Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

damir_82
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la damir_82 » 17 jan 2014, 12:46

TMovac je napisao/la:Ne ne razumijem, ako je Seferovic toliki Svicarac, zasto je onda u doba svoje najvece slave ( nakon osvojenog U17 SP-a sa Svicarskom i titulom MVP prvenstva i najboljeg strijelca prvenstva) imao u svojoj sobi iznad kreveta sal BHF-a i postere repke BiH i Dzeke, a ne ako cemo se voditi logikom velikog Svicarca postere i salove Svicarske repke i Svicarskih igraca. Malo mi je to sve nelogicno. I ne pije mi vode ona da se odlucio za Svicu jer se bojao da nece moci izboriti mjesto pored Dzeke i Ibisevica. Po meni je BiH u tom segmentu sigurnija opcija. Veca je vjerojatnoca je da ce danas sutra iskociti neki igrac koji ce igrati za Svicu koji ce mu ugroziti mjesto reprezentativca ( bolja i jaca liga, veca ulaganja u fudbal, odllican rad sa mladim igracima....), nego sto bi to bilo da se odlucio da igra za nas (losa liga, nikakva ili mizerna ulaganja u fudbal, los rad sa mladim igracima....). Meni je nekako vjerojatnije da je sam savez ili neko iz saveza zakazao u ovom slucaju. Mozda su mu trazili lovu ili ne znam. Ono budimo realni, ovaj savez jeste utopijski u odnosu na onaj koji je ranije bio. Ali je i dalje daleko od savrsenog, jos u njemu ima korova koji treba iskorijeniti.

Sto se tice pojma izgubljen izgleda da mnogi ne znaju samo znacenje istog. Kada je nesto izgubljeno to se ne moze vise vratiti. A koliko znam Hajrovic nije izgubljen, inace ne znam kako onda uopste igra za nas? Kao sto nije izgubljen ni Halilovic. Jos moze igrati za nas. Ne kazem da hoce, ali je daleko od toga da je izgubljen.

Svi mi svakodnevno pravimo kompromise, prelazimo preko nekih stvari da bi u konacnici bilo dobro (bilo nama, bilo nama dragim osobama), ili u najgorem slucaju, da nam nebi bilo gore nego sto je trenutno. tako da ne vidim zasto nebi i sam savez ako treba presao preko nekih stvari, da bi nam u konacnici svima bilo bolje. Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.
Naravno da Hajrovic nije izgubljen za nas, ali njegov potez kada je umjesto razgovora o svom mjestu u BiH otisao da igra prijateljsku utakmicu za Svicarsku, u tom trenutku je dao do znanja koji je njegov izbor.
Promijenio je odluku, imao vremena i prostora da to uradi, i zato danas i igra za nas.
TMovac je napisao/la:Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.
Zar ovo nisu dvostruki arsini?! Zar krajnji cilj ekipe nije bio plasman na SP? Jel to ostvareno? :) Ili je bitno samo za Papeta? ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 jan 2014, 12:50

damir_82 je napisao/la:Naravno da Hajrovic nije izgubljen za nas, ali njegov potez kada je umjesto razgovora o svom mjestu u BiH otisao da igra prijateljsku utakmicu za Svicarsku, u tom trenutku je dao do znanja koji je njegov izbor.
Kao Kolasinac koji je otisao da igra za U21 Njemacke? Ou kako su i jedan i drugi ovdje popljuvani.

