FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja sam čuo da su dva igrača za januar završena. Berisha i Vidić iz Sloge. Po tome Avram je već bivši i Ćataković bi mogao letiti
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Rozman nije dosao u uredjen klub, gdje ima dobru podlogu za dalje.
Dosao je u klub u kojem su kolo vodili:
Ajla, koju bi mogao da izvrijedjam na razne nacine, ali necu. Uglavnom, zena koja nema dodirnih tacaka sa vodjenjem jednog fudbalskog kluba.
Mirza, koji nema reference da vodi klub sa uslovima koje nudi i treba Sarajevo.
Dosao je u klub gdje je trener sa pojedinim igracima sa kojima je dobar, i ostalim mahalasima, proslavljao pobjede i poraze u kafani svog prijatelja koji inace kotira kao mafioza. Sto je skroz neprofesionalno i mahalski.
Klub u kojem je Mirza postavio Ziljkica za kapitena, a da taj momak nema nijednu karakteristiku vodje, naprotiv.
Dosao je u klub u koji su neselektivno dovodjeni igraci. Kao npr. Balta,Vrancic, Avram, koji ni u kojim kombinacijama ne mogu igrati zajedno, jer su svi dizelasi.
Ekipa je bila skroz neuigrana, jer je jedina taktika bila da se igraci poredaju i da se ocekivalo da se na idividualni kvalitet ostvaruju rezultati, uz takticke instrukcije tipa "opa,opa Renan" i sl.
Da ne spominjem da je klub prosao kroz tri rekonstrukcije u kratkom periodu prije dolaska Rozmana i Ibricica.
Od dolaska Rozmana, lako je opaziti da licimo na profesionalan i disciplinovan tim, gdje svi trce i naprijed i nazad. Takodjer je jasno vidljivo da je eliminisao sve dizelase, i mahalce iz ekipe.
Nakon sto je to uradio roster nam je bio dosta tanji, jer su upravo ti eliminisani bili najveca i najskuplja imena.
Roster koji mu je ostao je trenutno bas za pozicije na kojoj se nalazimo.
Sta ce dalje biti vidjet cemo. Sretno mu, moju podrsku ima.
Dosao je u klub u kojem su kolo vodili:
Ajla, koju bi mogao da izvrijedjam na razne nacine, ali necu. Uglavnom, zena koja nema dodirnih tacaka sa vodjenjem jednog fudbalskog kluba.
Mirza, koji nema reference da vodi klub sa uslovima koje nudi i treba Sarajevo.
Dosao je u klub gdje je trener sa pojedinim igracima sa kojima je dobar, i ostalim mahalasima, proslavljao pobjede i poraze u kafani svog prijatelja koji inace kotira kao mafioza. Sto je skroz neprofesionalno i mahalski.
Klub u kojem je Mirza postavio Ziljkica za kapitena, a da taj momak nema nijednu karakteristiku vodje, naprotiv.
Dosao je u klub u koji su neselektivno dovodjeni igraci. Kao npr. Balta,Vrancic, Avram, koji ni u kojim kombinacijama ne mogu igrati zajedno, jer su svi dizelasi.
Ekipa je bila skroz neuigrana, jer je jedina taktika bila da se igraci poredaju i da se ocekivalo da se na idividualni kvalitet ostvaruju rezultati, uz takticke instrukcije tipa "opa,opa Renan" i sl.
Da ne spominjem da je klub prosao kroz tri rekonstrukcije u kratkom periodu prije dolaska Rozmana i Ibricica.
Od dolaska Rozmana, lako je opaziti da licimo na profesionalan i disciplinovan tim, gdje svi trce i naprijed i nazad. Takodjer je jasno vidljivo da je eliminisao sve dizelase, i mahalce iz ekipe.
Nakon sto je to uradio roster nam je bio dosta tanji, jer su upravo ti eliminisani bili najveca i najskuplja imena.
Roster koji mu je ostao je trenutno bas za pozicije na kojoj se nalazimo.
Sta ce dalje biti vidjet cemo. Sretno mu, moju podrsku ima.
Nisam nikako za dolazak Berishe kad je se tek spominjao bio sam za, ali kad pogledaš širu sliku i igrače sa takvim CV kakvu će on motivaciju ovdje imati? 30 godina dok se vrati u formu i proigra 31-32 godine ko će dati neki novac za takvog igrača, Vidić isti slučaj ali dosta slabiji CV.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
@OsmanhodziczBuco Otjerao dizelaše i na kraju imao velike koristi od Juraldžije i Mustafića

IZMJENE U STRUKTURAMA AKADEMIJE FK SARAJEVO
FK Sarajevo donio je određene izmjene u strukturama Akademije. Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić koji ima ogromno iskustvo u skautingu, kao i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Pored direktora, u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu.
Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od 7 godina trener u omladinskim kategorijama, a mnogi ga zasigurno poznaju kao majstora malog fudbala. Sa U17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.
Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.
Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.
Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.
FK Sarajevo donio je određene izmjene u strukturama Akademije. Zvanično je imenovan novi direktor, Srđan Karić koji ima ogromno iskustvo u skautingu, kao i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Pored direktora, u redove Akademije stižu još četiri pojačanja u stručnom štabu.
Trener juniora bit će Ante Bratić. Ante je već više od 7 godina trener u omladinskim kategorijama, a mnogi ga zasigurno poznaju kao majstora malog fudbala. Sa U17 ekipom NK Domžale osvojio je i titulu prvaka države u sezoni 2020/21.
Trener kadeta će u nastavku sezone voditi dobro poznato lice, Danijel Stojanović. Nakon što je prošle godine osvojio duplu krunu sa juniorima Akademije FK Sarajevo napustio je mjesto trenera u Akademiji, a u novom angažmanu bit će zadužen za kadetsku selekciju.
Promjene su se desile i na poziciji trenera golmana, tako da će od iduće polusezone na mjestu trenera golmana kadetske selekcije biti zadužen Ratko Dujković. Većinu svoje fudbalske karijere je proveo na terenima Bosne i Hercegovine, a uspio je osvojiti i trofej naše države u sezoni 2013/14.
Novi trener golmana u juniorskoj selekciji će biti Adis Nurković. Još jedan golman koji je većinu igračke karijere proveo na našim terenima. Obnašao je funkciju glavnog trenera golmana u zeničkom Čeliku od 2020. godine, a od sada će biti zadužen za U-19 selekciju Akademije FK Sarajevo.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Bgm se pojacali u Akademiji. Samo da uspiju ovo malo pribliziti profi nivou.
Sto se tice Rozmana, ako je rekao da ga zanima samo kako od odbrane doci do 16 protivnika pa nek igraci rade sta hoce, wtf? ti moras imati automatizme kako doci do gola a ne do 16, to se uigrava...ili da dovedes Messija/Ronalda pa da rijesava golove.
Sto se tice Rozmana, ako je rekao da ga zanima samo kako od odbrane doci do 16 protivnika pa nek igraci rade sta hoce, wtf? ti moras imati automatizme kako doci do gola a ne do 16, to se uigrava...ili da dovedes Messija/Ronalda pa da rijesava golove.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- OsmanhodzicBuco
- Kontakt:
Julardzija je beton igrac, svaku utakmicu preore teren. Imali smo posjed lopte protiv zrinjskog u gostima. Mislis da je to lako i moguce ostvariti da su losi ti sto ih ti ismijavas?
avrame, hvala i sretno !
Fk Sarajevo se pretvara u NK Domžale, ozbiljan klub u Euro okvirima i pravi uzor kakav bi trebao postati FK Sarajevo ako se nastavi razvijati po viziji spertskog direktora i šefa stručnog štaba.Da nije žalosno, bilo bi smješno, cijeli sportski segment Domžala zaposlili u Sarajevo, kao da su radili u nekom renomiranom klubu iz liga petice, a ne prosječnom slovenačkom ligašu,bošnji i pjesak na plaži možeš prodati samo nek je sa zapadnim štihom.
Cim sam vidio da kari.na i ubleha Torlak kritikuje, nisam ni posumnjao da smo na dobrom putu.
Hinjara mala se sad i u medicinu razumije.
Ne znam kako neki klub ne prepozna takvog mega giga trenera uz to i medicinskog strucnjaka.
Ok iz Sarajva je otjeran jer ga mrzimo sto je "nas" ali da bas niko ga nece... ?! Ni njega ni zekoslava, ni uscuplica, ni propuha, masnokosog, kobca, pa i usrivoja... Jbg svi su veliki strucnjaci samo u FKS to nisu prepoznali.
P.S. Sjajna pojacanja za akademiju !!!
Hinjara mala se sad i u medicinu razumije.
Ne znam kako neki klub ne prepozna takvog mega giga trenera uz to i medicinskog strucnjaka.
Ok iz Sarajva je otjeran jer ga mrzimo sto je "nas" ali da bas niko ga nece... ?! Ni njega ni zekoslava, ni uscuplica, ni propuha, masnokosog, kobca, pa i usrivoja... Jbg svi su veliki strucnjaci samo u FKS to nisu prepoznali.
P.S. Sjajna pojacanja za akademiju !!!
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Sretno Avrame, momak kod kojeg borbenost nikad nije izostala. Imao je problema sa povredama, stavljano ga je da igra zadnjeg veznog, Dal je nezasluzeno imao prednost u odnosu na njega, a on je uvijek davao 100%. Hvala za golove Tuzli i Slobodi prosle sezone, koji su nam donijeli Evropu. 

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Za Dala smo barem kakve pare uzeli, ovaj se vukao povrijedjen mjesecima, sigurno imao dobru platu i na krajj ode mufte.Nirton je napisao/la: ↑19 dec 2023, 19:02Sretno Avrame, momak kod kojeg borbenost nikad nije izostala. Imao je problema sa povredama, stavljano ga je da igra zadnjeg veznog, Dal je nezasluzeno imao prednost u odnosu na njega, a on je uvijek davao 100%. Hvala za golove Tuzli i Slobodi prosle sezone, koji su nam donijeli Evropu.![]()
"Nakon dvije godine provedene u FK Sarajevo došlo je vrijeme za rastanak. Ponosan sam i počašćen što sam bio dio ovakvog kluba. Grad Sarajevo mi je prirastao srcu i rado ću ga posjećivati. Sa sobom nosim nova draga prijateljstva i nezaboravne uspomene. Hvala svima koji su mi bili podrška, posebno navijačima koji su me lijepo prihvatili. Klubu želim sve najbolje u budućnosti, jer to zaslužuje", napisao je Avramovski.
- ThrillerHz
- Kontakt:
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah fulardzija beton igrac hahahahahahahahahahahahahahahah nek bude traktor nek ide orat njive, eto nasao si mu svrhu neku, samo nek se batali fudbalaOsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑19 dec 2023, 18:39Julardzija je beton igrac, svaku utakmicu preore teren. Imali smo posjed lopte protiv zrinjskog u gostima. Mislis da je to lako i moguce ostvariti da su losi ti sto ih ti ismijavas?

1946~
Kazem nezasluzeno imao prednost u odnosu na njega, jer je Dal februar mart april bio u ocajnoj formi, a Daniel u aprilu dao dva prebitna gola za Evropu. Dal je proradio u maju, gdje je uz Renana bio nas najbolji igrac.boki86 je napisao/la: ↑19 dec 2023, 19:09Za Dala smo barem kakve pare uzeli, ovaj se vukao povrijedjen mjesecima, sigurno imao dobru platu i na krajj ode mufte.Nirton je napisao/la: ↑19 dec 2023, 19:02Sretno Avrame, momak kod kojeg borbenost nikad nije izostala. Imao je problema sa povredama, stavljano ga je da igra zadnjeg veznog, Dal je nezasluzeno imao prednost u odnosu na njega, a on je uvijek davao 100%. Hvala za golove Tuzli i Slobodi prosle sezone, koji su nam donijeli Evropu.![]()
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Zna li neko koliku je platu imao Avram?
Da uporedimo sa statistikom:
45 nastupa, 4 gola, 8 asistencija
Da uporedimo sa statistikom:
45 nastupa, 4 gola, 8 asistencija
Ali komentari, "sve cetnik nigdje Muclimana", dan te **** koliko smo bolesni ko narod, sve otislo u ****.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Avramovski ode ocekivano. Bio je mi drag igrac jer se na njemu vidio kvalitet ali je mogao i morao vise da pokaze u ove dvije godine. Kako je otisao Dal i dosao Rozman ocekivao sam da ce eksplodirati, medjutim ispade da je bolje igrao kod Mirze sa manje minuta. Sretno mu.
Sretno Avramovskom, dobio je dovoljno prilika i dovoljno dugo smo ga cekali. Sve najbolje.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
Trenutno korisnika/ca: amypitar, benko21, bordobijeli, Lavcina, nedimmmm1337, Rodman, Sinfoc1986 i 63 gosta.