Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Na osnovu čega su bolji? Omjera šuteva u jednoj utakmici??
Ko troši na pojačanja? Pa Arsenal troši kolko i Dortmund.
Oni nas nekad,mi njih nekad. Čuj "koplje iznad svih". Ko da ono svaki naš duel završi 0:5 u korist Švaba.
A ne bi se puno osvrtao na taktike. Svaki trener ponekad promaši taktiku (Guardiola to zna najbolje).
Oni nas nekad,mi njih nekad. Čuj "koplje iznad svih". Ko da ono svaki naš duel završi 0:5 u korist Švaba.
A ne bi se puno osvrtao na taktike. Svaki trener ponekad promaši taktiku (Guardiola to zna najbolje).
A.F.C. Bournemouth!
Tebe nije ništa stid, dovoljno je vidjeti tvoje komentare prije utakmice protiv BvB,
Da ti samo mozak radi kao jezik,eh,
(ne hranite trola više, osim ako vam nije lijeno u paint-u crtati, malo mu više treba da nadođe).
Da ti samo mozak radi kao jezik,eh,
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 sep 2014, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ko bolan troši isto, znaš li koliko je novca Arsenal potrošio ove godine?rambo16 je napisao/la:Na osnovu čega su bolji? Omjera šuteva u jednoj utakmici??
101.73 mil eura, što je duplo više nego BVB, da ne govorim o budžetu za plate. BVB je bolji na osnovu svega, 11 kilometara više pretrčali, 20 šuteva više imali, stajali odlično na terenu uz nevjerovatan presing, svako je mogao vidjeti razliku u kvalitet. ISti je slučaj i u drugoj utakmici, samo Hartu mogu zahvaliti što 3-4 komada nisu primili, ili bolje reći šeprtljavosti Lewandovskog i Mullera. I nije ovo pitanje Bundesliga vs Premierliga, ovo je ono što sam ja sinoć i preksinoć vidio na utakmicama ova dva kluba, očitu razliku u kvaliteti.
Nisam htio spominjati bolnicu u obje ekipe. BVb - Pisczcek, Gundoghan, Reus, Kuba, Hummels, Sahin,...
BAyern - Ribery, Robben (nedovoljno spreman), Martinez, Scweini, Thiago, BAdstuber,...
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 19 sep 2014, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Šta prije BVB-a? Napisao 1 post na temi Borusije u godinu dana iz zayebancije.Neutral je napisao/la:Tebe nije ništa stid, dovoljno je vidjeti tvoje komentare prije utakmice protiv BvB,![]()
Da ti samo mozak radi kao jezik,eh,(ne hranite trola više, osim ako vam nije lijeno u paint-u crtati, malo mu više treba da nadođe).
To za mozak. Koji si ti lik da ocjenjuješ to? Mislim šta si? Akademik,Magistar,Docent? Ili samo misliš da si nešto?
Koji troll? Šta lupaš? Jel znaš uopšte značenje te riječi? Kontaš nabio si 20k postova i možeš pamet prosipat po forumu.
Mojne samo ti da me "hraniš" i sve će biti dobro. Da me ti "hraniš" ja bi se zapitao da li je samnom sve uredu!
Znači,samo drži distancu od mene. Copy?
A.F.C. Bournemouth!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Chelsea sigurno nije slabiji za koplje (rame uz rame sa Bayernom i BVBom), savršeno posložen tim u famoznoj drugoj Jozinoj sezoni, u ovom trenutku najjači Engleski predstavnik i jedini kojeg si ti zaboravio spomenutiFRANK RIBERY je napisao/la:BVB i BAyern su bolji od engleskih klubova,
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Chelsea se jedini i može nositi sa ovim dvojcem, ostali su daleko.
BvB je doslovno sa b timom zgazio Arsenal. Možda ne bi odigrali tako dobro da su svi bili tu,
Bayern se još traži, City je odlično igrao u prvom poluvremenu, izgubili su onog trenutka kada je neko donio odluku da se brane 45 minuta u Minhenu. Uz to najjači adut Bayern-a krila, nisu igrala, a bekovi su činili vezni red radi problema sa povredama. Bože zdravlja, pa da vidimo kako će to izgledati sa Ribery-om, Robben-om, Thiago-m, Generalom.
BvB odličan.
Bayern vrlo dobar.
Schalke vrlo dobar.
Leverkusen katastrofalan, baš kao i Wolfsburg.
Monchengladbach nesretno, po običaju kada je Evropa u pitanju, no siguran sam da mogu proći dalje.
BvB je doslovno sa b timom zgazio Arsenal. Možda ne bi odigrali tako dobro da su svi bili tu,
Bayern se još traži, City je odlično igrao u prvom poluvremenu, izgubili su onog trenutka kada je neko donio odluku da se brane 45 minuta u Minhenu. Uz to najjači adut Bayern-a krila, nisu igrala, a bekovi su činili vezni red radi problema sa povredama. Bože zdravlja, pa da vidimo kako će to izgledati sa Ribery-om, Robben-om, Thiago-m, Generalom.
BvB odličan.
Bayern vrlo dobar.
Schalke vrlo dobar.
Leverkusen katastrofalan, baš kao i Wolfsburg.
Monchengladbach nesretno, po običaju kada je Evropa u pitanju, no siguran sam da mogu proći dalje.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
MIsliš onaj kojem je i izgubljeni Schalke prepreka.rio_Ferdy88 je napisao/la:Chelsea sigurno nije slabiji za koplje (rame uz rame sa Bayernom i BVBom), savršeno posložen tim u famoznoj drugoj Jozinoj sezoni, u ovom trenutku najjači Engleski predstavnik i jedini kojeg si ti zaboravio spomenutiFRANK RIBERY je napisao/la:BVB i BAyern su bolji od engleskih klubova,
Da neko ne bi posmislio da su BAyern ili BVB već osvojiti LP, prvo kolo može naslutili, a i ne mora. Puno je sjajnih ekipa, bar njih 6-7 može do kraja među kojima je i Chelsi.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Isto tako je liga gdje je 5to plasirani tim osvojio LP, a to nije nešto sa čime se neke druge lige mogu baš pohvaliti. Isto tako i Bundeska je imala neslavnih epizoda sa prvacima u Evropi, eto ti Wolfsburg iz ne tako davne prošlostiFRANK RIBERY je napisao/la: REzultati u Premireshipu nisu nikakvo mjerilo, često se potrvdilo da ekipe koje tamo dominiraju u Evropi nemaju prevelike šanse (Man City),
Chelsea je sigurno jedna od tih ekipa, mada ja ni City ne bih otpisao, iako zasad baš ne briljiraju, mislim da bi ove sezone mogli napraviti i korak dalje u odnosu na prošlu, jer će biti iskusniji i uigraniji.FRANK RIBERY je napisao/la:Da neko ne bi posmislio da su BAyern ili BVB već osvojiti LP, prvo kolo može naslutili, a i ne mora. Puno je sjajnih ekipa, bar njih 6-7 može do kraja.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Martinez je vec sada zreo da vodi veliki klub, svaki klub iz BL sem vodeceg dvojca bi juce bio ponizen na Goodison-u.Nije to tolika razlika u kvalitetu na terenu, kolika na klupi(tu mislim na trenera).Jedan Hyppia sada vodi tim iz Championshipa, a do pre pola godine je vodio Bayer.VFL da je i bolje odradio prelazni rok nista bolje ne bi prosao.Ocekivano su izgubili i jedini kiks su napravili u drugom kolu gde su ispustili pobedu u poslednjim minutima.Igraju sa Francuzima za dve nedelje, pa mozda cemo videti na osnovu toga da li mogu da prezime Evropu.
City ako se ne varam su zbog kazne FFP morali da registruju manje igraca, a kako su igrali u sredu mozda cak ni ne prodju grupnu fazu.U najboljem slucaju ce dogurati do osmine-finala.Tamo je trenutno jedino Chelsea ozbiljan tim i pored toga sto su kiksnuli protiv S04.
City ako se ne varam su zbog kazne FFP morali da registruju manje igraca, a kako su igrali u sredu mozda cak ni ne prodju grupnu fazu.U najboljem slucaju ce dogurati do osmine-finala.Tamo je trenutno jedino Chelsea ozbiljan tim i pored toga sto su kiksnuli protiv S04.
Ma de ba. Razlika (i ako postoji) je minimalna,a ne "koplje iznad Engleza".
Baš izjava bez imalo razmišljanja o onom što napišeš.
Jedan Mancho iz prošle sezone kog su svi pobijedili u Engleskoj dođe u Njemačku i rastavi Bayer na proste faktore.
"Dominantni Bayern" izbaci Arsenal zbog gola u gostima.
Ali oni su vidjeli da je Dortmund "razbio" Arsenal u prvom kolu, i da je Schalke izvukao bod na Bridžu i to je dovoljno da izvedeš neke teoreme.
Jedan Mancho iz prošle sezone kog su svi pobijedili u Engleskoj dođe u Njemačku i rastavi Bayer na proste faktore.
Ali oni su vidjeli da je Dortmund "razbio" Arsenal u prvom kolu, i da je Schalke izvukao bod na Bridžu i to je dovoljno da izvedeš neke teoreme.
A.F.C. Bournemouth!
Mislim da je pogresno donositi ocjene na osnovu sezonu ili dvije. Treba uzeti uzorak od pet ili deset godina i vidjeti kako stvari stoje i prema cemu idu. Sad mozemo reci trenutno, jer za pola godine se mogu zamjeniti uloge.
Svakako da Bundesliga svake godine napreduje i sve je manja razlika izmedju Epla i iste. Prije deset godina to je bilo neuporedivo.
Globlno gledajuci Engleska liga je mislim najzanimljivija, za termin najjaca ne znam jer je treba uporediti sa Spanskom. I sta se sve podrazumjeva pod najjaca ili najkvalitetnija. Jel to konkurentnost u samoj ligi, rezultati u evropi...
Svakako da Bundesliga svake godine napreduje i sve je manja razlika izmedju Epla i iste. Prije deset godina to je bilo neuporedivo.
Globlno gledajuci Engleska liga je mislim najzanimljivija, za termin najjaca ne znam jer je treba uporediti sa Spanskom. I sta se sve podrazumjeva pod najjaca ili najkvalitetnija. Jel to konkurentnost u samoj ligi, rezultati u evropi...
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Tješi se!rambo16 je napisao/la:Ma de ba. Razlika (i ako postoji) je minimalna,a ne "koplje iznad Engleza".
Tako je i City pobjedio Bayern dvaput kada je to bilo nebitno,
Jednom u Manchesteru kada je Bayern već prošao (i tu b sastav), drugi put rekreacijska utakmica u Minhenu kada je Bayern poveo sa 2:0, da bi izgubio 2:3.
Inače kada se igralo ozbiljno:
[youtube][/youtube]

Bayern dvaput zaredom izbacuje Arsenal, izbacio je i United, dobio je Chelsea u superkupu, a znamo i kako je to protiv City-a.
Ne omaložavam Engleze, mogu oni pobijediti Bayern i čak proći dalje, no smatram da nije do njih nego do Bayern-a, tj. da Bayern samo sam sebe može pobijediti i izbaciti (taktika).
Jednom u Manchesteru kada je Bayern već prošao (i tu b sastav), drugi put rekreacijska utakmica u Minhenu kada je Bayern poveo sa 2:0, da bi izgubio 2:3.
Inače kada se igralo ozbiljno:
[youtube][/youtube]
Bayern dvaput zaredom izbacuje Arsenal, izbacio je i United, dobio je Chelsea u superkupu, a znamo i kako je to protiv City-a.
Ne omaložavam Engleze, mogu oni pobijediti Bayern i čak proći dalje, no smatram da nije do njih nego do Bayern-a, tj. da Bayern samo sam sebe može pobijediti i izbaciti (taktika).
Znamo svi taj poznati aksiom.
Kad Bayern izgubi to je zato što im se nije igralo,ili što je nebitna tekma.
A.F.C. Bournemouth!
Evo ti momak, pa uživaj:
http://www.transfermarkt.de/spielberich ... ht/1141934
Contento (nije igrao aktivno te sezone), Rafinha (nije nikako igrao te sezone aktivno), Anatoli (isto), Pranjić kao Riquelme, Alaba krilo (nije nikako igrao te sezone), i u napadu Nils Petersen,
Bayern je izbacio Arsenal dvaput jer je bio bolji, čuj radi gola u gostima, pa što se fudbal igra nego radi golova,
http://www.transfermarkt.de/spielberich ... ht/1141934
Contento (nije igrao aktivno te sezone), Rafinha (nije nikako igrao te sezone aktivno), Anatoli (isto), Pranjić kao Riquelme, Alaba krilo (nije nikako igrao te sezone), i u napadu Nils Petersen,
Bayern je izbacio Arsenal dvaput jer je bio bolji, čuj radi gola u gostima, pa što se fudbal igra nego radi golova,
Ma bezveze naglabamo kad niko od nas nece promjeniti stavove drugih. Svako ima jake argumente na koji se poziva. Ovako se samo u krug vrtimo.rambo16 je napisao/la:Znamo svi taj poznati aksiom.Kad Bayern izgubi to je zato što im se nije igralo,ili što je nebitna tekma.
Za mene imaju tri pobjednika, tri dominantne ekipe i tri najbolje u medjunarodnom fudbalu a to su: pobjednik LP-a u timskom i osvajac EP-a i SP-a reprezentativnom takmicenju. Nema toga nama se nije igralo, uzeli smo vas kod kuce, sudija nas ukopao i sl. Trofeji pokazuju. Pobjednik dobija sve, ostali nista. Kakva mi je korist oporedjivati se sa nekim i govoriti jesmo nekog razvalili a nismo ni jenoh trofeja osvojili na kraju? Nikakva.
I onda ti nekom kažeš da mu treba "paint"!
Normalno da je Bayern prošao jer je bio bolji,ali gol u gostima je presudio.
Da je razlika između Bayerna, koji je prvak u Njemačkoj, i Arsenala ,koji je 4-ti u Engleskoj, tolika koliko je ovaj gore predstavljao pa valjda bi Bayern trebao da nas lagano izbacuje bez straha u zadnjih 10-ak minuta.
Gore si napisao da ste pobijedili Čelzi u Superkupu ,ali nisi napisao da su oni vas u finalu.
A što se tiče City-a. Ljudi su tek kročili među kremu Evropskog fudbala i kao takvi su pobjeđivali Bayern.
Naravno,pobjeđivali su zato jer se Bayernu nije igralo. AKSIOM 1!
@muamerc. Nije mi uopšte u interesu da promijenim nečije mišljenje,ali povod za ovu raspravu je već sad čuvena izreka "Bayern i BVB su koplje iznad svih Engleskih klubova".
Normalno da je Bayern prošao jer je bio bolji,ali gol u gostima je presudio.
Da je razlika između Bayerna, koji je prvak u Njemačkoj, i Arsenala ,koji je 4-ti u Engleskoj, tolika koliko je ovaj gore predstavljao pa valjda bi Bayern trebao da nas lagano izbacuje bez straha u zadnjih 10-ak minuta.
Gore si napisao da ste pobijedili Čelzi u Superkupu ,ali nisi napisao da su oni vas u finalu.
A što se tiče City-a. Ljudi su tek kročili među kremu Evropskog fudbala i kao takvi su pobjeđivali Bayern.
Naravno,pobjeđivali su zato jer se Bayernu nije igralo. AKSIOM 1!
@muamerc. Nije mi uopšte u interesu da promijenim nečije mišljenje,ali povod za ovu raspravu je već sad čuvena izreka "Bayern i BVB su koplje iznad svih Engleskih klubova".
A.F.C. Bournemouth!
Ni meni se ta izjava ne svidja iako navijam za Bajern a i za njemacke klubove. Ipak treba imati postovanja i da jeste tacna iako mislim da nije. U septembru je to ipak preuranjena izjava. Vidjet cemo na kraju sta ce biti. U petom kolu to moze biti drugacije.
Btw, mislim da je trenutno Chelsea jaci od nas.
Btw, mislim da je trenutno Chelsea jaci od nas.
rambo16 je napisao/la:A što se tiče City-a. Ljudi su tek kročili među kremu Evropskog fudbala i kao takvi su pobjeđivali Bayern.
.
Nažalost, ni paint ti nije dovoljan, ne odgovaram više na ovakve subjektivne postove, uživaj imaš
Pa super. Već sam se zabrinuo da samnom nešto nije uredu kad mi ti odgovaraš na postove!
A.F.C. Bournemouth!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.