Veoma je bilo pametno organizovati susret sa reprezentativcima drugih drzava na dan kad ovi moraju igrati. Dakle ti isti nemaju pojma sta ce im se obecati ili ponuditi, trebaju da odbiju reprezentativne obaveze i dodju u Ljulbljanu da porazgovaraju, a imaju vec sigurno mjesto u drugoj repki. To nije ozbiljno. Razgovori se obavljaju drugacije, a ne sa zvanjem na taj datum i onda sve na hrpu. To je sve, ali ne profesionalno. Nazalost.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 17 jan 2014, 12:58

Principatus je napisao/la:Tmovac dosta elokventno i strpljivo objasnio u kost. ;)

Hajrovic je sam morao isticati da nije izgubljen, dok ga je Susic otpisao. To je to. Otpisao ga. Sta je tu tesko razumijeti. Drugi su to morali mijenjati. Po Susicu on nebi zaigrao za nas. Da se nisu drugi pobrinuli, e bogami bolje da se ne pitamo kako bi se pojedine stvari odigrale. Mogu se tu romani ispisati, ali u sustini nece se nista promijeniti. Otpisan momak sa strane selektora istom spasava posao.

A da ga je Susic kao prvi kontaktirao, to stoji. I to u vrijeme kada ga vecina nije poznavala. Isto tako Besica i Mujdzu. Taj bonus ide Susicu definitivno. Ali ovo iznad: NE!
Samo je Izet morao promijeniti odluku(i promijenio je)! Ne znam sta je u tome nejasno?!To je Papetu bilo dovoljno da ga pozove! Kao profesionalni fudbaler sa civilnim i sportskim drzavljanstvom BiH, stekao je uslove da bude pozvan u fudbalsku/nogometnu reprezentaciju BiH! Dakle, po Susicu on je zaigrao za nas...kad su se za to stekli uslovi!
Reci mi opet, ko se to pobrinuo da on igra za nas?! Relativiziras stvari...Izet jeste dao gol u Zilini, svaka mu cast i hvala mu na tome, ali je taj isti Izet par mjeseci ranije odbio doci da razgovara o svom statusu u reprezentaciji! Cinjenica! Bez zlih jezika, bez mrznje prema njemu (imao sam priliku i da mu cestitam na golu), uz svo uvazavanje njega, ovo su cinjenice! Slicni su razlozi zbog kojih su on i Seferovic tada odlucili da se odazovu Otmaru.. Jedan je ostao tamo, drugi dosao nama! Cinjenice! I jednom i drugom sretno u karijeri..nadam se da ce se sresti u osmini finala SP-a, i nadam se da ce Seferovic bar na trenutak da zazali zbog svoje odluke i da ce prvi pognute glave napustiti teren!

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 17 jan 2014, 13:09

Principatus je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Naravno da Hajrovic nije izgubljen za nas, ali njegov potez kada je umjesto razgovora o svom mjestu u BiH otisao da igra prijateljsku utakmicu za Svicarsku, u tom trenutku je dao do znanja koji je njegov izbor.
Kao Kolasinac koji je otisao da igra za U21 Njemacke? Ou kako su i jedan i drugi ovdje popljuvani.

Veoma je bilo pametno organizovati susret sa reprezentativcima drugih drzava na dan kad ovi moraju igrati. Dakle ti isti nemaju pojma sta ce im se obecati ili ponuditi, trebaju da odbiju reprezentativne obaveze i dodju u Ljulbljanu da porazgovaraju, a imaju vec sigurno mjesto u drugoj repki. To nije ozbiljno. Razgovori se obavljaju drugacije, a ne sa zvanjem na taj datum i onda sve na hrpu. To je sve, ali ne profesionalno. Nazalost.
Pljuje ko nema pametnija posla...Takvih uvijek ima...Jedni pljuju te igrace...drugi Papeta... ;)
Dobra namjera ljudi koji su bili novi u Savezu da ti mladi igraci osjete atmosferu i druze se sa nasim A reprezentativcima je onako...ljudska... Ovi zbog obaveza u svojim selekcijama nisu mogli doci, ali su neki ostali otvoreni za razgovor i to porucili. Rezultat svega je da Hajrovici i Kolasinac igraju za nas, Halilovic i Seferovic ne i to je to! Ovdje nije poenta o ponudama, vec o izboru reprezentacije. Nije to klub sa kojim pregovaras, pa se trazi minutaza, gleda kakav je roster, ko ti je konkurencija, kakve su sanse za prvi tim...klupu......
Oni su izabrali sigurno mjesto u drugoj repki ispred sanse da se bore za mjesto u nasoj! Postena ponuda i posten izbor! Oni birali ono sto su smatrali najboljim za sebe...nit krivim njih, jos manje selektora!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 jan 2014, 13:36

