Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la lumani » 11 apr 2017, 21:37

@legenda

Na pocetku je bio drvo,onda je Pesic od njega napravio ovo sto jeste...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 11 apr 2017, 22:54

legenda reala je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Očigledno je da niko nije gledo Gasola u Gironi
Kada ih je vodio pesic, a mark igrao sa matorim fuckom u tandemu, osvojili fiba eurochalenge protiv avsomasa u kojem je igrao keno bajramovic isto igrali na MD turniru
Jok nikada gledao
Ti gledo jašta si :mrgreen:

Ne znam meni je Mark iz te Girone bio obično drvo na početku, a gledaj u šta je izrasto, znači Jusufe samo rad
i to bukovo :urnebes:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 apr 2017, 23:10

lumani je napisao/la:@legenda

Haj ti to dokaži Epidariusu, on misli da je on uvijek bio dobar ko sad :mrgreen: podhitno mora na dodatne časove košarke kod malog Kawhia
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 11 apr 2017, 23:26

Znam ja prilicno dobro da nije uvijek bio ovakav kao danas te da je na pocetku karijere bio beskorisna masa al ovaj osjecaj i pregled igre koji on ima se ne moze naucit i istrenirat. To u citavoj NBA ligi od centra imaju samo jos stariji Gasol i Jokic. Uostalom, momak je u sezoni 2007-08 bio MVP spanske lige.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 11 apr 2017, 23:36

legenda reala je napisao/la:
lumani je napisao/la:@legenda

Haj ti to dokaži Epidariusu, on misli da je on uvijek bio dobar ko sad :mrgreen: podhitno mora na dodatne časove košarke kod malog Kawhia

Sigurno da nije uvijek bio kao sada :) zato se igraci porede u istim godinama...svako nekada napreduje.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 12:20

Ma nemoj bolan tako Chinaglia, vidis da ima misljenja da je Juka u rangu sa Kuzmicem, Mirom Bilanom ili Sejom Bukvom, hahaha..

BTW, vidim da se ravnovrsna polemika razvila u vezi sa Martinom Gortatom, poljskom bukvom iz Wizzardsa. Pa cisto info radi da znate da je on u NBA dosao preko kampa u Trevizu, dakle, onog kampa gdje dolaze losiji centri (jer bolji igraju ljetne NBA lige) i to iskljucivo na osnovu atletizma. A kako? Tako sto je uspio da zakuca s najvece udaljenosti od svih drugih centara koji su bili tu. I to mu je osiguralo prvi NBA ugovor. Dakle, nista nije znao, pojma nije imao, a sada je ipak vise nego solidan pick and roll centar, koji jako dobro koristic sjajne Wallove asiste. I nistra vise od toga, jer je ostaovjecno limitirani centar ciji je vrhunac davno distignut i bespredmetno je sad uporedjivati Jukin potencijal sa poljskom bukvom.

Uzrocno-posljedicno, ne znam da li ste znali da je Gortatov tata svojevremeno bio veliki bokserski sampion, zapravo visesampion, jer mu je Mate Parlov uzeo sve i jednu tutilu olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka. Zamislite kurioziteta, uvijek je nabasao na Parlova u svaki put ispusio,. hahaha
Dakle, otuda valjda i genetska povezanost tate i sina, ali i nedostatak inteligencije..

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 apr 2017, 12:31

Cuj nista nije znao , da nista nije znao osim da zakuca bio bi ko Sinanovic :D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 apr 2017, 12:55

Ma mi smo prvaci kada je uzdignuti svoje (vrlo cesto potpuno neosnovano), a omalovaziti i osporiti kvalitet svih drugih. Po nama je Juka vec sada bez ikakvih problema bolji od 90% centara NBA, samo se eto (barem trenutno) ne smije reci da je bolji od Marca, Goberta, Boogija, i jos mozda nekolicine njih... a sta imamo od njega? Dobru igru nekoliko mjeseci unazad (otkako je u Blazersima) i nista vise. Kao i inace, tu su visoke ljestvice nekih ocekivanja, a jos nismo docekali da odigra PO, niti barem jednu punu sezonu u svom klubu. Buducnost bi akoBogda (valjda me @kkbosna ne banuje :P) mogla biti sjajna, ali se ozbiljno pretjeruje u nekim paralelama sa drugim igracima (govorim o trenutnoj situaciji).

Btw, prije nekoliko dana citam vijest (bas na ovom portalu) kako Kobic polahko, ali sigurno, krupnim koracima stvara ime u evropskoj kosarci... :facepalm: I, kako onda da ti ocekujes da se to dijete ne nadigne i umisli novog bijelog Jordana? Momak prije nekoliko mjeseci na EP juniora nije dobio mozda 10-ak minuta, bukvalno nista nije pokazao, ne zna spustiti loptu na parket, ali eto za kratko vrijeme vec stvara ime u Evropi. Da barem igra u Realu, Barseloni, a ne u losem slovenskom prvenstvu, koji je u pet deka s nasim. Po nasim medijima, mi vec imamo 6-7 NBA igraca, 10 vrhunskih euroligasa, dok su nekoliko njih nosioci u svojim ekipama u ABA ligi. Realnost je da (kada govorimo o KVALITETU) imamo Nurkica, vjerovatno Musu i? Teletovic ce vjerovatno vrlo brzo u reprezentativnu penziju, a bojim se ni da ovakav kakav je trenutno ne bi bio neka Bog zna prevaga. Igramo pretkvalifikacije sa nekim tamo XY kosarkaskim reprezentacijama, a puni vrhunskih talenata od kojih Evropa strepi.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 12 apr 2017, 13:18

Rokabili071 je napisao/la:Ma nemoj bolan tako Chinaglia, vidis da ima misljenja da je Juka u rangu sa Kuzmicem, Mirom Bilanom ili Sejom Bukvom, hahaha..

BTW, vidim da se ravnovrsna polemika razvila u vezi sa Martinom Gortatom, poljskom bukvom iz Wizzardsa. Pa cisto info radi da znate da je on u NBA dosao preko kampa u Trevizu, dakle, onog kampa gdje dolaze losiji centri (jer bolji igraju ljetne NBA lige) i to iskljucivo na osnovu atletizma. A kako? Tako sto je uspio da zakuca s najvece udaljenosti od svih drugih centara koji su bili tu. I to mu je osiguralo prvi NBA ugovor. Dakle, nista nije znao, pojma nije imao, a sada je ipak vise nego solidan pick and roll centar, koji jako dobro koristic sjajne Wallove asiste. I nistra vise od toga, jer je ostaovjecno limitirani centar ciji je vrhunac davno distignut i bespredmetno je sad uporedjivati Jukin potencijal sa poljskom bukvom.

Uzrocno-posljedicno, ne znam da li ste znali da je Gortatov tata svojevremeno bio veliki bokserski sampion, zapravo visesampion, jer mu je Mate Parlov uzeo sve i jednu tutilu olimpijskog, svjetskog i evropskog prvaka. Zamislite kurioziteta, uvijek je nabasao na Parlova u svaki put ispusio,. hahaha
Dakle, otuda valjda i genetska povezanost tate i sina, ali i nedostatak inteligencije..

čekaj, na osnovu čega je bukva, i ima nedostatak inteligencije?

Visok je 211cm, prosječno je brz, prosječno skočan, ima u karijeri 10 poena i 8 skokova tokom 10 godina, i preko 10 miliona dolara po sezoni? Ne znam šta od toga implicira da da ima manjak inteligencije? Ili kako činjenica da je njegov otca bio "tek" drugi bokser svijeta u svoje vrijeme uzrokuje njegov manjak inteligencije?

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 13:27

Preko 10 miliona dolara po sezone ima Mayers Leonard, i svaka prosjecna NBA susa. Dakle, da apsolviramo, to je NBA, bitan je dobar agent i malo srece - i imas 8 do 10 milki po godini i ako si prosjecan igrac.
A nije bukva, vise je panj, pogrijesio sam. Hoces da kazes da je Gortat nesto vise od prosjecnog panja?? Manjak ili nedoastatak intelgiencije je vise figurativno, ali i uzrocno-posljedicno, naprosto zbog cinjenice da mu je tata bio bokser, a genetika je cudo prirode. Nadam se drug da ti ne trebam dalje crtati?
I ne zelim vise o Gortatu. Tacka. Ovdje je tema Jusuf Nurkic.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 apr 2017, 13:31

