FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arhimed89 » 12 jul 2013, 16:16

ChWilla je napisao/la:mi govorimo o 15 km razlike godišnje ako se ide na jug ili 30 ako se ide na sjever. a zadnji put kad sam provjeravao, godina je imala 365 dana...

niti bi se posjeta uduplala da se smanji duplo cijena karata (da je to bogdu tako lako, svako bi to uradio i imao duplo puniji stadion, isti prihod od karata ali veći iz drugih izvora. ali nije to baš tako), niti će ovako značajno pasti jer je već loša i jer već samo fanatici idu na utakmice. eto živi bili pa vidjeli.
Imas li mozda podatak koliko su cijene karata u ostalim klubovima?
Zanima me konkretno recimo prvih 5 ekipa.Ja sam svoje misljenje rekao sto se tice ove teme ali me zanima onako cisto informativno ako imas taj podatak il ako neko drugi ima da uporedimo?
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 jul 2013, 16:19

Radmilo je napisao/la:ja mislim da je bolje bilo smanjiti cijene karata pa jug da bude 3 marke, i sjever 5 maraka, to bi bio pravi potez i to su popularne cijene ja mislim da bi onda bilo više publike i svako bi dao 3 marke **** marke, a godišnja za jug nek bude 30 maraka, a za sjever 45 maraka i milina božja.
Meni jos vise odgovara da bude dzaba ulaz..... Jos jeftinije prodjem....

Joj kakvi sve pacijenti ovdje pisu, najbolje da se ne placa nista, ha ya.... Ko je navikao dolaziti i gledati naseg Zelju dolazit ce, ko nije, on ne vec naci neki razlog za svoj nedolazak.....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 jul 2013, 16:22

za ove karte
Na utakmice Zelje ne idu oni koji imaju, vec oni koji su navikli.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 12 jul 2013, 16:22

Danas oko 12 u Progymu Zola i Emrah trenirali...
Zola kaze prvi mu trening nakon duzeg perioda i kaze da bi trebao bit spreman za septembar..
I nije uopste uplasen i kako da kazem da se boji iz price se moze zakljucit samo da ce vise gristi i da ce se nadam se jaci vratiti..
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 12 jul 2013, 16:23

prijatelj je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
prijatelj je napisao/la:Glupi su ljudi koji vode klub jer pokusavaju uzimati pare na racun navijaca. Ne ide to tako. Pare se uzimaju na sponzorima, a ne povecanjem cijena karata... u regionu su karte puno jeftinije. Vjerovatno zato i imaju ljudi prosjek 10 000 po utakmici i vise.
Ko osim Zvezde ima preko 10000? Hajduk ima jos 9000 i niko drugi nije ni priblizno blizu njima. Sto se tice povecanja cijena, ja sam pobornik toga jer ni ove cijene nisu toliko visoke. Da je jug skocio na 8 ili 10 KM, e onda bi bilo uredu dizati ovoliku hajku, ovako je jednostavno to normalan slijed okolnosti. Ipak nakon cetiri sezone gdje uzmes 5 pehara imas pravo na to.
Dinamo prije Mamica je imao 10 000, Partizan isto tako.
Radi te jedne marke za kartu sada ti na stadionu nece biti ni one 3000 ljudi sto znaci da automatski sponzori nisu zainteresovani za ulaganje u klub. Pa nije niko lud daje svoje pare za reklamu koju ce vidjeti 3000 ljudi. Zato da su ovi nasi pametni, ko sto nisu, trebali su spustiti cijena karata na 3,5,10 KM. To bi privuklo sigurno vise raje, i samim tim i sponzore koji bi voljni bili ulagati u klub. Eto tako skines dvoje jednim udarcem. Publika na stadionu, pare u kasi. Ovako ce nam i dalje Brajlovic biti udarni sponzor.
Te 3 milje ljudi sto spominjes bice i dalje na stadionu zato sto upravo oni vole Zelju i nije im problem marku dati.
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 jul 2013, 16:24

Direktan prenos meča Plzen - Željezničar na FACE-u!