damir_82 je napisao/la:
TMovac je napisao/la:Ne ne razumijem, ako je Seferovic toliki Svicarac, zasto je onda u doba svoje najvece slave ( nakon osvojenog U17 SP-a sa Svicarskom i titulom MVP prvenstva i najboljeg strijelca prvenstva) imao u svojoj sobi iznad kreveta sal BHF-a i postere repke BiH i Dzeke, a ne ako cemo se voditi logikom velikog Svicarca postere i salove Svicarske repke i Svicarskih igraca. Malo mi je to sve nelogicno. I ne pije mi vode ona da se odlucio za Svicu jer se bojao da nece moci izboriti mjesto pored Dzeke i Ibisevica. Po meni je BiH u tom segmentu sigurnija opcija. Veca je vjerojatnoca je da ce danas sutra iskociti neki igrac koji ce igrati za Svicu koji ce mu ugroziti mjesto reprezentativca ( bolja i jaca liga, veca ulaganja u fudbal, odllican rad sa mladim igracima....), nego sto bi to bilo da se odlucio da igra za nas (losa liga, nikakva ili mizerna ulaganja u fudbal, los rad sa mladim igracima....). Meni je nekako vjerojatnije da je sam savez ili neko iz saveza zakazao u ovom slucaju. Mozda su mu trazili lovu ili ne znam. Ono budimo realni, ovaj savez jeste utopijski u odnosu na onaj koji je ranije bio. Ali je i dalje daleko od savrsenog, jos u njemu ima korova koji treba iskorijeniti.

Sto se tice pojma izgubljen izgleda da mnogi ne znaju samo znacenje istog. Kada je nesto izgubljeno to se ne moze vise vratiti. A koliko znam Hajrovic nije izgubljen, inace ne znam kako onda uopste igra za nas? Kao sto nije izgubljen ni Halilovic. Jos moze igrati za nas. Ne kazem da hoce, ali je daleko od toga da je izgubljen.

Svi mi svakodnevno pravimo kompromise, prelazimo preko nekih stvari da bi u konacnici bilo dobro (bilo nama, bilo nama dragim osobama), ili u najgorem slucaju, da nam nebi bilo gore nego sto je trenutno. tako da ne vidim zasto nebi i sam savez ako treba presao preko nekih stvari, da bi nam u konacnici svima bilo bolje. Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.
Naravno da Hajrovic nije izgubljen za nas, ali njegov potez kada je umjesto razgovora o svom mjestu u BiH otisao da igra prijateljsku utakmicu za Svicarsku, u tom trenutku je dao do znanja koji je njegov izbor.
Promijenio je odluku, imao vremena i prostora da to uradi, i zato danas i igra za nas.
TMovac je napisao/la:Bitan je samo krajnji rezultat,a kako se doslo do njega je sasvim nebitno.
Zar ovo nisu dvostruki arsini?! Zar krajnji cilj ekipe nije bio plasman na SP? Jel to ostvareno? :) Ili je bitno samo za Papeta? ;)

Ne mora direktno znaciti, jer se nije radilo o zvanicnoj utakmici koja bi te vezala za ovu ili onu repku do kraja tvoje karijere (kao sto je moglo biti u slucaju Begovica, koji se odazvao Kanadzanima i sjedio na klupi u zvanicnom mecu, ali na nasu srecu nije usao u igru, da jeste sada bi gledali Avduku na golu i Boga pitaj da li bi se uopste i kvalifikovali). Nego je bila prijateljska utakmica koja ti ne moze nanijeti nikakvu stetu ( jer te ne veze ni za 1 repku), a donosi ti kao odskocnu dasku u karijeri ( vrijedis vise na trzistu ) i u istom trenutku pokazuje ti koliko ovi drugi zaista racunaju na tebe ( u ovom slucaju ti drugi smo mi), koliko te zaista zele. Niko nece ici tamo gdje ga ne zele, gdje ne racunaju na njega.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 17 jan 2014, 14:44

