ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

darker10
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 12:29

slika

Savrsena uvertira,najsporiji Masters u sezoni :)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 12:32

Znas li ti sta si postavio uopste :mrgreen:

Na te podatke moras dodati hladnije vrijeme, nadmorsku visinu, i jos neke faktore, i onda dobijes da je Madrid brzi od pojedinih hardova.

Madrid ima najbrze uslove, i najmanji odskok, sto ga svrstava u sve samo ne u sljakaske uslove koji su potrebni za pripremu RGa. :mrgreen:
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 06 maj 2017, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 12:35

Hladnije vrijeme, zanimljivo, a sve i da jeste, hladnije vrijeme usporava podlogu :mrgreen:

slika

:beba: :beba:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 12:37

Pokusavate odbraniti neodbranjivo, sminko znam da ti mene zezas al pomislit ce neko da si ozbiljan, zna se kako hladnije vrijeme utice na spinove, zasto li, pobogu, mi Nadalovci molimo svaki puta boga da u Parizu usija 30 stepeni protiv Novaka u finalu, a ne da bude 15.

Madrid je daleko brzi od svakog drugog sljaskaskog mastersa i ATP 500 koji prethode RGu, i tu sva prica zavrsava.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 06 maj 2017, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 12:38

slika

Ako vam je u BiH prevruće, idite u Madrid da se ohladite :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 12:39

bodi123 je napisao/la:Pokusavate odbraniti neodbranjivo, sminko znam da ti mene zezas al pomislit ce neko da si ozbiljan, zna se kako hladnije vrijeme utice na spinove, zasto li, pobogu, mi Nadalovci molimo svaki puta boga da u Parizu usija 30 stepeni protiv Novaka u finalu, a ne da bude 15.

Madrid je daleko brzi od svakog drugog sljaskaskog mastersa i ATP 500 koji prethode RGu, i tu sva prica zavrsava.
Ma joj,znamo mi to,al trebo si cekat s tom pricom bar dok Nadal ne izgubi :D

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 12:40

slika

Pametnom dosta

Brzi od Miamija i IW, ako laze slika lazem i ja.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 12:43

Kakve to veze ima,mozda se te 2014. u IW i Miamiju sasvim slucajno zadesio veliki broj tenisera koji slabije serviraju i dobijes ovo :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 12:46

Nije ni meni Madrid ko turnir nikada sjeo kako treba, draža mi je bila ona kombinacija sa Hamburgom, mada ni Hamburg nije bio najsretnija priprema za RG, jer je i tamo prebrzo bilo. Ali opet je ovako podnošljivo, za razliku od godina kad je Madrid bio turnir pred RG. Ovako zaista nema nikakvog uticaja na pripremu za RG, 2 sedmice tenisa poslije Madrida imaju svi u Rimu i Parizu i to je više nego dovoljno da se pripreme kako treba na 0 mnv.

Na kraju krajeva ni podloga u Parizu nije onakva kakva je bila prije 10 godina, brže je tamo znatno od Monte Carla, pa i Rima.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 maj 2017, 12:48

Nije sad da je Madrid i Rim razlika fića i bmw. :mrgreen:

Loptica od 100 kmh leti i u Rimu i Madridu isto. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 12:49

Ah steta sto je tek sada tamo brze.Sjecam se prije desetak godina kad su se Federer i Nadal momacki tukli u Rimu i kad je Federer cak imao mec lopte protiv Spanca u onim 5-setterima.Onda bi otisao na FO i glat izgubio 3-1 u setovima.Upitan od strane novinara kako je tamo u Rimu isao u distancu sa Nadalom,a u Parizu to ne moze,Svajcarac je samo rekao da je u RImu bilo brze :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 12:52

Ubili su se uslovi za Kyrgiosa ovdje, ako je unatoč smrtnom slučaju u porodici došao spreman u Madrid, servis će mu teško bilo ko `otet`.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 12:53

shminka je napisao/la:Nije ni meni Madrid ko turnir nikada sjeo kako treba, draža mi je bila ona kombinacija sa Hamburgom, mada ni Hamburg nije bio najsretnija priprema za RG, jer je i tamo prebrzo bilo. Ali opet je ovako podnošljivo, za razliku od godina kad je Madrid bio turnir pred RG. Ovako zaista nema nikakvog uticaja na pripremu za RG, 2 sedmice tenisa poslije Madrida imaju svi u Rimu i Parizu i to je više nego dovoljno da se pripreme kako treba na 0 mnv.

