Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Frajer uzeo grafičku s 3 DP izlaza i monitor bez ijednog DP ulaza 
Pa kad sam trazio 144 hz monitor nisam znao da ih ima i bez DP porta
Ali nema veze, nabavit ce se svakako jos jedan od 27 incha
27.10.2020
za sta sluze recenzije i spec sheets
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jbg, opet se mora kupovati nova konzola
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Narode mala pomoc. Da ne opisujem komplet situaciju, grom je udario u blizini kuce, a racunar je bio ukljucen, odnesem majstoru kaze nema struje. Koliko bi to moglo biti para ako je veci kvar da znam isplatili se ??
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
Otkud znamo ovako, možda 30 maraka mozda 200. Cuj nema struje, kakva dijagnoza.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Drug mislim laik sam za te stvari ebg, meni slusi samo za posla koliko je potrebno, ostalo 0 poena. On ga pokus'o upaliti i ne moze i govori nema struje pa ce vidjeti..
Visca Barca...
Visca Barca...
I taj tvoj majstor mi se cini ko neki laik iskreno. Od groma svasta moze biti, al to sto se ne pali vjetovatno napojna ili matična.BeSha1992 je napisao/la: ↑13 mar 2020, 12:58Drug mislim laik sam za te stvari ebg, meni slusi samo za posla koliko je potrebno, ostalo 0 poena. On ga pokus'o upaliti i ne moze i govori nema struje pa ce vidjeti..
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Jel baš neće da upali nikako ili upali pa ugasi odma? U svakom slučaju vjerovatno je napojna riknula.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nece nikako to sam i kuci prob'o nema funkcije mrtvo sve...
Visca Barca...
Visca Barca...
Kupi napojnu nije skupa, zavisi kakve su ti druge komponente
Ako je maticna yebaji ga
Ako je maticna yebaji ga
27.10.2020
Napojna 100% otišla, samo je pitanje je li i koje je komponente sa sobom povukla.
Ako imaš priliku prikopčat matičnu i HDD na funkcionalnu napojnu, probaj. Dijagnosticiraj sam sebi tako ili nosi nekom boljem majstoru.
Ako imaš priliku prikopčat matičnu i HDD na funkcionalnu napojnu, probaj. Dijagnosticiraj sam sebi tako ili nosi nekom boljem majstoru.
Jeste 100% napojna, u suprotnom bi mogao upaliti i bar nesto bi prikazivalo na ekranu
Ili ako ništa čuo bi beep-ovedelko je napisao/la: ↑13 mar 2020, 14:56
Jeste 100% napojna, u suprotnom bi mogao upaliti i bar nesto bi prikazivalo na ekranuA ne mora da znaci da je ista povukla, ako je dobra napojna bila ona se zatvori u slucaju kurcslusa i sve ostane u njoj. A ako je slabija onda obicno graficka ili maticna pocrne
![]()
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Nekad i maticna moze otici a napojna ispravna i ne pali komp ni sekunde.delko je napisao/la: ↑13 mar 2020, 14:56Jeste 100% napojna, u suprotnom bi mogao upaliti i bar nesto bi prikazivalo na ekranuA ne mora da znaci da je ista povukla, ako je dobra napojna bila ona se zatvori u slucaju kurcslusa i sve ostane u njoj. A ako je slabija onda obicno graficka ili maticna pocrne
![]()
hm sto rece ovaj gore kolega, cuo bi bee-pove nekeharden je napisao/la: ↑13 mar 2020, 15:07Nekad i maticna moze otici a napojna ispravna i ne pali komp ni sekunde.delko je napisao/la: ↑13 mar 2020, 14:56Jeste 100% napojna, u suprotnom bi mogao upaliti i bar nesto bi prikazivalo na ekranuA ne mora da znaci da je ista povukla, ako je dobra napojna bila ona se zatvori u slucaju kurcslusa i sve ostane u njoj. A ako je slabija onda obicno graficka ili maticna pocrne
![]()
Ne mora, imao sam par slucajeva gdje je sve ispravno osim matične i PC ne trza ni sekunde.
Interesantno, ja nisam
P.S. Da se nije zarazio Coronom ?
Druze, reci majstoru da izmjeri napon iz napojne. Ne znam kakav kompjuter imas, ali trebalo bi da moze izmjeriti nesto kao 3.3V, 5V i 12V. Ako nema nista, onda zamjeniti napojnu pa nadati se da nije nista vise otislo. Sretno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...