Danasnji Nijemci su potomci onih ljudi, koje su Rimljani oslovljavali kao necivilozovane, brutalne i primitivne barbare. Izgleda da je ta vrsta karaktera promijenljiva.MaksuzBaksuz je napisao/la:Nemislim sad direktno ljutiti, nego vise da se nepokvari atmosfera. Iskreno mi balkanci smo uvjek skromni amaterizmuPrincipatus je napisao/la:Da se naljuti? WTF? Pa tako nesto moze biti samo u amaterskim reprezentacijama. Neki je mozda i prizeljkavaju. Back to the roots.MaksuzBaksuz je napisao/la:Ja naprimjer ipak smatram da je vazno da se niko neljuti ko bude iso na SP(I ja bi volio vise profesionalizma, ali neodgovara to nikako bas nasem karakteru
)
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- Principatus
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ako izuzmemo Japance koji su bas ono posebna sorta, ostatak covjecanstva je u 5 deka. Svi ce uzeti fursat, ako vidi da mu to prolazi. Od one bebe koja je tek ispala iz one stvari, do odraslog covjeka. Jednostavno to nam je svima u prirodi. Ali isto tako ako vidi da mu fursatanje ne koristi, i da time samo sebi steti, onda svi 2 puta razmisle prije nego sto ista pokusa. Slazem se da su sportisti posebna sorta, umisljenje zvjezdice, koje misle da su Bogovi. Ali tu je trener da ih spusti na zemlju. Normalno to nije lako,ali zbog toga i ne moze biti svako dobar trener. Moras biti psiholog prije svega i znati kako postupati sa kojim igracem. Uostalom treneri najcesce i gube posao kada izgube autoritet nad ekipom.MaksuzBaksuz je napisao/la:TMovac je napisao/la:Ukoliko su profesionalnci, a vjerujem da jesu, onda se nema ko sta ljutiti. Reprezentacija nije nicija svojina. Niti to smije biti. Interes reprezentacije mora biii iznad svega. Iznad svakog pojedinca i pojedinacnog interesa. Kome se to ne svidja vrata su mu siroko otvorena. Pa makar to bio i Dzeko. Mora se znati ko je gazda. Ako ce nam igraci krojiti spisak i pozivati igrace, onda nam selektor i ne treba.MaksuzBaksuz je napisao/la:
Svi mi to zalimo (uspjeh repke ma makar u prvih 11 bilo 11 iz nase lige), samo mislimo da mozemo doci do toga na svoj neki nacin. Ja naprimjer ipak smatram da je vazno da se niko neljuti ko bude iso na SP i da vlada dobra atmosfera. Nemozemo jednostacno drugacije jer ovisimo od nekih igraca (Spahic, Dzeko...znaci tu ce biti Ibricic, iako ga i ja nebi vodio kad bi se imalo moglo)
Utopia!!!!!!![]()
Jesu profesionalci ali jesu i ljudi sa dobrim i losim osobinama (uostalom vecina profesionalaca su tezeg karaktera). Trener i jeste upravo tu da to nekako izgladi (pored ostalih obaveza), odrzi atmisferu itd. (evo Bayern je to uspio prosle godine sa jakim kadrom, mogo je i izbaciti nekoga vani ali to bi sigurno utjecalo na atmosferu, Realu to nikako neuspjeva i godinama vec kaskaju u CL za Barcom ili evo Bayernom a sto se igraca tice tu su negdje). Da radimo po tom principu (repka svetinja) nebi danas imali Begovica, Hajrovica, Mikseta (ne vise) itd.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Zato dobri treneri uspiju stvoriti dobru atmosferu i imaju rezultate. Koliko puta se desi da dobra ekipa nedobija one utakmice (ne jednu nego vise u redu) gdje svi racunaju sa bodovima. Ima tu vise faktora koji moraju da se poklope pa da ekipe funkcijonise. Nekad neko tu mora i da se zrtvuje (ne samo da izbacis nekog ko pravi nemir, nego pozoves nekog radi mira kao u nasom slucaju)!TMovac je napisao/la:Ako izuzmemo Japance koji su bas ono posebna sorta, ostatak covjecanstva je u 5 deka. Svi ce uzeti fursat, ako vidi da mu to prolazi. Od one bebe koja je tek ispala iz one stvari, do odraslog covjeka. Jednostavno to nam je svima u prirodi. Ali isto tako ako vidi da mu fursatanje ne koristi, i da time samo sebi steti, onda svi 2 puta razmisle prije nego sto ista pokusa. Slazem se da su sportisti posebna sorta, umisljenje zvjezdice, koje misle da su Bogovi. Ali tu je trener da ih spusti na zemlju. Normalno to nije lako,ali zbog toga i ne moze biti svako dobar trener. Moras biti psiholog prije svega i znati kako postupati sa kojim igracem. Uostalom treneri najcesce i gube posao kada izgube autoritet nad ekipom.
