FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
ja cekam te neke igrace, al izgleda ipak nista od toga 

- invincible1921
- Kontakt:
amer_zeljoo je napisao/la:ja cekam te neke igrace, al izgleda ipak nista od toga
a svi cekaju,volio bi et samo jednom da vidim neki BUM NASLOV da je doso neko vrijean pomena pa makar odigro svaku petu

=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Nisam to tako shvatio, ali hajd možda sam i ja zbrzio. Nema gdje nije pisalo da idu u subotu ali nigdje nisam vidio tekst otišli i spisak igrača koji su otišli. Tako to obično bude.blavor je napisao/la:U Avazu je izašlo u subotu da su taj dan otišli, a danas piše da u utorak idu ovi juniori Bajić, Hodžić, Sadiković i Kjosevski kojima je Osim dao da malo odmore nakon povratka iz TurskezaboljisportuBiH je napisao/la:Hajd da ima bar negdje trag da su ipak otišli. U Avazu piše da idu sutra. To sam u gornjem postu napisao, pa evo ovo dođe kao odgovor i meni. Mada me fakat iznenadilo da nigdje nema nikakav članak du su otišli i ko je otišao i sl.nime_tm87 je napisao/la:meč protiv mađarskog Kapošvara (3. juli) ...
http://www.****/sport/nogome ... -kaposvara" onclick="window.open(this.href);return false;
Meni više svejedno hoće li neko doći ili ne jer su pripreme pri kraju. Sad i da dođe, nije se pripremao i uigravao sa ekipom i može samo smetati. Žao mi je također što ovi mlađi (prvenstveno Bajić) nisu bili na pripremama sa ekipom kako bi Amar mogao vidjeti uklapa li se neko od njih u prvu postavu. Mislim da će se to što nisu bili na pripremama sa timom odraziti na njihovu minutažu u prvoj polusezoni.invincible1921 je napisao/la:amer_zeljoo je napisao/la:ja cekam te neke igrace, al izgleda ipak nista od toga
a svi cekaju,volio bi et samo jednom da vidim neki BUM NASLOV da je doso neko vrijean pomena pa makar odigro svaku petu
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Anonimac je napisao/la:Meni više svejedno hoće li neko doći ili ne jer su pripreme pri kraju. Sad i da dođe, nije se pripremao i uigravao sa ekipom i može samo smetati. Žao mi je također što ovi mlađi (prvenstveno Bajić) nisu bili na pripremama sa ekipom kako bi Amar mogao vidjeti uklapa li se neko od njih u prvu postavu. Mislim da će se to što nisu bili na pripremama sa timom odraziti na njihovu minutažu u prvoj polusezoni.invincible1921 je napisao/la:amer_zeljoo je napisao/la:ja cekam te neke igrace, al izgleda ipak nista od toga
On isu propustili dio priprema u Međugorju i Mrkonjić Gradu gdje je akcenat bio na fizičkoj spremi, a za to vrijeme oni su tadili u Turskoj. Tako da to uklapanje tek se sad može vidjeti. Od danas su i oni u Ptuju.
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Intervju sa ventilatoromŽeljezničar (google translate, prevod očajan kao što vidite
)
U nastavku vam donosimo intervju s ventilatorom Željezničar FK Sarajevo, koji je u Ligi preliminarne runde Mystry izazov iz Češke prvak Plzen.
Možemo li zamisliti uvod? Kama vas fandíš i kome?
Hello. Dolazim iz veliki fan Sarajeva F.K. Željezničar, naš glavni grupa se zove The Maniacs 1987
Koji klub vlada s tobom Ultras sceni?
Prvo, ja sam naglasio da kod nas, za razliku od Češke ne razlikuje navijačima Ultras i huliganima. Kad su svi živjeli kliče kada tuče tuče sa svima isto.
Kada Nacala huliganske scene kao u Bosni gradi na imenovan tuče u brojevima, postoji takva stvar?
Borba se brojevi ne postoje. Posebno se ne vjerovati nikome. Pokušao je nekoliko grupa, ali kad su vidjeli da su ostali stigli više, a bili su naoružani, pa su odustali. Kada se u borbi, pa to je samo, poraziti neprijatelje svim sredstvima koja su na dohvat ruke, tako rock, teleskopi, pepeljare, stolice, barovi itd
Koji kamp ima najviše podršku fanova širom Bosne i Hercegovine?
Slučaj za Željezničar. Odmah iza nas su zli Horde - FKSarajevo navijača.
Koja je prosječna pohađanje lige utakmica?
