FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Chinaglia
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Chinaglia » 04 jan 2018, 23:45

dizete frku oko nicega

HElo
Kontakt:

Post Postao/la HElo » 05 jan 2018, 00:00

solinas je napisao/la:
HElo je napisao/la:Kad vidis kako ovdje pojedini "veliki slobodasi" kodnih imena "staragarda", "sloboda72" i njima slicnih podje.avaju vlastiti klub, sve ti bude jasno za stanje koje vlada oko kluba, nazalost :puke:
Ko podyebava klub .....oni ili nas yebu krimosi u i oko kluba....
NIKADA nisam vidio da neko starugardu a pogotovo slobodu72 argumentovano razbije u vezi ovog sto pisu ali zato ste se zakacili covjeku na post napisan u bijesu. ...i svi to znate sto je najgore.
Samo znate ismijavati i to je to....Ko papagaji.
Pa stanje u kojem smo sada ja sam pisao godinu prije i mene se pljuvalo ovdje napadalo na fcb prijetnje meni mojoj porodici....i sta bi.....misevi...
Ostavite se licno prozivanja klub nam je pred gasenjem. ......dahce Ko riba na suhom.
O tome se zabavite
Nek proziva i pise kontra glavonja u i oko kluba to me ne zanima, al neka ne ponizava ime kluba kojeg voli (ako voli) :salut:

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 05 jan 2018, 00:04

@solinas sta to ta dvojica pisu argumentovano. Treba se podjeliti odmah, ko ima zelju da prati i navija za bivseg predsjednika neka razguli i ne sprda se ovdje. Slobodno je sta se osvrću, izaberite stranu i kraj priče.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 05 jan 2018, 00:21

Bezveze se raspravljate...A.H.je bio dio Slobode( nekad smo ga hvalili, pa ga kudimo itd ), i nema veze što sada neko piše na temi Sloge, komentariše...Svako ima svoje lično pravo..Interes svih nas je Sloboda, ono što je bilo, što je sada i što će da bude....
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 05 jan 2018, 00:24

sviunapad1010 je napisao/la:@solinas sta to ta dvojica pisu argumentovano. Treba se podjeliti odmah, ko ima zelju da prati i navija za bivseg predsjednika neka razguli i ne sprda se ovdje. Slobodno je sta se osvrću, izaberite stranu i kraj priče.
Svidjalo nam se ili ne taj bivsi nam je jedina nada.
Opet.
Niko nece izabrati stranu. Mi smo Slobodini bili i ostali.
Mi hocemo svoju Slobodu jaku uspjesnu sa trofejima.....
Ovu njihovu koju nam naturaju 20 godina odbijamo. Ja je po ser em.
Jer smatram da nismo Klub da postojimo nako i da nije dobro samo sto oni kazu da jest. Boriti cu se za svoju Slobodu dok ne umrem. Sta ba vise nije jasno.
Jasminovu indirovu senadovu potlacenu i jadnu Slobodu necu vise...
Hocu vrh evropu trofeje titule pa neka nas crni cigan privatizuje boli me Ku rac....
Svakako nije nasa nego njihova privatna kriminalna krava muzara.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 05 jan 2018, 00:27

solinas je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:@solinas sta to ta dvojica pisu argumentovano. Treba se podjeliti odmah, ko ima zelju da prati i navija za bivseg predsjednika neka razguli i ne sprda se ovdje. Slobodno je sta se osvrću, izaberite stranu i kraj priče.
Opet.
Jer smatram da nismo Klub da postojimo nako i da nije dobro samo sto oni kazu da jest. Boriti cu se za svoju Slobodu dok ne umrem. Sta ba vise nije jasno.
Hocu vrh evropu trofeje titule pa neka nas crni cigan privatizuje boli me Ku rac....
:tokralju: :salut: To je to...Kratko jasno... :thumbup:
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 05 jan 2018, 00:34

solinas je napisao/la:
Opet.
Ti si ostao ova dvojica sloga 73 i garda su preletaci za mene i cao i nisu jedini ovdje. Ja cu navijati i boriti se za Slobodu dok postoji i ko god je u UO. Kratko jasno.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 05 jan 2018, 09:17

Mi, Slobodasi, navijaci Slobode imamo gotovo ocajnicki razlog da podrzimo FK Slobodu, a taj razlog se zove FK Sloboda. Od kupovine sezonske karte do otvorenog pokazivanja nezadovoljstva, u slucaju losih rezultata i trazenja od vodecih ljudi kompetentne ljude. Trazenja modaliteta za mijenjanje statuta kluba, aktivno ukljucivanje u UG Prijatelji FK Slobode i Fukare. Animiranje javnosti za trazenje kompetentnih ljudi za vodjenje kluba, privlacenja investicija i ostvarivanja poslovnih kontakata kao sto je to uradilo FK Sarajevo i sl.