Boskvalitet je napisao/la:sta je sa malim sead hajorvicem sta se desava sa njim ?
Mislim da najozbiljnije računaju na njega u Grashopersu jer Vilotić na ljeto sigurno odlazi na leto jer ima ponude bogatijih klubova, a drugi štoper, iskusni Grihting, na ljeto završava karijeru.
sta je s onim iz Sturma Hadžićem
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
giannini je napisao/la:gost je napisao/la:Ovo se zove munja čovjek, ne gleda ali opet vidiKrivaja je napisao/la:
Nisam nikada gledao Salatića, ali ako je voljan da zaigra treba ga probati u barem 2-3 prijateljske utakmice. Djeluje mi kao "pit bul", da jede živu djecu u veznom redu,(u stvari, ne gleda ali zna komentarisat)
Pogledajte malo fotku, visok je 185 cm, težak čak 88 kg. Bokserski nos, a ovaj noviji imidž sa dugom kosom i djeluje poput pit bula. Nisam mislio po stilu igre, ali vi to vjerovatno niste u stanju da shvatite. Siguran sam da ga i vi niste nikad gledali, ali smatrate da mu ne treba pružiti priliku jer je Srbin. To mu je najveći minus!
ne, upravo obratno, ja sam ga gledao i mislim da ga treba pozvati, ali ne zbog frizure i nosaKrivaja je napisao/la:giannini je napisao/la:gost je napisao/la: Ovo se zove munja čovjek, ne gleda ali opet vidi(u stvari, ne gleda ali zna komentarisat)
Pogledajte malo fotku, visok je 185 cm, težak čak 88 kg. Bokserski nos, a ovaj noviji imidž sa dugom kosom i djeluje poput pit bula. Nisam mislio po stilu igre, ali vi to vjerovatno niste u stanju da shvatite. Siguran sam da ga i vi niste nikad gledali, ali smatrate da mu ne treba pružiti priliku jer je Srbin. To mu je najveći minus!
Potencijalni reprezentativci koje bi odmah trebalo kontaktirati a zatim i pozvati u reprezentaciju su Bešić,Arslanagić,Hrgota,Dilaver i eventualno Salatic.
slazem se! to su igraci koji nam mogu biti od velike koristi. vidjet cemo sta ce Susic uraditi po tom pitanju,vjerujem da je i njemu u interesu da u Brazil idemo sa sto jacim sastavom!..drummer je napisao/la:Potencijalni reprezentativci koje bi odmah trebalo kontaktirati a zatim i pozvati u reprezentaciju su Bešić,Arslanagić,Hrgota,Dilaver i eventualno Salatic.
I Prcić,njega sam zaboravio a nisam smio.Da je zdrav uvrtstio bih i golmana Burica.bosnas_ je napisao/la:slazem se! to su igraci koji nam mogu biti od velike koristi. vidjet cemo sta ce Susic uraditi po tom pitanju,vjerujem da je i njemu u interesu da u Brazil idemo sa sto jacim sastavom!..drummer je napisao/la:Potencijalni reprezentativci koje bi odmah trebalo kontaktirati a zatim i pozvati u reprezentaciju su Bešić,Arslanagić,Hrgota,Dilaver i eventualno Salatic.
