ovi sto pretjeruju negativno njih su stovrili ovi ostali kojih je 95% na temi, a oni pak pretjeruju pozitivno i moram reci da puno vise pretjeruju od ovih prvih...
pricjate sta hocete, al ja jos cekam neku tekmu rep (bitnu) da nas pjanic ne proda tj da odigra kako treba da bude ta neka prvaga , a ne jedan od 11 ....i da poslije iste ne bude more opravdanja besmislenih sto nije uradio ono sto je trebo, da ne bude more opravdanja zasto je bio jedan od 11
o igrama u romi nema se sta pisati igra sasvim dobro, ali ni blizu kako se ovdje pise. Davno sam reko da nikad nece otici u veliki klub i dalje stojim iza svojih rijeci nakon rome vjerovatno ide ekipa ranga sevilje ili slicno. Da ne bude zabune roma i sevilja nisu mali klubovi, ali nisu ni blizu onima o kojima se spekulise da ce pjanic otic pa eo ja mislim da je ovo 10ti transfer rok.
suska se da bi pjanic sutra mogao poceti sa klupe jer ce se garcia odluciti na nesto defanzivniji i fizicki jaci vezni red tj keita - ddr - ninja. medjutim, ne radujte se unaprijed nije jos potvrdjeno
O tome sam razmišljao čim sam vidio sastav protiv Sassuola, Keita i Nindja odmarali. DDR je siguran zna se, kao i Nindja(da se zna, on bi bio starter taman da je Pjanic Xavi), sad Keita ili Pjanic Strotman nije jos za prve.
Javi se lik i rece Pjanic pretrci u Romi 12 000 m dok u rep.BIH 2 000 m nastavlja.... Susic nije nista kriv, kriv je Pjanic, kriv je Dzeko. Susic nije nista kriv, Susic nas odveo na SP.
Zamora je napisao/la:Jeste gledali "Pink Zabranjeni forum"
Javi se lik i rece Pjanic pretrci u Romi 12 000 m dok u rep.BIH 2 000 m nastavlja.... Susic nije nista kriv, kriv je Pjanic, kriv je Dzeko. Susic nije nista kriv, Susic nas odveo na SP.
Pjanic ima dosta slobode u igri jer u Romi uvijek ima dvojicu prljavaca koji mu pomazu u defenzivi a njegov zadatak je da razigrava nspadacki trio sto on de facto dobro radi. On igra najbolji fudbal kad ima rastrcanu ekipu, kad ima igrace koji traze loptu u prostor a ne u noge dok je u repki u zadnje vrijeme okupiran takvima a i oni sto su trcali (Vrsa) bili su ispod svakog prihvatljivog nivoa.
Postoji izraz libero i u veznom redu ali to definitivno nije Pjaniceva uloga nego je vise Keitina ili De Rossijeva. Znaci igraci ciji je glavni zadatak zatvaranje prostora ispred vlastite zadnje linije.
Libero je igrac odbrane kako neko objasni kojem je uloga da kupi ono sto prode iza leda stoperima ispred njega i to je bila novina u sistemu catenaccio kakav ba libero u veznom redu sta vam je
Pjanic ako ima slobodu da se krece u vezi kako hoce u fudbalskom terminu opet nije libero
mijesaju ljudi rijec libero sto na talijanski znaci slobodan i poziciju 'libero' koja je dobila ime po spomenutoj rijeci, a odnosi se na sweepera tj treceg stopera 'cistaca'. dakle, nije ogranicen niti striktno postavljen da markira lijevu ili desnu stranu, posjeduje slobodu kreiranja napada, kao i pokrivanja linije ispred sebe u apsolutno svim pravcima - stoga termin 'libero'. neko spomenu de rossija, taj covjek je nesto kao 'libero' iskljucivo u 3-5-2 sistemu kojeg je s vremena na vrijeme koristio prandelli dok je vodio azzure, medjutim, ovo sto trenutno igra u romi je nesto totalno drugo.
po nekoj vasoj logici totti je libero jer ima svu slobodu svijeta u garcijinoj formaciji!?
Libero je onaj sto cisti iza stopera Ja mislim da je to ipak pozicija golmana
I sta dalje pisati na ovoj temi
Sa kakvim kapacitetima se ovdje raspravljam kad ti isti mogu mogu rijec "sloboda" staviti u okove samo da pokusaju obezvrijediti necije pisanje...Drama
Libero (tal. slobodan, nesputan)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Husika je napisao/la:kad ti isti mogu mogu rijec "sloboda" staviti u okove samo da pokusaju obezvrijediti necije pisanje
koja poezija
Trolas
Dodirni se rasprave...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
sve sto imam napisati o liberu (ne mogu da vjerujem da uopste raspravljam o tome) napisao sam u postu iznad na osnovu kojeg si zakljucio da sam kapacitet koji pojma nema o cemu pise. dakle, stavi me na ignore listu i pisi s nekim s kim si na istoj talasnoj duzini
Evil Genius II je napisao/la:sve sto imam napisati o liberu (ne mogu da vjerujem da uopste raspravljam o tome) napisao sam u postu iznad na osnovu kojeg si zakljucio da sam kapacitet koji pojma nema o cemu pise. dakle, stavi me na ignore listu i pisi s nekim s kim si na istoj talasnoj duzini
Ako mislis da igraci iza zadnje linije mogu kreirati napad, stvarno nemamo o cemu raspravljat...
Begovic u akciji, dodaje loptu Dzeki i i i i precka.....
Libero je ka sto i rijec kaze svaki onaj igrac koji nema posebna zaduzenja i to ti je definicija, a ko je gdje u historiji koristio koga to je ipak stvar historije, Pjanic je klasicni libero jer igra u defanzivnom redu a nema defanzivna zaduzenja, a od tebe ocekujem da imenujes tu poziciju...Ja cu reci da je to Libero...
Evil Genius II je napisao/la:sve sto imam napisati o liberu (ne mogu da vjerujem da uopste raspravljam o tome) napisao sam u postu iznad na osnovu kojeg si zakljucio da sam kapacitet koji pojma nema o cemu pise. dakle, stavi me na ignore listu i pisi s nekim s kim si na istoj talasnoj duzini
Ako mislis da igraci iza zadnje linije mogu kreirati napad, stvarno nemamo o cemu raspravljat...
Libero je ka sto i rijec kaze svaki onaj igrac koji nema posebna zaduzenja i to ti je definicija, a ko je gdje u historiji koristio koga to je ipak stvar historije, Pjanic je klasicni libero jer igra u defanzivnom redu a nema defanzivna zaduzenja, a od tebe ocekujem da imenujes tu poziciju...Ja cu reci da je to Libero...
Husika je napisao/la:
Evo ja cu pokusati imenovati poziciju ili ulogu koju ima Pjanic.. Box to box vezni igrac.. Igrac koji je kadar i zabiti gol ali i spasiti gol,ima slobodu kretanja izmedju dva sesnaesterca..Ako pratis Miralema vidjet ces puno puta da se nadje u gol sansi,ali ces ga vidjeti i da ispucava loptu iz svog sesnaesterca ili da u toku napada svoje ekipe ostaje negdje oko centra..
Husika je napisao/la:
Evo ja cu pokusati imenovati poziciju ili ulogu koju ima Pjanic.. Box to box vezni igrac.. Igrac koji je kadar i zabiti gol ali i spasiti gol,ima slobodu kretanja izmedju dva sesnaesterca..Ako pratis Miralema vidjet ces puno puta da se nadje u gol sansi,ali ces ga vidjeti i da ispucava loptu iz svog sesnaesterca ili da u toku napada svoje ekipe ostaje negdje oko centra..
Znaci Libero!!!
Zasto Besic ne moze raditi to kretanje a formacijiski su ista defanzivna pozicija???
Dzemo odmori malo
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 09 dec 2014, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.
Druze ja to o cemu ti pricas jos nigdje nisam vidio a citao sam mnogo stvari upravo vezano za taktike, postavke formacije itd. a jedino sto sam procitao vezano za libero je pozicija u odbrani. Niti sam cuo jos da neko koristi rijec libero za veznjaka. Uostalom odakle tebi uopste da libero(pozicija na terenu) znaci to sto govoris, jesi sam dosao do zakljucka na osnovu rijeci ili si cuo, procitao negdje ?
Zadnja izmjena: 10DelPiero, dana/u 09 dec 2014, 15:19, ukupno mijenjano 1 put.
Odakle ti to da Pjanić nema defanzivnih zaduženja ?
Nije defanziva samo uklizavanje i oduzimanje lopti nego i sama kretnja igraca,zatvaranje prostora,udvajanje,presing a Pjanic sve to radi,rijetko kad ces vidjeti da je iskulirao protivnicku akciju hladeci muda na tridesetak metara od protivnickog gola,vecu slobodu kada govorimo o defanzvinim zadacim u Romi imaju Toti pa i Gervinho..
Husika je napisao/la:
Znaci Libero!!!
Dzemo odmori malo
Buraz ti to zovi kako hoces,ja cu zvati "sloboda kretanja izmedju dva senaesterca".. Tacnije box to box vezni igrac..U moj fudbalskoj terminologiji libero je nekadasnji centarhalf ili po engleski sweeper.. I da,u danasnje vrijeme kad i golmani imaju zauzenja na terenu tesko je povjerovati da jedan vezni igrac izadje na teren bez zadataka ili zaduzenja..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 09 dec 2014, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.