FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 09:56

Ne znam sto vam to treba u zivotu :mrgreen:

Ime i prezime.......Golovi.....Asistencije
Alen Mešanović ......8 ...........2
Samir Bekrić .........5 ...........2
Elvis Mešić............0 ...........3

Pravo sam se iznenadio kada sam vidio da Mesic najvise asistencija ima u ekipi :mrgreen:

ps preuzeto sa fkz.com :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 10:13

Kopić: Vjerujem u ovu momčad

Nogometaši Čelika u proljetni dio sezone ulaze sa nezavidne 14. pozicije na tablici, a već u prvom kolu nastavka ih čeka teško gostovanje kod Željezničara.

U jesenjem djelu smo prosuli dosta bodova u Zenici i u nastavku sezone nas očekuje jako težak posao, rekao je trener Čelika Omer Kopić.
Pred nama je samo jedan cilj, a to je ostanak u društvu najboljih. Za to će nam pored pobjeda na Bilinom polju, biti potrebni i bodovi sa strane, tako da ćemo već protiv Željezničara jurišati na pobjedu, dodao je Kopić.
Utakmica između Željezničara i Čelika igra se u subotu s početkom u 17,30 sati. Glavni sudac je Edin Golać iz Banovića.
sport_in

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 25 feb 2010, 10:35

Ja mislim da je u jesenjem dijelu sezone dobro sudio ovaj Golać?
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 feb 2010, 11:33

Blue Tigers

Bilo je to davne 1987 godine, mjesec maj, Novo Sarajevo, naselje „Socijalno“. U maju kažu, sve važne stvari se na svijetu dešavaju. Ne sluteći važnost svoje ideje koja je proizašla iz velike ljubavi prema obližnjem hramu fudbala i plavoj boji Vaca, Srle, Enko, Vlado, Klara, Nešo i Slava… prvi put izgovaraju ime Blue Tigers i osnivaju jednu od najstarijih navijačkih skupina na prostorima ex Jugoslavije, fanatično odanu FK Zeljezničaru.

Od tog doba prošlo je dosta vremena,bio je rat,mnoge stvari su se promjenile jedino što je ostalo isto je ljubav prema Želji.Mnogi od Tigers-a su danas porodični ljudi,uspješni na poslovnom planu,no ipak...ŽELJO je ŽELJO!O svemu po malo pričali smo sa vođom podgrupe "Blue Tigers" Vacom i Enkom jednim od osnivača.

manijaci.ba : Momci prije svega hvala što ste se odazvali našem pozivu i našali malo slobodnog vremena da mlađe naraštaje upoznate sa nastankom Blue Tigers-a njihovim radom i djelovanjem.Takođe,Vaca tebi sa malim zakašnjenem u ime redakcije časopisa ovako zvanično čestitamo na nedavnoj prinovi u porodici.
Vaca : Prije svega hvala na iskrenim čestitkama i veliki pozdrav svim zaljubljenicima plave boje.Vremena za Želju i Manijake pronaći nije teško u ovom danas dosta brzom načinu života.

Enko : Naša je dužnosti biti vama mlađima na dispozicji (osmijeh).

manijaci.ba : Nove generacije Manijaka dosta se zanimaju za historiju grupe iz perioda samog njenog nastanka,a malo toga znaju onako iz prve ruke.Može li nam jedan od vas dvojice reći kako je nastala vaša ekipa i od kud sami naziv „Blue Tigers“ i je li istina ono što kažu mnogi da ste u vrijeme osnivanja grupe svoje uzore vidjeli u navijačima Napolija za čiji je fudbalski klub u to vrijeme igrao i legendarni Diego Armando Maradona?
Vaca : „Blue Tigers“-i su oduvijek bili i ostali dio velikog navijačkog pokreta pod imenom „The Maniacs“.Ipak sve je krenulo onako u to vrijeme više nego spontano,raja iz mahale sa Socijalnog vođena ljubavlju prema klubu odlučila je da oformi navijačku grupu,po uzoru na neke grupe van okvira tadašnje države.Dobar dio odgovora leži u samom pitanju.Napoli predvođen „malim zelenim“ je u to vrijeme gazio,a njihovi navijači su u to doba bili u velikoj ekspanziji.

Enko : Ekipa je nastala vjerovatno iz tri razloga.Prvi je blizina stadiona,drugi „etnički čisto“ naselje od „anamo onih“ sa Koševa i treći razlog što smo bili mladi,ludi i gradska djeca.Što se tiče imena grupe,istina je!Naziv je preuzet od jedne podgrupe navijača Napolija.Jer smo se mi organizovali kada je Napoli bio na vrhuncu sa Maradonom.One utakmice Kupa UEFA koje je Napoli igrao,pun stadion k'o oko atmosfera,ludilo ostavila je jedan snažan dojam na sve nas.

manijaci.ba : Dakle, u to vrijeme bili ste naklonjeniji navijačkom stilu koji je dolazio sa „čizme“ nego li onome sa „otoka“?
Vaca : Sasvim sigurno a tome je definitivno doprinjela sva ta pirotehnika koju su „žabari“ uvijek palili u izobilju.U naše vrijeme imati šemu za baklju,moći je srediti,nabaviti ili kupiti bio je pojam.Sječam se prvih bengalki za koje smo mi tada još kao srednjoškolci štedili i odvaja od usta da bi ih kasnije upalili na tekmi protiv „Crvene Zvezde“.Mi smo se ložili na Talijane,možda jedni od rijetkih u to doba jer je za nas pojam navijaštva bilo imati plavo-bijeli šal ili upaliti koji komad pirotehnike.

Enko : Jesmo i to ko kaže da nije u ono vrijeme bio naklonjen više italijanima i njihovom stilu laže.Jedino ko je stvarno furao engleski stil navijanja u ono vrijeme bili su Grobari.Nikad nisu pravili neke velike bakljade,dimnjade,furali fajerke i sve ono što je krasilo talijane.Imali su svoj stil grla,dlanovi i fajt.

manijaci.ba : Koliko članova su brojali „Tigers“-i u samome početku i da li su postojali kriteriji po kojima je neko mogao „upasti“ u ekipu?
Vaca : Tačan broj ne bih vam znao reći,a pored nekih sitnica jedini bitan kriteriji bila je ljubav prema Želji i ništa više.Željo i samo Željo.

Enko : U početku nas je bilo oko 10-15 momaka koji su bili većinom maloljetnici dva ili tri čovjeka su bila punoljetna među kojim je i naš vođa a moj današnji sagovornik koji je i dan danas lud i mahnit kao i osamdesetih godina.

manijaci.ba : Šta znači biti „Blue Tiger“?
Vaca : Reći ću ono što sam prije 7-8 godina kada je pisan tekst o nama i našem nastanku.Biti Blue Tiger znači biti odan plavoj boji. Znači neponovljiv osjećaj srece i ludila kad lopta prelazi liniju gola Željinog protivnika.Biti Blue Tiger znači i suze i smijeh. Znači stakleni tupi zvuk pune krigle piva kad se nazdravlja što daje još jači ritam veselju nakon svake Željine pobjede.

Enko : Biti odan plavoj boji u bilo kojoj životnoj situaciji!

manijaci.ba : Kakvi su bili odnosi sa „ostatkom“ Manijaka ali i sa ekipom „Joint Union“ koja se pojavila nešto kasnije?
Vaca : Drugarski,regularni,mogu slobodno reći i bratski.Ljubav i odanost prema plavoj boji spojila nas je sasvim spontano.Družili smo se prije tekmi,poslje njih,bilo je i zajedničkih izlazaka,odlazaka na koncerte,pomagali smo jedni drugima koliko smo znali i umjeli.

Enko : Sa ostalim Manijacima odnosi su bili korektni kao i sa Jointima,u suštini nije bilo kao danas,manje je bilo tih podjela na ove i one.Svi smo bili jedinstveni.Nije se gledalo na to ko kakav trans nosi.Bitno je da je plav i da je vezan uz nas zajednički klub.

manijaci.ba : Dževad Begić – Đilda?
Vaca : Prvi i jedini pravi vođa Manijaka,veliki čovjek koji nije znao šta znači riječ strah,poštovan i cijenjen od svih u to doba.Mnogo je dao svima nama i sve nas zadužio dajući svoj život za odbranu naše jedine domovine.Njegovo ime zauvijek će ostati urezano velikim slovima u historiju naše grupe,naš zlatni ljiljan.

Enko : A šta da vam kažem,jednom riječju neponovljiv.Mogao bi pričati o njemu i situacijama sa njim do ujutru.ali bolje da ostane na ovome.JEDINSTVEN i NEPONOVLJIV.

manijaci.ba : U vrijeme kada ste osnovani navijačke grupe klubova velike četvorke u tadašnjoj državi držale su primat,putovalo se širom bivše države,kakva je bila organizacija u samo grupi pri odlasku na neko dalje gostovanje?
Vaca : Ma bilo je dosta drugačije,slobodno mogu reći i puno teže.Putovalo se na gostovaja po Splitu,Zagrebu,Beogradu,Ljubljani...ali i po današnjim bosansko-hercegovačkim gradovima,i nikada nije bilo lako organizovati gostovanje.Obično bi Đilda ili Faruk „sredili“ konduktera ili bi se jednostavno švercali ako ne bi nešto smuljali preko tadašnjeg „ferijalnog saveza“.Na daljim gostovanjima se provodio po jedan dan,nikakvo te obezbjeđenje ili policija nije čekala u drugom gradu,kao što to čini danas,morao si sam o sebi voditi računa i da se snalaziš.

Enko : Ma iskreno nije bilo nikakve organizacije kao što je to danas,nego ko uspije od maloljetnika da smunta starce da ga puste ide ili pobjegne a da se nejavi.Ovi stariji su sigurno bili na vozu,a išlo se tako sto dođes na stanicu skupe se Manijaci sa svih strana i pokret.Što se tiče daljih gostovanja samo su stariji išli.

manijaci.ba : Nakon agresije na našu domovinu,mnoge stvari više nisu iste,niti će ikada biti,promjenilo se dosta toga gdje su "Blue Tigers"-i danas i šta rade?
Vaca : Naša „banda“ je nažalost svuda samo najmanje u „dolini“.Ima nas nešto preko bare al' je većina po Evropi jedino Jasa gasi požare po Kabulu.Da neko ne pomisli da smo dezerteri većina nas se borila sa užitkom pod Vikićevom komandom tokom cijelog rata!

Enko : Većina nas je tu,priključilo se poslije rata dosta neke nove raje sa Grbavice,
hodali po gostovanjima,ludovali dok se nismo smirili,poženili,dobili djecu.Nismo nešto aktivni,ali bez obzira na to što se nas tiče odgovor je pod pitanjem šta znaši biti „Blue Tigers“.

manijaci.ba : Kako gledate danas na situaciju u grupi i momke koji danas sa ponosom nose ime „The Maniacs“?
Vaca : Organizacija je preduslov za sve.Nekad sam sanjao,bukvalno,da će južna tribina jednoga dana biti prepuna navijača...doživih.Na vama je da je održavate takvu kakve jeste i proširite je.Impresionira me nova generacija,podsjeća me na stare dane,vraća se ona interna snaga.Smiriti duhove podgrupa i ujediniti se!Sami mi podupiremo grupu koliko možemo i uvijek cemo to činiti.U tim momcima vidim sebe prije užasno puno godina.Ekipa radujem se sa svakom vašem gostovanju i sa svakim novim rekvizitom donesenim sa strane!

Enko : Neznam šta bi vam rekao,ima momaka koji rade dobro svoj posao što se tiče grupe ali nema onog jednog jedinstvenog da to sve drži pod kontrolom.Onda vremena su drugačija.Prije navijači nisu mogli prići upravi,predsjedniku,igračima a danas bi za sve da se pitaju.e zato su po meni ona vremena bila bolja bolio me k*** ko je predsjednik,ko sekretar,direktor a išli smo na tekme i dobro se zajebavali.

manijaci.ba : Priču o onome što sve nas spaja u jedan veliki pokret namjerno smo ostavili za kraj.Željo čini se nikad lošiji,dvije godine smo bez pobjede u gostima,novih pehara u našim vitrinama već odavno nema,voljeni nam klub grca u dugovima.Kako gledaš na sve to?
Vaca : Nama koji smo vani je čini mi se nekad gore nego vama na stadionu,makar se tu možete „isprazniti“,mi nemamo gdje.Većina vas mlađih se slabo sjeća onoga šta je Željo bio i predstavljao prije rata u poimanju fudbala u onoj državi.Padali su mnogi na Grbavici kad su svi mislili da smo zreli za ispadanja šampionu Evrope uvalimo „tricu“.Željina škola fudbala je bila nadaleko cijenjena i uvažavana.Željo je pravio igrače,pravi ih i danas ali oni za siću odlaze,prodaju se,naša djeca a mi dovodimo anonimuse sa Koševa.Džeko je danas svijetska klasa,za Štilića se interesuju mnogi kao i za Jahića.Znači materijala ima i uvijek je bilo samo je ustroj i totalna reogranizacija kluba prijeko potrebna i to što prije.

Enko : Biće bolje,evo nešto se „valja“!

manijaci.ba : Nedavno se desila promjena na mjestu predsjednika kluba,Telibećirevič out,Žujo in?
Vaca : Vrijeme je bilo da se nešto promjeni.Dubioza u najvećem bosansko-hercegovačkom fudbalskom klubu nije se više mogla podnjeti.Kao što rekoste i vi dvije godine smo bez pobjede u gostima,gubimo ime koje je godinama mukotrpno stvarano.Ljudi dolaze i prolaze,promjene su bile neminovne.Okupiti tim koji prvenstveno Želju trebao bi biti glavni zadatak nove uprave na čelu sa Žujom prema kojem je raja dosta skeptična,jer svi znamo šta se desilo nakon njegovog odlaska...

Enko : Ovaj mi čita misli...sve je već rečeno!

manijaci.ba : Nešto za kraj?
Blue Tigers : VIRIBUS UNITIS

http://manijaci.ba/novidizajn/component ... lue-tigers
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 11:50

eki ovo :mrgreen:
super

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 11:58

u 3 je trening...

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 25 feb 2010, 12:07

Zadnja izmjena: defender, dana/u 25 feb 2010, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 12:08

imas gore isti tekst...

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 25 feb 2010, 12:12

Seyo_TM je napisao/la:imas gore isti tekst...
ovaj mozes fino otvorit i procitat, ne vidi se nista na onom gore :)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 12:12

defender je napisao/la:
coro mangupe razbili smo vas :D

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 25 feb 2010, 12:14

Seyo_TM je napisao/la:
defender je napisao/la:
coro mangupe razbili smo vas :D
? :?

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 12:18

usra ga ti...TLN bolan

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 feb 2010, 12:32

defender je napisao/la:
Taj "gore" sam postavio na imageshack i mogao si dobiti isti ovaj link da si editovao moj post. A vjerovatno i jesi tako dobio ... ;)
AMAR OSIM

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 25 feb 2010, 12:43

Stole iz Bora je napisao/la:
defender je napisao/la:
Taj "gore" sam postavio na imageshack i mogao si dobiti isti ovaj link da si editovao moj post. A vjerovatno i jesi tako dobio ... ;)
Link nije isti, taj tvoj se ne moze uvecat ;) Nisam mogao procitati pa sam stavio za sve one koje zanima sta pise :)
Na potpisu slike pise odakle mi :) pozz

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 feb 2010, 12:45

Nebitno je odakle je tekst i link, bitno je da ljudi mogu procitati ...
AMAR OSIM

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 25 feb 2010, 12:47

Stole iz Bora je napisao/la:Nebitno je odakle je tekst i link, bitno je da ljudi mogu procitati ...
U potpunosti se slažem :)

C.Ronaldo_9
Kontakt:

Post Postao/la C.Ronaldo_9 » 25 feb 2010, 12:56

VOLIM TE ŽELJO :D
IBRAHIM ŠEHIĆ JEDAN JE OD NAS..........

ANER KASAPOVIC 1979-2005

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 feb 2010, 13:01

KOPIĆ: NA GRBAVICU BEZ BIJELE ZASTAVE

Zenički Čelik nakon jako loše jeseni, proljetni dio prvenstva otvorit će na Grbavici. Susret starih rivala, Željezničara i Čelika, uvijek je pobuđivao veliku pažnju javnosti, a tako će sasvim sigurno biti i ovaj put.

Šef stručnog štaba Čelika, Omer Kopić, pred subotnji susret optimistično je raspoložen, a u razgovoru za SportSport.ba najavio je otvorenu igru svojih izabranika na Grbavici.

"Spremni smo i na Grbavicu dolazimo bez bijele zastave. Respektujemo našeg domaćina, no mislim da smo pripreme odradili sjajno te da ćemo se već na Grbavici sportskoj javnosti predstaviti u jednom novom svjetlu", rekao je Kopić za naš portal i dodao:

"Svi govore da nemamo šta izgubiti na Grbavici, no ja ne dijelim takvo mišljenje. Imamo itekako šta izgubiti jer nama je svaka utakmica jako važna i na svakoj ćemo ići na pobjedu. Ponavljam, uz dužno poštovanje prema Željezničaru i njihovim igrama u ovoj sezoni, mi na Grbavicu dolazimo po pozitivan rezultat".
Šef struke zeničkog kluba u subotu će moći računati na sve igrače, izuzev Dure, a ono što posebno raduje Kopića je povratak na tribine najvjernijih Čelikovih navijača.

"Svi momci su mi na raspolaganju izuzev Dure i siguran sam da će oni koji istrče na teren pokazati kako se brane boje svog kluba. Naši navijači najavili su povratak na tribine i to nam mnogo znači. Očekujemo njihovu veliku podršku već na Grbavici, a mi ćemo doista dati sve od sebe kako bismo ih obradovali", zaključio je Kopić.

ps defender ako treba povecat font samo reci :mrgreen:

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 feb 2010, 13:22

Željo će u subotu pokazati snagu i svima će biti jasno da Željo kreće po duplu krunu.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 25 feb 2010, 13:25

Grne rane .. 8-)
AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, ErosViverosViv, Quartararo, WeekendOffender i 70 gostiju.