FK Velež (opšte diskusije)

ANTIFA !
Kontakt:

Re: FK Velež (opšte diskusije)

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 okt 2019, 23:04

Pedalaj s teme i ne vracaj se samo ces sudionike rasprave na ovom podforumu zaglupiti, lijep pozdrav. :kafa:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 okt 2019, 23:11

NeretvanskaPastrmka je napisao/la: Nasao se frajer uvrijedjen kad sam napisao kroz zayebanciju da su jedini put presli centat kad je Krpic trcao za fer plej vracenom loptom. Kaze nisam se to od tebe pastrmka nadao :tokralju: :tokralju: je.bo majku ako je iko kao ja pokazivao vise postovanja prema Zelji na ovom forumu ali dobro brato. Nije se nadao od mene :lol:
Daj ba zezas se? :urnebes:

Ono u glavi iskonstruisao neki pakt o lizanju i klimanju glavom, a ti ga razocarao sad wahahahaha :rol:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 10 okt 2019, 23:20

Virtu4l je napisao/la:Nažalost, nisam vidio konkretno pitanje, samo jeftin pokušaj provokacije, na koje sam kao što vidiš - imun.

Sa mnom nema rasprave prikice, samo činjenice. :kafa:

A sad laku noć. Zaista mi je žao što moram da vam rušim snove i iluzije, ali nije vam ovo podforum prve Federalne lige, ovdje ste još uvijek mali klub iz sela Vrapčići kod Mostara. Kad se malo popravite, izađete iz osamdesetih, pa nam dođete u dvijehiljadite onda ćemo drugačije.
Šefe... znam da ti visiš cijeli dan na forumu umjesto da vodiš firmu ali ne moraš najavljivati spavanac preko interneta </3
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 10 okt 2019, 23:39

Virtu4l je napisao/la:Nažalost, nisam vidio konkretno pitanje, samo jeftin pokušaj provokacije, na koje sam kao što vidiš - imun.

Sa mnom nema rasprave prikice, samo činjenice. :kafa:

A sad laku noć. Zaista mi je žao što moram da vam rušim snove i iluzije, ali nije vam ovo podforum prve Federalne lige, ovdje ste još uvijek mali klub iz sela Vrapčići kod Mostara. Kad se malo popravite, izađete iz osamdesetih, pa nam dođete u dvijehiljadite onda ćemo drugačije.
Kakva budala boze dragi on nekom rusi snove Pastrmka ga unistio maloprije majstore tvoj zivot je unisten ako ga imas uopste jer po citav dan si na ovom forumu

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 11 okt 2019, 07:42

Jao mazluma majko moja,pa osim Dinama trenutno nema kluba koji je samo održiv na prostoru bivše Jugoslavije.CZ igra LP a dužna do grla,e to Željo samo održiv jest dok je saveza pa vam prave stadion da reprezentacija može igrat...Htjeli priznati ili ne u ovoj zemlji se ništa ne može napraviti bez politike, pogotovo stadion.Boli me kita iz koje su stranke,oni koriste to da se ogrebu za koji glas jer vide šta se radi.Stvar svakog pojedinca je kako će na to reagovati,da naprave Anfild ne bih glasao za nacionalne stranke...
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

najrodjeniji
Kontakt:

Post Postao/la najrodjeniji » 11 okt 2019, 08:26

Yebote propade firma od izdr kavanja 24 sata po forumu. Još ih nije južina popustila što smo ih našamarali i pred cijelom državom na prenosu uživo nagazali ko da su Đerzelez. Očekujem silovanje Borčeve teme u skorijem periodu
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ VELEŽA. BUDI NAVIJAČ OLIMPICKA.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 08:35

emil02in je napisao/la:e to Željo samo održiv jest dok je saveza pa vam prave stadion da reprezentacija može igrat...
Željo sam pravi stadion, uz pomoć UEFA-e i NFSBiH, koji su prepoznali projekat i podržali ga finansijski. Ništa od toga se ne bi desilo da nismo sami zasukali rukave i uložili SVOJE milione u stadion.

Što ponovo nema nikakve veze sa samoodrživošću kluba. Malo si polupao lončiće. Samoodrživ klub je onaj koji živi i funkcioniše od zarađenog novca, a novac se zarađuje od prodaje igrača, ulaznica, sponzora i učešća u UEFA takmičenjima. Vi recimo nemate ništa od pobrojanog, osim možda par sponzora koji su tu zbog milostinje, a ne zbog isplativosti reklamiranja.