-
Boskvalitet
- Kontakt:
Potpis.... ove momke treba odma pozvati... Besic, Arslanagic, Hrgota,Pircic-a, Dilaver i Buric-a...drummer je napisao/la:I Prcić,njega sam zaboravio a nisam smio.Da je zdrav uvrtstio bih i golmana Burica.bosnas_ je napisao/la:slazem se! to su igraci koji nam mogu biti od velike koristi. vidjet cemo sta ce Susic uraditi po tom pitanju,vjerujem da je i njemu u interesu da u Brazil idemo sa sto jacim sastavom!..drummer je napisao/la:Potencijalni reprezentativci koje bi odmah trebalo kontaktirati a zatim i pozvati u reprezentaciju su Bešić,Arslanagić,Hrgota,Dilaver i eventualno Salatic.
Treba ali nije izvodljivo, jer treba otjerati sadasnjih 3-4 ili vise i zvati ove. A jos teze ocekivat da ce svi ovi nabrojani ici u Brazil ako dobiju poziv. A ovo nije video igra da tek tako odbaci sadasnje igrace, koji su iznjeli kvalifikacije a zove ove jer se neki vode logikom "ako hocemo uspjeh trebaju nam", nije da nam ne trebaju nego to sve treba uraditi u granciama normalnog i realngo.ove momke treba odma pozvati... Besic, Arslanagic, Hrgota,Pircic-a, Dilaver i Buric-a...
Po meni je odlicna stvar sto je Susic rekao da ce zvati direktno 23. jer nema svrhe nekome "slomiti srce" da ne dobije priliku. To je super za psihologiju ekipe, 23 sigurna "najbolja" sto imamo.
Znaci u vrh glave ce biti 2-3 nova. Sam je Susic vec reako Hadzic, Tin Susic, mozda Besic a za ostalo treba da se vidi.
Samo realno !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nikad nije kasno ispraviti greske.Jasno je kao dan da Prcic,Hrgota,Arslanagic,Dilaver i Buric samo na osnovu klubova i liga za koje igraju moraju biti na spisku,to je naprosto logika ako je kriterij da se pozivaju najbolji igraci a Besic se treba zvati zato sto je momak kvalitetan i sto je vec bio u reprezentaciji.Vrlo lako je i odrediti igrace koji bi otpali sa spiska na osnovu,kako vec napisah,postenih i jasno utvrdjenih kriterija.
- velez_mostar
- Kontakt:
Elegant je napisao/la:Treba ali nije izvodljivo, jer treba otjerati sadasnjih 3-4 ili vise i zvati ove. A jos teze ocekivat da ce svi ovi nabrojani ici u Brazil ako dobiju poziv. A ovo nije video igra da tek tako odbaci sadasnje igrace, koji su iznjeli kvalifikacije a zove ove jer se neki vode logikom "ako hocemo uspjeh trebaju nam", nije da nam ne trebaju nego to sve treba uraditi u granciama normalnog i realngo.ove momke treba odma pozvati... Besic, Arslanagic, Hrgota,Pircic-a, Dilaver i Buric-a...
Po meni je odlicna stvar sto je Susic rekao da ce zvati direktno 23. jer nema svrhe nekome "slomiti srce" da ne dobije priliku. To je super za psihologiju ekipe, 23 sigurna "najbolja" sto imamo.
Znaci u vrh glave ce biti 2-3 nova. Sam je Susic vec reako Hadzic, Tin Susic, mozda Besic a za ostalo treba da se vidi.
Samo realno !
Nije valjda da si mislio reci da su igraci kojih se treba rijesiti iznijeli kvalifikacije???
Igraci koji se trebaju zamjeniti su oni koji su visili na klupi, isli sa ostatkom ekipe iz zajebancije na utakmice, i nista napravili nisu...Ibricic, Rahimic, Kvrzic, Avdukic, Sunjic...pa i Zahirovic mada je od nabrojanih najkorisniji bio.
