Naravno da Hajrovic nije izgubljen za nas, ali njegov potez kada je umjesto razgovora o svom mjestu u BiH otisao da igra prijateljsku utakmicu za Svicarsku, u tom trenutku je dao do znanja koji je njegov izbor.TMovac je napisao/la:Ne ne razumijem, ako je Seferovic toliki Svicarac, zasto je onda u doba svoje najvece slave ( nakon osvojenog U17 SP-a sa Svicarskom i titulom MVP prvenstva i najboljeg strijelca prvenstva) imao u svojoj sobi iznad kreveta sal BHF-a i postere repke BiH i Dzeke, a ne ako cemo se voditi logikom velikog Svicarca postere i salove Svicarske repke i Svicarskih igraca. Malo mi je to sve nelogicno. I ne pije mi vode ona da se odlucio za Svicu jer se bojao da nece moci izboriti mjesto pored Dzeke i Ibisevica. Po meni je BiH u tom segmentu sigurnija opcija. Veca je vjerojatnoca je da ce danas sutra iskociti neki igrac koji ce igrati za Svicu koji ce mu ugroziti mjesto reprezentativca ( bolja i jaca liga, veca ulaganja u fudbal, odllican rad sa mladim igracima....), nego sto bi to bilo da se odlucio da igra za nas (losa liga, nikakva ili mizerna ulaganja u fudbal, los rad sa mladim igracima....). Meni je nekako vjerojatnije da je sam savez ili neko iz saveza zakazao u ovom slucaju. Mozda su mu trazili lovu ili ne znam. Ono budimo realni, ovaj savez jeste utopijski u odnosu na onaj koji je ranije bio. Ali je i dalje daleko od savrsenog, jos u njemu ima korova koji treba iskorijeniti.
Sto se tice pojma izgubljen izgleda da mnogi ne znaju samo znacenje istog. Kada je nesto izgubljeno to se ne moze vise vratiti. A koliko znam Hajrovic nije izgubljen, inace ne znam kako onda uopste igra za nas? Kao sto nije izgubljen ni Halilovic. Jos moze igrati za nas. Ne kazem da hoce, ali je daleko od toga da je izgubljen.
Svi mi svakodnevno pravimo kompromise, prelazimo preko nekih stvari da bi u konacnici bilo dobro (bilo nama, bilo nama dragim osobama), ili u najgorem slucaju, da nam nebi bilo gore nego sto je trenutno. tako da ne vidim zasto nebi i sam savez ako treba presao preko nekih stvari, da bi nam u konacnici svima bilo bolje. Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.
Promijenio je odluku, imao vremena i prostora da to uradi, i zato danas i igra za nas.
Zar ovo nisu dvostruki arsini?! Zar krajnji cilj ekipe nije bio plasman na SP? Jel to ostvareno?TMovac je napisao/la:Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.