[quote="TMovac"]Ne ne razumijem, ako je Seferovic toliki Svicarac, zasto je onda u doba svoje najvece slave ( nakon osvojenog U17 SP-a sa Svicarskom i titulom MVP prvenstva i najboljeg strijelca prvenstva) imao u svojoj sobi iznad kreveta sal BHF-a i postere repke BiH i Dzeke, a ne ako cemo se voditi logikom velikog Svicarca postere i salove Svicarske repke i Svicarskih igraca. Malo mi je to sve nelogicno. I ne pije mi vode ona da se odlucio za Svicu jer se bojao da nece moci izboriti mjesto pored Dzeke i Ibisevica. quote]

Ma djaba mu sve to kad je on odabro Svicu, da ima ljiljane istetovirane na celu - nista to ne znaci.

Koliko ljudi imas na zapadu koji pokazuju neki patriotizam kroz neke zastave i slicno ali nemaju pojma o BiH (nit znaju jezik kako treba, nit istoriju, nit bas nasu kulturu, nit imaju nase drzavljanstvo) - znam dovoljno takvih slucajeva. To su vecinom djeca druge generacije i oni drugacije razmisljaju nego mi malo stariji. Vise su mozda i odgojena u ovom kapitalistickom drustvu gdje se gleda interes. Bosnu vide jednom godisnje i dozivljavaju je kao vozanje auta po gradu, ispijanje piva i nocni zivot - Niko ni pojma o kulturnim, sportskim, ekonomskim, politickim ili drustvenim dogadjajima u drzavi nema (osim et poneki sto prati fudbal jer je u modi). Nemoze se njihovo razmisljanje porediti lahko sa raziljanjem ljudi koji zive i prezivljavaju ili su zivili u BiH.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 17 jan 2014, 14:49

damir_82 je napisao/la:Pljuje ko nema pametnija posla...Takvih uvijek ima...Jedni pljuju te igrace...drugi Papeta... ;)
Dobra namjera ljudi koji su bili novi u Savezu da ti mladi igraci osjete atmosferu i druze se sa nasim A reprezentativcima je onako...ljudska... Ovi zbog obaveza u svojim selekcijama nisu mogli doci, ali su neki ostali otvoreni za razgovor i to porucili. Rezultat svega je da Hajrovici i Kolasinac igraju za nas, Halilovic i Seferovic ne i to je to! Ovdje nije poenta o ponudama, vec o izboru reprezentacije. Nije to klub sa kojim pregovaras, pa se trazi minutaza, gleda kakav je roster, ko ti je konkurencija, kakve su sanse za prvi tim...klupu......Oni su izabrali sigurno mjesto u drugoj repki ispred sanse da se bore za mjesto u nasoj! Postena ponuda i posten izbor! Oni birali ono sto su smatrali najboljim za sebe...nit krivim njih, jos manje selektora!

Dzama objasnjivas kad su nekim ljudima svi drugi dobi i cisti kao suza samo oni preci nevaljaju. Nesvacaju oni da je Pape njima 100 puta preci nego jedan Seferovic. Ja nesvacam kako ljudi brane te prodane duse (a nevide da istovremeno radi toga pljuj u po onima koji su se ipak za nas odlucili iako su mogli drugacije izabrati). Na kraju krajeva ima i zaduzeni krivac za sve: Pape!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jan 2014, 14:54

calcio je napisao/la: Sto se tice Tine Susica, koliko znam nije pozvan jos uvijek, a kao mladog i talentovanog igrac naravno da ga trebamo pratiti.
Trebamo ga pratiti? Tinu Susica?

