ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

jestamaji
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la jestamaji » 06 maj 2017, 13:33

DANTES je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:WOW!!! novak sviju nogiro!!!!!
Kasniš stari :mrgreen:
nogiro sve one koji su krivi :mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 06 maj 2017, 13:38

shminka je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Problem je kad je odskok mali što se dešava na malim temperaturama i vecoj nadmorskoj visini.
Loptica na višoj nadmorskoj visini odskače više, a ne manje, čista fizika.

Problem sa Madridom koji apsolutno svi imaju, ne samo Rafa, je kontrola loptice. Kako igrači kažu - loptica `leti`. Teže ju je kontrolisati, udarac koji bi u Rimu bubam završio u terenu ovdje ode u aut. Viša nadmorska visina, slabija gravitaciona sila, rjeđi vazduh, manji otpor vazduha.
Cistom fizikom si upravu jer je na visoj nadmorskoj visini zrak rijeđi, ali gdje je god viša nadmorska visina i temperatura je manja.Temperatura je primarna kad je u pitanju brzina loptice, a brzina loptice je bitna kod odskoka.

Vise je faktora u igri, nadmorska visina, vlaznost zraka i temperatura zraka.Kombinacija tih faktora rezultira određenom gustinom zraka, a to je najbitnije.Svaki od ovih faktora drugacije utiče na lopticu i more je kombinacija koje mozes napraviti.

Gustoća zraka je manja ako je temperatura, nmv i vlaznost veća što lopticu cini brzom.Ali rijetke su situacije gdje ova tri faktora prate jedan drugog.Ne postoje uslovi gdje je veca nadmorska, a visoka vlaznost i temperatura.Ako imas vecu nadmorsku obicno padaju temperatura i vlaznost.

More je opcija, ali je cinjenica da u Madridu su vrlo cudni, tezi nego u MC, Rimu ili Parizu.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 maj 2017, 14:00

Madrid je sto se tice organizacije besprijekoran kad se poredi sa RG. RG je smijesan, realno najgora organizacija jednog GS. Kad se sjetim prosle godine i one kise, nije se moglo igrati danima. I onda sto je najgore ti moras stic do zadnjeg datuma sve odigrat.
27.10.2020

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 14:02

Sve ok, ali odskok u Madridu sasvim sigurno nije manji nego na tim ostalim turnirima, nego veći. Nije ni Madrid Sibir, u sunčanom danu u Madridu nije ništa hladnije nego u Parizu. Znala su se i u Madridu igrati finala na 30+ stepeni, ono 2013. protiv Stana se igralo u takvim uslovima. Kontrola loptice je teža, bez obzira na to kakvi vremenski uslovi vladali. I to važi za sve, koliko god je Rafi teže igrati u Madridu, teže je i svima ostalima. Sve se lijepo vidjelo u onoj egzibiciji, Sock se žalio, Wawrinka nije mogao pronaći teren protiv Felija.

Vjerovatno i važnija otežavajuća okolnost po Rafu u Madridu i Rimu je postojanje reflektora. Gubio je u večernjim terminima protiv Novaka 2011. na oba turnira, 2015. od Mareja i Stana, a prošle godine se izjasnio da u večernjim terminima u Rimu više ne želi igrati :D

Velika sreća za njega je činjenica da u Parizu nemaju za kifle :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 maj 2017, 14:36

nevjerovarno je kako neki sveznajući pametnjakovići ovde pišu o turnirima o kojima ustvari pojma nemaju i kojima je jedan tv prijenos mjerodavan za globalnu sliku o nekom turniru

RG je monstrum od turnira, jedan od najvećih i najboljih koji postoje. Imaju oni svojih problema, što financijskih što sa gradom parizom (ipak su u pitanju francuzi, elem dno dna kugle zemaljske), ali roland garros je veličanstven turnir i za igrače i za medije i za gledaoce kome je teško naći neku ozbiljnu zamjerku, osim možda što se igra i po kiši i što rafa prečesto pobjeđuje :mrgreen:

apropo francuza i sporta, obično se kaže uzmi im sve a ostavi im letour i RG, to je jedino što znaju :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 06 maj 2017, 15:08