Posjete su obično male. 2-3 hiljade izvan glavnog grada, Sarajevu i Banjoj Luci. Kad dođete u Sarajevu drugim gradovima ili Željezničar posjete su 5-6000. U Sarajevu je igra derbi Željezničar - Sarajevo je Stadion Grbavica na 10-12.000 prosjeku do Koseva sa većim kapacitetom i gdje je domaći klub FKSarajevo može biti 18.000.
Ono što grafit, gradovi su uređene u Bosni nekako?
Da to je dosta grafita u svakom gradu koji ima svoj klub.
Koji dominira stola gledalaca na stadionu domaće utakmice?
The Maniacs 1987 - FKZeljeznicar (prosječna pohađanje 3.700 gledalaca - Napomena urednika)
Tko ima najbolje i najbrojnije izlete?
Na izlazu se puno fanova od logora: The Maniacs, Evil Horde, Lešinari Banja Luka, robijasi šipke i Ultras Mostar.
Kako su bosanski navijači ljubiteljima bivše Jugoslavije - Hrvatsku, Srbiju?
Mi vidimo scenu, kao, kako su gledali naše. U BiH, Hrvatska i Srbija su strogi zakoni o navijačima, ali to ne zaustaviti. Represija počinje biti posebno velika u HR i SRB, kod nas ima takvih, ali će doći. Postoje strogi zakoni samo u nekim regijama. Neko ne može biti 500 m do 1 km od stadiona prodati alkohol (?) Ili, ako ćemo Hercegovačkoj-Neretvanskogo županije policajci čekali na ulazu u Shire. Autobusna stanica treba biti i moraju eksplodirati u alkotestru? Kada je jedan čovjek pijan vratili u autobus (?).
Sudionici su bili pripadnici Bosanske ultra grupa građanskog rata na Balkanu?
Da, ja sam sudjelovao u dosta njih iz svake grupe i svaki kamp. U ratu je ubijen iz snajpera bure jedan od naših grupa THE MANIACS 1987. Dževad Begić-Djilda. Njegovo ime je danas počašćen najveći podgrupa Maniacs urbane KORPUS 2002 i njegov portret je na šalove i velika zastava. Na našoj zapadnoj tribini ima plaketu za sve pale Zeljeznicar navijača.
Kako izgledaju u Bosni stadionima? Bosna je moderan stav?
Na žalost ne. Stoji na to sranje, dugo ratovala protiv mafiánům Fudbalskog saveza, a na kraju prošle godine, kada smo UEFA suspendovan nekoliko mjeseci, konačno smo osvojili. Novo rukovodstvo Fudbalskog saveza sada staviti na posao, a sada obnovljena stadionu Bilino polje u Zenici, gdje je tim igra domaće utakmice. U planu je rekonstrukcija Općinskog stadionu Koševo u Sarajevu i Željezničar Stadion Grbavica. Treba istaći da je novi predsjednik Fudbalskog saveza je PAN Ivica Osimo, visoko poštovani trener na svijetu. Jedini trener koji dva puta odbio da trener Real Madrida. Obučeni zastupljenost Japana i Sturm Graz doveo je 2000 mistrovsému naslov i Ligu prvaka. Godine 1985 je trenirao F.K. Željezničar, onda smo postigli najveći uspjeh u vidu polufinala Kupa UEFA. U Japanu ima cerebralnu paralizu, ali je dobio iz nje. Na sreću.
Među klubovima koje postoji najveća rivalstvo?
Najveći rivalitet između Maniacs i The Evil Horde.
Umro je već fan zbog nereda u fudbalu?
Da je umro dva. 2005 Zeljeznicar fan Aner Kasapović. To se desilo u Zenici, policija ga je tukao, a on je imao problema sa srcem. Po povratku u Sarajevo umro. Niko nije kažnjen za to ... U 2010, u širokom Brijegu, ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić. Krivac je uhapšen, ali je pobjegao u Hrvatsku. Dakle, to je još uvijek istražuje, a mi ćemo vidjeti što će doći sljedeći. Ovo poglavlje nije gotovo i svi se nadamo da će kriv će biti kažnjeni.
Što znate o našoj sceni i scena na Československa li vidio?
Čak i 1988 ili 1989 na filmskom nam je dao i zašto. Sjećam se da smo razgovarali sa drugim navijačima govorio i bili smo iznenađeni da se tako nešto dogodilo u Čehoslovačkoj. Danas je Internet za vašu scenu, može puno naučiti. Ja osobno gledati puno vašeg sceni i zna mnogo.
Vi ćete igrati protiv Viktoria Plzen šta suparnici znaju da mogu doći do broja onoga igre ide?
