FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Anonimac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Anonimac » 13 jul 2013, 15:53

Limonene je napisao/la:gledam opet cijene godisnjih. pa majka mu stara nije uopste skupo ovo. ako nisi clan jug 80KM, sjever 120KM za nase uslove solidno.
nadam se da ce nam sad posjeta biti veca bar 2 3 milje.
Treba dvije kupiti, da imaš drugu za svaki slučaj. :mrgreen:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 13 jul 2013, 15:57

Čim se progovori o 1 KM jave se stručnjaci da je rasporede ili da ugrade na neki dio stadiona, kupe igrača, manite se ljudi ćorava posla, kakva crna tribina, znate li vi koliko košta izgradnja tribine? Bacati pare u istočnu tribinu na nekakve stepenice koje više ne postoje ni u Nigeriji :?: , pa iste te nakon nekog vremena, a nadamo se uskoro, rušiti da bi se napravila normalna tribina kako i dolikuje našem ŽELJI. Pustite ljude da rade svoj posao, iako to malo ko u našoj zemlji radi :x
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 jul 2013, 15:58

eo kaze lazo zabice ga pitarima,zamisli skine dres kad zabije go a ispod maica TM 87 :lol: :lol: :lol:
=\_1921_/=

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 13 jul 2013, 16:08

Lazo...Fazlija...Melunović
pronađi razliku

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 13 jul 2013, 16:19

stadion je napisao/la:Lazo...Fazlija...Melunović
pronađi razliku
fazlija je strijelac

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 13 jul 2013, 16:23

ahahaha...strijelac neviđeni ko i ova dvojica...ahahahahaaahh

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 13 jul 2013, 16:25

Zna li iko da li ce se Zeljo tv emitovati i dalje?
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 13 jul 2013, 16:26

taj lazo nije mogo bazena pogodit pored onakvih igrača ..Bešlija itd...eto sad će proradit

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 16:31

kako kazu nasi vrli pametni forumasi pocnite skupljati po 1KM za godisnju imate ce te tih 70KM a 50KM ce nekim pasti s neba. znaci samo skupljate po marku.
ovu sezonu ocekujem minimalno da ce svaki tekmu biti 5 6 milja, ovo je stvarno pametna odluka.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 13 jul 2013, 16:33

Ultras1921 je napisao/la:Zna li iko da li ce se Zeljo tv emitovati i dalje?
Došlo je vrijeme za 80. emisiju Željo TV-a, nakon koje slijedi i pauza u emitovanju ovog serijala do perioda uoči prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.
Jedino je ovo poznato...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 16:35

Limonene je napisao/la:kako kazu nasi vrli pametni forumasi pocnite skupljati po 1KM za godisnju imate ce te tih 70KM a 50KM ce nekim pasti s neba. znaci samo skupljate po marku.
ovu sezonu ocekujem minimalno da ce svaki tekmu biti 5 6 milja, ovo je stvarno pametna odluka.
Malo si dosadan.. Znas li gdje se nalaze prostorije kluba? To ti je lokacija gdje treba da se zalis.. Imas trening u 18h.. Bice Amar pa bujrum pozali mu se.. Besmisleno je da ovdje dosadjujes jer forumasi nemaju uticaja na klubske odluke.. A mozda je tebi samo cij da baljezgas u bescilje..
BUDI ŽELJO !!!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 16:38

champions1921 je napisao/la:
Limonene je napisao/la:kako kazu nasi vrli pametni forumasi pocnite skupljati po 1KM za godisnju imate ce te tih 70KM a 50KM ce nekim pasti s neba. znaci samo skupljate po marku.
Malo si dosadan.. Znas li gdje se nalaze prostorije kluba? To ti je lokacija gdje treba da se zalis.. Imas trening u 18h.. Bice Amar pa bujrum pozali mu se.. Besmisleno je da ovdje dosadjujes jer forumasi nemaju uticaja na klubske odluke.. A mozda je tebi samo cij da baljezgas u bescilje..
otici cu danas na trening. stvarno im treba odati pocasti i cestiti na ovako pametnoj odluci. oni koji su slabo dolazili njih skroz otjerat da vise nikako ne dolaze i ove sto su dolazila da ih tek sad otjeruju. pravi marketing u klubu. mnogo pametnih ljudi radi u i oko kluba. ponekad se treba zapitati da nismo Partizan ili Dinamo? kazi mi ti ?

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 16:44

Bujrum na trening.. Zovnes Amara i kazes mu sta mislis.. Ipak je Amar glavna vedeta u Zelji.. I za tvoju informaciju nismo ni Dinamo a ni Partizan.. Mi smo Zeljo !!!

p.s. Cijene sezonskih karata su ostale iste.. Samo trebas postati clan kluba a s obzirom koliko ti volis klub ne sumnjam da ces biti prvi u redu kada se bude uplacivala clanarina..
BUDI ŽELJO !!!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 16:52

champions1921 je napisao/la:Bujrum na trening.. Zovnes Amara i kazes mu sta mislis.. Ipak je Amar glavna vedeta u Zelji.. I za tvoju informaciju nismo ni Dinamo a ni Partizan.. Mi smo Zeljo !!!

p.s. Cijene sezonskih karata su ostale iste.. Samo trebas postati clan kluba a s obzirom koliko ti volis klub ne sumnjam da ces biti prvi u redu kada se bude uplacivala clanarina..
nemam 14 godina pa cu morati kupiti ovu clansku od 20KM i dodati jos samo 50KM godisnja me izade kao da gledam zebu i bekrica a ne colica i stanica.
hocu, javim ti utiske s treninga.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 16:55

Ne trebaju utisci.. Bicu i ja tamo.. Jedva cekam da te upoznam :lol: .. Ako se niko ne bude zalio Amaru za cijene karata znaci da si lazov i da pucas u prazno..
BUDI ŽELJO !!!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 16:56

champions1921 je napisao/la:Ne trebaju utisci.. Bicu i ja tamo.. Jedva cekam da te upoznam :lol: .. Ako se niko ne bude zalio Amaru za cijene karata znaci da si lazov i da pucas u prazno..
vazi. nadam se da ces prici kad budes gledao kako mu dajem pohvale za ovako pamatan potez.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 jul 2013, 17:01

champions1921 je napisao/la:Zna li neko jeli ovih 170.000 KM dovoljno da se urade normalni WC-i na sjeveru i jugu i da se koliko toliko srede svlacionice?? Kada bi to uradili nas stadion bi opet trebao biti uslovan za odigravanje medjunarodnih tekmi bar ovih U-17, U-19, mozda zenske reprezenacije i prijateljskih utakmica ostalih reprezentacija.. Do nedavno smo na taj nacin zaradjivali solidan novac od saveza koji je bio dovoljan bar za neke osnovne troskove i glupe kazne..
Pa normalno da je dovoljno novca za to što si nabrojao i vjeruj mi da se sve ne bi ni utrošilo, ostalo bi love. Ja sam počeo ovu priču oko ulaganja te love i postavio sam sebi, a i ostalima pitanje, gdje i kako ju je najpametnije uložiti.

Po meni je osnovno pitanje kada će početi "prava" dogradnja i rekonstrukcija Grbavice. Na to pitanje izgleda niko ne zna odgovor. Ukoliko ne počne za 3-4 godine, onda se isplati taj novac "skršiti" i u istočnu tribinu, jer ne znamo kako će taj "Muzej Željo" izgledati na sjeveru.

Nisam građevinski stručnjak, ali nije teško izračunati, koliko bi novca otišlo na saniranje istoka. Napraviti 15 redova sa stolicama. Dimenzija stepenika neka bude 40 cm po verikali i 80 cm po horizontali, što daje 1,2 metra puta 15 jedanko je 18 metara puta 100 metara dužine jednako je 1800 kvadranih metara, puta 10 cm betona (kao mrtva ploča), to je ukupno 180 kubika betona. Kubik betona sa ugradnjom je 120 KM, što daje iznos od 21.600,00KM. S obzirom da se radi na podlozi koja ne iziskuje veliku opterećenost potrebna je mreža "šestica" koja košta 50KM. Takvih mreža je potrebno tačno 75, što znači da bi se za armaturu dalo 3750,00 KM 21.600,00+3750=25.350,00KM Toliko bi se utrošilo na armaturu i beton. Neka bude i 30.000,00KM. Firma koja to bude radila, neka uzme koliko i za materijal, jer poslovi nisu zahtjevni, što daje 60.000,00KM. Može se postaviti u jednom redu najmanje 200 stolica, što znači 3000 stolica za cijelu tribinu i da bude daleko najkomotnija na cijelom stadionu. 3000 stolica po 30KM sa ugradnjom je 90.000,00KM. to je 150.000,00KM. Ostatak novca bi se utrošio u fizičko odvajanje od juga, te pristupne prilaze. Sve bi se moglo uraditi za manje od jednog mjeseca.

Na toj tribini bi bilo najmanje 1000 ljudi na svakoj utakmici i u prvenstvenih 15 utakmica po cijeni od 8KM to je 120.000,00KM. Tri, četri godine, pa računajte zaradu i isplativost. Kada dođe do rekonstrukcije glavnu lovu (stolice), skinuti i ponovo ih postaviti na novoj Grbavici.

Ponavljam, da nisam građevinac, ali nije teško sračunati. Druga je stvar, kada lovu "naši" uzmu u ruke onda se ne može ništa napraviti. Uvjeren sam da se cijela Grbavica može ušminkati sa dobijenim sredstvima. WCi, prilazi tribinama i slično. Hoće li se to desiti. Čisto sumnjam.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 13 jul 2013, 17:08, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 13 jul 2013, 17:01

Trebali su jedino penzionerima neki popust dati njih sam primjetio dosta na tekmama ali oni kao i sve rezije sto placaju,uredni i najuredniji,a slozit cete se da najvise kukaju oni sto najvise imaju
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 jul 2013, 17:05

@Limonene
I jos da dodam.. Clansku ne "kupujes" vec placas clanstvo u klubu a to bi trebala da ti bude cast posto se toliko brines o klubu.. Na taj nacin ces mu direktno i konkretno pomoci.. Zeljo je bio puno prije tebe i svih nas a bice dugo i poslije nas.. To se isto odnosi i na igrace.. Nisu igraci Zeljo.. Oni su samo prolaznici kroz klub.. Neki od njih ce biti upamceni po dobrom a neki po manje dobrom.. Zeljo je konstanta i zahvali Bogu sto te uputio da navijas za njega..
BUDI ŽELJO !!!

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 13 jul 2013, 17:07

avlami97 je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Zna li neko jeli ovih 170.000 KM dovoljno da se urade normalni WC-i na sjeveru i jugu i da se koliko toliko srede svlacionice?? Kada bi to uradili nas stadion bi opet trebao biti uslovan za odigravanje medjunarodnih tekmi bar ovih U-17, U-19, mozda zenske reprezenacije i prijateljskih utakmica ostalih reprezentacija.. Do nedavno smo na taj nacin zaradjivali solidan novac od saveza koji je bio dovoljan bar za neke osnovne troskove i glupe kazne..
Pa normalno da je dovoljno novca za to što si nabrojao i vjeruj mi da se sve ne bi ni utrošilo, ostalo bi love. Ja sam počeo ovu priču oko ulaganja te love i postavio sam sebi, a i ostalima pitanje, gdje i kako ju je najpametnije uložiti.

Po meni je osnovno pitanje kada će početi "prava" dogradnja i rekonstrukcija Grbavice. Na to pitanje izgleda niko ne zna odgovor. Ukoliko ne počne za 3-4 godine, onda se isplati taj novac "skršiti" i u istočnu tribinu, jer ne znamo kako će taj "Muzej Željo" izgledati na sjeveru.

Nisam građevinski stručnjak, ali nije teško izračunati, koliko bi novca otišlo na saniranje istoka. Napraviti 15 redova sa stolicama. Dimenzija stepenika neka bude 40 cm po verikali i 80 cm po horizontali, što daje 1,2 metra puta 15 jedanko je 18 metara puta 100 metara dužine jednako je 1800 kvadranih metara, puta 10 cm betona (kao mrtva ploča), to je ukupno 180 kubika betona. Kubik betona sa ugradnjom je 120 KM, što daje iznos od 21.600,00KM. S obzirom da se radi na podlozi koja ne iziskuje veliku opterećenost potrebna je mreža "šestica" koja košta 50KM. Takvih mreža je potrebno tačno 75, što znači da bi se za armaturu dalo 3750,00 KM 21.600,00+3750=25.350,00KM Toliko bi se utrošilo na armaturu i beton. Neka bude i 30.000,00KM. Firma koja to bude radila, neka uzme koliko i za materijal, jer poslovi nisu zahtjevni, što daje 60.000,00KM. Može se postaviti u jednom redu najmanje 200 stolica, što znači 3000 stolica za cijelu tribinu i da bude daleko najkomotnija na cijelom stadionu. 3000 stolica po 30KM sa ugradnjom je 90.000,00KM. to je 150.000,00KM. Ostatak novca bi se utrošio u fizičko odvajanje od juga, te pristupne prilaze. Sve bi se moglo uraditi za manje od jednog mjeseca.

Na toj tribini bi bilo najmanje 1000 ljudi na svakoj utakmici i u prvenstvenih 15 utakmica po cijeni od 8KM to je 120.000,00KM. Tri, četri godine, pa računajte zaradu i isplativost. Kada dođe do rekonstrukcije glavnu lovu (stolice), skinuti i ponovo ih postaviti na novoj Grbavici.

Ponavljam, da nisam građevinac, ali nije teško sračunati. Druga je stvar, kada lovu "naši" uzmu u ruke onda se ne može ništa napraviti. Uvjeren sam da se cijela Grbavica može ušminkati sa dobijenim sredstvima. WCi, prilazi tribinama i slično. Hoće li se to desiti. Čisto sumnjam.
ovo sto si ti napisao se moze uraditi ali posto mi imamo nesposbne ljude u klubu koji umjesto da privuku raju oni ih tjeraju od ovog nema nista. jedino da i ti sa mnom krenes danas na trening da objasnim amaru i divnoj upravi kako uloziti novac jer je ocigledno da forumasi na sportsportu bolje znaju od onih koji prde u klubu a ne rade nista.
posto su svi puni usta kako je Amar glavni, kako se on sve pita onda i on nosi krivicu ovako pametnih poteza.
decko kreni sa mnom danas da mi iznesemo par korisnih stvari koje ce biti besplatne jer kod nas nema ulaganja samo daj da je besplatno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 21 gost.