Grant je i veličanstven osjećaj kupiti karte, pa ne vidjeti poen cijeli dan. Garant se osjećaš i veličanstveno kada ne možeš odgledati kraj meča Monfils Fognini jer nemaju love za sijalicu. Garant se i Novak sjajno osjećao 2012. godine kada je Rafa odlučio da ne želi da se finale jednog slema nastavi toga dana. Veličanstveno, nema šta.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 maj 2017, 15:32

bodi123 je napisao/la:
RafaGarros9 je napisao/la: Najsmijesnije mi je kad neko ne vidi razliku izmedju trave,betona/zemlje i sto neke igrace koji su odlicni na 2 navedene podloge kuju u visine i sto se zemlje tice...Ovo je zemlja i mnogo losiji igraci generalno na rankingu su "mnogo" bolji na zemljenoj podlozi u odnosu na neke iz samog vrha sto smo mogli vidjeti kako u MC tako i u Barceloni.Ako jos u obzir uzmemo da neki od ovih trebaju igrati sa kraljem sljake iako ja msm da ce ih malo doci u fazu koja im se predvidja njihove sanse su jos manje.Tako da ako izuzmemo Novaka koji se najvjerovatnije sastaje sa Rafom u polufinalu gdje je naravno u njihovim mecevima sve moguce ostatak je maciji kasalj.I da ponovimo jedno je ime na papiru a drugo znanje o podlozi...
Ma ovaj zdrijeb je samo na papiru tezak i lijep za vidjeti onako za oko, u stvarnosti ovo nece biti ni blizu kao sto izgleda, ali eto meni je drago radi ovih RF fanova koji se zale na nekakve zdrijebove, iako je Ramos Vinolas tezi protivnik od Fogninija i Raonica.

Upravo to sam govorio da vecina ovdje ne povlaci paralelu izmedju betona i zemlje pa smatra neke vrhunske igrace generalno odlicnim i na zemlji i uvrstavaju u tezak zdrijeb al ok. ako oni misle da je tako jos bolje.Eto bar je dobro da su RF fanovi zadovoljni zdrijebom samo se nadam da se nece stvari mijenjati tokom turnira kao sto se promijenilo nakon finala u Barceloni kad je vecina govorila da je Thiem pravi ispit za Rafu a ja sam jednog i citirao msm na @effe koji je dan prije meca rekao da ce Thiem lagano dobiti Rafu a onda poslije meca pise Rafa ocekivano sve pomeo msm smijesno.
darker10 je napisao/la: Ma ajde nema veze ako izgubi,nece te niko zajebavat,slobodno nam dodji :D
Evo @bodi je razumio sta sam napisao,sto ti nisi?Al opet te ne razumijem kako mislis zajebavat sto je po tebi Rafa postavio tolike standarde da mora sve osvojiti?I opet te ne razumijem zar ja uvijek nisam bio tu poslije svakog meca bila pobjeda ili poraz?

Koliko se sjecam a sjecam se dobro ti nisi bio tu poslije titula vec si se sakrio u misiju rupicu. :rol:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 16:09

Ma nisam toliko pratio ove turnire,nego samo dijelove nekih meceva.A naravno da ocekujem od Nadala da podere sezonu sljake.Jednostavno nema ozbiljnog protivnika,a kad kazem ozbiljnog mislim na Djokovica,Murraya ili Federera,a ne Ramos Vinolasa.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 maj 2017, 16:21

Najbolje da odvedu i Babuku i Rafu gore u svemirsku stanicu u vakum pa da vidimo onda na neutralnim uslovima ko je bolji! :mrgreen: :mrgreen:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 maj 2017, 16:24

daj im ps4 kontrolore pa kom obojci kom opanci :mrgreen:

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 maj 2017, 16:34

darker10 je napisao/la:Ma nisam toliko pratio ove turnire,nego samo dijelove nekih meceva.A naravno da ocekujem od Nadala da podere sezonu sljake.Jednostavno nema ozbiljnog protivnika,a kad kazem ozbiljnog mislim na Djokovica,Murraya ili Federera,a ne Ramos Vinolasa.
Eto vidis nisi toliko pratio a govoris o tezini zdrijeba i kvaliteti protivnika.Ja ti evo ponovo govorim da na sljaci nisu ozbiljni protivnici samo oni koji su dobri generalno na rankingu a taj isti Ramos Vinolas je preslusao Endija u MC a u Barceloni se Endi za dlaku izvukao...Mozda nije taj Ramos ozbiljan protivnik ali samo za Rafu a od ostalih vjeruj mi niko ga ne bi volio sresti na terenu.Evo reci mi da li je Thiem ozbiljan protivnik pa momak je trenutno u 5 sljakera u svijetu i uvijek bi volio Endija ili Rogera nego Thiema u zdrijebu.Pa onda Goffin momak dobije Novaka,naravno kad se vidi ime David u zdrijebu pomisli se ma kakav on prolazi se to lagano ali ovo je sljaka pa je i Novak pao.Ali opet vecina ovih dobrih su smijesni za Rafu samo zato sto je on toliko dominantan a to smo mogli vidjeti i u mecevima sa Thiemom,Ramosom,Davidom a prva dvojica preslusaju prvog igraca svijeta a ovaj drugog.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 maj 2017, 16:39

