško igrati u kontinuitetu do kraja sezone...sumnjam da njihov igrački roster može izdržati do kraja sezone sa ovakvim igrama, a tu je i taj Hatem od kojeg čovjek ne zna šta očekivati...sad mu se igra fudbal-sad ne igra i tako sve u krug :)
Naravno, bilo bi lijepo da zaigraju u ligi europe, jer bi to bilo i nekakvo priznanje za solidan rad Puela u ovom klubu prethodnih sezona...
Joint_fc

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 okt 2015, 17:46

jel neko zna zasto sinoc gol iz penala je ponisten za Monpelje?
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2015, 13:22

Zlatan za samo 3 godine postao najbolji strijelac u historiji PSG-a sa 110 postignutih golova.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 05 okt 2015, 14:11

Andrej je napisao/la:jel neko zna zasto sinoc gol iz penala je ponisten za Monpelje?
Poništen je gol jer je igrač pucao penal i pogodio stativu, odbila mu se lopta i on zabio. Po pravilu igrač koji puca penal i pogodi stativu ili prečku ne smije poslije toga dirati loptu.
Forza Milan!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 okt 2015, 22:18

Angers ne posustaje :bow:

A ne znam im nijednog igraca, ni kakvi su im dresovi :rol:
Don't believe the hype.

nolito
Kontakt:

Post Postao/la nolito » 18 okt 2015, 10:58

Ja sam do nedavno mislio da je Angers neki akcijski junak! :rol:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 okt 2015, 13:21

PSG je praktički već novi prvak.Sasvim sigurno najjača ekipa od dolaska Arapa u klub,a vjerovatno i najjača ekipa koju su ikad imali.Zlatan ne posustaje,čovjek ima 34 godine ali to njemu kao da ništa ne znači niti gubi kvalitet,zaista nevjerovatno.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 nov 2015, 17:46

PSG je već prvak!

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.