A cekajte kakve to danas Juka ima nevjerovatne poteze u napadu pa da samo tako zakljucimo da ima neki veliki ofanzivni potencijal ? Trenutno ima samo jedan kvalitetan potez u postu i to onaj spin prema ceonoj liniji (izuzetno kvalitetan doduse zbog kombinacije mase i brzine) dok mu 90% ofanzivnog ucinka i dalje ovisi o pick igri ili o missmatchu u postu protiv slabijih i nizih igraca koje jednostavno ugura pod kos. U ove 3 godine sto ga pratim u NBA (dvije ako ne racunamo proslu godinu zbog povrede) vidio sam da je samo jednom pivotirao u igri ledjima i to u onoj monstruoznoj tekmi protiv Phille. U ostalim slucajevima su to vecinom bili nekakvi divlji horoci. Takodjer ima i fin potencijal u sutu s poludistance obzirom na relativno mekanu ruku. Nerealno je zaista ocekivati da on odjednom postane vrhunski post igrac kojem ces bacit loptu u post i ocekivat uvijek nesto jer mu je tehnika dosta upitna. Opet to ga nista ne mora sprijeciti da bude prilicno kvalitetan 18-10-3 recimo centar sa finom odbranom na racun pokretljivosti, mase i nekog solidnog osjecaja za kosarku. Od Goberta i Jokica po meni nikad nece biti bolji jer mislim da njegov sveukupni uticaj na igru kroz oba smjera nece biti u rangu onog kojeg Jokic i Gobert imaju u napadu odnosno odbrani.

@Nemanja86

ne shvatam te zasto se uopce pokusavas raspravljat s ovim likom, vidis da ne zna da danasnjih 10 miliona u NBA i 10 miliona od prije 3-4 godine uopce nisu isti zbog capa, a i lik vjerovatno nije utakmice u zivotu pogledao kad mu je jedan kvalitetan startni NBA centar bukva.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 apr 2017, 13:39

Nemoj crtat Boga ti (covjek ti moze biti prof. kosarke), ti si ovdje svakako vodeci znalac. Tesko je 'dohvatiti' tvoj nivo. Ne znas napisati post bez te svoje nadmenosti i umisljenosti, a realnost je da si nevjerovatno subjektivan (iz kojih razloga, sam sebi odgovori) i znas vrlo malo toga. Prvo poceo sa uvredama na racun forumasa, omalovazavanje, potezanje klasicne bosanske, debilske 'sta si ti postigao u zivotu, imas 2 KM u dzepu', a evo vidimo kako i jednog sasvim respektabilnog centra (pored kojeg se Jusuf u nedavno odigranom mecu nikako nije naigrao i proslavio) naziva bukvom, panjem i sl. Aferim!

@Epidarius, ma ja sam isto to htio napisati (prvi dio posta) u vezi Jusufove napadacke igre (TRENUTNO), kako mu se vecina svodi na pnr i da itekako zavisi od dobrog playa u ekipi (istina da nije imao ni neku aman priliku u Denveru), ali ne pada mi na pamet da se ponovo raspravljam s doticnim gospodinom (vjerovatno uziva kada se tako oslovljava).

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 13:48

Slusaj epidaurus druze. Likom mozes zvati nekog drugog, ja ti nisam lik, a ni nalicje (a ti si vjerovatno neki mladac od kojih 20-ak i kusur godina), a utakmica sam za svojih 40-ak godina ziovota pogledao vjerovatno vise nego sto ti za zivota neces. Ali to sada, je li, nije bitno.

I mozes pet puta biti moderator, ali lupati takve stvari je naprosto nedopustivo, jer ocito ili toliko mrzis Nurkica (zbog nekog svog problema), ili si od Harunove amidzince Sefike mali, ili mozda licno Harunaga nas, ko zna? :)

Kazes Nurkic, PO TEBI, "nikada nece biti u rangu Jokica i Gobeta zbog manjeg svoukupnog utjecvaja na igru od njih dvojice"????
E to je jos i najveca provala koju sam cuo, i koja mi naprosto dokazuje da ti nijednu jedinu utakmicu Portlanda s Jukom nisi gledao, jer ovako nesto, sigurno, ne bi izustio.. Dakle, Nurkic VEC SADA ima ako ne veci, a onda najmanje jednak utjecaj na igru svog tima kao njih dvojica (pogledaj, npr, ratinge, sto sigurno takodjer nisi), to zna cijeli Portland, Oregon, to zna cijela NBA, ali ne i ti, jer si ocito se isuvise uljusturio raspravama ovdje, umjesto da malo prisiris vidike.
Moras bolan jarane biti malo fleksibilniji, i malo manje mrziti, bolje ces se osjecati, vjeruj mi ;)