Goffin nije mogao protiv Nadala i Muriera skupa. :mrgreen:

Ramos je i u MC dobio Murraya da ne zna ni on kako, Andy vodio 4-0 sa dva breaka a kad će Andy opet to prokockati? Jedino ako je Diego ozbiljan protivnik, ne mogu oni biti ozbiljniji protivnici u odnosu na Fogninija.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 06 maj 2017, 16:43

Ako cemo tako gledati onda je i Ramos servirao za mec u Barceloni...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 17:22

Realnost nam kaze da su trenutni Endi i Ramos na otprilike istom nivou, pa sad ako je Endi ozbiljan protivnik, onda je i Ramos isto toliko ozbiljan protivnik, ako je Ramos smijesan igrac onda je i Endi isto toliko smijesan, jedno bez drugog ne ide koliko god vama nesto bilo nejasno, pa neka sebi svako protumaci kako hoce.

To nam pokazuju 2 meca koji su odigrali, gdje smo gledali 2 neizvjesna meca u 3 seta od kojih su oba igraca odnijela po 1 pobjedu. Koga boli neka stvar sto je Endi prvi na svijetu a Ramos 20. teniser svijeta kad na crvenoj sljaci pokazuju da su prilicno jednakih snaga.

Isto tako, Thiem i Goffin su pokazali jako zavidnu formu, pobjedivsi prvog i drugog tenisera svijeta, sto nam govori da su i oni u ovom trenutku u Top 5 sljakasa na svijetu.

Sad, druga je stvar sto ni Goffin, ni Ramos, ni Thiem nisu mogli meda s kasike u mecevima protiv Nadala, sto opet govori koliko je Rafa daleko ispred sve i jednog tenisera na sljaci u ovom trenutku, niko mu nije ni blizu.

A pustite @Unoa, on je hejtao prvo 2 godine Novaka dok je ovaj razbijao, pa se onda u drugoj polovici prosle godine presaltao na hejtanje i pljuvanje Endija, e sad kad je Nadal najbolji doslo je naravno vrijeme i da se on hejta. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 maj 2017, 17:38

Kad sam Andyja hejtao? Koliko znam nisam nikad a nisam ni Novaka, samo sam vezano za Novaka govorio da je konkurencija slaba, što realno i jest. A ni Nadala ne hejtam, jer Rafa nije najbolji pa nema razloga da to radim. Čo'ek osvoji 2 turnira i odmah najbolji i to protiv neozbiljnih igrača. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 06 maj 2017, 17:47

A **** ga ledara ako je isto igrat protiv Murraya koji u karijeri ima osvojeno to sto je osvojio i Ramosa koji u karijeri ima haman jedva 5 celendzera ja onda ne znam :D Pritom Britanac togom godina ima neuporedivo bolje rezultate na sljaci od ovog vam Ramosa.Da li bi sadasnji Murray dobio Nadala u Monte Carlu?Mozda i ne bi,ali sigurno ne bi spusio ovako lako kao sto je ovaj Ramos.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 17:55

63 62 61

Endi je otprilike sad na tom nivou iz 2014. kao i Rafa s toga,
naravno da ne bi kao Ramos se proveo, Ramos je uzeo 4 gema, Endi ni bi ni 4 :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 maj 2017, 17:58

Ali se zaboravlja činjenica da je Andy bio upitan za MC i bilo je najavljeno da se vrača tek u Madridu. Apsolutno Ramos nije ozbiljniji protivnik od Andyja ili Fogninija ili Thiema, ova trojka je igrački daleko bolja od njega.

Damir Dzumhur!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 maj 2017, 18:00

Ni Fogninijeva stara ne bi za svog sina Fabia izjavila da je ozbiljan igrac. :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 maj 2017, 18:05

Ma i ovako neozbiljan je bolji od Ramosa ozbiljnog. :mrgreen: More se vi pokušavati Ramosa predstaviti kao nekog mega, ultra, giga igračinu ali on to nije, u odnosu na najbolje. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []