Ne pisem nikako vise ovde ali sam morao malo.
gOlijat je napisao/la:Ako nastavi i ove godine s 6 komada u evropi bez dvije akcije siguran sam da cu dobiti cir od njega. Vec me ke prosle sezone polako pripremao gdje na Grbavici jedva zabijemo gol Celiku, napravi 3 akcije Gradini i slicno. Gledanje Adilovica kako majstorski zabija Leotaru het trik, a u finalu kupa sam na sesnestercu pogada korner zastavicu pet puta.
Kakvi su nam bili evropski rezultati u godinama prije nego se Amar vratio? Je li ti i tada cir bio u fazi pucanja? Mozes li se sjetiti?
Drugo, vidim da kritikujes kako se ne dovedu 3-4 prava igraca, pojacanja. Mozes li ti reci kako bi ti to uradio i od kojih para? Kako bi namaknuo pare od sponzora (vece cifre) u zemlji u kojoj je ekonomija u k.rcu a o privredi da ne pricamo. Kojoj bi ti firmi otisao na noge da ti da godisnje 500.000 i da ti bude glavni sponzor? Sta bi im obecao, sta ce dobiti zauzvrat? Reklamu u nasoj zemlji ne racunam jer za te pare mogu se reklamirati kako hoce. Ili kako bi nasao 5-6 firmi da ti daju po 100-200.000 KM? Kanton nema, grad jos manje a opstine takodje pa njih mozes odmah zaboraviti. BH Telecom NIKAD nece dati tolike pare samo jednom klubu i samim tih i njih zaboravi. M:tel, EP, neki privatnik? Daj neko rjesenje pa da vidimo, mozda predlozimo i Gredicu ako bude valjalo.
Da se razumijemo, ne branim Amara, mada ga cijenim i nikad ga ne bih otjerao. Vjerujem da bi i on sam drugacije kupovao da ima para. Mislis da on ne bi volio da svake godine ima 2 miliona za pojacanja a da pored toga ima i za redovne plate, premije, pripreme itd? Vjeruj da bi, vise nego svi mi.
Ako pratis domaci fudbal, a pratis, vidis da se svi klubovi "hvale" kako dovode mlade igrace i utrkuju se ko ce vise dovesti. Zar mislis da je to zato sto su svi odjednom "skontali" da je to dobro za buducnost? Ili je ipak zato sto NIKO nema para da kupi igraca pod ugovorom? Svaki koji predje iz jednog u drugi klub ili dodje iz inostranstva je bez ugovora.
Pare, generalno, nisu proble, para NEMA.