FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- SarajlijaTM
Re: FK Željezničar
Ova tekma,uopste nije pravo mjerilo igre koju mogu pruziti i metalist i zeljo. Nidje veze,samo toliko...
Upravu si i za to, baš sam gledao kako je Hasanović ispao tj. loš klizeći start na centru kod četvrtog gola, to sam vidio ranije na slikama sa off stranice Metalista a i na ovom videu se vidi.gio10 je napisao/la:Ama nama fali destruktivnost iz veznog reda, ovako se daje preveliki pritisak na odbranu, mislim ne branim ni Kerlu ni Škaljića ali šta je sa zadnjim veznim, gdje je on u defanzivnim zadacima?
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
-
- Kontakt:
Drago mi je da konacno pocinjemo razmisljati na pravi nacin jer buducnost kluba u ovakvoj ligi I ovakvoj finansijskoj situaciji pocinje I zavrsava sa omladinskim pogonom, jakom I strucnom klubskom administracijim te sa UO u kojem moraju biti clanovi sa punim dignitetom ali I znanjem kako funkcionira jedan sportski kolektiv. Samo da napomenem za one koji ne znaju kakav je omladinski strucni stab imao Zeljo: Ciko Radovic, Lujo Kranjc, Dusko Bajic, Velija Becirspahic, Boro Braculj, Miso Smajlovic I Neno Starovlah (vecina bili reprezentativci ex YU). Tadasnja Zeljina djeca (uz pomoc par starijih igraca) su razbila CZ evropskog prvaka sa 3:0. Kada to poredimo sa sadasnjim jasno je da su to dva razlicita svemira I stoga jedino sto zamjeram Amaru je sto se navedenom segment ne posveti veca paznja. Malo o utakmici sa Metalistom, vidi se da smo neuigrani, pogotovo stoperski par, I da poziciono lose pratimo igru. Nazalost dosta nasih igraca je psiho-fizicki ograniceno u komparaciji sa jakim timovima ali to je sto imamo trenutno na raspolaganju I Amar treba nastojati da izvuce maksimum od njih a da igraci moraju biti svjesni da ako daju 100% sebe da niko nece zamjeriti los rezultat. I na kraju da ne bude sve crno nego da se vratimo na objektivno stanje I cinjenice par podataka:mija je napisao/la:treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava-E u tome je najveci problem ali to ljudi nemogu da shvatealeksandar_veliki je napisao/la:Nigdje satro navijaca ko na Grbavici. Ja ovo u svom zivotu nisam vidio. Sedam godina se Modrice, Krivaje, Posusja izivljavaju na tebi i tada sutis, manji su od makovog zrna. Onda za cetiri godine uzmes pet trofeja, sprdas se s svima, ali ne valja. Hoces preko Plzena u 3. prekolo Lige prvaka. Ma nemoj, i ja bi ga metno Irini, ali **** me Ronaldo. No, to nije sve. Proci ces nekad i 3. pretkolo, ali tada ce i to malo biti, pa pobogu mi smo Zeljo, mi smo najzahtjevnija publika, mi hocemo leprsavu igru, sedam golova do 20 minuta i tri titule godisnje. Probudite se, sto prije dodjete sebi, bice vam lakse. Nasa liga je kita, nas fudbal je kita, koliko god ga ja volio, treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava. Mnogo Miljacke ce jos proteći, a bh klubovi u Evropi nece biti konkurentni. Ne samo Zeljo, nego i svi drugu. Zato slavite titule, kupove, a u Evropi uzivajte i ne ocekujte nista. Usput, jel se izabrao strucni stab u Makijatu
NK Dinamo - trz.vrijednost 43,60 miliona EUR; igrac sa najvecom cijenom Sammir 6,0 million EUR
NK Maribor - trz. vrijednost 10.76 miliona EUR; imaju 5-6 igraca sa cijenom od 0,8 -1,0 miliona EUR
FC Metalist - trz. vrijednost 86,35 miliona EUR; imaju 2 igraca vrijednosti od 9,0 million I jednog od 6,5 miliona EUR
FK Zeljeznicar - trz vrijednost 5,86 miliona EUR
Nazalost novac u presudnoj mjeri determinira uspjeh ili neuspjeh jednog sportskog kluba. Za neke sanse da se prodje dalje u Euro takmicenjima morali bi po linijama dovesti bar 4-5 pojacanja (da donese vidljivi napredak) gdje minimalno po jednom bi morali izdvojiti cca.350.000 EUR godisnje sto ukupno cini cca. 1,5 million EUR. Stoga oni koji kritikuju prije svega Amara morali bi prije svake kritike iznijeti plan kako doci do tih sredstava odnosno iz kojih izvora obezbijediti ista. U protivnom ne radi se o kritici nego o kriticizmu.
