AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

hurem
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la hurem » 20 jan 2017, 19:32

Izuzev sinosnje utakmice kada je odbrana Rome bila konfuzna i nikakva, uostalom kao i cijeli tim (govorim o prvom poluvremenu), treba konstatovati da igra s 3 stopera i 2 ofanzivna beka djeluje dosta sigurnije...puhne ono odnekud i ponekad, ipak se igra 90 min, ali ranije je puhalo sa svih strana, tako da.
Dzeko u drugim sezonama donosi titulu, don't forget :mrgreen:

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 20 jan 2017, 21:51

Je li istina za Manolasa procitah da ce u Inter?
Ac.Milan 2001-2024!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 21 jan 2017, 08:45

pisao sam i ja malo o tome kako je odbrana igrala nesto opustenije protiv sampdorije, ali sam to pripisao vaznosti utakmice jer ipak se radi o kupu. dodaj tome da nije bilo manolasa i emersona koji su ipak prvi izbor u odnosu na isusa i ruija i dobices to sto dobijes. sto se tice prethodnih utakmica, tacnije zadnjih 6, primili smo tek 2 gola i trenutno imamo statisticki gledano drugu najbolju odbranu lige.

jednom kada zavrsimo utakmicu bez primljenog gola to mozemo reci da je slucajnost i da su nas vile pronosale. kada zavrsimo njih par zaredom - to vec postaje trend. uostalom, kao sto hurem rece, igra se 90 minuta tako da je logicno da ce biti nekih propusta unutar jedne utakmice, medjutim, cinjenica je da odbrana dalllleeeeeeekooooo sigurnija nego je bila ranije za dvojicom pozadi.

individualno gledano, svaki od nasih stopera je sve samo ne svjetska klasa tako da je za ocekivati par kikseva tu i tamo, ali super stvar je sto zbog cinjenice da je cijela ekipa vise trkacki i defanzivnije orjentisana svako u svakom trenutku moze ispraviti gresku saigraca. ukoliko ipak lopta prodje i protivnik dodje u situaciju pred gol, tu je golman koji ove sezone brani fenomenalno.

trka, zalaganje, 'svi za jednog, jedan za sve' mentalitet, pobjede bez neke leprsave igre, ali sa dosta rada, truda i oznojenih dresova, stabilnost u zadnjoj liniji i golman koji kupi i brani sve sto prodje. je li vam to poznato?

neki su na ovaj fazon znali osvajati 5 titula zaredom.

za duzinu klupe se slazem. no, sta je tu je.

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 21 jan 2017, 16:28

Ne znam koliko ima u ovom istine, ali citam da Juve kvari Romi transfer Defrela jer su Juve I Sassuolo u odlicnim odnosima, tako da lopovi sa sjevera pokusavaju na sve moguce nacine da ubijede Toskance da zdrzi Defrela. Iako Sassuolo u ostatak sezone ulazi bez rezultatskog imperativa (nemaju sanse za Europu, a ekipi koja je u opasnoj zoni bjeze preko 10 bodova). Isto tako imaju dosta napadaca u rosteru tako da ne bi ni osjetili odlazak Francuza.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 22 jan 2017, 16:18

sumnjam u takvo nesto. sve mi to lici na teoriju zavjere u glavi jednog paranoicnog romaniste :D

treba shvatiti i sassuolo kada je ovaj transfer u pitanju. nije lahko izgubiti ponajboljeg igraca na pola sezone koja je ispod njihovih ocekivanja tako da ce uraditi sve da ga zadrze i eventualno prodaju na ljeto.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 jan 2017, 21:38

Sve su prilike da ce nam opet trebati neki eurogol ili penal, mrtvi bunker :S.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 21:51

Joj utakmice :facepalm:

Tacno s De Rossijem sve to ide sporije.Staviti Paredesa pa da se nesto i odigra u napadu.Bice propuha u odbrani al yebat ga :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 jan 2017, 21:55

Trebali su Dzeku uvalit kinezima... Profulao je 200 cistih golova ov sezone samo.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 21:58

Sto jest jest mogli su uzeti dobre pare al da su ga prodali ko bi igrao u napadu haha.Poznavajuci upravu ne bi doveli nikoga ahahahaha.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 22 jan 2017, 22:00

Jeko babo :bih:
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 22:01

Edineeeeeeeeeeeeeee

E jesmo ga prozvali :rol: :rol:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 jan 2017, 22:05

Manuel je napisao/la:Edineeeeeeeeeeeeeee

:rol:
Al i dalje stojim iz onog sto sam rekao. Da smo imali napadaca koji uzme bar 50% sansi siguran sam da bi bar bili u egali sa j-om u ovom trenutku.

Dzeko je babuka ali .. :mrgreen:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 22:07

FrancescoTotti je napisao/la:

Al i dalje stojim iz onog sto sam rekao. Da smo imali napadaca koji uzme bar 50% sansi siguran sam da bi bar bili u egali sa j-om u ovom trenutku.

Brate kad smo zadnji put imali igraca da je ovoliko golova zabio u sezoni.Hajmo reci ovako.Da nije bilo Dzeke ova Roma ne bi bila ni top 3 ako cemo realno.

Jeste da fuli svasta al vala i zabija.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 22 jan 2017, 22:11

Manuel je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:

Brate kad smo zadnji put imali igraca da je ovoliko golova zabio u sezoni.Hajmo reci ovako.Da nije bilo Dzeke ova Roma ne bi bila ni top 3 ako cemo realno.

Jeste da fuli svasta al vala i zabija.
Pa naravno da ce zabit ovoliko golova kad nam se igra i svodi na ubacaje ka njemu.
Al stoji to sto kazes, nema sta.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 22 jan 2017, 22:14

upravo tako, manuele.

dzeko svojim karakteristikama savrseno odgovara formacijama i igrama koje spalletti forsira tako da cesto i prilicno lagano dolazi u prilike. mislim da je statisticki gledano jedan od napadaca sa najvise suteva na gol u evropi. eh sad, to sto mu procenat iskoristenih prilika nije veci to je vec do njega, ali isto tako treba biti realan pa reci da ima bolju zavrsnicu i da je igrao u boljoj formi zadnje dvije tri sezone ne bi zavrsio u romi.

ddr ponovo grijesi sa dodavanjima, manolas nesiguran, peres me nervira kao malo ko.

teska utakmica veceras. skroz.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 22:19

Dzeko zabija i to je najvazije i donio nam je bruku bodova i nema mu se sta prigovoriti kad se nafula.Sve ide na njega jer nemamo drugog napadaca i on to dobro koristi.

Joj ovih nam bekova.To ne zna uci u sesnesterac Boze ti sacuvaj aahahahahah.Samo brzi a prodora i centarsuteva nigdje.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 22:21

Joj Peresa oplaka ahahahahahah e yebem ti zivot i fudbal.Nedo Bog da je ovo Edin fulio

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 jan 2017, 22:27

Otprilike ovu utakmicu Roma ne bi pobijedila da nije bilo Edina i sigurno još 4-5 sličnih utakmica. U sezoni kad se najmanje očekuje, Roma ponudi najviše i svim silama navijam da Roma osvoji titulu u Italiji, nije nemoguće.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 22 jan 2017, 22:31

NISTA NIJE NEMOGUCE :kafa:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 22 jan 2017, 22:34

evo vermaelena, evo izjednacenja :D

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 3 gosta.