Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

vm22
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la vm22 » 09 apr 2012, 22:14

Ba se nema razloga ljutiti, umjesto da mu bude drago sto tim pobjedjuje, on se ljuti jer je zamjenjen :S S pravom ga je zamjenio nista nije uradio...

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 10 apr 2012, 01:06

Gol Ben Arfe je nesto fantasticno ,kako ih je samo pretrcao sa lahkocom ,strasan igrac ,fantastican :mrgreen:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 apr 2012, 01:13

svaka čast Newcastle-u na svemu što radi ove sezone, samo nastavite ovako... Odlična transfer politika i odličan scouting te kvalitetan trener da posloži sve to i rezultati su tu...
Agieren statt reagieren

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 apr 2012, 09:11

HBA a.k.a Messi :mrgreen:

Koji prodor čovječe, strašno...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 apr 2012, 12:47

Dobro je, nakon što je kiksao Tottenham, to isto je uradila i ekipa Chelsea. :mrgreen:
Bodovno izjednačeni sa Tottenhamom, 2 boda ispred Plavaca + naredna utakmica na St. James Parku protiv Stokea je dovoljno da se nabaci osmijeh na lice, te da se s pravom očekuje igranje evropskih utakmica naredne sezone. Da li će to biti, to je manje bitno. Zašto? Jer su sva očekivanja uveliko nadmašena.
Prošle sezone je Newcastle završio na 12. mjestu osvojivši 46 bodova i ostvarivši 11 pobjeda.
Ove sezone je Newcastle nakon 33 utakmice osvojio 59 bodova i ostvario 17 pobjeda. :o Više nego vidljiv napredak, mora se priznati.

Ono što je zabrinjavajuće je post Dembe Ba. Nije zabio na posljednjih 9 utakmica, al' je zato njegov sunarodnjak Cisse zabio 10 puta na tih 9 mečeva. :mrgreen: Eh, jučer se moglo primijetiti nezadovoljstvo Dembe prilikom izlaska (mora se priznati kako je jučer bio neprimjetan kao i cijela ekipa do prvog gola), što nikako nije dobro. Ok, zamijenjen si, nije te išlo i to je to. Ne moraš glumiti Teveza zbog toga. Mjesto u startnih 11 imaš, to što si zamijenjen prihvati, a poslije u 4 oka odradi razgovor sa trenerom i reci zašto ne odobravaš to što se desilo. Zašto ovo govorim? Zato što je Pardew taj koji uvijek stane u odbranu igrača. Uvijek. Svaki prethodni "incident" (naravno, novinari od muhe prave slona kao i obično) je opravdao. Evo šta je rekao vezano za jučerašnju izmjenu:
“I want him to be angry and fight. He’ll come out fighting. I know Demba, and I’ve got no worries about him.” “It wasn’t Demba’s day, but it might be in two weeks’ time.
Ali, evo šta je Demba napisao na svom twitteru:
“Have you seen messi at SJP this afternoon??? Haha”
Naravno, odnosilo se na Hatemovo remek-djelo gdje je u stilu Messija zabio vodeći pogodak. 8-)

Newcastleu su ostale 2 domaće utakmice i 3 gostujuće. Kući igraju sa Stokeom i Cityjem, a gostuju Wiganu, Chelseau i Evertonu. Eh, bilo bi perfektno osvojiti 15 bodova, ali od toga nema ništa. Recimo da bih potpisao desetku, pa kud puklo da puklo. Stoke se mora dobiti, pokušati dobiti Cityja koji neće biti nabrijan jer su ispali iz utrke za prvo mjesto, a gledati da se dobije Wigan. Dakle, to je tih 9 bodova, a ako stvari budu išle po planu uzeti bod sa SB-a (mada, to će biti nemoguća misija, jer i Chelsea će ganjati Ligu Prvaka), pa nek' se na Goodisonu upiše i poraz. Jbg, sezona je ovako više nego dobra, ali ukoliko se Svrake domognu Evrope (nebitno da li se radilo o LP ili EL), onda će dobiti epitet PERFEKTNA!

HTL :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 apr 2012, 14:32

Holandski mediji su prenijeli vijest kako je Douglas Franco Teixeira blizu potpisa sa Newcastleom, a visina odštete bi bila oko 5 miliona Eura. Inače, radi se o centralnom veznom koji je rođeni Brazilac, al' ima i holandsko državljanstvo. I prije par mjeseci se pričalo o njemu, al' sve je ostalo na tome. No, i sam Pardew je izjavio kako se neće ponoviti neke greške (aludirajući na to da u pojedinim trenucima nije imao 2 stopera), tako da se ipak nadam ovom transferu. Momak je tek napunio 24 godine i visok je 1.92 m.

A, neki engleski mediji su izjavili da je Mark Davies na radaru Newcastlea. Dobro, s obzirom da Guthrieu ističe ugovor i da se još ništa ne zna hoće li isti biti produžen, novi veznjak je pod "must have". Davies je mlad i sigurno da može još napredovati, no u ovom trenutku on ne može ugroziti dvojac Cabaye-Tiote. Možda da se ipak pokuša sa nekim ko će odmah konkurisati za prvih 11, tako da ne bude opuštanja kod standardnih prvotimaca. :mrgreen: Posebno ukoliko se izbore evropska takmičenja. :D

SMELLS LIKE TOON SPIRIT :!: 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 16 apr 2012, 16:24

Moze li mi neko reci jesmo li sad osigurali europu posto je finale FA kupa izmedju ovih sto su osigurali europu? Mislim u slucaju da newcastle zavrsi sesti naravno.
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 16 apr 2012, 16:28

__EmIr__ je napisao/la:Moze li mi neko reci jesmo li sad osigurali europu posto je finale FA kupa izmedju ovih sto su osigurali europu? Mislim u slucaju da newcastle zavrsi sesti naravno.
Osigurali ste. ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 apr 2012, 16:29

__EmIr__ je napisao/la:Moze li mi neko reci jesmo li sad osigurali europu posto je finale FA kupa izmedju ovih sto su osigurali europu? Mislim u slucaju da newcastle zavrsi sesti naravno.
Osigurali smo ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 apr 2012, 16:36

Igraće se EL na St. James Parku naredne sezone (ako ništa, barem do 21.12.2012.). :mrgreen:
Ispadanje Evertona je šestoplasiranu ekipu Premiershipa automatski kvalifikovalo za EL. 8-) Žao mi je zbog Karamela, ali šteta bi bila da ekipa koja je ovako dobro igrala ove sezone (Njukaš), ne ode u evropska takmičenja. Eh, sad kad bi se desilo čudo (mada ne vjerujem u to, al'...) pa da se na kraju rezultati potpuno otvore na račun Newcastlea, pa da možda i LP gledamo na St. James Parku, onda ne znam gdje bi bio kraj. :mrgreen:

Inače, iz dana u dan se pojavljuju igrači koji bi mogli pojačati Newcastle naredne godine, al' sve su to isključivo špekulacije. Najnovija Svrake povezuje sa Adamom Johsnonom. Eh, koliko tu ima istine, u to ne bih ulazio. :mrgreen:

Sve u svemu, biće burno ljeto u Newcastleu jer je i sam Pardew izjavio da će vjerovatno dovesti 4-5 novih igrača. 8-)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 apr 2012, 16:54

Monolog je napisao/la:Igraće se EL na St. James Parku naredne sezone (ako ništa, barem do 21.12.2012.). :mrgreen:
Ispadanje Evertona je šestoplasiranu ekipu Premiershipa automatski kvalifikovalo za EL. 8-) Žao mi je zbog Karamela, ali šteta bi bila da ekipa koja je ovako dobro igrala ove sezone (Njukaš), ne ode u evropska takmičenja. Eh, sad kad bi se desilo čudo (mada ne vjerujem u to, al'...) pa da se na kraju rezultati potpuno otvore na račun Newcastlea, pa da možda i LP gledamo na St. James Parku, onda ne znam gdje bi bio kraj. :mrgreen:

Inače, iz dana u dan se pojavljuju igrači koji bi mogli pojačati Newcastle naredne godine, al' sve su to isključivo špekulacije. Najnovija Svrake povezuje sa Adamom Johsnonom. Eh, koliko tu ima istine, u to ne bih ulazio. :mrgreen:

Sve u svemu, biće burno ljeto u Newcastleu jer je i sam Pardew izjavio da će vjerovatno dovesti 4-5 novih igrača. 8-)
Adam Johnson ce biti na prodaju barem po mojim nekim saznanjima.Mada sam cuo da ga zele i crne macke.Iskreno jako mi je drag igrac i volio bih da ostane u Cityju.Ali ako vec mora prec bolje da ide kod vas.Mislim da bi vam dobro dosao.Prodoran je istina nekad preocit sa svojim driblingom a zna fino ponekad pogodit i dalekometne suteve.Cijena i nije neka prevelika mozda 7 do 9 mil a to Newcastle moze platit.S obzirom koliko je Liverpool dao za Downinga to je dzaba.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 16 apr 2012, 19:44

tevezito je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Igraće se EL na St. James Parku naredne sezone (ako ništa, barem do 21.12.2012.). :mrgreen:

Adam Johnson ce biti na prodaju barem po mojim nekim saznanjima.Mada sam cuo da ga zele i crne macke.Iskreno jako mi je drag igrac i volio bih da ostane u Cityju.Ali ako vec mora prec bolje da ide kod vas.Mislim da bi vam dobro dosao.Prodoran je istina nekad preocit sa svojim driblingom a zna fino ponekad pogodit i dalekometne suteve.Cijena i nije neka prevelika mozda 7 do 9 mil a to Newcastle moze platit.S obzirom koliko je Liverpool dao za Downinga to je dzaba.
Ma i dalje tvrdim da idemo u LP al reko da vidim sta trenutno imamo sigurno :D.
E moj @tevezito obzirom kako ko pogadja sa transferima ne brinem se ja koga god da dovedemo :lol:
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 apr 2012, 15:59

Za par minuta na St. James Parku će početi meč između Newcastlea i Stoke Cityja. Iako je vukao neku lakšu povredu, Krul će ipak biti na golu od samog početka, a Newcastle će istrčati u najjačem mogućem sastavu (s obzirom na povrede, da ne bi bilo zabune).

Newcastle United (4-3-3): Tim Krul; Danny Simpson, Mike Williamson, Fabricio Coloccini (c), Davide Santon; Yohan Cabaye, Cheick Tiote, Jonas Gutierrez; Hatem Ben Arfa, Papiss Cisse, Demba Ba
Substitutes: Rob Elliot, Shane Ferguson, James Perch, Dan Gosling, Ryan Taylor, Leon Best, Shola Ameobi

Nadam se pobjedi, a s obzirom da su Arsenal i Chelsea remizirali, tri boda su prijeko potrebna. Naravno, ne očekujem lagan meč, al' s obzirom da je u gostima bilo 3:1 za Newcastle (sve je zabio Ba), onda sam optimista i pred ovaj meč.

Moja prognoza 2:0, a golove će zabiti Cisse i Ben Arfa. :mrgreen:

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 21 apr 2012, 16:17

Bravo Newcastle! :D

Sljedeće sezone želim okršaj protiv Juventusa u grupnoj fazi. 8-) :lol:
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 21 apr 2012, 16:20

mahniti cisse
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 apr 2012, 16:21

Cabaye za Cissea. Odlična asistencija i još bolja završnica Cissea. 8-)
Nema šta, Njukaš igra odlično ove sezone. Šteta što je Begović danas na golu Stokea, al' nije mogao ništa ni kod jednog gola.

Odlično prvo poluvrijeme. Cisse je razmazio navijače Newcastlea, tako da će se svaka njegova utakmica na kojoj ne zabije gol smatrati lošom. :mrgreen: Ba, HBA i Cabaye su također raspoloženi za igru, a kada im pridodamo Tiotea i Jonasa koji su odlično držali vezu, onda je sve jasno.

Nadam se da u drugom poluvremenu neće biti opuštanja, te da će se ovdje ugrabiti 3 boda. 8-)

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 21 apr 2012, 16:48

Koja je to sigurica da Cisse zabija gol. :mrgreen: Još kladionice poklone kvotu 2,00. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 21 apr 2012, 16:50

Joj jest smor gledati ovaj stoke,ali newcastle igra onoliko koliko im treba.
Opet Cisse zabija,dobro bi bilo jos da Demba Ba postigne gol,da se taj njegov post napokon prekine.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 apr 2012, 18:00

Odlično.

U drugom poluvremenu je postignut još jedan gol (ponovo Cabaye), a bilo je tu još prilika da se Stoke City isprati sa još više golova u njihovoj mreži. No, ne treba biti nezahvalan, jer i ovo je sasvim dovoljno. :mrgreen:
Cabaye, dakako, igrač utakmice. Dva gola + odlična asistencija za Cissea koji je, zanimljivo, nakon postignutnog gola otišao na Dembinu poziciju (recimo lijevo krilo), a Demba je ušao u sredinu. Pardew pokušava razigrati uspavanog Dembu, jer ni on ne pamti kad je zabio posljednji gol u sezoni. Danas ga nije izvodio iz igre, ali nakon izlaska Cabayea nije bilo nekih upotrebljivih lopti za napadače.
Inače, ovo je treća uzastopna utakmica na kojoj Newcastle nije primio gol. 8-)

Šta se može očekivati od ove ekipe? Ostale su teške utakmice, a sad je laktanje za Ligu Prvaka, tako da ćemo vidjeti šta može Pardew od ove ekipe. Sa Chelseaom se može igrati, a to je pokazao i Wigan (koji je poražen samo zahvaljujući sudijama). No, pored tog duela, valja odigrati sa Wiganom (dižu se, a gori im pod nogama), Cityjem (eh, ukoliko ispadnu iz trke za titulu, onda će to biti možda i lakša utakmica) i sa Evertonom (na Goodisonu). Dakle, to su te 4 utakmice na kojima ćemo dobiti odgovor na pitanje koliko može Newcastle.

Ukoliko bi se, ne znam kako, dobio Wigan, onda bi šanse narasle. Jer, u tom slučaju bi Chelsea morao dobiti na SB-u, a tu vidim šansu Newcastlea da pametnom igrom odradi nekoliko kontranapada i (možda) iz jednog takvog riješi utakmicu. Dakle, Wigan će biti prekretnica. Poraz bi kompromitovao sve ono što se napravilo do sada, ali opet se vraćam na dio u kome sam pisao da ne treba pokazivati nezahvalnost dosadašnjim dijelom sezone.
Idemo momci, pa kud puklo da puklo. Ukoliko se osvoji 9 bodova iz ove 4 utakmice (da, znam da je teško), onda je Liga Prvaka tu, u to sam ubijeđen. U tom slučaju bi Newcastle odlučivao o svojoj sudbini, a u svim ostalim bi se osluškivali rezultati sa drugih terena.

@Emire prijatelju, javi se. 8-)

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 21 apr 2012, 18:12

Njukaš ove sezone igra odlično, te mi je drago što ću Vas gledat' naredne sezone u Europi. Iako ste već osigurali EL nadam se kako se nećete opustiti, te prepustiti tu četvrtu poziciju Chelseau koji ove sezone igra toplo/hladno.

Forza Njukaš. 8-)
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.