1. Mislis gledati njegove utakmice u HNLu i ne gledati Barcelonu? :mrgreen:

2. Ne izjavljivati da je prirodno da zaigra za Belgiju ili Hrvatsku? :mrgreen:

3. Ne vuci ga za kapu? :mrgreen:

4. Ne govoriti: Sta ce nam taj Hrvat/Belgijanac?

5. Ne cekati izlijev patriotizma da nam pokaze?

6. Kako nam se jos nije ponudio preko novina, a mi vec zainteresovani za njega? Ovdje se uvjek trazi da igraci usmjere na sebe. Svojim utakmicama u losoj ekipi i ligi sigurno nije. Haj pogodi zasto. ;)

7. Ne cuditi se odakle taj anonimus "iskoci"? :mrgreen:

8. I ne cuditi se sta nam uopste treba u A reprezentaciji?
Mislim iskreno, koji ***** ce on igrati pored Pjanica, Dzeke i Ibisevica?

9. Jeste moramo ga brzo "kaparisati" inace ce Hrvati da pocrkaju ako ga ne pozovu. :roll: :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem, odakle vise izvlacis te slamke? :D
Da je Tincek mlad i nije bas, da je talentovan i nije bas, jer da je tako dobacio bi makar do Madjarske a ne u propalu HNL. 8-)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 17 jan 2014, 15:04

TMovac je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

Ne mora direktno znaciti, jer se nije radilo o zvanicnoj utakmici koja bi te vezala za ovu ili onu repku do kraja tvoje karijere (kao sto je moglo biti u slucaju Begovica, koji se odazvao Kanadzanima i sjedio na klupi u zvanicnom mecu, ali na nasu srecu nije usao u igru, da jeste sada bi gledali Avduku na golu i Boga pitaj da li bi se uopste i kvalifikovali). Nego je bila prijateljska utakmica koja ti ne moze nanijeti nikakvu stetu ( jer te ne veze ni za 1 repku), a donosi ti kao odskocnu dasku u karijeri ( vrijedis vise na trzistu ) i u istom trenutku pokazuje ti koliko ovi drugi zaista racunaju na tebe ( u ovom slucaju ti drugi smo mi), koliko te zaista zele. Niko nece ici tamo gdje ga ne zele, gdje ne racunaju na njega.
Opet puno SBB KBB.. Da Pjanic nije bio tako odlucan da igra iskljucivo za BiH (nisu ga selektor i savez molili niti mu isli na noge, vec je na neformalni poziv dosao u Sarajevo iako nije imao pravo nastupa, pa ga jos pride niko nije ni sacekao)..Da Hasan nije pricao sa Misketom..neko drugi sa Barbarezom....Da nije neko pozvao Mujdzu..Lulica..

Uvijek nesto prevagne! Ovdje se prica o selektorovoj "krivici", a ja samo konstatujem upravo to sto ti govoris. Izet/Haris se odazvao Svicarcima jer mu to donosi odskocnu dasku u karijeri, a mi smo nudili borbu za mjesto u timu, ukoliko sredi papire... Jedan je ostao u Svici.. drugi probao tamo, pa iz nekog razloga odlucio da hoce da se bori za mjesto u timu BiH! I ne znam sta je tu sporno?! Obojici je ponudjeno isto! Izet igra za nas, Haris za Svicarsku! Da se moljakalo mozda bi igrali obojica.. Pape ih nije molio!
Sta slicni misle pod onom "niko se nije trudio da me dovede"...meni nikad nece biti jasno! Sta podrazumijevaju pod tim "trudom", ako ne poziv na razgovor?!
Nece niko ici tamo gdje ga ne zele i gdje ne racunaju na njega..a Pape ne moze racunati na one koji nemaju papire! Sve i da hoce...!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 17 jan 2014, 15:12

Sta je sa onom dvojicom momaka iz Tuzle sto su isli u Manchester, trenirali su tamo.... :?:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 17 jan 2014, 17:01

bhsport je napisao/la:
calcio je napisao/la: Sto se tice Tine Susica, koliko znam nije pozvan jos uvijek, a kao mladog i talentovanog igrac naravno da ga trebamo pratiti.
Trebamo ga pratiti? Tinu Susica?