Uvijek trazimo da nam neko drugi rijesi probleme, uvijek. Dosao Azmir sa parama, pa eto nek nam on rijesi probleme. Borimo se za titulu, idealni uslovi za navijace na utakmici protiv Drine jedva milja i pol se skupila. Digao cijene za karte, tri puta napunili stadion do kraja.

Nema napretka, dok je zmija u dzepu a sa druge strane emotivno-interesdzijsko vezivanje za ljude sa parama. Puno veci klubovi od nas su bili u financijskim dubiozama, a svaki, koji se izvukao, nije imao za rjesenje podrzati drugi klub kako bi imao konkurenciju svom, koji je eto u financijskom dubiozi.

Taj argument, da ce novi klub biti pozitivna konkurencija Slobodi, po meni ne stoji. Samo ce produbiti jaz medju gradjanima Tuzle. I da bude ta pozitivna konkurencija, mi Slobodasi, nikad ne smijemo podrzati taj klub. Mozemo raditi vise na sebi, to mozemo i sada ali taj klub ili bilo koji klub pored Slobode, nikad ama bas nikad ne smijemo podrzati. Rival je rival, a vec imamo antagonizam sa sarajevskim klubovima. Nama ako treba Sloga Simin Han, da bi profunkcionisali, gasi klub odmah, da se ne patimo. Odgovorno tvrdim, da nama trebamo samo mi sami, a kada si dobro organizovan, vanjske okolnosti se nas ne ticu. Igrati na kartu inata i sl., moze mozda donijeti kratkorocan uspjeh ali dugorocno je samo jad i bijeda :thumbdown:

Dok ne promijenis nacin ishrane, neces izgledati dobro. Moze te neko izvana motivisati, da uzmes neku dijetu, ali navike su one koje ce ti donijeti i kratkorocno ali prije svega dugorocno rjesenje. Umjesto razmisljanja o drugima, fokus uvijek mora biti na samom sebi. Puno vremena se gubi razmisljajuci i gubeci vrijeme na druge, a navike su te koje ce ti donijeti kontinuirani uspjeh. Fokus i navike.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 05 jan 2018, 10:52

Ma prije bi kupio godisnju kartu za Sarajevo ili Zelju i 2 puta u godini pogledao njihove utakmice ili cak Lukavac prije nego sto bih Slogu ili Tuzla city gledao. Pa cak ni kad bi Sloga igrala ligu prvaka a Imamovic izveo pocetni udarac. Ali treba priznati da ovakva Sloboda ne moze opstati. Privatizacija sa jasnim pismom namjera i tacno specificiranim tackama. Preuzeti reporogram grad treba zavrsiti sa otplacivanjem. Nakon privatizacije zaustaviti sve isplate iz budzeta za FK Sloboda i to je to. Naravno ovakva privatizacija ima i svojih problema narocito na Balkanu, pogledati pod Istra, ali to nesto sasvim drugo.
& $ ?

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 05 jan 2018, 11:24

Klma1, upotrebio sam tvoj niz misli vezano za ko je osvajao titule ovisno o teritoriju, pod kojom kontrolom je bio, na temi Premijer Liga opcenito :) Slazem se sa tvojim prethodno napisanom post-om.