http://www.facetv.ba/component/content/ ... plzen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 jul 2013, 16:28

Stvar je vrlo jednostavna. Nikakva odvajanja, teroije i sl. Ko je redovan na tekmama cijena mu je manja nego prošle godine i ima povlastice koje nije imao. Oni koji nisu redovni će dolaziti kao i sada kad budu neke tekme koje su ložiona (derbi i sl) i oni nek plaćaju skuplje i treba im još povećati. Jedina mana je što možda neki nemaju odmah dati 70KM, ali ne može sve biti idealno jer uvijek će se naći da nekome nešto ne odgovara. Mislim da će svi vremenom uvidjeti da je ovo ispravna odluka. Ispaštat će možda posjeta na nekim bezze tekmama pogotovo kad je loše vrijeme i to je to. TAkođer, već sam rekao penzioneri, srednjoškolci i neka srednja varijanta članske od 100-150KM je nešto što se mora uvesti vremenom. Penzioneri i srednjoškolci što prije (trebalo je već recimo po 30KM a da imaju pravo ulaza na sve tekme kao i ovi od 0-14), a ova srednja varijanta otom potom. Varijanta sa djecom je odlična tj 0-14. Sve ostalo što naglabate su gluposti a posjeta će zavisiti od želje za igrom naših igrača i od toga koliko bude nereda na tribinama i priče okolo o nekakvim namještanjima, talovima i sl. Međutim i to će pasti u vodu ako momci budu trčali svih 90 min i igrali svaku tekmu u kost pa makar i griješili jer kad tako igraš raja u ove priče nevjeruje.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 jul 2013, 16:31

Ma kada bi bio i besplatan ulaz opet bi se nasao neko ko bi nasao neki bezvezan razlog da ne dodje na tekmu.Evo RS BiH je dao besplatan ulaz za sve tekme U21 SP-a,pa vidjet cemo koliko ce raje biti na tekmama.Inace nasem narodu ni Bog ne moze ugoditi,kada je vruce zale se sto je vruce sto nije hladno,kada je hladno zale se sto je hladno,a ne vruce.Pa kako onda da prosjecan i mali covjek ugodi ovom nasem narodu,kada to ni Svemogucem Bogu ne uspjeva.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 12 jul 2013, 16:32

Da čovjek pročita sve ove stranice što ste napisali u vezi članskih i godišnjih zaista treba imati jako dobar želudac.
Toliko kukanja, toliko gluposti napisanih na jednom mjestu je zaista previše i za ovu temu.
Svi ovi koji naklapaju o nezaposlenim, školarcima i studentima valjda žive u nekom drugom svemiru. Sve sarajevske bašte, kafići, kafane zatrpane tim i takvim nezaposlenima i studentima sa dobrim mobitelima i obaveznom bar jednom kutijom cigareta na stolu ???
Zar je toliko problem odreći se nekih banalnih stvari , te jedne j.ebene kafe, jedne kutije cigareta, jedne šminke, jednog izlaska ? Hoćete za 6 ili 10 maraka možda još i muzičku želju, ličnu pratnju do stadiona ???
Nije sramota što je klub dignuo cijenu karte za marku il dvije, sramota je što vazda kukate, prigovarate, što vam nikad ništa nije dobro, a svi se kao kunete u ljubav prema Želji.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 jul 2013, 16:41

cigare svake godine poskupljuju po pola marke, pa svi opet žmare, govore da je puno, al' kupuju. a za želju je očito puno i 10 feninga više na dan. mislim okej, ja poštujem da je nekome i to puno, ali nemojte se onda kleti i busati u prsa svojim navijanjem i velikom ljubavi...