-
- Kontakt:
Nemamo mi veznog reda ni odbrane ovo je odron. Amar htio to ili ne on mora dovesti 2 kvalitetna igraca (odbrana i vezni). Ako cemo mi cekati na Kerlu i Skaljic ili ovog novog Zeljkovica da zaustave Plzen onda smo donji isto ovo vrijedi i za vezni Hasanovic, Jamak (lik kile ne moze) i Svraka (idi vise molim te).
upravo, fali kvalitetnih igraca, zapeli ste svi sad za to kako je Harkiv jak i to sve kako imaju super uslove, da vrijede klubovi i igraci mnogo, sponzore i to i da su zato pobijedili (okej to je tacno - i da je harkiv samo ovo pobijedio to bi bilo nekako i realno) al zaboravljate Aluminij (drugoligasa slovenije) i ekipu Slavena koja je jedva opstanak izborila u hrvatskoj ligi - e to je problem :/DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Nemamo mi veznog reda ni odbrane ovo je odron. Amar htio to ili ne on mora dovesti 2 kvalitetna igraca (odbrana i vezni). Ako cemo mi cekati na Kerlu i Skaljic ili ovog novog Zeljkovica da zaustave Plzen onda smo donji isto ovo vrijedi i za vezni Hasanovic, Jamak (lik kile ne moze) i Svraka (idi vise molim te).
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Možeš limi molim te ovo objasniti, ako ti nije teško?mija je napisao/la:I ne branim Amara sigurno je da je i on malo previse i ters i cicija ali boz moj.Drze ga rezultati u nasoj ligi.Eto komsije non stop dovode neka tzv pojacanja pa sta urade u evropi,sta uradi Siroki,Zrinjski nista.Sve dok se ne donese zakon o sportu po kojem ce drzava morati finansijski pomagati klubove,jer to su nase pare i dok se liga ne skrati na 10 klubova slobdno u evropi se nemojmo nadati puno cemu.Surovo ali istinito
Znaš šta je problem sa Željinim omladinskim pogonom ? Što ima nelojalnu konkurenciju u kojekakvim fudbalskim školama, privatnim u kojem se samo uzimaju novci od djece a vode ih totalni amateri, neznalice i poslovni mešetari. Roditelji zbog frke u životu, zbog previše pritiska, sada biraju blizinu. Oni hoće da sklone dijete sa ulice ali ga najčešće odvedu u najbližu fudbalsku školu. Ti pričaš o vremenima kada je bila misaona imenica uopšte početi trenirati u Želji (i u Sarajevu), kada su bila autoritativnija vremena i autoritativniji ljudi, kada se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Sada su druga vremena. Ovo je tržišna utakmica (nažalost) a naveo sam ti razloge zbog kojih se roditelji odlučuju. Banalni su ali tako je. Da bi tu priču okrenuo tj. da okreneš vodu na svoj mline, moraš prvo postaviti zdrave temelje (imati pare) i steći potrebne preduslove, tj. napraviti kamp centar, prateće objekte, karantinu, restoran, imati kuhara, nutricioniste, ljekare. Znači, uložiti novac, privući djecu barem iz Kantona Sarajevo pa tek onda očekivati da za 5-10 godina počnemo "štancati" igrače za klub i za prodaju. To ono, kao dobar privatni Univerzitet, poštovani i cijenjeni profesori (dobri treneri), priznata diploma (igraš u najjačem klubu), konkurentna na Europskom tržištu (prodaš se vani).Doc Holliday je napisao/la:Drago mi je da konacno pocinjemo razmisljati na pravi nacin jer buducnost kluba u ovakvoj ligi I ovakvoj finansijskoj situaciji pocinje I zavrsava sa omladinskim pogonom, jakom I strucnom klubskom administracijim te sa UO u kojem moraju biti clanovi sa punim dignitetom ali I znanjem kako funkcionira jedan sportski kolektiv. Samo da napomenem za one koji ne znaju kakav je omladinski strucni stab imao Zeljo: Ciko Radovic, Lujo Kranjc, Dusko Bajic, Velija Becirspahic, Boro Braculj, Miso Smajlovic I Neno Starovlah (vecina bili reprezentativci ex YU). Tadasnja Zeljina djeca (uz pomoc par starijih igraca) su razbila CZ evropskog prvaka sa 3:0. Kada to poredimo sa sadasnjim jasno je da su to dva razlicita svemira I stoga jedino sto zamjeram Amaru je sto se navedenom segment ne posveti veca paznja. Malo o utakmici sa Metalistom, vidi se da smo neuigrani, pogotovo stoperski par, I da poziciono lose pratimo igru. Nazalost dosta nasih igraca je psiho-fizicki ograniceno u komparaciji sa jakim timovima ali to je sto imamo trenutno na raspolaganju I Amar treba nastojati da izvuce maksimum od njih a da igraci moraju biti svjesni da ako daju 100% sebe da niko nece zamjeriti los rezultat. I na kraju da ne bude sve crno nego da se vratimo na objektivno stanje I cinjenice par podataka:mija je napisao/la:treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava-E u tome je najveci problem ali to ljudi nemogu da shvatealeksandar_veliki je napisao/la:Nigdje satro navijaca ko na Grbavici. Ja ovo u svom zivotu nisam vidio. Sedam godina se Modrice, Krivaje, Posusja izivljavaju na tebi i tada sutis, manji su od makovog zrna. Onda za cetiri godine uzmes pet trofeja, sprdas se s svima, ali ne valja. Hoces preko Plzena u 3. prekolo Lige prvaka. Ma nemoj, i ja bi ga metno Irini, ali **** me Ronaldo. No, to nije sve. Proci ces nekad i 3. pretkolo, ali tada ce i to malo biti, pa pobogu mi smo Zeljo, mi smo najzahtjevnija publika, mi hocemo leprsavu igru, sedam golova do 20 minuta i tri titule godisnje. Probudite se, sto prije dodjete sebi, bice vam lakse. Nasa liga je kita, nas fudbal je kita, koliko god ga ja volio, treneri u nasim omladinskim selekcijama klubova su kite i tu prica zavrsava. Mnogo Miljacke ce jos proteći, a bh klubovi u Evropi nece biti konkurentni. Ne samo Zeljo, nego i svi drugu. Zato slavite titule, kupove, a u Evropi uzivajte i ne ocekujte nista. Usput, jel se izabrao strucni stab u Makijatu
NK Dinamo - trz.vrijednost 43,60 miliona EUR; igrac sa najvecom cijenom Sammir 6,0 million EUR
NK Maribor - trz. vrijednost 10.76 miliona EUR; imaju 5-6 igraca sa cijenom od 0,8 -1,0 miliona EUR
FC Metalist - trz. vrijednost 86,35 miliona EUR; imaju 2 igraca vrijednosti od 9,0 million I jednog od 6,5 miliona EUR
FK Zeljeznicar - trz vrijednost 5,86 miliona EUR
Nazalost novac u presudnoj mjeri determinira uspjeh ili neuspjeh jednog sportskog kluba. Za neke sanse da se prodje dalje u Euro takmicenjima morali bi po linijama dovesti bar 4-5 pojacanja (da donese vidljivi napredak) gdje minimalno po jednom bi morali izdvojiti cca.350.000 EUR godisnje sto ukupno cini cca. 1,5 million EUR. Stoga oni koji kritikuju prije svega Amara morali bi prije svake kritike iznijeti plan kako doci do tih sredstava odnosno iz kojih izvora obezbijediti ista. U protivnom ne radi se o kritici nego o kriticizmu.
Spominješ Dinamo. Zahvaljujući Hrvatskoj reprezentaciji, vječnoj podršci svih dosadašnji sistema, podršci grada i još kontraverznoj osobi poput Mamića, imamo sada ovakav Dinamo. Oni su raznoraznim mešetarenjima i lopovlucima (pogotovu veza europskih menadžera i veza proslavljenih igrača) uspjeli da prodaju kojekakve Balabane , ali isto tako i Modriće, Ćorluke, Eduarde. A nijedan nije dijete Dinama, niti je prošao njihovu omladinsku školu. Oni tek sada sa Halilovićem mogu reći da im se ulaganja isplatila. A koliko je vremena prošlo, 10-ak godina.
Znači ili ulaganje ili mešetarenje. Ovo što mi radimo nije ni jedno, ni drugo a iskreno ovo je preživljavanje da ne doživimo sudbinu KK Bosne.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
To Maho care, sve si u pravu... Nadam se da cemo sto prije kupiti taj kamp Bubamare i postaviti dobre temelje za razvoj omladinske skole koja je sada prosjecna, medju najjacim u BiH, ali time bi bila svjetlosnu godinu ispred svih...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ma imamo, kako nemamo 2 golmana i 2 stopera.likusa je napisao/la:Mi nemamo odbranu i golmana
Nemamo veznog reda nikako i to nas koci, fali Nyema i fali Zola, nemamo takvog igraca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
za raju koja posti

OdličnaNumaa je napisao/la:za raju koja posti

“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
-
- Kontakt:
Trebao si poslati Adilovicu jednu 
Nego sta je kada se ekipa vraca u Sarajevo, ili ce pravo iz Slovenije u Cesku?

