propuh je napisao/la:Sta ste navalili na te kafe, cigare pa i baklje sta vi mislite koliko je recimo u Njemackoj godisnja sa standardom kakav im je.
Spustite se malo na zemlju mi smo siromasna drzava ako ne najsiromasnija u Europi onda medju 3-4 sigurno.
A oni koji su zaduzeni za cijenu karata na Grbavici ce uvidjeti gresku kad dodje Travnik.
Da su napravili neku podjelu na klince, penziju i ostale pa hajde, a ovako teska greska.
Pa siromasna smo zemlja jer ocigledno ljudi koji u istoj zive VOLE da zive siromasno i da je ih svak **** na svakom koraku, cim nista ne zele da urade po tom pitanju i tako ce biti jos godinama i godinama. Inace, dobar si covjek i ja te veoma cijenim prvenstveno radi tvoji objektvih postova a evo izgleda dosao post gdje imamo kontradiktorna videnja pa cu malo otici of-topic cisto da pokusamo otvoriti jednu normalnu raspravu na ovo temu. Naime, pogledaj nase danasnje drustvo. Dakle, pretezno nase, ne evropsko niti svjetsko, sta se zapravo tu dogodilo?
Drustvo je izgubilo ono srednju klasu, koja je vecinom bila pozitivni nosilac svega ovdje, tako da sada imamo samo bogate, koji su doslovno enormno bogati i one siromasne. Glavno pitanje svega, ko je kriv za ovo? Ja koliko vidim, MI SAMI, jer dopustamo svakome da nam postavlja pravila, da nas predstavlja i zakonoduje nam, jer smo jednom kao uvidjeli da imamo neki prvenstveno zajednicki interes, pa makar isao na stetu cjelokupnog drustva. E upravo taj stetni interes koji uglavnom vecinsko stanotvnisvo ima samostalno za sebe, ide na stetu cjelokupnog drustva, je ovdje najveci problem.
Evo recimo to malo na jednostavniji nacin. Fakticki gledamo, Zeljo je poveceo kartu za 1KM za neclanove. O beneficijama clanova ne treba trositi rijeci jer su vise nego pogodne. (Marketing za mene odraden za 10)
Ali, zasto se kod ljudi rada toliki stepen agresivnosti prema voljenom klubu, koji Zelji ako nista, makar malo zaraditi i skratiti sebi muke (jer ovo je takoder sica za nogomet), a svi ti agresivci hoce da gledaju Zelju u nekim elitnim evropskim takmicenjima. Ono najgore od svega, sada ispade da ZEljo krade od ljudi pare (Jer takvu sliku pojedini stvaraju), a oni koji zapravo kradu kako privatno tako javno pred ocima sviju, to jednostavno preskocimo jer kao eto nemamo muda da se usprotivmo takvim ili pak opet imamo neki zajednicki interes. Tako svatite, Zeljo je odredio kartu po njima, koliko kosta jedan njihov mec (Koliko ga oni cijene), e sada je na vama da vidite da li ce te doci i podrzati to ili ne, ali opet vase nije nikako da se vaditi na stanje u drzavi kao da je Zeljo kriv za to. Imate odredene adrese, pa izvolite, ako nemate, uostalom svi smo krivi sto nemamo, a ne Zeljo!
Jbg, tesko je, znam, isao sam i ja kao student gore na Kosevu kada nam pitari dadose 20 KM za jug, pa im Kajtaz uvali veliki kurcinu zauzrat, ali sam isao iako poslije pet dana sam bio bez marke, ali sam se snalazio, ali nikada ja sada nisam srao kriv je Zeljo za cjelokupno stanje u drzvavi. Jbg, ljudi postave svoju cijeni, a na kupcu je da odluci da li doci ili ne. Ako ce kupca povecenje od 1 KM otjerati od stadiona, **** tog kupca onda, iskreno govoreci, jer ti taj moze samo vise stete napraviti nego dobiti...