FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Naravno da je tacan, nadji slobodno covjece znam da velika prima nepunih 5500 a mala sigurno 1500 ..
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
-
- Kontakt:
smarate o nebitnim stvarima
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- Ultras1921
- Kontakt:
Otiso si Djilda, ostala je tuga, vjecno ce te voljeti Manijaci s Juga!
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
Neka ti je vjećni rahmet...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992
[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=lHs127wRHTQ
http://www.youtube.com/watch?v=K7XvHqmdhus
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992
[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=lHs127wRHTQ
http://www.youtube.com/watch?v=K7XvHqmdhus
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
Red bi bio da svi vi koji se predstavljate navijačima Želje, Manijacima, ili žalite za prošla vremena na tribini kada je na njoj glavnu riječ imala čvrsta ruka Đilde rahmetli, dođite sutra na mjesto Đildine pogibije, položite cvijeće i odajte počast minutom šutnje ili fatihon našem zlatnom ljiljanu. Nek' mu je vječni rahmet!
Edit: okupljanje je u 18:00 na mjestu stradanja Đilde.
Edit: okupljanje je u 18:00 na mjestu stradanja Đilde.
Il club piu titolato al mondo!
Evo i ja ću nešto da kažem, šta je zapravo najveći problem kod nas?
Uobičajeno je kada bude neko sijelo sa prijateljima spominjanje Želje, uvijek dobijem neke čudne izjave. To je šaban liga, Željo će primiti 5icu od Plzena, tamo igraju sve krave i slično. Ne razumijem da postoje ljudi koji više vole tuđe nego svoje. Zašto je nekome "bed" izaći na ulicu i reći ja navijam za Želju, nema drugog kluba, simpatišem Arsenal ( u mom pogledu ). Kako da očekujemo napredak ako će se ovo dešavat ? Mislim da ti ljudi nisu nikad ni osjetili riječ ljubav, i nikad neće ni osjetiti sve dok ne počnu voljeti nešto što se može voljeti i početi živiti u realnosti, u suprotnom šta mi imamo od drugih klubova ?
Nabijem i njih i soker na nešto, moram se suzdržat, zapostilo se
Toliko od mene !
PS, danas sam zapostio sa fatihom za Đildu!

Uobičajeno je kada bude neko sijelo sa prijateljima spominjanje Želje, uvijek dobijem neke čudne izjave. To je šaban liga, Željo će primiti 5icu od Plzena, tamo igraju sve krave i slično. Ne razumijem da postoje ljudi koji više vole tuđe nego svoje. Zašto je nekome "bed" izaći na ulicu i reći ja navijam za Želju, nema drugog kluba, simpatišem Arsenal ( u mom pogledu ). Kako da očekujemo napredak ako će se ovo dešavat ? Mislim da ti ljudi nisu nikad ni osjetili riječ ljubav, i nikad neće ni osjetiti sve dok ne počnu voljeti nešto što se može voljeti i početi živiti u realnosti, u suprotnom šta mi imamo od drugih klubova ?
Nabijem i njih i soker na nešto, moram se suzdržat, zapostilo se

Toliko od mene !

PS, danas sam zapostio sa fatihom za Đildu!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Sve pohvale za gostoprimstvo juče na utaknici želje slobode.U jednom momentu došlo je do mali čarki između navijača Slobode i Želje, ali su to smirili fer i korektno bivši igrači Želje.Utaknica se završila 3 -1 a pošto je u Tuzli bilo 2 -0 Slobodini pioniri osvojili prvo mjesto.
-
- Kontakt:
Danas u 18 sati Manijaci će, kao i svake godine do sada, okupiti se na mjestu pogibije Dževada Begića Đilde, položiti cvijeće i odati počast minutom šutnje i učenjem fatihe!
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
SWRA
dobra posjeta , optimalni uslovi za igru , praznik fudbala , nagradjivalo se aplauzom dobar potez igraca na terenu ,
SN96 navijali cijelo vrijeme , svraka dobio veliki aplauz prilkom zamjene , takodje je veliki aplauz dobio igrac jedinstva sa brojem 2 , zasluzen aplauz momak igra dobar fudbal . U prvom pol . su igrali igraci iz druge postave uz colica b. koji igrao na stoperu uz hasanhodzica , bucana na desnom beku, stana lijevo i svrake iz napadaca . u drugom je skoro cijeli tim izmjenjen . dobra saradnja zeljkovica , e . colica i hadzica po desnoj strani lako naprave visak . nije se igralo cvrsto , svaki duel koji je imalo rizican mogao biti igraci zelje su izbjegavali . promasili par zicera , dva penala nisu sudjena ali to nije vazno . adilovic i jamak nisu igrali , zahebavali se na pomocnom i igrali se i slikali sa djecom , svi su opusteni i nasmijani od igraca , strucnog staba ( osim brke ) , med. tima.
tekma posluzila da se probaju neke amarove ideje i mislim da je dobro prosla .
nadam se da ce momak iz jedinstva sa brojem 2 nastaviti pruzati dobra igre kao jucer i mozda zavrsiti u zelji .
vidimo se u plzenu
SN96 navijali cijelo vrijeme , svraka dobio veliki aplauz prilkom zamjene , takodje je veliki aplauz dobio igrac jedinstva sa brojem 2 , zasluzen aplauz momak igra dobar fudbal . U prvom pol . su igrali igraci iz druge postave uz colica b. koji igrao na stoperu uz hasanhodzica , bucana na desnom beku, stana lijevo i svrake iz napadaca . u drugom je skoro cijeli tim izmjenjen . dobra saradnja zeljkovica , e . colica i hadzica po desnoj strani lako naprave visak . nije se igralo cvrsto , svaki duel koji je imalo rizican mogao biti igraci zelje su izbjegavali . promasili par zicera , dva penala nisu sudjena ali to nije vazno . adilovic i jamak nisu igrali , zahebavali se na pomocnom i igrali se i slikali sa djecom , svi su opusteni i nasmijani od igraca , strucnog staba ( osim brke ) , med. tima.
nadam se da ce momak iz jedinstva sa brojem 2 nastaviti pruzati dobra igre kao jucer i mozda zavrsiti u zelji .
vidimo se u plzenu
http://www.historija.ba/d/39-godisnjica ... ica-dilde/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pa ljudi sami kazu da je praznik nogometa gdje god Zeljo dode. Ja ne znam o cemu ti pricas, molim te?htcxone je napisao/la:daj molim te pogledaj broj navijaca na utakmicama zeljeznicaa a pogledaj na utakmicama sarajevaDzoleZeljo je napisao/la:Pa nogometni je praznik svugdje u BIH kada Zeljo dolazi. Ne mora biti 10.000 ljudi na tribinama, bitno je da Zeljo dolazili, i u vecini BIH gradova se to smatra praznikom. E sada, druga stvar je sto pitari to nikada nece moci svatiti i uvijek ce biti ljubomorni na Zelju, posebno kada govorimo o ovome.
malo si se previse "nafurao"![]()
A mi ljubomorni nismo, cak sta vise , vi opsjedate nasu temu svim i svacim dok mi ovdje argumentovano i bez vrijedjanja i provokoacija diskutujemo![]()
Pozz
Pa ti si jedini ovdje koji se digao na tu recenicu, kao da si se nasao nesto uvrijeden?
Evo posljednji info ova Viktoria je nešto kao Maribor ništa nisu jači, ali smo mi slabiji nego prošle sezone nažalost.
Radmilo, hajde nas barem danas postedi svog misljenja.
Hvala
Hvala
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
De bolan i od tebe je previse ne budali !Radmilo je napisao/la:Evo posljednji info ova Viktoria je nešto kao Maribor ništa nisu jači, ali smo mi slabiji nego prošle sezone nažalost.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
-
- Kontakt:
obraza nema, a guzici se ne bojiAvanes je napisao/la:Radmilo, hajde nas barem danas postedi svog misljenja.
Hvala
To je nas Modrićmaterazzi je napisao/la: nadam se da ce momak iz jedinstva sa brojem 2 nastaviti pruzati dobra igre kao jucer i mozda zavrsiti u zelji .