Koliko god se ne slagao sa politikom JI prema FK Slobodi, toliko isto ne bih nikada mogao zbog njega navijati za drugi klub. Slicno je uradio Emir Kusturica. Nije se slagao sa politikom AI i onda je promjenio dres, u nadi da ce to pomoci Sarajevu. Volio je citav zivot Sarajevo, nisi mu mogao nista reci protiv Sarajeva a vidi danas. Ko god razmislja, da je to pravi nacin, a par vas ide u tom smjeru, nadam se da ce te nauciti nesto iz primjera Emira Kusturice. Pardon Nemanje ;)

Lijep pozdrav Slobodasi. Samo Sloboda :bih:

Drug Franto
League Cup winners
Yugoslavia - ★

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 05 jan 2018, 11:27

Sve dok se interesi kluba podredjuju interesima jednog covjeka tu nema niti ce biti hajra...
Jednostavno ljudima na celu grada je bitno da je Sloboda tu negdje, da se opstaje dok mi navijaci zelimo skroz kontra, pobjede,titule, evrope i piiickke matteriinee... sve dok je ovako ne,a tu hajra
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 05 jan 2018, 11:40

Slazem se u potpunosti. Vrijeme je da navijaci nesto urade, ne dogadjaju se prave promjene preko noci, nego kroz kontinuiranu borbu do pravog rjesenja, a onda kroz kontinuiran rad do rezultata.

Svi zele instant uspjeh. Lakse dobiti na lotu, nego raditi 12 sati dnevno, educirati se, napredovati, dobijati bolje poslove, uspostavljati kontakte i penjati se ljestvama do bolje mogucnosti za zaradu.

Tako je i sa klubom. Daj nam Azmira= dobiti na lotu, umjesto mic po mic sa pravilnim radom doci u periodu od nekoliko godina do pravih rezultata. Ali ne, mafija oko kluba, svi okrecu glavu. Nema kompetentnih ljudi na celu kluba, svi okrecu glavu. Svi cekaju da nam rjesenje padne sa neba, a da niko nista ne radi. E pa nece moci. Da se skupimo i kupimo, lupam veliki semafor, ljudima to nije dovoljno jer hoce oni Stamford Bridge da imaju. Ne zadovoljavaju ih male stvari. Nema organizacije i nema prave komunikacije medju navijacima. Teski su ljudi na parama, dijelom sto nemaju dijelom sto je citav narod izvaran pa nikom ne vjeruje.

Svi palamude i pricaju o ljubavi prema Slobodi, a nisu u stanju godisnje izdvojiti za sezonsku kartu. Meni je savjest cista vec godinama, ali sta je sa drugima?

Valja nam sad strepiti, sta ce biti 10.01. kako god okrenes.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 05 jan 2018, 12:06

Napadač Slobode Sulejman Krpić nije slobodan igrač, jer ga ugovor sa klubom veže do 2019. godine, tvrde u tuzlanskom premijerligašu nakon vijesti da će ovaj igrač karijeru nastaviti u Makedoniji.
Predsjednik Senad Mujkanović kaže za Fenu da je Sloboda prošle godine od AIK-a iz Štokholma Krpićev ugovor otkupila za 50.000 eura.
– Mi smo otkupili Krpićev ugovor i obavezali smo se da ćemo Šveđanima dug izmiriti u tri rate. Odmah smo platili 10.000 eura, u ovom mjesecu stiže druga rata od 20.000 eura, a u januaru iduće godine treća u istom iznosu. Ako Krpić želi otići iz Slobode, on ili njegov budući klub moraju preuzeti otpatu duga prema AIK-u – kaže Mujkanović.
Podsjeća, međutim, da je Krpić zakasnio da se za Slobodu registruje u roku koji je odredio NS BiH, te je registrovan kao amater, ali je s njim potpisan sporazum da po isteku tog ugovora (31. decembra prošle godine), potpisuje profesionalni ugovor do 2019. godine.
– Mi smo sve papire dostavili NS BiH i očekujemo da će ovoga puta stati na stranu kluba, te da će prihvatiti našu dokumentaciju i odlučiti po istim aršinima po kojima je nama svojevremeno nametnuto obeštećenje za Ivana Kostića i Ivana Fatića – navodi Mujkanović.
U Slobodi tvrde da je Krpić njihov igrač i potreban im je u drugom dijelu sezone. Međutim, ne žele nikoga spriječiti da svoju egzistenciju osigura na bolji način, ali isto tako smatraju da ni klub ne bi trebao biti oštećen. Ukoliko Krpić želi otići s Tušnja, onda se raskid ugovora mora obaviti na obostrano zadovoljstvo, rečeno je Feni.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 05 jan 2018, 12:23

