Premijer liga BiH - aktuelno

feniksptica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la feniksptica » 15 mar 2024, 12:53

avalPacidoroP je napisao/la:
15 mar 2024, 12:30
Džaba vi svi krečite...
Nijednom klubu u BiH nisu ukrali dvije titule, k'o što su nama.
Jednom Mostarci, drugi put komšije dok im je Vico bio dobar ;)
Jedino pitannje gdje ocekujem da ces izac iz troll moda barem na kratko...
Kako mislis ukrali
Je l Željo bio prvi? Je l imas neke konkretne doaze da bi u nastavku Zeljo bio prvi ?
To tvoje spinovanje ukrali s prvog mjesta nema beze s vezom druze.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 mar 2024, 12:55

bagniadiluca je napisao/la:
15 mar 2024, 12:51
FoSte95 je napisao/la:
15 mar 2024, 12:38
Ljudi vi ovdje postavljate pojedinačne slučajeve, toga je uvijek bilo i biće ali mi sada imamo problem da se jednoj ekipi navlači od prvog do zadnjeg kola.
Koju utakmicu prije ove je Borac "poguran", ajde reci ako znaš?i na ovoj smo više mi oštećeni...
Igman Borac je klasicni primjer utakmice hdje se sistemski od 1. minute ne da protivniku nista.
Ne znam kakvi su sportisti u Borcu kad su nakon te utakmice i sramote mogli nastaviti igrat u klubu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 15 mar 2024, 13:00

feniksptica je napisao/la:
15 mar 2024, 12:53
avalPacidoroP je napisao/la:
15 mar 2024, 12:30
Džaba vi svi krečite...
Nijednom klubu u BiH nisu ukrali dvije titule, k'o što su nama.
Jednom Mostarci, drugi put komšije dok im je Vico bio dobar ;)
Jedino pitannje gdje ocekujem da ces izac iz troll moda barem na kratko...
Kako mislis ukrali
Je l Željo bio prvi? Je l imas neke konkretne doaze da bi u nastavku Zeljo bio prvi ?
To tvoje spinovanje ukrali s prvog mjesta nema beze s vezom druze.
Imaju ! Rek'o irfo da bi nas prestigli, a on sto kaze to je BESA !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 mar 2024, 13:06

Irfo kompjuter. Reko da se gasimo uskoro. Ocekuj potpunu stabilizaciju i dominaciju ubrzo
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 15 mar 2024, 13:17

Sva sreca da uprave klubova iz FBiH nisu glasnogovornici svojih navijača.
SAVEZ NAPOLJE
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 15 mar 2024, 13:23

OsmaDolazi je napisao/la:
14 mar 2024, 23:12
Wanderson je napisao/la:
14 mar 2024, 23:02
Dok Mirvic tupi zube na gluposti, Vico mu u avliji zavrsava gazdu Baolija za IO ispred Kantona Sarajevo.

Davno sam pisao preglup je Mirvic za ove igre, da je pametan vec bi danas srusio Durica i postavio Tigra u Bihacu, srusio Rascica u Gorazdu, a postavio onog momka sto ima skolu fudbala svoju, dao pare da Igman ostane u ligi, uveo Klis ili Turbinu 1. FL i na taj nacin srusio Beusa u Mostaru.

E onda kad imas vecinu, smijenjujes Dzemidzica i Pilava i onda se druga muzika svira.

Al nema on mozdani kapacitet da to shvati i odradi, zato ce ga Vico i Borac karati jos dugo.
Sve je to tacno, ali kako ni vi nemate covjeka koji bi mogao da mu stane na put. Sto samo Mirvica spominjete. Sto vam je covjek toliki komoleks nabio, ne kontam?

Evo, imate li vi nekoga da vas predstavlja? Ispada nema niko od Bosnjaka da bi ih predstavljao. Jel tako?

I da nece samo njega, malo ce Zelju, malo Veleza, malo Tuzlu, Igmana, malo Posusje, Goska, pa kada udju Slobodu, pa Celika...? Nece samo nas. To valjda znate. :hmmmmm:
Ja nisam Zeljovac, s druge strane ljudi u Zelji ne mogu sami sebi pomoc, a kamoli da rade zakulisne radnje.

I treba da vas kara sve redom kad ste idioti svi zajedno, sprdate se jedni s drugima, na kraju kad se igra zavrsi svi ga pusite zajedno.

Covjek pravi od vas debile, pa kako god vi to shvatili tako je kako je.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 15 mar 2024, 13:27

mosarajvosa83 je napisao/la:
15 mar 2024, 01:01
Wanderson je napisao/la:
14 mar 2024, 23:02
Dok Mirvic tupi zube na gluposti, Vico mu u avliji zavrsava gazdu Baolija za IO ispred Kantona Sarajevo.

Davno sam pisao preglup je Mirvic za ove igre, da je pametan vec bi danas srusio Durica i postavio Tigra u Bihacu, srusio Rascica u Gorazdu, a postavio onog momka sto ima skolu fudbala svoju, dao pare da Igman ostane u ligi, uveo Klis ili Turbinu 1. FL i na taj nacin srusio Beusa u Mostaru.

E onda kad imas vecinu, smijenjujes Dzemidzica i Pilava i onda se druga muzika svira.

Al nema on mozdani kapacitet da to shvati i odradi, zato ce ga Vico i Borac karati jos dugo.
Bio je Tigar u podcastu,rekao je da se ovo nikad nebi desilo da su tu neki ljudi sa damu koji su stitili interese i da Durakovic pada,zato se uvlaci sad duboko Vici u pakas nebili nekim cudom ostao sa svojim placenim sudijama i delegatima da aluzi Vici,zato ga boli briga za sve i gleda kako da ostane sto duze. On je proslost sto se Krajine tice
Tigar prica suplju pricu po podcastima, dok je Duric osnovao 5 futsal klubova u USK da sabere bodove, povede pola krajine na racun saveza na gostovanja repke i kad opet dodju izbori opet ce pobijedit.

Mirvic nema strategiju nikakvu sto se toga tice i moze cekati samo da prođu vremena ili da dođe neko drugi u Bosnjaka lukav kao lisica da se bori sa neprijateljima i izdajnicima.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 15 mar 2024, 13:29

Jesul opravdali ovom Marceticu 2 zadnja casa zabrinuo sam se.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 mar 2024, 13:35

Nisu. Naljutio se razrednik što nije het-trik dao.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 mar 2024, 13:41

Madal je napisao/la:
15 mar 2024, 12:41
FoSte95 je napisao/la:
15 mar 2024, 12:38
Ljudi vi ovdje postavljate pojedinačne slučajeve, toga je uvijek bilo i biće ali mi sada imamo problem da se jednoj ekipi navlači od prvog do zadnjeg kola.
I tog je prije bilo. Navlacenje, zavrsavanje, puštanje i sl. Sve je bilo. Prosli savez je sistemski gurao Zrinjski i Sarajevo.
Hoćeš reći da je Sarajevo onu sezonu kada je duplu uzelo bilo pogurano?

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 15 mar 2024, 13:46

Zalosno je sto gotovo niko ne pise o momku od 17 godina koji je zaledio Kosevo , nego se 2 dana pise o razbojnicima Mirvicu,Ibricicu i skijasu. Navijaci Sarajava me podsjecaju na Sjevernu Koreju , njih je neko ubijedio da imaju najbolju ekipu u PL i vjeruju u tu ublehu. Nazalost nisu objektini , njihovi ljudi sjede sa Vicom , nakon sto je propala sezona trofeja oni bi sad ratovali. Pozivaju druge klubove da prave neko udruzenje od 4 kluba , evo da se dogovore ta 4 kluba i sta dalje, NISTA,jer u ovoj ligi se pitaju i ostalih 7-8 klubova.
Nije Vico kriv sto stranke salju svoje ljude u savez ,a znate da stranacki uhljebi vise vole pare nego rodjenu majku.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 mar 2024, 13:52

Ma vašar napravili.
Vico odgodio odluku o kazni, dok se ohlade i razmisle da su nasamareni od Senijada i Rožmana.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

exFighter1926
Kontakt:

Post Postao/la exFighter1926 » 15 mar 2024, 13:52

Pitanje za objektivne pitare, kako komentarisete igru svoga tima zadnjih 4-5 utakmica, realizaciju, stanje u svlacionici?