Sretno u Plzenu
Zadnja izmjena: Rafael30, dana/u 11 jul 2013, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Jel' Amar ubacio Alibašića u toku drugog poluvremena?materazzi je napisao/la:dobra posjeta , optimalni uslovi za igru , praznik fudbala , nagradjivalo se aplauzom dobar potez igraca na terenu ,
vidimo se u plzenu
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- ŽELJO_4_life
- Kontakt:
.. iz oka mi suza kanula, BIO JE I UVIJEK BICE SIMBOL NAŠE GRBAVICE - DŽEVAD BEGIĆ ĐILDA LEGENDA !
Nek mu je vječni rahmet !
Nek mu je vječni rahmet !
Ja te volim, volim Željo..
Sastanak o provođenju daljih aktivnosti i dogovoru o mogućnostima sufinansiranja izrade izvedbenog projekta rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica održan je jučer u Općini Novo Sarajevo.
Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, predstavnici Vlade Federacije BiH, Ministarstva kulture i sporta KS, Zavoda za planiranje razvoja KS, Gradske uprave Grada Sarajeva, Nogometnog saveza BiH, predstavnici FK Željezničar, te projektantske firme I.D.E.A. doo.
Prisutnima se obratio načelnik Koldžo istakavši da je Općina Novo Sarajevo finansirala izradu idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, te da je jedini cilj ovog projekta da se u realnim okvirima, koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravi funkcionalan stadion po međunarodnim standardima (FIFA-a i UEFA-e), kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u Sarajevu.
Prezentacija idejnog rješenja upriličena je na jučerašnjem sastanku, a prema projektu stadion Grbavica trebao bi sadržavati glavni stadion, pomoćni stadion i podzemnu garažu, dok je na sjevernoj tribini planirana izgradnja muzeja ''FK Željezničar''. Budući stadion imao bi kapacitet od 21. 700 gledalaca, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.
Prisutni predstavnici vlasti i institucija dali su punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta, kako za Općinu, Grad, Kanton, tako i za državu BiH.
Usaglasili su se da formira radna grupa, odnosno ekspertni tim, za izradu sporazuma uz dinamički plan aktivnosti, kojim će biti definisana prava i obaveze u realizaciji projekta.
Na sastanku donesen je i zaključak da će učesnici u realizaciji projekta dostaviti pismo namjere u kome će definisati vlastite mogućnosti sufinansiranja izrade izvedbenog projekta rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, da bi do sredine septembra ove godine imali dokument koji će biti osnova za dalje korake u realizaciji projekta.
Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, predstavnici Vlade Federacije BiH, Ministarstva kulture i sporta KS, Zavoda za planiranje razvoja KS, Gradske uprave Grada Sarajeva, Nogometnog saveza BiH, predstavnici FK Željezničar, te projektantske firme I.D.E.A. doo.
Prisutnima se obratio načelnik Koldžo istakavši da je Općina Novo Sarajevo finansirala izradu idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, te da je jedini cilj ovog projekta da se u realnim okvirima, koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravi funkcionalan stadion po međunarodnim standardima (FIFA-a i UEFA-e), kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u Sarajevu.
Prezentacija idejnog rješenja upriličena je na jučerašnjem sastanku, a prema projektu stadion Grbavica trebao bi sadržavati glavni stadion, pomoćni stadion i podzemnu garažu, dok je na sjevernoj tribini planirana izgradnja muzeja ''FK Željezničar''. Budući stadion imao bi kapacitet od 21. 700 gledalaca, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.
Prisutni predstavnici vlasti i institucija dali su punu podršku realizaciji ovog značajnog projekta, kako za Općinu, Grad, Kanton, tako i za državu BiH.
Usaglasili su se da formira radna grupa, odnosno ekspertni tim, za izradu sporazuma uz dinamički plan aktivnosti, kojim će biti definisana prava i obaveze u realizaciji projekta.
Na sastanku donesen je i zaključak da će učesnici u realizaciji projekta dostaviti pismo namjere u kome će definisati vlastite mogućnosti sufinansiranja izrade izvedbenog projekta rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, da bi do sredine septembra ove godine imali dokument koji će biti osnova za dalje korake u realizaciji projekta.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, voltron30 i 32 gosta.