Ne moras se brate pravdati nikome, posjeta u cijeloj ligi je mizerna tako da nema sta ko prigovoriti kome.
Naravno da je starija populacija navijaca Zrinjskog navijala za Velez i to je cinjenica, nema sanse da nisu jer je Velez u to vrijeme bio omiljen klub kao i Zeljo sirom bivse Juge. Ovi nesto mladji sigurno da su okrenuti Zrinjskom koji je ipak jako respektabilan klub za nase uslove bez obzira na sve! Dajte Izgradite neke dobrosusjedske odnose i disite punim plucima jer zivot je pred vama...Valja odigrati jos masu i masu utakmica u ovoj nasoj ligi svak sa svakim i zar nam nije bolje da svi u miru dodjemo i gledamo svoje klubove nego da razmisljamo hocemo li izvuci zivu glavu sa nekog *ebenog gostovanja...
Aleme po meni najveca pobjeda Veleza je ta sto se nije ugasio, ne moze ti brate nista biti vece od toga...Zeljo je bio u slicnoj situaciji, pa ima nekoliko utakmica odigranih (cak sam jednu i gledao na srni, mislim da se na Palama igrala utakmica) kao srpski Zeljeznicar - srpsko Sarajevo, a mislim da se mi jos nismo bili ni vratili na Grbavicu...Kontam jbt gdje ces nam to napraviti, da ti se neko popi*a na klub i fakticki ga ugasi i napravi nakav nakaradni, (u kojem Edin fico Bahtic ne bi zaigrao ni za 100 godina) jer kontam ako budu igrali utakmice na Grbavici bit ce to taj nakav Zeljo. Kad me nije srce opalilo svega mi! Vi morate ipak zahvaliti Zrinjskom na tome sto nije uzeo ime Veleza vec je obnovio taj svoj klub koji je mozda i najstariji na ovim prostorima, koji je imao nesrecu da igra tu prokletu ligu 41-45. Oni imaju svoj klub koji je pronasao svoje mjesto u novom vremenu, Velez je opet tu gdje jeste a stadiona ce biti mozda i ljepsih i komfornijh od BB, mada ja vjerujem da ste preboljeli sve to i imate svoj stari 1922 Velez koji je tu u vrhu i niko ga ne moze i ne smije unaprijed otpisati!
Opstanak i spas Veleza nek' vam bude a i jeste vjeruj te najveca pobjeda i prijeratna i poslijeratna...Doci ce i Evropa i titule bit ce brate jos svega, samo treba jako vjerovati u nesto i tako ce i biti....vjeruj starom zeljovcu
Ja se prvi popi*am na onu ligu u kojoj nema Veleza ili Sarajeva, ili Celika, Sirokog, Zrinjskog, Zelje, Borca i Slobode i Slavije, Jedinstva, Leotara