Mi znamo sve o njemu i koliko mi još uvijek ne znamo točno stigne. Očekujemo da ćemo dobiti oko 600-700 ulaznica, što je niska, jer Navijači Željezničara mnogo širom Europe. Osobno, mislim da će biti oko 800 - 1000. Još uvijek ne znam da li on ide za nešto posebno.
http://www.supporters.cz/clanek/rozhovo ... /5054.html
Dosadašnji komentari:
hhh mislim da čak i da smo bili u Banik 7 (sedam)?
On zna sve o nama
acs1893: Nažalost, čak i Hajduku AMA teur nema slave. Ako se ne igraš sa Dinamo, Rijeka ili "Evropa". To općenito na Balkanu, prosječna posjeta oko 2-3.000 ljudi, ako se ne računaju derbi ...
acs1893: Broj nije važno, važno je da sam bio u Beogradu atmoška.Např.loni derbi prije utakmice FK RAD-Hajduk Kula, ofiko posjeti oko 1000, u stvari mnogo manji, što je otprilike 600-700.Z pola kursa formirao domaće bojler stajao je iza nje, čuli su više od 1,5 kilometara, koji je u našoj zemlji gotovo nezamisliv možda prilikom posjete 5-10 puta veći. Broj kauč krumpir je apsolutno nebitno ... atmošku
do Zvezda i možda čak i Hajduka bedu .... ali opet oni tamo choděj i dou navijaju .... ali derby've dobio veliku
Na Balkanu, to je sasvim normalno, tu se jednostavno ne ide u igru, samo pogledaj prosjek gledatelja mora Dinamo ...
saobraćaj tie ma stoga prilično iznenadio ...
Prosječna prisutnih kod kuće utakmica je samo 3700? Ne znam zašto sam čekao barem dva puta, to me je iznenadilo ..
pitati i pisati ono što mislim da će pripremiti glupost, najbolje iznenađenje je
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 02 jul 2013, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Jel danas igramo protiv ovih sto im je bus u pozadini?
- ŽELJO_4_life
- Kontakt:
Vidi Loje ko Ceski turistanime_tm87 je napisao/la:
Jel danas igramo protiv ovih sto im je bus u pozadini?

SEXA PIVE I HULJEVA IVE!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Hocemo li dobijati nove lopte za ligu ili cemo ostati na ovim starim?
Dobijamo 25 novih lopti od savezaDzoleZeljo je napisao/la:Hocemo li dobijati nove lopte za ligu ili cemo ostati na ovim starim?
Koja marka, tip ?nime_tm87 je napisao/la:Dobijamo 25 novih lopti od savezaDzoleZeljo je napisao/la:Hocemo li dobijati nove lopte za ligu ili cemo ostati na ovim starim?
DRUG NEBI TI PUNCA
Znam da je nike, ali tip ne znambagrcavi je napisao/la:Koja marka, tip ?nime_tm87 je napisao/la:Dobijamo 25 novih lopti od savezaDzoleZeljo je napisao/la:Hocemo li dobijati nove lopte za ligu ili cemo ostati na ovim starim?
Ne znam fkt što se ne riješe njega ako ga već ne žele tj. ne igra kod nas, a i stalno je na posudbama.Pripremama Travničana priključio se napadač Željezničara, Mirsad Ramić.
Meni je logičnije da tekma protiv Metalista bude zatvorenog tipa,ako već mora da bude neka.master44 je napisao/la:A mozda je s razlogom utakmica bila iza "zatvorenih vrata" ali eto bitno je kritikovati, trebala je biti uzivo pa da svi sve vidimo. Svaka cast za pobjedu, nadam se da cemo biti jos bolji i uigraniji.
mozda mu je tata jakAnonimac je napisao/la:Ne znam fkt što se ne riješe njega ako ga već ne žele tj. ne igra kod nas, a i stalno je na posudbama.Pripremama Travničana priključio se napadač Željezničara, Mirsad Ramić.
NO PYRO NO PARTY
da li će doći taj igrač ili je sve šuplja i isprazna priča, a oskudjevamo sa 10-tkom.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
-
- Kontakt:
Izgleda Ramić otišao u Travnik. Eh sad jeli posudba ili skroz veze nemam.
Ovdje izgleda čim pitari dovedu nekoga odmah panika. Nije još ni zvanično za Kovačevića a već frka trka. Pa ne možemo ni mi sve dovesti. Nekad uticaj imaju i menadžeri i sl. Neko je neki dan napisao da za onog Mešanovića nema šanse jer naši neće da rade sa njegovim menadžerom. Evo vidite i sad ovaj junior Gačan, pa Hajradinović i sl. Znam da je kod ovog Mešanovićevog menadžera bilo i nekoliko igrača Travnika. MOžda je i Adnan ko zna. Isto tako nekad ima uticaj i to koga igrač preferira. Evo ovaj Gojko reče da čitav život navija za Sarajevo (ne vjerujem mu ali hoću da kažem da ima i takvih). Kad su slične ponude onda ljudi idu tamo gdje više vole. Neću ni da pričam o tome da nema mjesta za stotinu igrača u rosteru. Nemoguće je da svi što iole valjaju dođu nama bar dok ne ojačamo kao Dinamo npr. pa mognemo imati dva kluba:), a da svi čekaju vani pa tek onda gledaju našu ligu i to je činjenica.
