Savrsena uvertira,najsporiji Masters u sezoni
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ma joj,znamo mi to,al trebo si cekat s tom pricom bar dok Nadal ne izgubibodi123 je napisao/la:Pokusavate odbraniti neodbranjivo, sminko znam da ti mene zezas al pomislit ce neko da si ozbiljan, zna se kako hladnije vrijeme utice na spinove, zasto li, pobogu, mi Nadalovci molimo svaki puta boga da u Parizu usija 30 stepeni protiv Novaka u finalu, a ne da bude 15.
Madrid je daleko brzi od svakog drugog sljaskaskog mastersa i ATP 500 koji prethode RGu, i tu sva prica zavrsava.

Da ali se nepotrebno teniseri moraju trositi u Madridu, nemaju svi privilegije kao Roger da mogu zaobici sve masterse, i onda u slucaju da odu u zavrsnicu moraju letiti direkt za Rim, koji je prava i jedina priprema za RG jer ima najslicnije uslove, brzinu podloge i ostalo Parizu, dodjes umoran i popusis u ranoj fazi radi crnog Madrida koji ne lici na sljakaske uslove, jedina dobra stvar za Rafu je sto igra kod svojih ljudi, ali eto dovoljan je Rim i prva sedmica na RGu, samo kazem da je Madrid nidje veze uletio u ovaj raspored i pripremu za RG, katastrofashminka je napisao/la:Nije ni meni Madrid ko turnir nikada sjeo kako treba, draža mi je bila ona kombinacija sa Hamburgom, mada ni Hamburg nije bio najsretnija priprema za RG, jer je i tamo prebrzo bilo. Ali opet je ovako podnošljivo, za razliku od godina kad je Madrid bio turnir pred RG. Ovako zaista nema nikakvog uticaja na pripremu za RG, 2 sedmice tenisa poslije Madrida imaju svi u Rimu i Parizu i to je više nego dovoljno da se pripreme kako treba na 0 mnv.
Na kraju krajeva ni podloga u Parizu nije onakva kakva je bila prije 10 godina, brže je tamo znatno od Monte Carla, pa i Rima.
Pa kome se ne troši, ispadne fino u prvom kolu, to je barem lako. Nije Madrid u funkciji RGa, to je turnir sam za sebe, masters, jedan od najjačih turnira na svijetu. Imaju ljudi love i njihov status je sigurno jači od statusa Rima, čak će u slučaju formiranja Super Masters serije koja će nositi 1500 poena za pobjednika Madrid biti u toj kategoriji zajedno sa IWom, Šanagajom.bodi123 je napisao/la:Da ali se nepotrebno teniseri moraju trositi u Madridu, nemaju svi privilegije kao Roger da mogu zaobici sve masterse, i onda u slucaju da odu u zavrsnicu moraju letiti direkt za Rim, koji je prava i jedina priprema za RG jer ima najslicnije uslove, brzinu podloge i ostalo Parizu, dodjes umoran i popusis u ranoj fazi radi crnog Madrida koji ne lici na sljakaske uslove, jedina dobra stvar za Rafu je sto igra kod svojih ljudi, ali eto dovoljan je Rim i prva sedmica na RGu, samo kazem da je Madrid nidje veze uletio u ovaj raspored i pripremu za RG, katastrofa
Smrzavaju se pingvini u Spaniji!shminka je napisao/la:Hladnije vrijeme, zanimljivo, a sve i da jeste, hladnije vrijeme usporava podlogu![]()
![]()
Loptica na višoj nadmorskoj visini odskače više, a ne manje, čista fizika.samosarajvo je napisao/la:Problem je kad je odskok mali što se dešava na malim temperaturama i vecoj nadmorskoj visini.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.