Sutra u Bihaću utakmica protiv jedinstva pa će za SA-.DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Trebao si poslati Adilovicu jednu

ekipa igra protiv jedinstva 10.07., nakon toga u Sarajevo istu noc.
Ponedjeljak idu avionom za Cesku.
-
- Kontakt:
Znaš šta je problem sa Željinim omladinskim pogonom ? Što ima nelojalnu konkurenciju u kojekakvim fudbalskim školama, privatnim u kojem se samo uzimaju novci od djece a vode ih totalni amateri, neznalice i poslovni mešetari. Roditelji zbog frke u životu, zbog previše pritiska, sada biraju blizinu. Oni hoće da sklone dijete sa ulice ali ga najčešće odvedu u najbližu fudbalsku školu. Ti pričaš o vremenima kada je bila misaona imenica uopšte početi trenirati u Želji (i u Sarajevu), kada su bila autoritativnija vremena i autoritativniji ljudi, kada se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Sada su druga vremena. Ovo je tržišna utakmica (nažalost) a naveo sam ti razloge zbog kojih se roditelji odlučuju. Banalni su ali tako je. Da bi tu priču okrenuo tj. da okreneš vodu na svoj mline, moraš prvo postaviti zdrave temelje (imati pare) i steći potrebne preduslove, tj. napraviti kamp centar, prateće objekte, karantinu, restoran, imati kuhara, nutricioniste, ljekare. Znači, uložiti novac, privući djecu barem iz Kantona Sarajevo pa tek onda očekivati da za 5-10 godina počnemo "štancati" igrače za klub i za prodaju. To ono, kao dobar privatni Univerzitet, poštovani i cijenjeni profesori (dobri treneri), priznata diploma (igraš u najjačem klubu), konkurentna na Europskom tržištu (prodaš se vani).
Spominješ Dinamo. Zahvaljujući Hrvatskoj reprezentaciji, vječnoj podršci svih dosadašnji sistema, podršci grada i još kontraverznoj osobi poput Mamića, imamo sada ovakav Dinamo. Oni su raznoraznim mešetarenjima i lopovlucima (pogotovu veza europskih menadžera i veza proslavljenih igrača) uspjeli da prodaju kojekakve Balabane , ali isto tako i Modriće, Ćorluke, Eduarde. A nijedan nije dijete Dinama, niti je prošao njihovu omladinsku školu. Oni tek sada sa Halilovićem mogu reći da im se ulaganja isplatila. A koliko je vremena prošlo, 10-ak godina.
Znači ili ulaganje ili mešetarenje. Ovo što mi radimo nije ni jedno, ni drugo a iskreno ovo je preživljavanje da ne doživimo sudbinu KK Bosne.[/quote]
Upravo je to bit onoga sto sam naveo jer vjeruj mi ne treba puno novaca niti trening kamp da se vratis barem dijelom na ono sto se zvalo Zeljina skola. Sve pocinje sa tim da li je trenerski kadar kompetentan da vodi tu djecu jer moras biti objektivan,skolovan I veliki pedagog kako bi tu djecu izgradio u nase prvotimce. Nekad sam trenirao na sljaci a danas imaju travu. Nisam placao clanarinu I gotovo sve pratece je obezbjedjivao klub I najbitnije imao sam eminentno ime za trenera (koji je nam usput receno ponekad bio kao otac, ko nam je isao u skolu na roditeljske koji nas je prozivao kuci da provjeri da li smo se vratili prije 23h itd.). UO mora definisati projekat "Skole fudbala" kojim bi se omogucila edukacija trenera, ukinula clanarina I obezbijedio prevoz za djecu koja stanuju dalje od stadiona. Moraju izkomunicirati sa svim potencijalno zainteresovanim ali... Za takve projekte vjeruj mi nije veci problem dobiti novac jer nije u pitanju profesionalni pogon. Medjutim za realizaciju potrebno je da se neko iz UO se pokrene I pocne raditi ono zbog cega je tu I izabran a ne da sve svali na ledja Amaru.
Kad malo pazljivije izanaliziras najveci transferi su vezani za nasu djecu. Ne moze se dobiti rezultat odjednom ali se moze korak po korak s tim da se mora poceti odmah. I na kraju ako u Klubu izmaknes 1 pogresan kamen sve ce se urusiti I to ce tada biti slicno kao u KK Bosna ili RK Bosna.