Svakako se kostur ekipe ne mijenja, samo se dobije na kvaliteti s klupe, a ne da sjedi neko tu zato sto se voli od strane drugog igraca, ili je duze u repci od selektora.
I ako je tebi realno da novi igraci budu Hadzic koji se raspao u zadnje vrijeme, i Susic koji je tu zbog nepotizma,
Realno je ocekivati da ce tragikomedija od selektora i napraviti te stvari, ali je daleko od realnog.
-
TakozvaniDijasporac
- Kontakt:
Vidim, ovog momka smo skroz zaboravili...Gledao sam ovog momka dva puta, mlad, potencijalan, uostalom nebi igrao na ljepe oci u spanskoj drugoj..kad sam ga gledo, jednom je da gol, a drugi put je bio asistent..znaci momak je brz ko metak, razigran, bas nesto sto bi nam i valjalo u napadu, jer ni dzeko ni ibisevic nisu taj tip igraca, koji mogu pobjeci 1 na 1 ili koji mogu odigrati brzu kontru do kraja..znam, sad ce biti ono "ma druga liga ovo ono" ali kad malo prokontate..koliko mi igraca imamo u drugoj ligi pa su u nasoj repki?? a ta druga spanska liga sigurno nije za baciti..i samo pogledajte koliko su jedan ibisevic i salihovic imali godina kad su igrali u 2.bundesu ili regionalnoj ligi
..ili koliko je muslimovic imao godina kad je "harao" po seriji B?!?...ja mislim da nas nebi nista kostalo ako ga isprobamo, a siguran sam da momak moze biti strasan napadac
u svakom slucaju bolja opcija u napadu od ibricica ili visce u napadu!
http://www.transfermarkt.at/de/eldin-ha ... 42873.html" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.transfermarkt.at/de/eldin-ha ... 42873.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Saberi se.TakozvaniDijasporac je napisao/la:Vidim, ovog momka smo skroz zaboravili...Gledao sam ovog momka dva puta, mlad, potencijalan, uostalom nebi igrao na ljepe oci u spanskoj drugoj..kad sam ga gledo, jednom je da gol, a drugi put je bio asistent..znaci momak je brz ko metak, razigran, bas nesto sto bi nam i valjalo u napadu, jer ni dzeko ni ibisevic nisu taj tip igraca, koji mogu pobjeci 1 na 1 ili koji mogu odigrati brzu kontru do kraja..znam, sad ce biti ono "ma druga liga ovo ono" ali kad malo prokontate..koliko mi igraca imamo u drugoj ligi pa su u nasoj repki?? a ta druga spanska liga sigurno nije za baciti..i samo pogledajte koliko su jedan ibisevic i salihovic imali godina kad su igrali u 2.bundesu ili regionalnoj ligi..ili koliko je muslimovic imao godina kad je "harao" po seriji B?!?...ja mislim da nas nebi nista kostalo ako ga isprobamo, a siguran sam da momak moze biti strasan napadac
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
TakozvaniDijasporac
- Kontakt:
Nesto ti nije jasno?!?Sabinho je napisao/la:Saberi se.TakozvaniDijasporac je napisao/la:Vidim, ovog momka smo skroz zaboravili...Gledao sam ovog momka dva puta, mlad, potencijalan, uostalom nebi igrao na ljepe oci u spanskoj drugoj..kad sam ga gledo, jednom je da gol, a drugi put je bio asistent..znaci momak je brz ko metak, razigran, bas nesto sto bi nam i valjalo u napadu, jer ni dzeko ni ibisevic nisu taj tip igraca, koji mogu pobjeci 1 na 1 ili koji mogu odigrati brzu kontru do kraja..znam, sad ce biti ono "ma druga liga ovo ono" ali kad malo prokontate..koliko mi igraca imamo u drugoj ligi pa su u nasoj repki?? a ta druga spanska liga sigurno nije za baciti..i samo pogledajte koliko su jedan ibisevic i salihovic imali godina kad su igrali u 2.bundesu ili regionalnoj ligi..ili koliko je muslimovic imao godina kad je "harao" po seriji B?!?...ja mislim da nas nebi nista kostalo ako ga isprobamo, a siguran sam da momak moze biti strasan napadac
