FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 jun 2015, 11:05

"Inače, Barbarić je postao poznat javnost u Hrvatskoj 2008. godine kada je odbio potpisati ugovor sa Dinamom na 7,5 godina.

Tada je imao 19 godina i istakao je kako je prvi čovjek Modrih Zdravko Mamić počeo galamiti na njega kada je odbio da stavi potpis. Nakon toga je otišao iz Maksimira."

:D
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:06

FrancescoTotti je napisao/la:
jandro je napisao/la:
paulus je napisao/la:es konam u vezi tog feder kluba . Najpamenije bi nam bilo da sezonu poslije ove kad ispadnu klubovi i kad bude liga 12 gdje ce svaki klub biti jako vazan da ko Mamic koji je mora se priznati najveci maher na ovim prostorima dovedemo nasu Lokomotivu u Premier ligu. Sto za napredak mladih so za bodove . Bosni sljedece sezone posudit jake igrace i uvest ih u ligu .o se mora preslikat od Mamica . On iz Lokomotive vuce sve najbolje u Dinamo a posudi im 12 igraca .
Drugim rijecima zelis da i vasa liga postane neregularna kao sto je i nasa. Tebi se cini regularnim da mamic u jedan klub salje 12 igraca? U klub koji prakticki nema vlastith igraca pod ugovorom nego se sve odvija na nacin da mamic nekom igracu raskine ugovor, naredi mu da potpise za lokomotivu, a nakon jedne sezone ga kupi nazad za milijun eura i na taj nacin financira lokomotivu. Filijala i maticni klub ne smiju igrati u istoj ligi. Kao sto je to slucaj sa barcelonom i barcelonom B.
It's just buisness, nothin' personal.
Maminjo je genije koji i održava hrvatski fudbal na nivou kojem je sad!
Pa ja Mamic da nije sranja radio javno i da nije otvoreno familijaran biznis nista se nebi pricalo , a Sarajevo nikad ne mze bi posmatrano tako . Ne moze niko zabranit Sarajevu a posudi igrace gdje hoce nit je Bosna Sarajevo B . I smjesno je poredet drugu ligu Spanije i nasu Prvu Federacije . Da je kvalitet u prvoj federacije jak mozda ne bi bilo potrebe da udje Bosna , al kad Mladost Doboj kod Kaknja je prvak lige i Gošk iz Gabele je drugi mora se priznat da Sarajevo iz akademije nece slat igrace da igraju ppo livadama . Barem mislim da im nije o u planu .
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 jun 2015, 11:09

Na Koševo stiže Tomislav Barbarić, igrač koji je svojevremeno Mamiću rekao "ne"

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:12

Aa Bosna nece bit Lokomotiva nit ce Sarajevo bit Dinamo , ja sam samo spomenuo to kao po meni usojesan biznis i ne zanimaju me naki clanci . Ja mislim da Sarajevo ima u planu ovo sto sam naveo bez puno eksponiranja i bez sad posudbi od 12 igraca al je dovoljno recimo 6 da se Bosna dobro pogura . Sto se ice tih ogranicenja netacno pa Udinese je imao u Empoliju 5 igraca

jandro
Kontakt:

Post Postao/la jandro » 27 jun 2015, 11:19

Ma dobro nije bitno. Necu povlacit tu temu ovdje. Samo stvar je u tome da je lokomotiva klub koji bi bez podrske dinama propao. I da je klub koji prakticki nema svojih igraca, a koji se financira na nacin koji sam vec naveo. Pa jos i igraju na istom stadionu, a svojih navijaca doslovno nema. Na utakmicama im 20 ljudi. Ako to nije umjetan klub onda neznam. Treba li navest da lokomotiva u 12 utakmica protiv dinama u prvoj ligi nije dobila nijednu, a da ima samo jedan remi? Eto necu vise o tome :)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 11:22

Ma nije to realno @jandro. Sarajevo nema toliko igraca viska .Mozda posude 4,5 igraca u neki prijateljski klub cisto da pomognu tom klubu. Kojeg bi nam preporucio golmana a da mu istekao ugovor. U kakvoj su formi Kelava i Pletikosa ??

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 27 jun 2015, 11:23

jandro, jesi pripremio vazelin, za par dana vas tamburamo u Sloveniji. :tralala: :rol:
1946

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 27 jun 2015, 11:24

Head je napisao/la:slika :rol:
Brat :opaopa: lud ko struja :salut:
Sarajevo ljubavi moja!

jandro
Kontakt:

Post Postao/la jandro » 27 jun 2015, 11:25

Kelavu necu komentirat jer su me neki ovdje zbog toga zamrzili hahaha. A pletikosa je pouzdan i jako dobar golman samo cini mi se da ce on ako se vrati na ove nase prostore otic u hajduk u kojem je ponikao.

jandro
Kontakt:

Post Postao/la jandro » 27 jun 2015, 11:27

Head je napisao/la:jandro, jesi pripremio vazelin, za par dana vas tamburamo u Sloveniji. :tralala: :rol:
Stvarno bih volio da jedno poluvrijeme odigramo s prvim ekipama i mi i vi pa da vidimo kako stojimo. Iako je to samo prijateljska pa ne treba neke zakljucke iz toga izvlacit. Ali ako pobjedite cu vam cestitat :D

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:27

jandro je napisao/la:Ma dobro nije bitno. Necu povlacit tu temu ovdje. Samo stvar je u tome da je lokomotiva klub koji bi bez podrske dinama propao. I da je klub koji prakticki nema svojih igraca, a koji se financira na nacin koji sam vec naveo. Pa jos i igraju na istom stadionu, a svojih navijaca doslovno nema. Na utakmicama im 20 ljudi. Ako to nije umjetan klub onda neznam. Treba li navest da lokomotiva u 12 utakmica protiv dinama u prvoj ligi nije dobila nijednu, a da ima samo jedan remi? Eto necu vise o tome :)
Ma znam ja o ja kazem da nit je Sarajevo Dinamo nit je Bosna Lokomotiva , a Bosna je osvojila kup i superkup prije rasula tako da imaju tradiciju nisu umjean klub . Golman me stvarno brine , samo da oce Delac doc . Vrhunski gplman i ogromna razlika u nekim utakmicama.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 11:27

Pa Hajduk ima Kalinica a Pletikosa ima 36 godina. Znaci odigra jos, sezonu dvije negdje i kraj. Jedino ako ovi prodaju Kalinica.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 27 jun 2015, 11:36

Niko samo Matej ako Bog da veliki čovjek i veliki sportista a voli SARAJEVO
Sarajevo ljubavi moja!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 11:38

Jos samo Matej i Ikande nek potpisu. Ne treba nam niko vise. :salut: :salut:

Aerodromsko
Kontakt:

Post Postao/la Aerodromsko » 27 jun 2015, 11:39

Ajax je napisao/la:Jos samo Matej i Ikande nek potpisu. Ne treba nam niko vise. :salut: :salut:
Pa sta ce ti vise,sa ovim udarit' na Lech pa sta bude bude :D
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:39

Ko je pratio Barbarica , kakav je ? Gdje ovaj Armada boy on zna ..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 11:42

Aerodromsko je napisao/la:Pa sta ce ti vise,sa ovim udarit' na Lech pa sta bude bude :D
Prva utakmica: 60%-40% za Sarajevo.
Druga: 35-65% za Lech
Ukupno oko: 45%/55% ( Sarajevo/Lech )

Samo ako dovedemo top golmana i odlucivat ce nijanse na kraju. Idealno bi bilo da se dogovori vec transfer CImirota a ne da se ceka. Pa ako ga klub pusti da igra evropu toliko bolje. A ako ne bolje ga prodat nego da se izgube tolike pare. Mozda Ikande moze odigrat dmf kvalitetno :hmmmmm:
Znam da je jako teska odluka samo treba pametno odigrat ovo. Jos bolje bi bilo da Cimirot produzi na jos dvije godine. To bi onda bila FANTAZIJA i nebi se trebalo zuriti oko prodaje.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 jun 2015, 11:47, ukupno mijenjano 2 puta.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:43

ej ocel iko prenosit strumfove protiv konobara il Olimpik , zazelio sam se fudbala pa sta bilo ...

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 27 jun 2015, 11:48

Ajax je napisao/la:
Aerodromsko je napisao/la:Pa sta ce ti vise,sa ovim udarit' na Lech pa sta bude bude :D
Prva utakmica: 60%-40% za Sarajevo.
Druga: 35-65% za Lech
Ukupno oko: 45%/55% ( Sarajevo/Lech )

Samo ako dovedemo top golmana i odlucivat ce nijanse na kraju. Idealno bi bilo da se dogovori vec transfer CImirota a ne da se ceka. Pa ako ga klub pusti da igra evropu toliko bolje. A ako ne bolje ga prodat nego da se izgube tolike pare. Mozda Ikande moze odigrat dmf kvalitetno :hmmmmm:
Cimirot je jako bitan proiv Lecha , sad trpat Ikande-a u u ekmu previse . A za koliko misle prodat Cimirota , poso onih 600.000 je malo , ja ga ne bi dao za te pare . Pa hajduk Vrsajevica nije htio prodat za te pare

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 27 jun 2015, 11:53

SVaka čast za ova pojačanja, Sarajevo polako ali sigurno postaje želja svih igrača sa Balkana, čak i onih pravo afirmisanih koji su igrali lige petice. Totalno ste pojačali odbranu, doveli 4 igrača, možda viška jedan štoper, ali dobro može se to rotirati (liga, kup, evropa) pa da svi imaju finu minutazu. Isto tako, misljenja sam da vam osim golmana treba i jedan igrač sredine terena. Neke moje lude vizije ne uzimajte za ozbiljno. Puno sreće pa da predstavite Bosnu i Hercegovinu na najbolji način :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”