Sva rijetko odvratna tipa iz svijeta trenera.
A koliko je to navijaca trvdilo da ce max biti bolji od ancelotija, ili da je bolji?
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Iskustvo je na strani Rome i to debelo. Ovi su debitanti u Europi. Roma je trenutno u top formi, a Brighton po sistemu toplo/hladno.Denno je napisao/la: ↑04 mar 2024, 12:00Ovaj dvomec dolazi u trenutku kad se lomi sezona u Serie A, imas dva teska gostovanja, jbna Bologna uzima kao da su city. To i uzvrat vani je ono sto Brighton stavlja za favorita, mada mogu se dobiti i vec dosta posla da se odradi kuci.koeficijent je napisao/la: ↑04 mar 2024, 11:37
Ako je Roma outsider protiv prosječne EPL ekipe koja ima dosta ozljeda, onda nije ni potrebno dodatno mjesto.
lazio takodjer ima sanse, pogotovo ako daju gol u Minhenu, Bayern mi ne djeluje vise kao ekipa koja moze 3 gola lako dati. Napoli takodjer nije bez sansi, ako se Osimhen uozbilji, jer on je u glavi vec negdje dr.
Msm sve nabrojane ekipe imaju sanse, ali vrlo lako se moze desiti da 3-4 ekipe budu out.
Pretpostavljam da se vraćaju na period kada je Max bi neupitno top 3-4 svjetska trenera, a Ancelotti trenirao Everton, Napoli. Bez dileme je Allegri tada bio ispred Carla.
Jako je teško porediti kvalitetu trenera jer ima previše varijabli.
Slažem se. Postoji sigurno ta podjela na trenere rebuildere i ove što bi italijani rekli "gestori" - neko ko upravlja već dobrom mašinom. I kada neko naginje na bilo koju stranu te mane vremenom isplivaju, Conteu u Evropi i kad treba napraviti iskorak nakon sto je napravio ekipu, a do istog ne dolazi jer ga igrači više ne mogu pratiti i jer je eventualno startao sa već starijim timom, kao i naravno sopstvenim limitima (prosto je ligaški trener i jako je tvrdoglav), a kod ovih drugih je mana kada ekipa ne bude više ta (Allegri klasičan primjer). Iako nemamo dovoljno dokaza, i Zidane je vjerovatno profil Allegria - baš me zanima šta bi radio sa slabom ekipom.koeficijent je napisao/la: ↑04 mar 2024, 17:59Jako je teško porediti kvalitetu trenera jer ima previše varijabli.
Ancelotti je možemo slobodno reći najjači CL trener, ali npr. nikada nije osvojio 90 bodova u ligi. A znamo koje je klubove vodio.
I općenito mu je u ligi učinak jako loš.
Guardiola izgubio dvije ligaške titule u karijeri, a CL jedva osvojio nakon 10 godina.
Allegri je odličan za preuzeti gotovu ekipu i odraditi taktičke detalje. Tako je bilo i s Milanom i Juventusom u prvom mandatu.
Kada je došao na ekipu kojoj treba rekonstrukcija i novi identitet, potpuno se pogubio.
Bio je u top3-4 jer je trenirao top3-4 ekipu na svijetu koja je bila blizu te razine i prije njegovog dolaska.
S druge strane Conte je garancija instant pomaka što se tiče sistema i identiteta ekipe, ali čim se treba prilagoditi nečemu u CL, osramoti se.
O tome smo pisali neki dan nakon situacije s Maignanom.celikmilan je napisao/la: ↑04 mar 2024, 21:27Ne kontam uopšte zašto se igra fudbal i kome. Lik pucao na gol, promašio, udario protivnika i nakon svega dobio je penal.
Ja znam barem dva juventina, jedan je i dalje aktivan a drugi nije, znate i vi koji su
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.