- DonCorleone
- Kontakt:
Neko ko ima vrsajevica u opticaju za prvih II, moze imati komotno i nenu sa tramvajske stanice kao opciju a tako i igrace druge spanske lige. Lista smjesnih igraca nase reprezentacije je svakako preduga.Sabinho je napisao/la:Saberi se.TakozvaniDijasporac je napisao/la:Vidim, ovog momka smo skroz zaboravili...Gledao sam ovog momka dva puta, mlad, potencijalan, uostalom nebi igrao na ljepe oci u spanskoj drugoj..kad sam ga gledo, jednom je da gol, a drugi put je bio asistent..znaci momak je brz ko metak, razigran, bas nesto sto bi nam i valjalo u napadu, jer ni dzeko ni ibisevic nisu taj tip igraca, koji mogu pobjeci 1 na 1 ili koji mogu odigrati brzu kontru do kraja..znam, sad ce biti ono "ma druga liga ovo ono" ali kad malo prokontate..koliko mi igraca imamo u drugoj ligi pa su u nasoj repki?? a ta druga spanska liga sigurno nije za baciti..i samo pogledajte koliko su jedan ibisevic i salihovic imali godina kad su igrali u 2.bundesu ili regionalnoj ligi..ili koliko je muslimovic imao godina kad je "harao" po seriji B?!?...ja mislim da nas nebi nista kostalo ako ga isprobamo, a siguran sam da momak moze biti strasan napadac
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
-
TakozvaniDijasporac
- Kontakt:
Ma mi bosnje smo najgori narod..znaci mi ce mo prvo nekoga usrati od glave do pete a nikad ga nismo vidjeli na dijelu ili imamo neku svoju viziju pa odlucimo da to nije igrac za nas..tako su ovi iz zelje zvali Dzeku klocom pa im Dzekson zabi svog kloca a oni ga sad cekaju posle svake tekme repke i tapkaju ga po ramenima haha..da nebi duzio...po meni, ovaj eldin hadzic je veci prioritet nego pojedini drugi, koji se spominju po ovim forumuDonCorleone je napisao/la:Neko ko ima vrsajevica u opticaju za prvih II, moze imati komotno i nenu sa tramvajske stanice kao opciju a tako i igrace druge spanske lige. Lista smjesnih igraca nase reprezentacije je svakako preduga.Sabinho je napisao/la:Saberi se.TakozvaniDijasporac je napisao/la:Vidim, ovog momka smo skroz zaboravili...Gledao sam ovog momka dva puta, mlad, potencijalan, uostalom nebi igrao na ljepe oci u spanskoj drugoj..kad sam ga gledo, jednom je da gol, a drugi put je bio asistent..znaci momak je brz ko metak, razigran, bas nesto sto bi nam i valjalo u napadu, jer ni dzeko ni ibisevic nisu taj tip igraca, koji mogu pobjeci 1 na 1 ili koji mogu odigrati brzu kontru do kraja..znam, sad ce biti ono "ma druga liga ovo ono" ali kad malo prokontate..koliko mi igraca imamo u drugoj ligi pa su u nasoj repki?? a ta druga spanska liga sigurno nije za baciti..i samo pogledajte koliko su jedan ibisevic i salihovic imali godina kad su igrali u 2.bundesu ili regionalnoj ligi..ili koliko je muslimovic imao godina kad je "harao" po seriji B?!?...ja mislim da nas nebi nista kostalo ako ga isprobamo, a siguran sam da momak moze biti strasan napadac
- DonCorleone
- Kontakt:
Pa to i ja mislim
.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.