Znači ili ulaganje ili mešetarenje. Ovo što mi radimo nije ni jedno, ni drugo a iskreno ovo je preživljavanje da ne doživimo sudbinu KK Bosne.[/quote]
Upravo je to bit onoga sto sam naveo jer vjeruj mi ne treba puno novaca niti trening kamp da se vratis barem dijelom na ono sto se zvalo Zeljina skola. Sve pocinje sa tim da li je trenerski kadar kompetentan da vodi tu djecu jer moras biti objektivan,skolovan I veliki pedagog kako bi tu djecu izgradio u nase prvotimce. Nekad sam trenirao na sljaci a danas imaju travu. Nisam placao clanarinu I gotovo sve pratece je obezbjedjivao klub I najbitnije imao sam eminentno ime za trenera (koji je nam usput receno ponekad bio kao otac, ko nam je isao u skolu na roditeljske koji nas je prozivao kuci da provjeri da li smo se vratili prije 23h itd.). UO mora definisati projekat "Skole fudbala" kojim bi se omogucila edukacija trenera, ukinula clanarina I obezbijedio prevoz za djecu koja stanuju dalje od stadiona. Moraju izkomunicirati sa svim potencijalno zainteresovanim ali... Za takve projekte vjeruj mi nije veci problem dobiti novac jer nije u pitanju profesionalni pogon. Medjutim za realizaciju potrebno je da se neko iz UO se pokrene I pocne raditi ono zbog cega je tu I izabran a ne da sve svali na ledja Amaru.
Kad malo pazljivije izanaliziras najveci transferi su vezani za nasu djecu. Ne moze se dobiti rezultat odjednom ali se moze korak po korak s tim da se mora poceti odmah. I na kraju ako u Klubu izmaknes 1 pogresan kamen sve ce se urusiti I to ce tada biti slicno kao u KK Bosna ili RK Bosna.
-
- Kontakt:
Numaa je napisao/la:
Brate ovaj raspored je odlican al ja mislim da je trebalo neku vrstu poklona ovo dati navijacima.
Npr. da je izaslo u subotu u avazu ili recimo da su po gradu neko podijelo raji po bastama itd.
pa i taj avaz platis markuDARE_DEVIL_SA je napisao/la:Numaa je napisao/la:
Brate ovaj raspored je odlican al ja mislim da je trebalo neku vrstu poklona ovo dati navijacima.
Npr. da je izaslo u subotu u avazu ili recimo da su po gradu neko podijelo raji po bastama itd.

Vidi, da stavis to u Avaz koji ima npr. neki tiraz od 50.000 komada (bacio sam bas ofrlje) Zeljo nema love.
Kako god. Ko voli neka izvoli. Na masnom papiru, dobar dizajn... **** markicu

Uvijek ce neko imati neko drugacije misljenje sta je trebalo uraditi. Ne moze se svima udovoljiti nikada jbg.
-
- Kontakt:
Numaa je napisao/la:pa i taj avaz platis markuDARE_DEVIL_SA je napisao/la:Numaa je napisao/la:
Vidi, da stavis to u Avaz koji ima npr. neki tiraz od 50.000 komada (bacio sam bas ofrlje) Zeljo nema love.
Kako god. Ko voli neka izvoli. Na masnom papiru, dobar dizajn... **** markicu
Uvijek ce neko imati neko drugacije misljenje sta je trebalo uraditi. Ne moze se svima udovoljiti nikada jbg.
Nista drug svaka cast i za ovo, kao sto kazes **** markicu.
Nego ima li sta jos novo u fan-shopu???
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Dare rekao si nedavno da nam dolaze 2 provjerena pojacanja, gdje su? Rekli su takodje neki da dolaze poslije 30.6 kad im isticu ugovori, prikljucuju se pripremama, pa nigdje ih ? Ti si jos rekao da dolazi Torlak koliko se sjecam ? Molim te ne iznosi dezinformacije osim ako nisu 100% tacne... 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Amar je bio ponudio Torlaku ugovor i ovaj zadovoljan al nije prihvatio zbog navijaca Sarajeva i njihove reakcije.Baja_Zvjerka je napisao/la:Dare rekao si nedavno da nam dolaze 2 provjerena pojacanja, gdje su? Rekli su takodje neki da dolaze poslije 30.6 kad im isticu ugovori, prikljucuju se pripremama, pa nigdje ih ? Ti si jos rekao da dolazi Torlak koliko se sjecam ? Molim te ne iznosi dezinformacije osim ako nisu 100% tacne...
Amar ne da pare na ruke i nista od ovog drugog