RŠD Velež Mostar
Re: RŠD Velež Mostar
jbt, ako pitari za onog njihovog golmana ocekuju milion, sta bi mi mogli ocekivati od Hadzikica?
Mislim da je Osman završio sa izlaznim transferima u ozbiljne lige. Ne podcjenjujem nikog, sviđa mi se on kao golman Veleža, ali to je realna situacija. I to nije loše za nas, imamo iskusnog golmana uz kojeg se mlađi mogu učiti.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!
-
- Kontakt:
Osman moze braniti jos 10 godina bez kakvih problema. Stavise, nema mi logike kupovati golmana sa 20. Nije imao sta pokazati, za tri godine moze zavrsiti na zutom. Macak u vreci. Kupovina golmana i igraca, nebo i zemlja razlika. Ovaj kloc ce poslije Poljske malo u Turskoj braniti, i eto ga u 26oj nazad u bosanski Dinamo kao veliko pojacanje. Te onda u Famos.
eh ja vec onda pocinjem osjecati miris metala u zraku, to jeste miris nekog peharaaimar21 je napisao/la: ↑11 dec 2023, 13:54Što se Šturma tiče, sigurno bi ga vezao do ljeta 2025, sa opcijom produženja do kraja 2026. Na kraju ugovora bi već imao 32 godine i vjerovatno bi dao dosta. Fizički je dobro pripremljen, solidno igra i odbranu i napad, fino se kreće i već je skupio nekoliko asistencija. Ne znam šta više od lijevog beka možemo očekivati...
Što se tiče ostalih igrača kojim ističe ugovor, Denu bi ostavio definitivno. On me podsjeća na Udonisa Haslema u Miami Heat-u. Ne mora nikako ulaziti, ali neka ga uz ekipu jer zna šta ovaj klub predstavlja. Jedno mjesto u rosteru koje popuni ne predstavlja veliki problem. Pravi je vojnik i treba ga pomalo involvirati u rad omladinske škole, kako bi mogao raditi sa novim nadama. Od ostalih, sve zavisi od Klafurićeve koncepcije. Spreman Emir Halilović uvijek može dati kvalitetnih 20 minuta. Njegovo iskustvo je nekada neophodno kada se treba zatvoriti utakmica. Što se tiče Džafića, Hasanovića i Domića, ne znam koliko oni mogu više pružiti ovakvom Veležu. Džafić samo uzima mjesto Puci, Halilagiću ili Kuki, a uvijek bih volio vidjeti jednog od njih na terenu prije nego Džafića. Hasanović nakon dvije preteške povrede sigurno nije isti igrač, ni psihički ni fizički, dok je Domić bio upitan i kada je redovnije igrao, a ne sada kada je zakovan za klupu.
Ako Klaf dovede 4 pojačanja, uz ovih 7-8 malaca, imamo sasvim respektabilan tim koji sigurno može do kraja nastaviti borbu za drugo mjesto.

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
-
- Kontakt:
Za nedjelju je prognoza fino vrijeme, desetak stepeni sa vjetrom. Znači idealno za decembar. Iako meni vrijeme ništa ne znači, svakako sam tu, svjestan sam da mnogim igra ulogu, pogotovo ljudima koji dolaze sa djecom. Bez obzira na sve, mislim da su momci zaslužili u nedjelju PUN stadion i sve ispod 5000 bi za mene bilo razočarenje. Treba se ljudima zahvaliti za odličnu polusezonu i pružiti im maksimalnu podršku!
SVI NA STADION!!! NEDJELJA 15:00!!!
SVI NA STADION!!! NEDJELJA 15:00!!!
City of sunshine... MUSVDG
Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar
Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan
F1 driver: Juan Pablo Montoya
Slažem se da je za golmana ništa, al nisi shvatio suštinu. Radi se o mogućnosti napredovanja, golman sa 27 teško da može postati nešto više, ne kažem da je nemoguće ali šanse su relativno male u odnosu na nekoga ko ima 20 godina i potencijal da se razvija i kleše u ozbiljnijeg golmana.tersnakvadrat je napisao/la: ↑12 dec 2023, 00:48Osman moze braniti jos 10 godina bez kakvih problema. Stavise, nema mi logike kupovati golmana sa 20. Nije imao sta pokazati, za tri godine moze zavrsiti na zutom. Macak u vreci. Kupovina golmana i igraca, nebo i zemlja razlika. Ovaj kloc ce poslije Poljske malo u Turskoj braniti, i eto ga u 26oj nazad u bosanski Dinamo kao veliko pojacanje. Te onda u Famos.
Ne znam koliko godina imaš, sjeti se sebe sa 20 i 27
-
- Kontakt:
Dodaj na to da igraca od 20 mozes preprodati za ozbiljnu lovu, ovog sa 27 tesko...JimmyPage je napisao/la: ↑12 dec 2023, 10:06Slažem se da je za golmana ništa, al nisi shvatio suštinu. Radi se o mogućnosti napredovanja, golman sa 27 teško da može postati nešto više, ne kažem da je nemoguće ali šanse su relativno male u odnosu na nekoga ko ima 20 godina i potencijal da se razvija i kleše u ozbiljnijeg golmana.tersnakvadrat je napisao/la: ↑12 dec 2023, 00:48Osman moze braniti jos 10 godina bez kakvih problema. Stavise, nema mi logike kupovati golmana sa 20. Nije imao sta pokazati, za tri godine moze zavrsiti na zutom. Macak u vreci. Kupovina golmana i igraca, nebo i zemlja razlika. Ovaj kloc ce poslije Poljske malo u Turskoj braniti, i eto ga u 26oj nazad u bosanski Dinamo kao veliko pojacanje. Te onda u Famos.
Ne znam koliko godina imaš, sjeti se sebe sa 20 i 27
Ali mislim da je glavna stvar sto je Sarajevo izgradilo ozbiljnu reputaciju izlaznih transfera, pogotovo sa Kovacevicem u bas taj Rakow koji se pokazao kao top golman. Samo kad se pogleda zadnjih par sezona, pored tog Kovacevica su Mujakic, Djokanovic, Rahmanovic, Varesanovic...sve ozbiljni igraci. Bilo je tu i nekih promasaja ali generalno prave dobre igrace i tek kad pokazemo da imamo nos za talente mozemo ocekivati cifre.
Orec prvi u nizu

Iskreno, nama ne bi smio biti cilj uopšte razmišljati o prodaji Hadžikića, naravno ako mislimo praviti ozbiljne rezultate. Dobili smo golmana koji je u najboljim godinama i koji u sljedećih 5 godina može biti samo bolji. Svojom kvalitetom odskače od ove lige i vjerovatno ne bi nikada došao u BiH da nije bilo teške povrede i da nije trebao oživjeti karijeru. Treba dati sve od sebe da okosnica ove ekipe bude tu do ljeta 2025. a da uz ove juniore koje imamo svaki prelazni rok dovedemo 2-3 igrača koji će biti pravo pojačanje. Taj neki dugoročni plan će sigurno donijeti rezultate u narednim sezonama i što je najvažnije, postaviti temelj za budućnost.
-
- Kontakt:
Ne uprati to bas najbolje, jel se Krajnc i Hasanovic vracaju sada na pripreme ili ?
-
- Kontakt:
Krajnc jeste a Hasanovica nazalost nema do kraja sezoneDirektorcic je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:37Ne uprati to bas najbolje, jel se Krajnc i Hasanovic vracaju sada na pripreme ili ?
-
- Kontakt:
100% takve treba zadrzati ali se i nadam da cemo sa novom upravom znati kada i kako prodati igraca.aimar21 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:21Iskreno, nama ne bi smio biti cilj uopšte razmišljati o prodaji Hadžikića, naravno ako mislimo praviti ozbiljne rezultate. Dobili smo golmana koji je u najboljim godinama i koji u sljedećih 5 godina može biti samo bolji. Svojom kvalitetom odskače od ove lige i vjerovatno ne bi nikada došao u BiH da nije bilo teške povrede i da nije trebao oživjeti karijeru. Treba dati sve od sebe da okosnica ove ekipe bude tu do ljeta 2025. a da uz ove juniore koje imamo svaki prelazni rok dovedemo 2-3 igrača koji će biti pravo pojačanje. Taj neki dugoročni plan će sigurno donijeti rezultate u narednim sezonama i što je najvažnije, postaviti temelj za budućnost.
Tuzno je da smo u Radovcu imali najboljeg igraca lige a da na njemu nismo marke zaradili...
-
- Kontakt:
Jeste li primjetili kako nas Feja na onoj areninoj emisiji ponedjeljkom manje hvali
Valjda mu krivo na Klafa sto sa istim igracima cuda pravi i izvlaci iz njih ono sto on nije znao. Prije je vazda u superlativu govorio ali sada

Valjda mu krivo na Klafa sto sa istim igracima cuda pravi i izvlaci iz njih ono sto on nije znao. Prije je vazda u superlativu govorio ali sada

-
- Kontakt:
Lijepo bi bilo da zrinjski i pitari podjele bodove ovo kolo,da mi rutiniramo sa Igmanom i odemo na pauzu na trecem mjestu. Proljetni dio (ako je raspored ovakav kako sad pise) igramo sa redom Sloga u gostima, Borac kuci, Posusje i Tuzla. Opasan start prvenstva, tu ne smijemo prosut bodove, a u ovih 4-5 kola Sarajevo igra sa Zeljom, Zrinjski sa Borcem i Sirokim, Sarajevo sa Sirokim. Taj start ako odigramo kako treba, mozemo se bodovno odvojiti i obezbjediti dobar bodovni saldo za kraj prvenstva i mozda snage usmjeriti na kup da i tu napravimo opet rezultat. Sve u svemu,bit ce ludnica do kraja,nadam se da cemo se i mi navijaci znati odazvati tim rezultatima i podrzati to
Slažem se, ali opet mislim da imamo tu dvije vrste igrača o kojima pričamo. Na prvom mjestu uvijek treba biti klub i njegov napredak. Taj napredak nije samo finansijski, tako da bi se ta zarada stavila na drugo mjesto.ZauvijekSamoVelez je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:46100% takve treba zadrzati ali se i nadam da cemo sa novom upravom znati kada i kako prodati igraca.aimar21 je napisao/la: ↑12 dec 2023, 11:21Iskreno, nama ne bi smio biti cilj uopšte razmišljati o prodaji Hadžikića, naravno ako mislimo praviti ozbiljne rezultate. Dobili smo golmana koji je u najboljim godinama i koji u sljedećih 5 godina može biti samo bolji. Svojom kvalitetom odskače od ove lige i vjerovatno ne bi nikada došao u BiH da nije bilo teške povrede i da nije trebao oživjeti karijeru. Treba dati sve od sebe da okosnica ove ekipe bude tu do ljeta 2025. a da uz ove juniore koje imamo svaki prelazni rok dovedemo 2-3 igrača koji će biti pravo pojačanje. Taj neki dugoročni plan će sigurno donijeti rezultate u narednim sezonama i što je najvažnije, postaviti temelj za budućnost.
Tuzno je da smo u Radovcu imali najboljeg igraca lige a da na njemu nismo marke zaradili...
Prva vrsta igrača o kojoj pričam je igrač koji nam može najviše pružiti bez obzira na zaradu. Tu se ne bih složio sa tobom i pričom o Radovcu. Radovac jeste bio igrač koji je u tom trenutku dominirao ligom. Ali on je bio sličan slučaj kao Hadžikić. Igrač kojem je karijera otišla u pogrešnom smjeru i Velež mu je poslužio da se ponovo vrati na pravi put. Taj tip igrača nije više tako mlad za neku dobru prodaju i smatram da se ti igrači moraju vezati ugovorom, kako bi se iz njih igrački izvukao maksimum. Znači zaradu ćemo ostaviti po strani, od tih igrača tražimo najviše rezultatski. Kada ih maksimalno iscrpimo i padnu u formi ili ako se nažalost povrijede, onda probati izvući nešto ako je moguće. Uvijek će biti klubova kojima ime tih igrača znači nešto, pa čak i ako ih ne prodamo, nije neka šteta jer smo dobili rezultatski. U ova dva slučaja oni imaju 26-27 godina i mogu pružiti sigurno 3-4 godine vrhunskog fudbala za našu ligu.
Druga vrsta igrača su projekti od kojih se očekuje zarada. Ti igrači nam rezultatski donose mnogo, ali i potencijal su za prodaju i finu zaradu. Primjer takvog igrača je trenutno Oreč. Momak sa 22 godine, sigurno među najboljim igračima u ligi i vezan dugoročnim ugovorom. Ako pravilno odigramo poteze sa njim, može nam donijeti baš fin financijski dobitak. Znači, uvijek trebamo biti spremni na njegovu prodaju, ali bi bilo idealno da ostane do kraja sljedeće sezone i sa nama uzme neki trofej, čime bi mu i vrijednost narasla. U slučaju sa ovom vrstom igrača, najviše očekujem od Klafurića i njegovog rada sa omladinskim pogonom. Siguran sam da ima nevjerovatne veze i da je u kontaktu sa velikim brojem igrača. U mnogo primjera se pokazalo da su jeftini mladi igrači iz Hrvatske veliki potencijal za ovu ligu, a mislim da ih Klaf ima sve u malom prstu i da će za nas probrati najbolje... Tu su naravno i projekti iz našeg omladinskog pogona na koje se najozbiljnije računa.
Slaven Belupo je prodao onoga Zvonareka u Bajern za dva miliona dok je Klafuric bio trener
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Nedjelja u 15h s Igmanom. Lijepo nedjeljno popodne sa familijom, obuci nesto crvenkasto i na stadion 

Kakvu su nam polusezonu momci pružili. Jedva čekam nedelju, nadam se da ćemo ući mirne glave i upisati 3 boda. Bez potcjenjivanja, Igman je dobar tim.
Svi na stadion, trebamo ih ispratiti kako zaslužuju. A svakako se najavljuje i lijepo vrijeme.
Svi na stadion, trebamo ih ispratiti kako zaslužuju. A svakako se najavljuje i lijepo vrijeme.
Mi smo Rođeni prkosni i ponosni!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.