hondas je napisao/la:Napadač Slobode Sulejman Krpić nije slobodan igrač, jer ga ugovor sa klubom veže do 2019. godine, tvrde u tuzlanskom premijerligašu nakon vijesti da će ovaj igrač karijeru nastaviti u Makedoniji.
Predsjednik Senad Mujkanović kaže za Fenu da je Sloboda prošle godine od AIK-a iz Štokholma Krpićev ugovor otkupila za 50.000 eura.
– Mi smo otkupili Krpićev ugovor i obavezali smo se da ćemo Šveđanima dug izmiriti u tri rate. Odmah smo platili 10.000 eura, u ovom mjesecu stiže druga rata od 20.000 eura, a u januaru iduće godine treća u istom iznosu. Ako Krpić želi otići iz Slobode, on ili njegov budući klub moraju preuzeti otpatu duga prema AIK-u – kaže Mujkanović.
Podsjeća, međutim, da je Krpić zakasnio da se za Slobodu registruje u roku koji je odredio NS BiH, te je registrovan kao amater, ali je s njim potpisan sporazum da po isteku tog ugovora (31. decembra prošle godine), potpisuje profesionalni ugovor do 2019. godine.
– Mi smo sve papire dostavili NS BiH i očekujemo da će ovoga puta stati na stranu kluba, te da će prihvatiti našu dokumentaciju i odlučiti po istim aršinima po kojima je nama svojevremeno nametnuto obeštećenje za Ivana Kostića i Ivana Fatića – navodi Mujkanović.
U Slobodi tvrde da je Krpić njihov igrač i potreban im je u drugom dijelu sezone. Međutim, ne žele nikoga spriječiti da svoju egzistenciju osigura na bolji način, ali isto tako smatraju da ni klub ne bi trebao biti oštećen. Ukoliko Krpić želi otići s Tušnja, onda se raskid ugovora mora obaviti na obostrano zadovoljstvo, rečeno je Feni.
Tvrdili su tako za svakog igrača. Haman da pravnik radi lavovski posao. Bem ti pravo
Niko, niko, samo Sloboda

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 jan 2018, 12:34

Ne ismijavamo mi klub neko poteze ovih KLOVNOVA sto ga vode...a nije da nema materijala....evo sence ponovo evo novog iskakanja iz pastete... nece Krpic nigdje,tuzit cemo Zeca,ciribu-ciriba.... hahahhaha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 jan 2018, 12:40

Pravnik je dobar isto kao i ovaj novi direktor pozorista, bili na listi 2016. pa odmah krenuse karijere uzlaznom putanjom.

Senad nije nista naucio. Krkan ostaje krkan. Uvijek on pogrijesi. Eto kao nije ga mogao na pro. Ili je na amaterski da ne placa porez. Svako ga izlevati ili on sam zakuha pa nam samo u medijima srozava i ono malo renomea. I ovdje nece dobiti nista jer je sam kriv. Covjek uziva da stvara zrtvu od sebe kako bi pokazao da se on kao bori za klub.
Ustvari sta on radi u klubu uopste? Zar nije dao ostavku. A jaa to je bila Faraonova finta. Da bude ono nemoj Senade da ides molim te, propast cemo bez tebe.

O kakvoj ovdje na temi neki borbi pricaju i radu. Kako raditi za klub kada se vec radi za gradsku upravu. Sve sto UG uradi to nije za klub. O cemu ba pricamo? Sute ko bubice, sve se dogovorili. Nije lijepo prvo lagati svoje drugove. Nema ovdje nikakvog rada, rade svi toliko i onako kako Faraonu pase. E pa nece svako da bude poltron za tudje interese. Vide ljudi da to nije cist posao i nece niko pomoci.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 jan 2018, 12:59

tuzlak1987 je napisao/la:Pravnik je dobar isto kao i ovaj novi direktor pozorista, bili na listi 2016. pa odmah krenuse karijere uzlaznom putanjom.

Senad nije nista naucio. Krkan ostaje krkan. Uvijek on pogrijesi. Eto kao nije ga mogao na pro. Ili je na amaterski da ne placa porez. Svako ga izlevati ili on sam zakuha pa nam samo u medijima srozava i ono malo renomea. I ovdje nece dobiti nista jer je sam kriv. Covjek uziva da stvara zrtvu od sebe kako bi pokazao da se on kao bori za klub.
Ustvari sta on radi u klubu uopste? Zar nije dao ostavku. A jaa to je bila Faraonova finta. Da bude ono nemoj Senade da ides molim te, propast cemo bez tebe.