Na kraju krajeva ni podloga u Parizu nije onakva kakva je bila prije 10 godina, brže je tamo znatno od Monte Carla, pa i Rima.
Da ali se nepotrebno teniseri moraju trositi u Madridu, nemaju svi privilegije kao Roger da mogu zaobici sve masterse, i onda u slucaju da odu u zavrsnicu moraju letiti direkt za Rim, koji je prava i jedina priprema za RG jer ima najslicnije uslove, brzinu podloge i ostalo Parizu, dodjes umoran i popusis u ranoj fazi radi crnog Madrida koji ne lici na sljakaske uslove, jedina dobra stvar za Rafu je sto igra kod svojih ljudi, ali eto dovoljan je Rim i prva sedmica na RGu, samo kazem da je Madrid nidje veze uletio u ovaj raspored i pripremu za RG, katastrofa

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 12:57

bodi123 je napisao/la:Da ali se nepotrebno teniseri moraju trositi u Madridu, nemaju svi privilegije kao Roger da mogu zaobici sve masterse, i onda u slucaju da odu u zavrsnicu moraju letiti direkt za Rim, koji je prava i jedina priprema za RG jer ima najslicnije uslove, brzinu podloge i ostalo Parizu, dodjes umoran i popusis u ranoj fazi radi crnog Madrida koji ne lici na sljakaske uslove, jedina dobra stvar za Rafu je sto igra kod svojih ljudi, ali eto dovoljan je Rim i prva sedmica na RGu, samo kazem da je Madrid nidje veze uletio u ovaj raspored i pripremu za RG, katastrofa
Pa kome se ne troši, ispadne fino u prvom kolu, to je barem lako. Nije Madrid u funkciji RGa, to je turnir sam za sebe, masters, jedan od najjačih turnira na svijetu. Imaju ljudi love i njihov status je sigurno jači od statusa Rima, čak će u slučaju formiranja Super Masters serije koja će nositi 1500 poena za pobjednika Madrid biti u toj kategoriji zajedno sa IWom, Šanagajom.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 12:58

Igraci preko 30 godina cini mi se imaju pravo da propuste 3 Mastersa.

1.08 Reduction of ATP World Tour Masters 1000 Commitment
A. A player’s number of ATP World Tour Masters 1000 commitment tournaments shall be reduced by one (1) tournament for reaching each of the following milestones:
1) 600 matches (as of 1 January of the commitment year)
2) 12 years of service
3) 31 years of age (as of 1 January of the commitment year)​
If all three (3) conditions are met then the player has a complete exemption from the ATP World Tour Masters 1000 player commitment.
The first Year of Service shall be the first calendar year in which a player has competed in at least twelve (12) tournaments offering ranking points.
B. A player who is eligible for a reduction of his ATP World Tour Masters 1000 commitment tournaments must be in good standing with the ATP in order to receive a reduction of required ATP World Tour Masters 1000 commitment tournaments.

Ipak 31.Izdri Rafaaa.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 06 maj 2017, 13:00, ukupno mijenjano 1 put.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 06 maj 2017, 12:58

shminka je napisao/la:Hladnije vrijeme, zanimljivo, a sve i da jeste, hladnije vrijeme usporava podlogu :mrgreen:

slika

:beba: :beba:
Smrzavaju se pingvini u Spaniji! :rol: :rol:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 13:07

Šljaka je podloga koja je najpodložnija promjenama uslova za igru u funkciji vremena, te se za Pariz nemoguće pripremiti na način na koji vi to zamišljate, jer i u toku samog RGa jedan dan možeš imati uslove iz MCa, a drugi kad padne kiša i utaba podlogu imaš uslove iz Miamia, podloga koja nema nikakve karakteristike šljake. Takav turnir smo imali prošle godine, najhladnije vrijeme ikad u RGu, nije ni čudo što je Endi došao do finale, bilo ga je nemoguće probiti na onako sporoj podlozi, šta je sve Wawrinki vratio u SFu. Podloga koja je sličnija sporom hardu, nego šljaci.

Znači da su se prošle godine pred RG igrala tri Monte Carla ili tri Rima, priprema ni blizu ne bi bila onakva kakvom je zamišljate.

Ni pripreme za ostale slemove nisu na nivou na kojem ih zamišljate, pred AO imamo brzu Dohu, prebrzi Brizbejn, prevlažni Čenaj. Pred Wimbledon su podloge u Haleu i pogotovo Kvinsu duplo brže od Wimbledona, dok su i Montreal i Sinsinati isto tako dosta brži od USOa.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 maj 2017, 13:12

Mislim da i ptice na grani znaju da Rafi brzina sljake nije toliko bitna kolko je odskok na istoj.
Nijedna sljaka ne moze biti toliko brza da Rafi predstavlja problem.Istina je da imas brze i sporije sljake ali i ona "najbrza" je opet dovoljno spora za Rafu.Dodajte na to i cinjenicu da se Rafa bolje i lakse kreće na sljaci, nevezano za njenu brzinu.

Problem je kad je odskok mali što se dešava na malim temperaturama i vecoj nadmorskoj visini.

Za Rafu su idealni uslovi srednje brza sljaka sa visokim odskokom, a takva je upravo na RG-u kad je 25+ stepeni.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 13:18

samosarajvo je napisao/la:Problem je kad je odskok mali što se dešava na malim temperaturama i vecoj nadmorskoj visini.
Loptica na višoj nadmorskoj visini odskače više, a ne manje, čista fizika.

Problem sa Madridom koji apsolutno svi imaju, ne samo Rafa, je kontrola loptice. Kako igrači kažu - loptica `leti`. Teže ju je kontrolisati, udarac koji bi u Rimu bubam završio u terenu ovdje ode u aut. Viša nadmorska visina, slabija gravitaciona sila, rjeđi vazduh, manji otpor vazduha.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 maj 2017, 13:30

madrid je veliki turnir, uvijek bio najveći masters u evropi. samo su ga eksperimenti sa bojama terena malo uzdrmali :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []