MostaracVelezovac je napisao/la:Prvo i osnovno:
Villa ima 29 godina - on je sada na vrhuncu snage i umjeca. Vec sljedece godine - a mozda i ove godine - on ce polako poceti da slabi kao igrac.
Dzeko ima 24 godine - i njegovih 6 najjacih godina tek dolazi.
Drugo, Dzeko igra u jakim ligama tek 3 i pol godine - ono sto je naucio u Zelji i Premier ligi - mozete macku o rep baciti - nasa liga nije nikad do sad izbacila talenta - prema tome mi nemamo sta pricati o nekom iskustvu kod nas. Lionel Messi i ako ima 23 godine je rastao u najjacim skolama fudbala. Dzeko nije. Tek ce se za 2-3 godine moci zaista vidjeti ko je ko izmedju njih dvojice.
A ismijavati Dzeku i reci da nije klasa igraca - pomalo je smijesno jer niko nebi platio 42 miliona dolara za igraca da nije klasa igraca. Sve iznad 40 miliona dolara su svjetski igraci - a vi se smijali ne smijali, to vam je tako. Ti ljudi na vrhu, nebi bili na vrhu da neznaju ko vrijedi tih para a ko ne vrijedi.
Drugim rijecima Dzeko trenutno nije Villa i nije Messi - ali jedno je ocigledno - neki ljudi koji su jako uspjesni u svijetu fudbala i koji su dovoljno pametni da imaju 42 miliona dolara ocigledno vjeruju da taj isti Dzeko moze da bude neko u rangu Messija i Ville - a vi se smijite koliko hocete.
Nije cudo sto se glupim Bosancima smiju novinari Engleske kad pisu da su ga "nasi strucnjaci" zvali kloc. Ono sto Englezi ne znaju je ne da su neki Bosanci glupi - nego da su EXTRA glupi - cak toliko glupi da ponizavaju ono svoje da nebi slucajno bili nesto vise od nekog drugog.
Dzeko je najjaci igrac BiH u zadnjih 40 godina. Ja momka neznam - a Zelju ne volim nikako - ali nisam chmar od covjeka da umanjujem tudju vrijednost radi svoje zavisti. Dzeko je za nas sviju primjer i za mene je on iznad svih.
Meni se cini da bas ti ponizavas nas fudbal kada tvrdis da "nasa liga nikad nije izbacila talenta" ili da je Dzeko (koji je realno tek na pocetku svoje karijere) nas "najjaci igrac u zadnjih 40 godina".
Jeli govoris o BiH ili o San Marinu?
Kao da smo prije par godina tek poceli igrati fudbal...
To sto je fudbal u zadnjih 10-15 godina komercijalizovan i globalizovan, i sto sada svaki malo bolji igrac automatski postaje i celebrity zvijezda, ne znaci da prije nismo imali velikih igraca, cak i boljih od Dzeke (do sada).
Danas svaki malac u Indiji ili Kini prati englesku ili spansku ligu, Ligu prvaka, i zna nabrojati sve najbolje igrace. ne moze se to porediti sa prijasnjim vremenima. Susic za 3 utakmice u reprezentaciji postigne 10 golova a ipak, malo je ko van Juge znao za njega. Da mu je danas 23-24 godine poredili bi ga sa Messijem. A izbacila ga Krivaja iz Zavidovica

Dakle necu da umanjim Dzekino znanje i umijece nego samo tvrdim da on nije nikakav izuzetak kao sto ti hoces da kazes, on je samo jedan u nizu velikih igraca koji su iz BiH.