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 13:54

Federer17 je napisao/la:Nemoj crtat Boga ti (covjek ti moze biti prof. kosarke), ti si ovdje svakako vodeci znalac. Tesko je 'dohvatiti' tvoj nivo. Ne znas napisati post bez te svoje nadmenosti i umisljenosti, a realnost je da si nevjerovatno subjektivan (iz kojih razloga, sam sebi odgovori) i znas vrlo malo toga. Prvo poceo sa uvredama na racun forumasa, omalovazavanje, potezanje klasicne bosanske, debilske 'sta si ti postigao u zivotu, imas 2 KM u dzepu', a evo vidimo kako i jednog sasvim respektabilnog centra (pored kojeg se Jusuf u nedavno odigranom mecu nikako nije naigrao i proslavio) naziva bukvom, panjem i sl. Aferim!

@Epidarius, ma ja sam isto to htio napisati (prvi dio posta) u vezi Jusufove napadacke igre (TRENUTNO), kako mu se vecina svodi na pnr i da itekako zavisi od dobrog playa u ekipi (istina da nije imao ni neku aman priliku u Denveru), ali ne pada mi na pamet da se ponovo raspravljam s doticnim gospodinom (vjerovatno uziva kada se tako oslovljava).
To "dvije KM u dzepu sam raspravio jucer sa Kobeom", covjeku sam se izvinio, to je bilo vise figurativno :), covjek je prihvatio, i ne znam kakav sada ti imas problem s tim?
Ja ne znam ko je kakav znalac, niti me to interesira u zivotu, niti mi treba da se bilo kome i kada dokazujem ili opravdavam (imam sasvim pristojne, da ne kazem, dobre poslove), ali argument je sve u zivotu. A ovdje je najmanje argumenata, najvise iz razloga sto licno ti Federer, mijenjas misljenja, sad bi branio Juku i njegov potencijal, sada bas i ne bi, sad je solidan ili los igrac, sad je veliki potencijal. Mozda ja grijesim, ali ja tebe jarane tako dozivljavam, vjeruj mi.
I da, Gortat mi je panj, to je moje misljenje, i sta cemo sada? Tako ga ja vidim.. A istovremeno ne vidim kakva je ovdje moja nadmenost a da je nemate, istu tu, ako je zovemo nadmenost, vas dvojica trojica sto stalno ulazite, nicim izazvani ili prozvani, u konflikte sa mnom?? Hajde objasni mi.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 apr 2017, 13:58

Tako je kralju, mrzim Nurkica, ma ocima ga prosto gledat ne mogu :rol:

De ti nama nabroji koji su po tebi sve centri u NBA bolji od Nurkica, cisto da i to cudo vidimo.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 12 apr 2017, 14:00

A cekajte kakve to danas Juka ima nevjerovatne poteze u napadu pa da samo tako zakljucimo da ima neki veliki ofanzivni potencijal
Kakve napadacke poteze imaju ostali elitni all-round centri: DeAndre Jordan,Drummond,Dwight,Gobert itd.... svi stariji i iskusniji,a u post igri i igri ledjima tarabe obicne.Imas mozda 5 all-round centara koji odlicno napadacki pivotiraju:Embid,Hasan,Gasol,Rodjo,ostali napadaci poput: Brooka,Jokica,Vucevica,Kantera su zesce rupetine u odbrani.Hocu raci da Jusuf vec sada ima solidan napadacki repertoar(vecinom na snagu) koji ima nevjerovatan potencijal da sa cak 2,3 nova poteza (Up and Under Move,Finta suta..) bude brutalan u narednim godinama na oba kraja parketa.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 12 apr 2017, 14:09