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 12 jul 2013, 16:42

Plavetnilo je napisao/la:Da čovjek pročita sve ove stranice što ste napisali u vezi članskih i godišnjih zaista treba imati jako dobar želudac.
Toliko kukanja, toliko gluposti napisanih na jednom mjestu je zaista previše i za ovu temu.
Svi ovi koji naklapaju o nezaposlenim, školarcima i studentima valjda žive u nekom drugom svemiru. Sve sarajevske bašte, kafići, kafane zatrpane tim i takvim nezaposlenima i studentima sa dobrim mobitelima i obaveznom bar jednom kutijom cigareta na stolu ???
Zar je toliko problem odreći se nekih banalnih stvari , te jedne j.ebene kafe, jedne kutije cigareta, jedne šminke, jednog izlaska ? Hoćete za 6 ili 10 maraka možda još i muzičku želju, ličnu pratnju do stadiona ???
Nije sramota što je klub dignuo cijenu karte za marku il dvije, sramota je što vazda kukate, prigovarate, što vam nikad ništa nije dobro, a svi se kao kunete u ljubav prema Želji.
Potpuno si u krivu. Ponuda se prilagođava tržištu/potrošaču, a ne obratno. Kad se ljudi do ove sezone nisu odricali nekih "luksuznih" stvari (iako cigarete i kafe ne bih svrstao u luksuz) da bi kupili godišnju zašto mislite da sad hoće?

Ima li neko podatak koliko je sezonskih i polusezonskih prodano u svakoj od protekle 4 sezone?
NAPRIJED NARODE!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 12 jul 2013, 16:42

znaci koliko debilne ljude imamo u upravi,najbolji je dokaz povecanje cijena.Ne govorim o toj jednoj marki,ali su u pravo nevrijeme to uveli,odmah su trebali povecati cijene u prvoj sezoni od povratka Amara,onda bi to u redu bilo i niko ama bas niko im ja mislim ne bi za to nista rekao niti prigovorio,ovako na bruke koje trpimo u evropi,i ocajnu sezonu iza nas,sve slabiji igracki kadar ovo je veliki udarac prije svega kasi kluba,zasto kazem kasi,jer garantujem zivotom da ce posjeta biti cak slabija nego prosle godine,ne zbog marke nego zbog bezobrazluka ljudi u klubu.Mozete vi pricati sta hocete,ali ako sjedete i realno sagledate stvari to je ovako kako sam rekao,nazalost.Mozete reci bice 3.000 nas standardnih,ali u tome nije poenta,za mene je to mizerno,ali sama marketing sluzba kluba je kriva za sve sto ce se desavati sa posjetom u narednom periodu,pogotovo nakon evropskih utakmica,zivi bili pa vidjeli i opet kazem nazalost
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 12 jul 2013, 16:43

AnelZ je napisao/la:
prijatelj je napisao/la:
Dinamo prije Mamica je imao 10 000, Partizan isto tako.
Radi te jedne marke za kartu sada ti na stadionu nece biti ni one 3000 ljudi sto znaci da automatski sponzori nisu zainteresovani za ulaganje u klub. Pa nije niko lud daje svoje pare za reklamu koju ce vidjeti 3000 ljudi. Zato da su ovi nasi pametni, ko sto nisu, trebali su spustiti cijena karata na 3,5,10 KM. To bi privuklo sigurno vise raje, i samim tim i sponzore koji bi voljni bili ulagati u klub. Eto tako skines dvoje jednim udarcem. Publika na stadionu, pare u kasi. Ovako ce nam i dalje Brajlovic biti udarni sponzor.
Dinamova posjeta u zadnjih 14 sezona:
1999-00: 5300
2000-01: 4956
2001-02: 4420
2002-03: 8281
2003-04: 3107
2004-05: 2806
2005-06: 11156
2006-07: 7265
2007-08: 7165
2008-09: 5892
2009-10: 3967
2010-11: 3560
2011-12: 3113
2012-13: 3063

Ja samo jednom vidim da je Dinamo imao veci prosjek od 10000, Hajduk cak nijednom u tih 14 sezona. Znaci nisi upravu. Isto tako smatram da prosla sezona sto se tice posjete nece se ponoviti, tj. onih mizernih 3707 koliki je bio prosjek. Ako nista, uvjeren sam da ce biti barem 4000 prosjek ove sezone. Naravno, ako se budemo opet borili za duplu krunu. Ukoliko samo malo budemo ubjedljiviji, kao prije dvije sezone, lahko opet mozemo preko 5000 prosjek nabiti. Uvjeren sam da ovo povecanje cijena nece imati negativnih posljedica sto se tice posjete.
hajduk i zvezda imaju osnove da imaju posjetu ogromnu ostali nemaju,zasto hajduk nema prosjek preko 10milja jer to sto ga imaju i vecim od 10 milja dok traje sezona i onda u zadnjih nekoliko kola kad su sve izgubli kad dozive kraho od amatera onda im to upropasti prosjek ukupni.
Dalje karte u regiji najskuplje ima hajduk,za jednu domacu utakmicu hajduka protiv bilo koga mozete pogledat 3 utakmice zvezde,o nasim klubovma da ne pricam,najblize tu cjene ima nasa reprezentacija
da hajduk neam ono sto ima od publike ,davno bi bilo ko sibenik.ili pak ko neki klub koji je tu samo reda adi,ali oni im daju jos uvjek tu velicinu,isto tako je i sa zvezdom,a da dodju do kakve titule i rezutlata bilo jos vise
i nisu oni primjer s kojim a se moze neko od nas usproedjivat

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 12 jul 2013, 16:46

kad ste svi tako vjerni navijaci, kupite sezonsku, ista joj je cijena kao prosle godine
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 12 jul 2013, 16:56

Ultras1921 je napisao/la:kad ste svi tako vjerni navijaci, kupite sezonsku, ista joj je cijena kao prosle godine
cijena sezonske je 80, a prosle godine je bila 50, i sad je 50 ali moras biti clan, znaci u najboljem slucaju sezonska je za 20 KM skuplja u odnosu na proslu sezonu
FKŽ !

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 jul 2013, 16:56

Plzen danas igra SuperKup protiv Jabloneca. Odlicna prilika da vidimo kakavi su kad se uozbilje :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 12 jul 2013, 17:09

slika
Kada je riječ o poskupljenju ulaznica, bitno je kako se gleda na to. Ako se gleda kao pojedinačna ulaznica 1 KM (jug) ili 2 KM (sjever) skuplje onda to i nije razlog da se diže ovolika frka oko toga. Lično sam bio za to kako bi se klubu što više pomoglo, ali ne mogu da vjerujem da nisu uveli popust na njih onima koji imaju članske (ili ja nisam vidio da igdje piše)? Kakva je onda korist kupiti člansku onima koji nemaju namjeru kupiti godišnje i ne koriste navedene pogodnosti koje članska nudi? Moraju uvesti popust na pojedinačne ulaznice ili ovo nema smisla!
slika
Godišnja ulaznica za južnu tribinu 80 KM ili 70 KM sa članskom :o :?
Oni nisu normalni, tribini malo fali da bude neuslovna. Svako ko kaže da je ovo u redu nije realan.

Ove promjene koje su uveli su najceća glupost koju su do sad uradili. Trebali su ostaviti iste cijene za sve tribine onima koji imaju članske a skuplje za one koji nisu članovi. Sve ovo govorim jer razumijem sve one koji nisu zadovoljni sa ovim. Meni lično, obzirom da zadnjih sezona idem isključivo na sjevernu tribinu, cijena godišnje je ista, s tim što trebam dodati 20 KM za člansku koju bih svakako kupio.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 12 jul 2013, 17:20

Slazem se zar nije bilo logicno da se clanovima snize karte npr. 4 km il kako je bilo po novom sad 5 km :?: nemam pojma takodje i clanske na promociji su bile klasik 10 km i to su promjenili kako,zasto samo oni znaju :D
Željeznicar za život cijeli !

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 12 jul 2013, 17:22

Zeman je napisao/la:
Plavetnilo je napisao/la:Da čovjek pročita sve ove stranice što ste napisali u vezi članskih i godišnjih zaista treba imati jako dobar želudac.
Potpuno si u krivu. Ponuda se prilagođava tržištu/potrošaču, a ne obratno. Kad se ljudi do ove sezone nisu odricali nekih "luksuznih" stvari (iako cigarete i kafe ne bih svrstao u luksuz) da bi kupili godišnju zašto mislite da sad hoće?

Ima li neko podatak koliko je sezonskih i polusezonskih prodano u svakoj od protekle 4 sezone?

Da, slažem se, ponuda se prilagođava potrošaču, a tko su u ovom slučaju potrošači ?
Po riječima večine ovdje nezaposleni i studenti koji gle za divno čudo i jedni i drugi imaju za kafu i cigare, koje nisu luksuz ali nisu ni potreba, i sad je veliki problem odreći se toga i to na GODIŠNJEM nivou nekih 10 kutija cigareta i malo više kafa. Pa kad već toliko voliš klub u čemu je onda problem ?
Svi ovdje kupe barem jednu majicu ili šal ili dres i sa članskom ostvaruju popust i u fan shopu i kod partnera što znači da u biti nisu na nikakvom gubitku a pomogli su klubu.
Možda će većom prodajom članskih i godišnjih u klubu nešto popraviti na i oko stadiona, možda će se brže skupiti neke pare koje će se uložiti u promociju kluba, možda će se od tih para organizirati više akcija odlaska u osnovne škole i promoviranje sporta kao zdravog načina života, možda..... zašto na to povećanje ne bi gledali tako, zašto odmah moramo dignuti uzbunu ?

Znam da se para nema, znam da je svima teško, ali bi ipak mogli malo trezvenije razmisliti prije nego što ospemo paljbu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 jul 2013, 17:36

Kako me je samo stid vas "navijaca", povraca mi se, muka mi je... FUUUUUUJ !
Puni ljubavi prema klubu, kad treba pocistiti teren dodje 20 ljudi, kad treba cistiti krov dodje 15, kad treba pomoci kupovinom vaucera za fan shop proda se 50, kad treba dati 1 JE*ENU MARKU vise kukate, a za 1KM danas ne mozes nista kupiti, ni cokoladicu jbenu, kad treba doci protiv Gradine, los vam je termin, ili je kisa ili je sunce ili je liga prvaka ili ce igrati Colic ili Adilovic ili Jamak, pa vam se i ne gleda, ili nece biti Zeljine djece, ili ce biti previse Zeljine djece, ma da covjek poludi vise... NA UTAKMICE LJUDI IDETE JER VOLITE ZELJU, jer se tu osjecate odlicno, bodrite klub, nije bitno kako ce igrati, ako je to pobjeda onda odlicno, ako nije, onda si opet bio tu uz njega, uz poraz... Kakvi vi navijaci... Pa kad Zeljo izgubi ili dobije ovdje na forumu bude 1000 manijaka, a 700 ih nije ni pogledalo tekmu cak ni na tv-u...

Pa svake godine dobijete trofej, al jok, de nek ostane 5 KM, a hocete pojacanja, bolje uslove... Pa jbte za Rudar Kakanj karta kosta 3KM, ne znam, neki kao da su sa grane pali, pa bi to i sok i sendvic i "dobar dan" uz tapsanje po ledjima na ulazu licno od Amara Osima, pa bi ciste stolice, pa cist jug, a ne bi se to odazvalo na akciju ciscenja, nema Bga, kaze nije mu klub osigurao metlicu, lopaticu, radni kombinezon, sapun, hladovinu, rostilj... Ma fuj !

Pa onda dodje i kuka zbog ovih sezonskih, pa ako je iko mislio kupiti sezonsku, ova ga je akcija samo mogla jos vise nagovoriti, jer uz tih 50 sto si mislio potrositi, dodas jos 20, dobijes neki pokloncic kluba, legitimisan si navijac, imas popuste kod partnera kojih ce biti sigurno makar 5, pa nek jednu kupovinu ostvaris vrijedniju ustedit ces makar 10 KM, tako 2 puta u godini i eto... Poslije te karta izadje jos jeftinije od onih prvobitnih 50 KM...

Stvarno magarcima ne mozes ugoditi...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 12 jul 2013, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, benko21, zlatandr i 49 gostiju.