:shhh:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 okt 2019, 09:14

Virtu4l je napisao/la:
emil02in je napisao/la:e to Željo samo održiv jest dok je saveza pa vam prave stadion da reprezentacija može igrat...
Željo sam pravi stadion, uz pomoć UEFA-e i NFSBiH, koji su prepoznali projekat i podržali ga finansijski. Ništa od toga se ne bi desilo da nismo sami zasukali rukave i uložili SVOJE milione u stadion.

Što ponovo nema nikakve veze sa samoodrživošću kluba. Malo si polupao lončiće. Samoodrživ klub je onaj koji živi i funkcioniše od zarađenog novca, a novac se zarađuje od prodaje igrača, ulaznica, sponzora i učešća u UEFA takmičenjima. Vi recimo nemate ništa od pobrojanog, osim možda par sponzora koji su tu zbog milostinje, a ne zbog isplativosti reklamiranja.

Pravite od svojih miliona al u kur.cu. Nista vi na stadionu niste uradili od svojih para, nego ste isprosili od saveza. Razlike izmedu vas i nas nema, osim u tome da smo mi ulozili vise nasih sredstava u stadion, nego vi u svoj i to je cinjenica. Pitaj Badzaka i levate koja stranka vas gura, ako vec ti nisi upucen.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 09:23

nekoIzMostara je napisao/la: Pravite od svojih miliona al u kur.cu. Nista vi na stadionu niste uradili od svojih para, nego ste isprosili od saveza.
https://fkzeljeznicar.ba/rekapitulacija ... ine/26884/

:kafa:

A odakle vama pare? Prihode nemate.
Voli te tvoje Sarajevo.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 okt 2019, 10:12

Virtu4l je napisao/la:

Hodžić: Za Grbavicu izdvojeno više od dva miliona KM, političari odlučuju o nacionalnom stadionu

Sport Centar

Svi zahtjevi postavljeni od UEFA-e bit će ispunjeni u roku, stadion Grbavica će biti spreman za utakmicu Lige nacija, 15. oktobra, između reprezentacija BiH i Sjeverne Irske.

Nihad Hodžić, ekspert Nogometnog saveza BiH za infrastrukturu i sigurnost, naglasio je kako ostaje ispuniti još jedan bitan zahtjev od njih 24, a koje je evropska kuća fudbala (UEFA) postavila kako bi Grbavica i zvanično ušla u famoznu treću kategoriju stadiona.

“Riječ je o ugradnji barijera, kontroli pristupa ulazu te brojačima karata. No, i to sve ide svojim tokom, nema sumnje da će do utakmice Lige nacija i taj dio biti obavljen. Kao što znate, još ranije je postavljen novi travnjak, sistem grijanja terena te mnoge druge stvari. Treba urediti još neke sitnice, što je Željezničar preuzeo kao obavezu”, kaže Hodžić za ****.ba.

U budućnosti je najavljena i izgradnja krova na istočnoj tribini Grbavice.

“Za tu namjenu Nogometni savez BiH i UEFA su izdvojili 700.000 eura, dakle 1,4 miliona KM. Ukupno su NSBiH i evropska nogometna asocijacija u Grbavicu uložili ili će uložiti nešto više od dva miliona KM, zaključno sa 230.000 maraka, koliko je koštalo unapređenje reflektorske rasvjete. Onog trenutka kada su eksperti iz UEFA-e označili ovaj stadion kao najperspektivniji za promociju u treću kategoriju, u saradnji sa Željezničarom poduzete su sve aktivnosti kako bi to ostvarili. Smatram da smo veliki posao obavili”, ističe Nihad Hodžić.

Pitanje nacionalnog stadiona, sa kapacitetom od nekoliko desetina hiljada mjesta i kao lokaciji na kojoj bi se igrale, uvjetno rečeno, “velike” utakmice reprezentacije BiH sa velesilama poput Francuske ili Portugala, a za koje se uvijek traži karta više, i dalje stoji u fasciklama. Razlog je, kako Hodžić naglašava, nedostatak političke volje.