Rokabili071 je napisao/la: To "dvije KM u dzepu sam raspravio jucer sa Kobeom", covjeku sam se izvinio, to je bilo vise figurativno :), covjek je prihvatio, i ne znam kakav sada ti imas problem s tim?
Ja ne znam ko je kakav znalac, niti me to interesira u zivotu, niti mi treba da se bilo kome i kada dokazujem ili opravdavam (imam sasvim pristojne, da ne kazem, dobre poslove), ali argument je sve u zivotu. A ovdje je najmanje argumenata, najvise iz razloga sto licno ti Federer, mijenjas misljenja, sad bi branio Juku i njegov potencijal, sada bas i ne bi, sad je solidan ili los igrac, sad je veliki potencijal. Mozda ja grijesim, ali ja tebe jarane tako dozivljavam, vjeruj mi.
I da, Gortat mi je panj, to je moje misljenje, i sta cemo sada? Tako ga ja vidim.. A istovremeno ne vidim kakva je ovdje moja nadmenost a da je nemate, istu tu, ako je zovemo nadmenost, vas dvojica trojica sto stalno ulazite, nicim izazvani ili prozvani, u konflikte sa mnom?? Hajde objasni mi.
Argument, ali na tvoj nacin i onako kako to ti rezonujes. @Epidarius prati sve u vezi NBA, tako da ne znam bas koliko se njemu moze reci da neke stvari gleda iz jednog ugla. Statistika nekada nije nikakav pokazatelj, a skoro je neko postavljao statistiku kako je Jokic bolji odbrambeni od Nurkica.

Ne mijenjam misljenja, samo sam objektivan i napisem kada odigra losu utakmicu, kada promasi zicer, kada postigne 15 (a mogao je komotno 20+), kada mu 2-3 lopte iz nicega ispadnu na utakmici. Nesto sto ti ne mozes da prevaris preko tastature. Isto tako sam tu da uvijek pohvalim kada odigra dobro. Njegov potencijal je ogroman, a koliko ce se sve to doci do izrazaja i hoce li se ikada u potpunosti ostvariti, pitanje je i zavisi od mnogih faktora. Za mene je najbitnije da je on zdrav, da mu se povrede koje je kroz karijeru vukao (koljena) ne ponavljaju i da on sam shvati kakvu karijeru moze napraviti, te da se ozbiljno posveti i radi na sebi. Daleko od toga da je solidan ili los igrac, to nikada nisam napisao. Problem je sto se vec sada stavlja u isti kos sa nekim centrima koji su tu godinama dominantni i igraju glavne uloge u svojim timovima. Ta tvoja subjektivnost te ocito zaslijepila i ne znas razlikovati normalnu kritiku, sugestiju, od toga da neko iz nekih drugih razloga pise negativne stvari o Nurkicu.

Rokabili071
Kontakt:

Post Postao/la Rokabili071 » 12 apr 2017, 14:11

Epidaurus je napisao/la:Tako je kralju, mrzim Nurkica, ma ocima ga prosto gledat ne mogu :rol:

De ti nama nabroji koji su po tebi sve centri u NBA bolji od Nurkica, cisto da i to cudo vidimo.

Sad sam "kralj"? hahaha, a ti si meni "drug", vjerovatno se i iz ovoga vidi ko je gdje i kada odrastao, odnosno, u kojim sistemima. I nema zamjeranja, necemo ovdje o politici, strogo zabranjeno.

Iako mi se tako neda sad razmisljati i nabrajati, evo, samo za tebe, Dakle, sada, ovoga trenutka, po mom misljenju, od Juke su bolji: KAT, Cousins, Marc Gasol, Hasan, Howard, Akl Horford, kao Aleyup centri DeAndre, Gobert, tu su jos negdje Valenciunas, Drummond (Jokic ovdje ne moye ni u snu u spisak, jer je najgori defanyivni centar lige, a uz on nikada nije i nece biti klasicna petica). I otprilike to je to.
Ako si vec to0liko dugo u kosarci, onda MORAS znati sljedece: Sada, ovoga trenutka, vrlo je malo, mozda se na prste jedne ruke, mogu nabrojati centri koji su u stanju da ostvaree monstruozne brojke u vise statistickih disciplina (Whiteside, Boggie Cousins, KAT, pa hajd donekle i Gobert i Jokic). A medju njima je, hvala bogu, hvala Allagu i hvala Isusu, i nas Juka..
Jesi zadovoljan druze-kralju? :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.