Meni samo nije jasna jedna stvar a to je zašto se ne pokuša dogovoriti ili napraviti ugovor da od eventualne prodaje procenat ide toj ekipi a ne sad odmah kad igrač dolazi. Vjerujem da su i u upravama tih klubova ljakase pa kontaju da se igrač može prodati iz GOŠK-a npr. a ja koliko znam sem par klubova (mi, pitari, tuzlaci i sl) niko nije prodao nikoga. Ovako bi dobili recimo 100.000 od 500.000 za koje prodaš igrača. Isto tako i za tu naknadu za treniranje bi se moglo dogovoriti nešto.
Također, nadam se da će ubuduće naši prilikom transfera u neki klub tražiti bankarsku garanciju da se ne bi dešavao slučaj Šehić.
EDIT: preduhitriše me za RAmića dok sam pisao post:)
Ovdje izgleda čim pitari dovedu nekoga odmah panika. Nije još ni zvanično za Kovačevića a već frka trka. Pa ne možemo ni mi sve dovesti. Nekad uticaj imaju i menadžeri i sl. Neko je neki dan napisao da za onog Mešanovića nema šanse jer naši neće da rade sa njegovim menadžerom. Evo vidite i sad ovaj junior Gačan, pa Hajradinović i sl. Znam da je kod ovog Mešanovićevog menadžera bilo i nekoliko igrača Travnika. MOžda je i Adnan ko zna. Isto tako nekad ima uticaj i to koga igrač preferira. Evo ovaj Gojko reče da čitav život navija za Sarajevo (ne vjerujem mu ali hoću da kažem da ima i takvih). Kad su slične ponude onda ljudi idu tamo gdje više vole. Neću ni da pričam o tome da nema mjesta za stotinu igrača u rosteru. Nemoguće je da svi što iole valjaju dođu nama bar dok ne ojačamo kao Dinamo npr. pa mognemo imati dva kluba:), a da svi čekaju vani pa tek onda gledaju našu ligu i to je činjenica.
Meni samo nije jasna jedna stvar a to je zašto se ne pokuša dogovoriti ili napraviti ugovor da od eventualne prodaje procenat ide toj ekipi a ne sad odmah kad igrač dolazi. Vjerujem da su i u upravama tih klubova ljakase pa kontaju da se igrač može prodati iz GOŠK-a npr. a ja koliko znam sem par klubova (mi, pitari, tuzlaci i sl) niko nije prodao nikoga. Ovako bi dobili recimo 100.000 od 500.000 za koje prodaš igrača. Isto tako i za tu naknadu za treniranje bi se moglo dogovoriti nešto.
Također, nadam se da će ubuduće naši prilikom transfera u neki klub tražiti bankarsku garanciju da se ne bi dešavao slučaj Šehić.
EDIT: preduhitriše me za RAmića dok sam pisao post:)
ALMIR GREDIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR NAJAVLJUJE (Avazov sport)
ŽELIMO RADITI KAO AJAKS!
ŽELIMO RADITI KAO AJAKS!

ma osim je kod vas tito a ovi ostali su mi slicniju upravama ostalih klubova, malo malo rapsitolje s izjavama,prvo ko dinamo,pa sad ko ajaks, hmmAnonimac je napisao/la:ALMIR GREDIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR NAJAVLJUJE (Avazov sport)
ŽELIMO RADITI KAO AJAKS!

al eto imaju pravo postavljat ciljeve i i zelit,nek je sretno u svakom slucaju
Žele oni buraz već odavno, ima nakav fudbalski kamp za mlađe koji "kupuju" već par godina, dva predsjednika se promjeniše a kamp ostade samo na željama.ciza je napisao/la:ma osim je kod vas tito a ovi ostali su mi slicniju upravama ostalih klubova, malo malo rapsitolje s izjavama,prvo ko dinamo,pa sad ko ajaks, hmmAnonimac je napisao/la:ALMIR GREDIĆ, PREDSJEDNIK FK ŽELJEZNIČAR NAJAVLJUJE (Avazov sport)
ŽELIMO RADITI KAO AJAKS!![]()
al eto imaju pravo postavljat ciljeve i i zelit,nek je sretno u svakom slucaju

Trenutno korisnika/ca: b00t, PeppermintSA, UltraSa46, WeekendOffender i 154 gosta.