“Evo, sada traje izborna kampanja. I nijedan političar da to spomene. A smatram da nam zaista treba nacionalni stadion, koji imaju sve ozbiljnije evropske države. Ako baš hoćete, mislim i da bi onaj političar, koji bi pokrenuo ovu ideju, dobio veliku naklonost mnogih ljubitelja sporta u BiH, ali svejedno to pitanje opet niko ne tretira. Bez podrške države u sam projekat se ne može ući,zbog mnogih razloga, od saglasnosti za lokaciju do izdvajanja sredstava. Postoji inicijativa u općini Novi Grad za nacionalni stadion, ali zasad ne možemo znati u kojem obimu bi mogla zaživjeti”, zaključuje Hodžić.
Željezničar od Općine Novo Sarajevo dobio 100.000 KM za trafostanicu

Uoči početka konferencije za medije FK Željezničar pred utakmicu 5. kola Premijer lige BiH protiv Slobode, u Plavom salonu stadiona Grbavica potpisan je ugovor između FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo.
Potpisan je ugovor o realizaciji grant sredstava za FK Željezničar, a potpisali su ga načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i v. d. direktora FK Željezničar Enis Džihanić.

Općina Novo Sarajevo će Željezničaru dati 100.000 KM, a sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

"Želimo pomoći razvoju društva, kao i FK Željezničar, te želimo biti uključeni u sve infrastrukturne projekte. Ove godine smo izdvojili 100.000 KM, sve ove godine smo tu i planiramo i u budućnosti nastaviti saradnju s klubom. Spomenuo bih još rekonstrukciju reflektora, pomoćni teren, rasvjetu, kao i mnoge druge stvari. Lično, drago mi je da je Željo pronašao sebe, oni su brend naše Općine i razlog zbog kojeg imamo obavezu da radimo na njihovom i našem razvoju", kazao je Koldžo.

Iz FK Željezničar su se zahvalili svojim dugogodišnjim partnerima.

"Hvala Općini Novo Sarajevo, a ovim potezom se stvaraju uslovi za nove radove. Želim kazati kako nam iz Općine puno pomažu u prikupljanju dozvola, izgradnje krova istočne tribine i zbog toga im hvala na tome te se nadam da ćemo nastaviti ovu saradnju", rekao je Džubur.
O njihovoj samoodrzivosti i tome kako su gigant bh fudbala
U FK Željezničar u Upravi bio je i ranijih godina. Novi predsjednik kluba Nihad Selimović u Terziću je vidio ličnost koja može pomoći klubu.

"Takav sam i ušao u Nadzorni odbor. Željan dokazivanja, ali je bila prisutna i ljubav prema klubu. No, više to nije isti klub. Teška srca odlazim iz Željezničara, ali ovako više ne ide... Bolje je otići uzdignute glave i svjetla obraza", dodaje Terzić.

Na naše pitanje, gdje je izlaz iz krize u kojoj se Željo nalazi, možda i najvećoj u posljednjih 10 godina, Terzić kaže:

"Zaista ne znam. Ja i ne vidim da klub može izaći na "zelenu granu". Barem ne u ovom trenutku. Volio bih, ali teško. Mnogo je tu problema, treba uraditi i neke radikalne poteze, unijeti više novca u klub. Gledajte, lako je voditi klub sa nekoliko stotina hiljada maraka. Ali, Želji treba više novca, a njega u ovom trenutku nema".

Na kraju razgovora dotakli smo se i bivšeg predsjednika kluba Senada Misimovića. Terzić je priznao da Misimovića ne poznaje, ali da cijeni njegov trud koji je uložio u klub.

"Iskreno, nisam imao priliku raditi sa Misimovićem, ali sam vidio da je izuzetno sposoban. Poštujem sve ono što je napravio za kratko vrijeme i bio je na pravom putu. Kada sam došao u klub, nisam dao pojedincima da o njemu bilo šta loše kažu. Ipak je on mnogo toga uradio. Znam da je i on razočaran bio na odlasku, ali to je već prošlost. Želji želim mnogo sreće, ali sebe više u klubu ne vidim", kazao je Terzić za ****.ba.
Hajde bola nolajferu prosipaj tu mitomaniju po gradilistima tim kolegama za mjesalicom. Oni kaze sami grade stadion i primjer samoodrzivosti :lol: :lol: hvala mi cemo ovako ipak imamo ponos i ljubav bar da nam klub ne vodi covjek koji ga je tuzio :wave:
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 10:38

Najveći naravno.

Još čekamo odgovor na pitanje odakle klubu bez prihoda novac. :kafa:
Virtu4l je napisao/la: Željo je najveći, najtrofejniji i najpopularniji klub u državi.

Ukratko,

Najviše titula prvaka.
Najviše trofeja kupa.
Najviše superkupova.
Najveći uspjeh u Evropi.
Najviše reprezentativaca.
Ubjedljivo najgledaniji.

Kad na to dodamo i ogroman kapital u nekretninama, zaključak je jasan.

Činjenica(e). :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 okt 2019, 10:50

Virtu4l je napisao/la:Najveći naravno.

Još čekamo odgovor na pitanje odakle klubu bez prihoda novac. :kafa:
Virtu4l je napisao/la: Željo je najveći, najtrofejniji i najpopularniji klub u državi.

Ukratko,

Najviše titula prvaka.
Najviše trofeja kupa.
Najviše superkupova.
Najveći uspjeh u Evropi.
Najviše reprezentativaca.
Ubjedljivo najgledaniji.

Kad na to dodamo i ogroman kapital u nekretninama, zaključak je jasan.

Činjenica(e). :kafa:
Maybe in your own eyes :kafa:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 11 okt 2019, 10:51

Virtu4l je napisao/la:Željo sam pravi stadion, uz pomoć UEFA-e i NFSBiH, koji su prepoznali projekat i podržali ga finansijski. Ništa od toga se ne bi desilo da nismo sami zasukali rukave i uložili SVOJE milione u stadion.

Hoće li se ovo slušati na plavom Jadranu danas šefe? :opaopa: :opaopa: :opaopa:

🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 11:11

nekoIzMostara je napisao/la: Maybe in your own eyes :kafa:
Činjenice, samo činjenice.
Voli te tvoje Sarajevo.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 okt 2019, 11:15

Virtu4l je napisao/la:
Ti si decko blago retardiran
Činjenice...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 11 okt 2019, 11:15

Napaćeni štrumf i dalje visi na Veležovoj temi. Šta je bilo, buraz? Kakve te brige more? Koji ti je rođeni naudio u životu?

Hajde, priznaj...otvori dušu. Bolje i to nego da se ovoliko blamiraš po temi. Možeš onog tupka sa Otoke sa sobom dovesti ovdje također pa da zajedno plačete. Imaju Mostarci takata da trpe mentalne garibe. Vidi se to i na ovoj temi.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 11 okt 2019, 11:22

Zoom088 je napisao/la:Napaćeni štrumf i dalje visi na Veležovoj temi. Šta je bilo, buraz? Kakve te brige more? Koji ti je rođeni naudio u životu?

Hajde, priznaj...otvori dušu. Bolje i to nego da se ovoliko blamiraš po temi. Možeš onog tupka sa Otoke sa sobom dovesti ovdje također pa da zajedno plačete. Imaju Mostarci takata da trpe mentalne garibe. Vidi se to i na ovoj temi.
Šef je imao veliki guzobol nakon 1-1, u fabrici se bojali da će na nas bijes iskalit' :cry:

🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 11:24

Simpatični ste tako kad u nedostatku argumentacije okrećete na lično prepucavanje, shvatam, ali...

Još uvijek nam niko nije odgovorio na pitanje odakle novac klubu bez ikakvih prihoda...? :hmmmmm:
Voli te tvoje Sarajevo.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 11 okt 2019, 11:25

Virtu4l je napisao/la:
Odustani majstore brukas se iz dana u dan

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 11:30

DembaBa21 je napisao/la: Odustani majstore brukas se iz dana u dan
Sigurno da je tako u vašim očima, ali zašto onda nema odgovora na ključna pitanja?

U mojim očima ste poniženi argumentima, što dokazuju vaši odgovori i konstantno vrijeđanje.

Odakle Veležu novac za stadion, plate igračima i sve ostale tekuće obaveze? Samo da naglasim, da pričamo o klubu koji nema prihode, ne prodaje igrače, ne igra u UEFA takmičenjima, nema velike sponzore i ima mizeriju od ulaznica.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Noke995, Semrush [Bot] i 16 gostiju.