Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Analic
Kontakt:

Re: Utakmice klubova iz BiH na TV-u

Post Postao/la Analic » 30 okt 2009, 17:15

wade je napisao/la:samo jedno pitanje za ove velezovce a moze i za ostale navijace...JE LI VI STVARNO MISLITE DA JE SAMO VASA ISTINA PRAVA?DA NEMA DRUGIH VERZIJA RAZNIH PRICA??I DA JE UVIJEK TAKO DA JE VAS KLUB OSTECEN(ne odnosi se samo na velez,nego na svaki klub)...dajte moji momci uozbiljite se i pocnite zivjeti u stvarnosti...od maste nema nista..
Joj kada se jave filozofi.

Velež zakinut u dvije tekme sa Željom sa suđenjem koje je prevazišlo svaku granicu - ISTINA
Velež je dvaput zakidan za ulazak u PL i najzakinutiji je klub u Državi - ISTINA
Velež sad ima brdo para i nije kupio niti jednu utakmicu - ISTINA
Veležu ukraden stadion - ISTINA
Veležu su od strane ljudi koji uzeli BB i krenuli sa Zrinjskim uništeni svi trofeji i sportske nagrade - ISTINA
Velež nema ničiju političku ni gradsku podršku za razliku od drugih klubova - ISTINA
Velež nije nacionalno obojen - ISTINA
Omjer suđenja u korist Veleža i protiv Veleža je 1:100 - ISTINA

A taj omjer dosta drugi klubovi imaju potpuno drugačiji.

O čemu ti pričaš?. Hočeš kompromise. Nema kompromisa kada si u pravu. Istina je na strani Veleža

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 30 okt 2009, 17:31

MostaracVelezovac je napisao/la:I Borac i Velez ce razvalit i Sarajevo i Zelju u najjacem stastavu pa i kombiniranom - pod ispravnim i ravnopravnim sudjenjem.

To je fakat.

Velez gubi od Zelje 1-0 na Grbavici sa 9 igraca - i jos umalo nije izjednacio vise puta sa istih 9 igraca.

Borac bi vas ove sezone samljeo i jedne i druge.

Ali eto politika, SDA, NSBiH, Sarajevo itd... zna se kako se to sve radi... ocigledno je. Razguli.

Bice to dobra utakmica. Nevjerujem da ce se Borcu natezati jer Borac misli da moze dobit Velez posteno. A i Velez isto tako...

Mislim da ce to napokon biti fer tekma.
paceniku jadni,ti se kao dijasporac nasao da pricas o kvalitetu timova u BIH.. :evil: Ja kao navijac Zelje cu realno priznati da treutno nemamo ekipu za top 3,isto kao sto je nema ni Velez,ali naravno vi ste se malo digli ove sezone i odmah tjerate svoju pravdu.Da tebe i takve pacenike poput tebe podsjetim(ne mora biti navijac Veleza nego i ostalih klubova), da je i Modrica jednu sezonu plesala u vrhu,isto kao i Leotar,e ista ce situacija biti i sa vama...cak pitanje je hocete li do kraja sezone ostati u vrhu jer na zimskoj pauzi garantujem da cete ostati bez barem 2 kvalitetnih igraca tako da vam na kraju ne gine sredina tabele...
Dakle,zakljucak...ti koji bh.ligu vidis jedino preko live prijenosa na sportpsort.ba i informises se oko sastava preko iste stranice i eventualno jos nekih si se nasao da prosudujes kvalitet dva NAJVECA KLUBA u BIH svidjalo se to nekima ili ne,ali poslijeratni rezultati u Evropi govore tome u prilog.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 30 okt 2009, 17:40

Analic je napisao/la:
wade je napisao/la:samo jedno pitanje za ove velezovce a moze i za ostale navijace...JE LI VI STVARNO MISLITE DA JE SAMO VASA ISTINA PRAVA?DA NEMA DRUGIH VERZIJA RAZNIH PRICA??I DA JE UVIJEK TAKO DA JE VAS KLUB OSTECEN(ne odnosi se samo na velez,nego na svaki klub)...dajte moji momci uozbiljite se i pocnite zivjeti u stvarnosti...od maste nema nista..
Joj kada se jave filozofi.

Velež zakinut u dvije tekme sa Željom sa suđenjem koje je prevazišlo svaku granicu - ISTINA
Velež je dvaput zakidan za ulazak u PL i najzakinutiji je klub u Državi - ISTINA
Velež sad ima brdo para i nije kupio niti jednu utakmicu - ISTINA
Veležu ukraden stadion - ISTINA
Veležu su od strane ljudi koji uzeli BB i krenuli sa Zrinjskim uništeni svi trofeji i sportske nagrade - ISTINA
Velež nema ničiju političku ni gradsku podršku za razliku od drugih klubova - ISTINA
Velež nije nacionalno obojen - ISTINA
Omjer suđenja u korist Veleža i protiv Veleža je 1:100 - ISTINA

A taj omjer dosta drugi klubovi imaju potpuno drugačiji.

O čemu ti pričaš?. Hočeš kompromise. Nema kompromisa kada si u pravu. Istina je na strani Veleža
ne procitah da je kaznjen itko zbog tog zakidanja veleza protiv zelje...dakle nije zvanicni stav nego tvoje misljenje...
VIDI SAD par ovih cinjenica jer vidim da odmah ides kontra zrinjskog:
ZRINJSKIprvak 2005-
prvak prethodne sezone i pobjednik kupa jednom...navedi mi molim te velezove trofeje...a vjerujem ja da vi slabo igrate jer vam livada u vrapcicima smeta...vjerovatno ne odgovara zahtjevima vasih galaktikosa... da je drukcije vi bi igrali finale lp....jasta bolan jasta....reci mi molim te koliki je postotak muslimana tj bosnjaka u red armyu?da nisu u manjini??haha smijesan si
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 30 okt 2009, 18:01

wade je napisao/la: ne procitah da je kaznjen itko zbog tog zakidanja veleza protiv zelje...dakle nije zvanicni stav nego tvoje misljenje...
ZRINJSKIprvak 2005-
prvak prethodne sezone i pobjednik kupa jednom...navedi mi molim te velezove trofeje...a vjerujem ja da vi slabo igrate jer vam livada u vrapcicima smeta...vjerovatno ne odgovara zahtjevima vasih galaktikosa... da je drukcije vi bi igrali finale lp....jasta bolan jasta....reci mi molim te koliki je postotak muslimana tj bosnjaka u red armyu?da nisu u manjini??haha smijesan si
Vi spominjete pitanje stadiona!!! Toliko o tome. A i sa tim ostalim si pokazao svoju objektivnost i zdrav dijalog. A ti se javljaš i filozofiraš. Patetično. A meni kažeš ja smješan. Hajde dobro.

Na stadionu u Vrapčićima su 100% mostarci ili Veležovci. Evo jednostavna konstatacija da se vidi koji je klub nacionalan.

Svi pravoslavci u okolici Mostara i Mostaru navijaju za Velež, a ne za Zrinjski. Toliko o tome. Koji klub ima nacionalni predznak. Velež je mostarski. Procenat jednih ili drugih nije bitan. Bitno je shvatanje tih ljudi i razmišljanje kakav Velež žele, a to je mostarski. Vi imate i želite samo hrvatski klub i to je tako.

Nisu bitni bošnjaci koji su večina. Više je srba i hrvata na tribinama Veleža nego je srba i bošnjaka na tribinama Zrinjskog, ako ih ima ikako.

Na 99% utakmica Veleža nema nikakvih vjerskih i nacionalnih obilježja. Samo klupska Veležova. Onaj 1% dođu debili pojedini protiv Zrinjskog.

Na 100% utakmica Zrinjskog vjerska i nacionalna obilježja, uvrede, transparenti.

Gdje je vaša ISTINA. Pretpostavljam da ćeš sad odmah otiči na net tražiti sliku neku sa derbi utakmice na kojoj ima jedan navijač Veleža u turskoj majici. Ili ćeš iči potražiti odmah poslijeratne slike koje su 1 od milion. A meni je dovoljno pogledati bilo koju utakmicu Zrinjskog.

Ko je sad smješan.

P.S. Gdje si sad sa svojom izjavom "Zar vi mislite da je samo vaša istina jedina". Kada svak želi filozofirati.

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 30 okt 2009, 18:06

Ma nemoj tako oni nisu nikad krivi XD pusti klub koji postoji od 94 godine a navijaci od 2005 ljudi nema se smisla raspravljat sa nacionalistima.
Samo jedan klub Velež Mostar

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 30 okt 2009, 18:13

Analic je napisao/la: Velež nema ničiju političku ni gradsku podršku za razliku od drugih klubova - ISTINA
Moram te u ovome ispraviti. Koliko ja znam, Velež i Zrinjski od grada dobivaju isti iznos novca godišnje, bez obzira o poziciji na tablici tako da ste isto dobivali i kao drugoligaši.
Nisam siguran radi li se o 300 000KM svakom klubu godišnje ili po 150 000KM ali i to je daleko više nego što većina gradova pomaže svoje klubove.

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 30 okt 2009, 18:56

Analic je napisao/la:
wade je napisao/la: ne procitah da je kaznjen itko zbog tog zakidanja veleza protiv zelje...dakle nije zvanicni stav nego tvoje misljenje...
ZRINJSKIprvak 2005-
Vi spominjete pitanje stadiona!!! Toliko o tome. A i sa tim ostalim si pokazao svoju objektivnost i zdrav dijalog. A ti se javljaš i filozofiraš. Patetično. A meni kažeš ja smješan. Hajde dobro.

Na stadionu u Vrapčićima su 100% mostarci ili Veležovci. Evo jednostavna konstatacija da se vidi koji je klub nacionalan.

Svi pravoslavci u okolici Mostara i Mostaru navijaju za Velež, a ne za Zrinjski. Toliko o tome. Koji klub ima nacionalni predznak. Velež je mostarski. Procenat jednih ili drugih nije bitan. Bitno je shvatanje tih ljudi i razmišljanje kakav Velež žele, a to je mostarski. Vi imate i želite samo hrvatski klub i to je tako.

Nisu bitni bošnjaci koji su večina. Više je srba i hrvata na tribinama Veleža nego je srba i bošnjaka na tribinama Zrinjskog, ako ih ima ikako.

Na 99% utakmica Veleža nema nikakvih vjerskih i nacionalnih obilježja. Samo klupska Veležova. Onaj 1% dođu debili pojedini protiv Zrinjskog.

Na 100% utakmica Zrinjskog vjerska i nacionalna obilježja, uvrede, transparenti.

Gdje je vaša ISTINA. Pretpostavljam da ćeš sad odmah otiči na net tražiti sliku neku sa derbi utakmice na kojoj ima jedan navijač Veleža u turskoj majici. Ili ćeš iči potražiti odmah poslijeratne slike koje su 1 od milion. A meni je dovoljno pogledati bilo koju utakmicu Zrinjskog.

Ko je sad smješan.

P.S. Gdje si sad sa svojom izjavom "Zar vi mislite da je samo vaša istina jedina". Kada svak želi filozofirati.
bola za prijeratni velez su navijali skoro svi(jer je bio klub nametnut od partije)...kakvi bola pravoslavci,kakvi sta ti ja znam...ako su tebe NASE Hrvatske zastave uvreda i to onda mi te stvarno zao...vidi prijatelju ja ne govorim da je samo moja istina prava NEGO DA NIJE NI TVOJA...haj ti fino za svog multi kulti sta ti ja znam veleza navijaj i fino gledaj kako mi nacionalisti,fasisti,ustase i ne znam ti sta sve jos bodrimo svoj klub,izlazimo u europu s njim i tako to..bit ce da te fata nostalgija pa se prisjecas drugoligaskih vele utakmica koje ste igrali...istina boli vas a istina je da jedini klub iz mostara koji je bio prvak drzave(nebitno koje) jeste ZRINJSKI...lijepi pozz
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

r0djeni
Kontakt:

Post Postao/la r0djeni » 30 okt 2009, 19:00

Haj boni nezamarajte temu svojim glupostima ;)
Imate priliku gledati najbolji klub u BiH na malim ekranima. Steta sto nece biti nekih standardnih prvotimaca, stvarno neznam koga ce staviti u spic :?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 okt 2009, 19:04

Colic izgleda da ce igrat u nedelju. A mali Demic se oporavio, mozda cak i on zaigra.

Trebalo bi biti dobro. Rudar je dobro cvrsta ekipa ove sezone.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 30 okt 2009, 19:09

bolan wade meni ni sekundu ne smetaju vaše titule, ako je mogao siroki, modrica, brotnjo...Ova liga je takva jednostavno. Gdje sa pravim lobijem svak može osvojiti ligu. Nema veze ni sa cim drugim. Što samo dakazuje da u ovom vremenu gdje vladaju nacionalisti Velež nema nikakav lobi. Nulti lobi. Toliko o Veležu kao nacionalnom klubu.

Čak Velež svima nacionalistima u ovoj državi smeta. I velikim bošnjacima i velikim hrvatima. Što li?? Zato ne mojte nas izjednačavati da smo kao vi. Lažete samo sebe.

Svi Veležovi uspjesi kroz historiju u Ligi i Evropi su za vas nedostižni.

Tvoj nivo dijaloga je primitivan i samo se na vrijeđanju i ponižavanju zasniva.

Meni ne smeta šahovnica kao hvatski simbol to cijenim. Ali kada sa njom mašete na svakom čošku. Vi ste klub samo jednog naroda, kako sada da se tu drugi pronadju. Vi ste klub baziran na nacionalnoj, desničarskoj i političkoj osnovi.

Možeš ti mene vrijeđati koliko ti mila volja. To ništa ne mijenja.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 okt 2009, 19:17

Analicu,

gradsko si dijete - vidi se da si u carsiji odrasto. Nemoj se ponizavati dalje pricat s njim.
Pa vidis i sam da vise pise po nasoj temi nego po svojoj. On ovdje dolazi da bi se osjecao bitnim. Nije zvaka za seljaka ... pusti budalu.

De mi reci sta mislis hoce li Demic startat u nedelju?

Hoces gledat tekmu? Ovde se vec planiraju teferici ;)
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 30 okt 2009, 19:57

Ja sam dijete Avenije.

Ti isti ljudi koji su ukrali stadion preimenovali su ulice u Mostaru u samo hrvatske nazive, uništili Velež (koji se vratio) i srušili Stari Most (također se vratio). I onda neki od njih kažu da su Mostarci!!!

Pravom mostarcu je Mostar na prvom mjesto. Nikada ne bih mijenjao ulice svoga lijepog grada i neke nacionalne ulice izmišljao, tjerao svoje mostarce iz našeg Mostara, rušio simbole svog grada i gradio novi Mostar prema mjerama samo jednog naroda. To nije pravi Mostar i nikada neće biti.

Ja sam prvo mostarac/veležovac (jedno te isto) pa tek onda sve drugo. I volim sve istinske mostarce svih naroda.

A Zrinjevcima je samo hrvatstvo u glavi. I onda nakon svega gore navedenog ti isti ljudi počnu pričati o poštenju, istini, pravdi..itd.

Svaki grad ima svoje Kvislinge. Da ne ispadnem jednostran svi narodi su u nekim područjima ispali ****. Zna se ko je to u Mostaru.

I hoću da vodim dijalog. Da nastavljam iznositi argumente, a da oni mene nastavljaju vrijeđati.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 okt 2009, 23:39

Analic je napisao/la:bolan wade meni ni sekundu ne smetaju vaše titule, ako je mogao siroki, modrica, brotnjo...Ova liga je takva jednostavno. Gdje sa pravim lobijem svak može osvojiti ligu. Nema veze ni sa cim drugim. Što samo dakazuje da u ovom vremenu gdje vladaju nacionalisti Velež nema nikakav lobi. Nulti lobi. Toliko o Veležu kao nacionalnom klubu.

Čak Velež svima nacionalistima u ovoj državi smeta. I velikim bošnjacima i velikim hrvatima. Što li?? Zato ne mojte nas izjednačavati da smo kao vi. Lažete samo sebe.

Svi Veležovi uspjesi kroz historiju u Ligi i Evropi su za vas nedostižni.

Tvoj nivo dijaloga je primitivan i samo se na vrijeđanju i ponižavanju zasniva.

Meni ne smeta šahovnica kao hvatski simbol to cijenim. Ali kada sa njom mašete na svakom čošku. Vi ste klub samo jednog naroda, kako sada da se tu drugi pronadju. Vi ste klub baziran na nacionalnoj, desničarskoj i političkoj osnovi.

Možeš ti mene vrijeđati koliko ti mila volja. To ništa ne mijenja.
De mi samo reci kakve veze ima Široki sa ostalim navedenim? Za razliku od navedenih je stabilan, kvalitetan i najorganiziraniji klub drzave, svjetlosnim miljama iznad brojnih. Evo godinama mu se vec kao predvidja pad i sta vec, a godinama na istoj razini, prosiruje kapacitete, sam sebi izgradio stadion, pomocni teren i trening kamp bolji od brojnih premijerligaskim stadiona koji stelom dobivaju licencu.
Naravno da ce osvajati naslove, ima najcesce ponajbolju momcad i ponajbolje uvjete. Jel to treba osvojiti ligu samo neki ''renomirani'' klub, a ne onaj koji je bolji i organiziraniji u ovom momentu da to bude ''prihvatljivo'' i ''normalno''?
Ne zanime me sekunde Brotnjo, Modrica, ni bilo tko drugi, oni nemaju ni deset posto onoga sto Široki ima, u svim kategorijama (ne treba ni spominjati ni dvostruke juniorske i kadetske prvake te osvajace kupa takodjer i stalni vrh), ni infrastrukturalno ni financijski. Druga stvar naravno sto se tebi ''ne svidja''.
Medjutim, kakvo je vama bilo sudjenje i uvjeti na Pecari (i bilo kome drugom), a kakvo u proslom kolu kod stanovitog velikana? Gdje ste imali uvjete za igru i mogucnost neopterecenog nadigravanja?
A da, zaboravih, opet je ''prirodno'' da stanoviti osvoje ligu, to bi ipak ''prihvatljivo'' bilo.
Evo i ja sam Mostarac, rodjen sam i zivio u tom gradu, sve do rata. Stan je i dan danas ostao blizu carinskog mosta. Kao dijete sam uvijek za Hajduk bio, Velez me nije tangirao, medjutim ono sto je mene definiralo u najvecoj mjeri je odrastanje i pubertet u jednoj drugoj sredini, i naravno da je to ono sto mene karakterizira, i naravno da je to moj klub, i ne zanima me sekunde tko ga za sta smatra ukoliko ima vec generirano i usko misljenje, a ne priznaje objektivne cinjenice.
Ne kontam sta hoces da dokazes. Zrinjski ima predznak? Pa nek ima, pa sta, osnovan je od strane Mostaraca hrvatske nacionalnosti, usput je i najstarije sportsko udruzenje. Da je kojim slucajem danas taj grad, samim time i klub, unutar granica danasnje RH, ne bi to nitko ni spomenuo. Ali eto posto nije to je ''fasizam'', ''nacionalizam'', itd. Ha nije kao da je jedini takav primjer u svijetu, kamoli u BiH. I nije kao da se mora svakome svidjati. Mislim, ne zanima me kao klub uopce, al de budi sekund realan, ne pocinje svijet niti zavrsava sa Velezom. On je nekad bio nesto potpuno drugacije, simbol jednog drugacijeg sustava, al nerealan je onaj tko kaze da danas ne predstavlja ipak nesto drugo, pa makar u svijesti brojnih, isto kao sto za tebe gore navedeni znace nesto drugo. To je plod desavanja i ljudske svijesti.
A kad vec kazes da je to klub organiziran po politickoj i desnicarskoj osnovi, ne vidim onda po cemu je Velez, kao bastion komunizma i jugonostalgije i titoizma, narocito drugaciji, samo sto se orijentira na neke druge osnove, sustave i politiziranja. Medjutim, takvo sto je propalo, a bogami i ustastvo, pa sad, mozete se vi krviti do sudnjeg dana sto se mene tice, ni jedni ni drugi vise ne postoje kao takvi.
...Život za Široki...

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 31 okt 2009, 01:49

Veliki klubovi iz velikih gradova su:

Velez, Borac, Sarajevo, Zeljeznicar, Sloboda, Celik

svi ovi klubovi su poslije rata doživili velike krize (izuzev rajvosa) i raspade dok su klubovi kao što sam naveo prosperirali i osvajali titule. Haj da su to neki optrilike klubovi od prije rata kao Leotar pa shvatljivo.

Ali su neki klubovi koji su bili 10-a liga do tada odjednom stekli veliki kapital i veliku političku podršku (naravno sve na nacionalnoj osnovi) i to je bio jedini temelj prosperiteta.

A kako se poslije rata stekao kapital i politička podrška gdje su "ljudi" na zna se kakav način ulagali u klubove iz svojih sela.

Ukratko poslije rata su svi velikani gradski klubovi raspadali se dok su procvjetali klubovi iz sela i najnižih mogućih liga. I hajde mi sad neko recite da bi to tako bilo da nije bilo rata i politike.

Da nije bilo rata još bi velikani bili Velez, Borac, Sarajevo, Zeljeznicar, Sloboda, Celik, a klubovi koji su zahvaljujući ratu prosperirali bi bez rata dan danas igrali kantonalne i najniže moguće lige. Pa i Zrinjski isto tako.

Ukratko guraju se klubovi kriminalaca, politički podobni klubovi, nacionalni klubovi.

Laktaši, Široki, Modriča, Brotnjo, Džerzelez... sve isto klubovi prosperirali ratom, politikom ili kriminalom.

Mislim da mi pojasnite kako klubovi iz gradova nisu mogli niti tribine popraviti ni svlaćionice, a masovno klubovi sa sela grade stadione i imaju bolje budžete od gradskih. Jedno je individualni primjeri, ali ovo je masovna pojava.

Široki je napravio najviše posla od tih klubova i postao je jak i stabilan klub, ali opet gdje bi bili da nije rat uništio velikane a uzdigao mališane.

Svaki klub iza kojeg stoji nacionalistička politika ili kriminalci će u ovakvoj BIH prosperirati.

Nijedan sponzor nebi ulagao dugi niz godina u neka sela bez ičega jer nema ekonomske isplativosti.

Ali se svi sponzori po političkim naredbama motaju oko seoskih klubova. Znači razlog mora ležati negdje drugo.

došli poslije rata profiteri i nacionalisti sa idejom "MOJE ĆE SELO IMATI VELIKI FUDBALSKI KLUB"

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 31 okt 2009, 02:01

ŠB_Fidelis. Problem vas hrvatskih nacionalista jeste što uvijek lažete sami sebe da je Velež komunistički. A drugi hrvati kažu da je Velež desničaski muslimanski klub.

Po čemu komunistički ? Po petokraci koju ima od 1922 godine, znači prije komunista.
Po čemu? Po tome što Velež predstavlja zajedništvo prijeratnog mostara.
Problem vas je da čim vam neko spomene normalan suživot sva tri naroda vi odmah "taj je KOMUNISTA"
Suživot je i demokracija dragi moji biseri.

I tebi je isto sve ovo i fašizam. Izjednačavaš to.

Vi javno nosite kukaste krsteve i ustaška "U" slova.

De mi reci ko je ubijao u ovom ratu lijevičari koji se bore za zajedništvo ili desničarski fašisti. Ko je u drugom svjetskom ratu ubijao nedužne ljude. Odgovor je jasan. A ti nešto izjednačavaš.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 31 okt 2009, 02:22

Opet nelogicno Analic. Jel ogledalo svega ta famozna bivsa drzava i komunisticki sustav? Tada dobro pojedinima bilo pa treba i dalje zivjeti u iluziji proslosti?

Da, veliki klubovi, i? Tko im spori da su za BH uvjete velika imena. Veliki klub je i Nothingham Forrest, Leeds United... Poanta? Takvo sto se lako moze i prosuti.
Spominjes Leotar, a sto, samo zato sto je bio ''ime'' nekad. To sto danas ni Barcelona ne bi uzela bod iz Trebinja je naravno suvisno, oni su ''iznad''. Smijesno. Ima bolan da propane tko nece da se prilagodi i ima normalne uvjete, a ne da ga jos netko zali. I to opskurni BH klubovi, SVI, oko kojih se krvimo bespotrebno, a u eurorazmjerima se radi npr. o propalim bivsim europskim prvacima pa nikom nista. Ne znam o cemu mastate i pricate.

Nacionalnu osnovu spominjes kao legitimitet takvih klubova. Dinamo je simbol hrvatstva, bio, npr., pa i danas je, ali to sto je usput ''veliki klub'' ga toga apsolvira? Nelogicno.

Ajde se sjeti kakvo je stanje u Srbiji bilo. I Partizan i Zvezda osnovani 45e, Partizana vojska, Zvezdu UBDA, a predratni USPJESNI klubovi su ugaseni (BSK, Jugoslavija). S vremenom ti klubovi medjutim postizu uspjehe i stjecu sve veci broj simpatizera i navijaca. Politicke okolnosti se mijenjaju, crveni vise nisu na vlasti odjednom, drzava se raspade. Medjutim, ovi su dotad vec izgradili za sebe ime. I sad, nastranu sto su danas takvi isto nacionalisti, ili desnicari, ili sta vec, kao sto jesu, suprotno simbolima i uvjetima kojima su okiceni, kao i imenima, oni su nastali pod gore navedenim uvjetima i takvi im simboli i danas izgledaju. Poanta? Sve je prolazno i relativno.

I vidis, pricas o kapitalu odjednom sumnjivom. Pa za Velez su nekad radnici u Mostarskim firmama morali izdvajati dio svoje place ili cak i cijelu po potrebama kluba. Evo moj stric prvi. Ne kazem ja da je to sumnjivo, ali su ga namaknjivali po potrebi katkad, tko te sta pitao, kapital je pristizao. I boze moj, kao klub koji je imao sustav iza sebe, kojeg je taj isti favorizirao, naravno da ce prosperirati, narocito u puno vecoj drzavi kao jedan od centara regije i fakticki jedini veci grad, a bez realnog konkurenta u istom gradu s obzirom da je Zrinjski ugasen. Tko zna sta bi i on na kraju postigao da takvo sto nije se desilo. Sta je Velez u tom postulatu ako ne ''politicki podoban'' klub kako kazes? Nevezano jel on klub svih Mostaraca, ovoga ili onoga, on je reaktiviran od strane jedne opcije, jednog sustava, i bio je podoban i vezan za taj isti, i ostao do dana danasnjeg. Ne vidim po cemu se to narocito razlikuje od onoga o cemu danas pricas. Sad, druga stvar tko je ljevicar, tko je desnicar, al ti je nelogicno ovo sto pricas. Vrlo.

I to kao da se drugdje ne desava ili nije desavalo. Svi nacionalni savezi novonastalih drzava su morali redefinirati sustav natjecanja, klubove, i sve ostalo. Poceti ispocetka. Tko je kriv onim koji nisu nastavili tamo gdje su stali? Oni koji su ustvari ulozili u sebe, stvorili vlastite uvjete i digli se? Kapitalizam brate moj, nema lezi i cekaj da ti netko nesto pokloni ili da. Da toga nije bilo, u Hrvatskoj se npr. ne bi desio jedan Varteks koji je dao isuvise reprezentativaca reprezentaciji i ima ponajbolju mladu skolu u datoj drzavi. Al dobro, i ja zaboravih, tamo je sve u redu jer ocekivani primat drze velikani pa to nema veze.
Ok, rat je veliko zlo, ali ne moze se vjecno time pravdati, a upravo to dati velikani rade i muljaju vlastiti narod. Prica se o kriminalcima i politicki vodjenim klubovima, a jasno je kakvi ljudi sjede u mahom svim klubovima u BiH ligi. Uglavnom mesetari i neznalice. Ta jasno ti je i po vlastitom primjeru. Koliko je novca poslano i dato Velezu, a boga pitaj gdje je otislo, mogli su novi stadion do sad napraviti. Pojedine sredine, koje necu imenovati, imaju vise profitera nego cijela ova hercegovacka regija zajedno, al to sto njih zaboli neka stvar za vlastite klubove je neka druga stvar. Ne znam o cemu se tu uopce prica. Nakon rata su se brojni ionako i podijelili, moze netko pricati ovo ili ono, ali kroz brojne klubove je jasna odredjena ''struja'' koja nekad nije postojala, a kod nekih je oduvijek ili postojala, samo po principu ''velicine'', gore vec opisane, se takvo sto naravno zanemarivalo. E pa ne moze tako analic moj.

Široki je igrao nogomet i prije svega toga, znas. Ok, nije nikad mogao igrati neku veliku ulogu, logicno, mala sredina, ionako ocijenjena ''nepodobnom'' od strane vlasti, ali je svejedno bio stabilan clan nizih liga te famozne bivse drzave, igrajuci u nekoliko navrata za ulazak u drugi rang natjecanja te ''napravivsi'' igraca koji su kasnije za tadasnji Dinamo, Velez, Sarajevo, itd. igrali. Nije ga nitko poslije rata osnovao pa kao hajmo sad da i mi imamo nogometni klub poput pojedinih. Svrstavati ga ni u takav rang nema smisla. A izdizati sebe danas iznad takvih jer je ''veliki klub'' koji uglavnom sjedi na dupetu i ceka da ga se kao takvog bez ikakvog rada i ulaganja prizna, je nerealno.

A i da se jos jednom dotaknem profitera i nacionalista kad ih si se toliko svezao na kraju. Opet kazem, koliko je takvih diljem BiH, i vise nego u tim klubovima koje direktno prozivas, al to sto takve zaboli za, ne znam, Zeljeznicar, Sarajevo, Slobodu, itd., danas, je neka druga prica. Da hoce, ta mogu napraviti silu od istih. I to bi onda pretpostavljam bilo u redu, jer, to bi bilo ''prirodno'', ipak su to veliki klubovi i sta vec. Mislim, ne kontam, s tvog gledista je to hajde uglavnom i logicno, ali nelogicne ti konstatacije.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 31 okt 2009, 02:53, ukupno mijenjano 3 puta.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 31 okt 2009, 02:32

Analic je napisao/la:ŠB_Fidelis. Problem vas hrvatskih nacionalista jeste što uvijek lažete sami sebe da je Velež komunistički. A drugi hrvati kažu da je Velež desničaski muslimanski klub.

Po čemu komunistički ? Po petokraci koju ima od 1922 godine, znači prije komunista.
Po čemu? Po tome što Velež predstavlja zajedništvo prijeratnog mostara.
Problem vas je da čim vam neko spomene normalan suživot sva tri naroda vi odmah "taj je KOMUNISTA"
Suživot je i demokracija dragi moji biseri.

I tebi je isto sve ovo i fašizam. Izjednačavaš to.

Vi javno nosite kukaste krsteve i ustaška "U" slova.

De mi reci ko je ubijao u ovom ratu lijevičari koji se bore za zajedništvo ili desničarski fašisti. Ko je u drugom svjetskom ratu ubijao nedužne ljude. Odgovor je jasan. A ti nešto izjednačavaš.
Vidis, ti pod terminom nacionalist vezes fasizam, kao i brojni drugi iz obicne neukosti. To nigdje u svijetu se tako iskljucivo i negativno ne gleda osim u BiH. Meni je to suvisno i svejedno mi. Ako sam ja nacionalist jer volim svoj narod, domovinu, a postujem svoju drzavu i sve ostale narode, onda u redu, neka sam.

Ja nemam problema s Velezom, jednostavno ne razmisljam o njemu, ali ti moras razlikovati prijeratni Velez i ovaj sad. Struktura ljudi, nacin na koji ga ljudi gledaju, Mostar, i sve ostalo. To nije isto. Moze danas hiniti tko sta hoce, ali to ti vise nije isto. I nema me sta tko u suprotno uvjeravati kad sam rodjen i zivio u Mostaru, pa eto opet nisam nikad bio za Velez. I nema veze da li je on komunisticki ili desnicarski klub, jasno je u kakvim je uvjetima nastao i kako ga je sustav gledao, on je bio odraz toga duha, a isto tako je jasno da danas vise stanje nije isto. Petokraka ili ne, to nema veze s tim, ima je i Partizan danas pa to nije danas odraz njegovog duha, al cuj, neki ce to promijeniti, neki ne. Uostalom nebitno.
A npr., ev ja iako sam iz ŠB, sto vi toliko ne volite kao ni brojni odavde Istocni Mostar, ja cu uvijek radije pozeljeti da npr. Velez bude uspjesniji, nego, ne znam, Zeljeznicar, Sarajevo, Sloboda, Celik, itd. Cisto iz razloga sto je Hercegovacki klub i samim time mi je drazi unatoc svemu.

Ne treba meni Velez ni Zrinjski ni bilo sto drugo predstavljati nekadasnje jedinstvo Mostara. To nema s tim veze, kad bi mi sport definirao razmisljanja ili stavove ne bi bio normalan. Ovo danas je samo logicna posljedica rata, nista manje, nista vise. Jedinstvo Mostara je bilo u njegovim gradjanima, a ja danas vise ne znam ni za polovicu ljudi koje sam kao dijete poznavao. To je ono sto se promijenilo.

Suvisno ti drzati mi predavanje iz suzivota ili komunizma. Ja ni s kim nemam problema tko nema problema sa mnom i u stanju je mene postovati i uvazavati za ono sto jesam.
Komunizam je pak apsolutisticki rezim, kako god da okrenes, ekonomski neodrziv koji je bivsu drzavu zaduzio za nesto sto i danasnji narod isplacuje, a i njihovi ce potomci, al eto, boze moj, bar je tad u momentu bilo dobro. To nema veze sa suzivotom, to je volja pojedinca, to je protivno demokraciji i kao takvo je neodrzivo bilo, cista utopija. Ne zanima mene ni fasizam ni komunizam, ni jedni ni drugi mi potrebni narocito nisu, ono sto ja izjednacavam je to da su oba apsolutisticka rezima, volja pojedinca, a ne naroda, dva rezima koja su pocinila strasne zlocine u ime ovoga ili onoga cilja. Ta vise je zrtava odnio komunisticki sustav od nacistickog, pa sta sad s tim? S visim ciljem? A zanimljivo. Zaboli me za cilj i jednih i drugih. Tvoj problem je sto ides odmah logikom antifasizam, stoga dobro je, al dobro, tako si odgojen. Nastranu sta su sve takvi u ime toga pocinili pri raznim osvetama i sta vec, pa evo i ovom gradu pobivsi mu osminu stanovnistva, mucki smaknuvsi franjevce te provinijencije, razrusivsi samostan, crkvu, spalivsi maticne knjige i pokusavsi zatrati svaki trag duhovnosti i hrvatstva. Tebi je to zajednistvo, pa posto-poto. A sta ako je to protiv volje naroda i ocito nije urodjeno Balkanu da bude? Sta se onda postize tim upornim forsiranjem nekim komunistickih vrijednosti i da to sve mora biti jedno te isto? Nista to meni bolje od fasizma nije, samo sto eto za cilj ima egalitarnije drustvo. Ali i dalje utopisticko. Mene to jednostavno ne zanima niti tangira, stoga, meni se ne gleda nit petokraka nit svastika nit ih nosim. Iz tog razloga je meni to svejedno. A kome se nosi, ha nek nosi, sta me boli neka stvar, ja osobno time nisam opterecen, jednostavno imam vlastito misljenje i stav.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 31 okt 2009, 02:47

Je da ce ovo sve do jutra nestati, al haj. :p
...Život za Široki...

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 31 okt 2009, 09:51

samo da se nadovezem i da kazem,pa brate mili i velez je nekad osnovan,nekad ga je gurala partija kojoj je bio podoban sad vise velez nije sto je bio...ljudi vise na njega ne gledaju kao simbol nekog jedinstva nego kao klub sa istocne strane mostara i to ti sve govori...bolan pricate ima 10 godina kako ce zrinski propast,kako ce lopovi,fasisti otic u zatvor i tako to a mi svake godine sve bolje organizovaniji i jaci...u inat svima...crknite male duse...

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 31 okt 2009, 18:06

wade je napisao/la:samo da se nadovezem i da kazem,pa brate mili i velez je nekad osnovan,nekad ga je gurala partija kojoj je bio podoban sad vise velez nije sto je bio...ljudi vise na njega ne gledaju kao simbol nekog jedinstva nego kao klub sa istocne strane mostara i to ti sve govori...bolan pricate ima 10 godina kako ce zrinski propast,kako ce lopovi,fasisti otic u zatvor i tako to a mi svake godine sve bolje organizovaniji i jaci...u inat svima...crknite male duse...
Kako su nas samo gurali pa su nam ukrali titulu. Gurali su nas ali sa negativnim predznakom.

Gurali su se gurali vaš Hajduk, Dinamo, Zvezdu i Partizan, te Sarajevo. Toliko o tome. A o tvoji komentari samo pokazuju samo koje si društveno dno.

I kada si vidio na utakmicama Veleža da se igdje spominje "ISTOČNI MOSTAR" to nijedan pravi mostarac niti veležovac nebi napisao. Nemoj pisati gluposti. Vi ste ti sa transparentima i navijanjem "ZAPAD U NAPAD", "ZAPADNI MOSTAR" i slične nebuloze. Vidi se da niste pravi mostarci čim promovišete ZAPADNI MOSTAR i ISTOČNI MOSTAR. FUJ.

A ŠB Fidelis zna se kakva je Široki sredina. Jedno je ljubav prema svom, a jedno je ekstremna mržnja prema tuđem.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hamagara, mnon46, Predatod, Rigoletto i 30 gostiju.