O kakvoj ovdje na temi neki borbi pricaju i radu. Kako raditi za klub kada se vec radi za gradsku upravu. Sve sto UG uradi to nije za klub. O cemu ba pricamo? Sute ko bubice, sve se dogovorili. Nije lijepo prvo lagati svoje drugove. Nema ovdje nikakvog rada, rade svi toliko i onako kako Faraonu pase. E pa nece svako da bude poltron za tudje interese. Vide ljudi da to nije cist posao i nece niko pomoci.
Joj tebe....ti bas mrzis Slobodu a i nase legende Sencu,cickovo ulje,Secera..... ccccc... jel'covjek lijepo rekao da Krpa moze gdje hoce al da se prvo mora sa njima dogovoriti...da i klub sta zaradi.... ahahahhahahaha....pa mi smo ove klaune tacno zaslužili
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 05 jan 2018, 13:13

Ako je on rek'o da Krpić neće nigdje...Znači Krpa doviđenja prijatno i sve najbolje u daljnoj karijeri! :salut:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 05 jan 2018, 13:15

tuzlak1987 je napisao/la: O kakvoj ovdje na temi neki borbi pricaju i radu. Kako raditi za klub kada se vec radi za gradsku upravu. Sve sto UG uradi to nije za klub. O cemu ba pricamo? Sute ko bubice, sve se dogovorili. Nije lijepo prvo lagati svoje drugove. Nema ovdje nikakvog rada, rade svi toliko i onako kako Faraonu pase. E pa nece svako da bude poltron za tudje interese. Vide ljudi da to nije cist posao i nece niko pomoci.
Ja pricam na temi o borbi i radu.

Evo necemo da budemo poltroni za tudje interese, interese gradonacelnika JI. Uvijek postoji oblik borbe za klub i neka vrsta pomoci od strane nas navijaca. Evo ja svake godine bez obzira na upravu kupim sezonsku kartu i to je moj oblik pomoci klubu. Da li ti svake godine uzmes sezonsku :?:

Borba bi bila, da se aktivno ukljucimo u sazivanje javne tribine i donosenja rjesenja za klub. Neka kompetentni od nas istupe, a ima ovdje ekonomista, pravnika, ljudi iz marketinga i donesu konkrektne prijedloge. Ako se gradska uprava ne slozi sa time, onda idemo u otvoreni bunt protiv njih, a postoje sredstva za to. To se da lako istraziti sto su drugi radili, jer mnogi klubovi su bili u slicnim situacijama, definirati nacin i prisiliti gradsku upravu na nase zahtjeve. Makar trajalo i par godina a mi igrali trecu ligu. Na javnu tribinu ubacit ce se tu i ljudi iz politike, ne bi li skupili poene, a te ces lako prepoznati.

Jbg vidis za mene nije uprava=klub. Klupski interesi su mi iznad svakog pojedinca, UO i sl. U domenu koliko ja mogu uticati, promovisem nas klub, sirim pozitivu, pozivam sto vise ljudi na utakmice i kupujem redovno sezonsku kartu. Kada bi svi tako radili, koji pisemo na ovom forumu, cak i danas bi bila drugacija prica. Dosta vise mastanja o dobijanju na lotu.

I nije istina da uvijek veliki odlucuju o malima. Ocigledno nikad nisi sjedio sa velikima. Veliki takodjer imaju svoje interese, a ako mali, u ovom slucaju mi navijaci i Sloboda iz Tuzle bude uporna i istrajna u svojim zahtjevima, oni ce prilagoditi svoje interese jer uvijek se gleda koliko dobijas za ono sto ulazes. Tako ti funkcionira svjetska politika, regionalna politika, ekonomija, sport i kapitalizam u globalu. Nikom nije u interesu da se istrosi puno, da bi nas unistio. Ali ako moze lako, onda hoce. A tu mi nastupamo, da budemo plastelin ili tvrdi orah.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 jan 2018, 13:22

za sve vam kriv precjednik, pa imal gorih navijaca od Slobodinih

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.