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 15 mar 2024, 13:53

Svaki trener iz Bih bi sa ovakvim sudjjenjem kao sto ima Borac bio prvak. To je svima jasno. Ljudi su pogurani kad je trebalo a to je par puta ofirno a ostalo neofirno kao sad na Kosevu. Kad gledas reko bi ma sve okej. Al ko se razumije u fudbal i gleda fino sve duele i kako ti sudija ne dozvoljava da razvijes igru itd itd shvatis kakva je to mafija. Nazalost najgori su nase Bosnje prodane u savezu koje za poziciju masu rukama i sute. Najgori smo narod djaba. I treba nam vako da se desava da smo u svom na svom stranci radi debila i naroda koji suti. E pa ne moze vise... Nadam se reakciji fanatikosa u zenici i da ae konacno svi ujedinjimo i samo rulja moze sve unistiti i smijeniti kao u Bugarakoj. Dosta visr!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 mar 2024, 13:58

TMmanija2012 je napisao/la:
15 mar 2024, 13:46
Zalosno je sto gotovo niko ne pise o momku od 17 godina koji je zaledio Kosevo , nego se 2 dana pise o razbojnicima Mirvicu,Ibricicu i skijasu. Navijaci Sarajava me podsjecaju na Sjevernu Koreju , njih je neko ubijedio da imaju najbolju ekipu u PL i vjeruju u tu ublehu. Nazalost nisu objektini , njihovi ljudi sjede sa Vicom , nakon sto je propala sezona trofeja oni bi sad ratovali. Pozivaju druge klubove da prave neko udruzenje od 4 kluba , evo da se dogovore ta 4 kluba i sta dalje, NISTA,jer u ovoj ligi se pitaju i ostalih 7-8 klubova.
Nije Vico kriv sto stranke salju svoje ljude u savez ,a znate da stranacki uhljebi vise vole pare nego rodjenu majku.
Nije ih ubijedio niko, vec misle ako imaju najvise para, da ce odmah osvojiti titule, kupove itd, bilo kojeg igraca doveli. Pa nije vam ovo FM, yebo ga zivot.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 15 mar 2024, 14:03

Ahahhahahahahaha
slika
LETS GO FIGHTER

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 15 mar 2024, 14:14

Amcho1 je napisao/la:
15 mar 2024, 12:24
nekoIzMostara je napisao/la:
15 mar 2024, 10:38
Amcho1 je napisao/la:
15 mar 2024, 01:09
Na sva ova dešavanja gdje je konačno neko jak skupio hrabrosti i izvalio damu da javno pozove i prozove nemile aktere kroz sve regularne kanale zakonodavstva, Sipe, UEFE, FIFE... ITD, na djelu je vrlo očekivana reakcija bošnjačkih/bosanskih klubova koja je odličje primitimizma, plitkog razmišljanja i najvažnije nesloge. Kako je nemila hobotnica to sve planski godinama odradila, da sada bošnjo plitkog razmišljanja se gazi između sebe, dok slijep kod očiju ne vidi raskol i raspad samih klubova za koje kao žive i umiru. Malo te par puta zakine, pa ti negdje malo pusti, pa te rebne kaznama, pa te malo negdje pogura parama, pa ti malo napravi nekog terena i tako u nedogled ali sve do granica da moraš ostati donji, a finalni rezultat je totalno uništavanje i onda imamo Čelik, Mladost, Slobodu, Želju koji kuca u niži rang, izguravanje Sarajeva iz Europe (4 boda iz zadnje dvije utakmice i potop sudijski u kupu), izguravanje Veleža iz Europe, Repku u raspadu itd. Zapitajte se koga podržavate, da li zaista želite dobro svojim klubovima ili imate drugu opciju da se ganjate palicama po gradu između sebe i šarate grafite dok veliki gazda piša po vama. Ko od klubova ne vidi sada priliku da se pokuša promjeniti odron stanje, kada je konačno neko pokrenuo stvari na većem nivou javno veliki je neprijatelj prvo svoga kluba, a onda i ovo nam malo države. Rivalstvo je uredu, svako ima pravo da voli, ne voli ili mrzi bilo koji klub, ali ovaj problem je na štetu svih bošnjačkih klubova i generalno BH fudbala, te ko to ne vidi kod očiju je slijep, plitkog razuma ili ima neki treći interes. Pozdrav
Sve je to tako, al da pitam ja tebe. Gdje ste bili kad je Velez gazen, unistavan i kaznjen od strane tih istih koje vi sada kritikujete. Svi se ispalili, Sarajevo dalo moralu podrsku, al nigdje djela. Znas kako cemo. Sutra ili nekad kad mi odlucimo dignuti glas jer smo osteceni onda nas podrzite djelima, pod cijenu suspenzije, da se iskupite za ispaljivanje i da vidimo u vama prave borce za dobrobit fudbala i onda mozete zauzvrat ocekivati pomoc. Do tada nista. Nakon sto smo povaljeni svi su se povukli da njih ne diraju. Eh sada cemo se mi povuci, necemo rizikovati, a vi vodite svoje borbe sami. Zivio drug
Uz dužno poštovanje kao kakve babe ili povrijeđene mlade se ponavljate, kad su nas tako, kad su nas ovako, gdje si bio kad su nas onako, pomalo pič....., mada ćete opet biti Gaženi zapamti i fino sam ti objasnio zašto.

"Kako je nemila hobotnica to sve planski godinama odradila, da sada bošnjo plitkog razmišljanja se gazi između sebe, dok slijep kod očiju ne vidi raskol i raspad samih klubova"

I svi se referišete na neke faze iz prošlosti, "pozive", a neminovno je da nikada to nije bilo na ovom nivou, gdje su uključene domaće i strane institucije i organi, niti je bilo ko bio uz dužno poštovanje jak kao Mirvić da podigne glas. Poz
Pa da rizikujemo opet kazne kakve smo dozivili. Uz svo duzno postovanje mi smo prozivili ovo sto vi prozivljavate, al vi niste prozivili sta smo mi. Udaljili nas pola godine sa stadiona, suspendovali predsjednika 2 godine. Mi smo jednom povaljeni, ne isplati nam se radi tudih problema prozivljavati isto. Sami svoje bitke vodite, izborite se za sebe, u druge se ne uzdajte. Pozz
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 15 mar 2024, 14:16

TurkishAirlines je napisao/la:
15 mar 2024, 11:01
ra1981 je napisao/la:
15 mar 2024, 10:13
Nisu problem ljudi u savezu, nego kompletan sistem kako oni dolaze do tih pozicija. I da zamijeniš komplet trenutnu strukturu, opet će ti doći isti likovi koji će samo gledati da gurnu pare u svoj džep.Neće biti Vico, bit će Beus, neće biti Beus bit će Džemidžić i svi će oni samo gurati svoje interese, a ovi ostali će se zadovoljavati mrvicama. Rješenje bi bilo udruženje premijerligaša i da oni vode ligu, ali svi znamo da Borac i Zrinjski nikada ne bi pristali na to zbog toga što im odgovara trenutna situacija.
Zato doneses pravilnik, qurac palac da moras imati 5 godina u sportu da si bio ako nista ekonom da uopste mozes uci u savez.

Mali milion je iole sposobnih bivsih fudbalera.

Mada eno pogledas ljigu Faruka nista ti nije garant

A ne dilera droge po Banja luci da ti uredjuje ligu zajedno sa kriminalcima iz hr i bh
Mislim čak da ima u pravilniku, ali ode on u najbliži seoski klub u kojem mu za 100KM napišu da se bavio sportom. Kompletan izbor članova od kantonalnog nivoa je pogrešan i potreban je potpuno novi statut saveza ili udruženje premijerligaša koje većina kojima ovo odgovara neće prihvatiti.

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 15 mar 2024, 14:18

jurisicduska je napisao/la:
15 mar 2024, 12:26
Svako svoje bitke nek vodi, najpoštenije.

Mi pod cijenu ispadanja trebamo ovo gurati. Niko zdrav se neće naljutiti ni sto smo ispali nit bilo šta. Očekujem najrigoroznije u moguću kaznu po pravilniku. Ja mislim s moje tacke gledišta a možda sam subjektivan da je to 6 bodova minusa jer je cijela ekipa napustila teren i nema govora o nekakvom “nagovaranju” i naravno novčana koliko god može. Možda uzmu olakšavajuću okolnost sto se u 92 minuti desio prekid. Nadati se najboljem. Koliko god oduzmu nema veze.

Treba dodati isto da istupi navijača na forumima ne odražavaju zvanične stavove kluba i obrnuto. Ono ako cemo suditi po forumu klubovima treba sve ugasiti i rasformirati. Ima u svakom klubu nenormalnih forumaša.
Upravo tako :clap:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 mar 2024, 14:22

TMmanija2012 je napisao/la:
15 mar 2024, 13:46
evo objektivnih sto im se otvara put do titule 15 godina
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.