1. Mislis gledati njegove utakmice u HNLu i ne gledati Barcelonu? :mrgreen:

2. Ne izjavljivati da je prirodno da zaigra za Belgiju ili Hrvatsku? :mrgreen:

3. Ne vuci ga za kapu? :mrgreen:

4. Ne govoriti: Sta ce nam taj Hrvat/Belgijanac?

5. Ne cekati izlijev patriotizma da nam pokaze?

6. Kako nam se jos nije ponudio preko novina, a mi vec zainteresovani za njega? Ovdje se uvjek trazi da igraci usmjere na sebe. Svojim utakmicama u losoj ekipi i ligi sigurno nije. Haj pogodi zasto. ;)

7. Ne cuditi se odakle taj anonimus "iskoci"? :mrgreen:

8. I ne cuditi se sta nam uopste treba u A reprezentaciji?
Mislim iskreno, koji ***** ce on igrati pored Pjanica, Dzeke i Ibisevica?

9. Jeste moramo ga brzo "kaparisati" inace ce Hrvati da pocrkaju ako ga ne pozovu. :roll: :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem, odakle vise izvlacis te slamke? :D
Da je Tincek mlad i nije bas, da je talentovan i nije bas, jer da je tako dobacio bi makar do Madjarske a ne u propalu HNL. 8-)
Ne zelim da se mjesam u argumente, ali ovo da je Madjarska liga bolja od HNL nije tacno. Kako god gledas, HNL je puno bolja liga. Bolje rezultate u Evropskim ligama, puno visociji na Uefa rang listi evropskih prvenstva, puno vece vrijednosti igraca. HNL je puno jaca od Madjarske lige. A znamo kako je ipak losa HNL kad je poredis a glavnim evropskim ligama, ali Madjarska je ipak dosta losija. Ta liga je samo za bobu ispred nase PL.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 17 jan 2014, 21:56

Licno ne branim Susica i imam kriticki stav prema njegovom pracenju,pozivanju i skautiranju igraca koji bi mogli zaigrati za A tim kao i jako lose izjave za medije ali mislim da za Seferovica nije kriv

Kad je Seferovic u pitanju mislim da je napravljen nevidjeni presedan i uvlacenje nagradom koja mu je dodeljena kao reprezentativcu druge drzave ,u regionu nema sanse da bi dobio to a vrlo cesto bi bio tretiran od javnosti kao izdajnik a on je predstavljen kao heroj nacije uz rame Spahicu i Dzeki ,to je za mene nevidjena glupost
cak je i nakon toga i kasnije ostao kranje uzdrzan na mogucnost igranja za BIH u buducnosti

Ne treba ni zaboraviti da se nakon poziva BH Saveza javio i govorio da jedva ceka da se upozna sa reprezentativcima i atmosferom u ekipi ali kad je nakon toga dobio poziv koji mu je uvjek bio primarni on se izgubio

Ako je odabrao reprezentaciju gdje ce vise igrati i dobijati vise poziva i tu se zeznuo ,trenutno nema konkurenciju za treceg napadaca i sigurno da bio dobio poziv u 23 igraca
problem mu moze nastati i Svici jer je u zadnje vrijeme prikovan za klupu a u reprezentaciji konkurenciju mu pravi nekoliko momaka koji igraju u dobrim klubovima i takodje su mladi

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jan 2014, 22:29

Pitanje je zasto je Seferovic odbio Bosnu (ako je uopste bilo odbijanja), i prihvatio Svicarsku. Jako jednostavno, Hitzfeld mu obecao da ce biti u kadru za SP, s tim ga kaparisao, i to je to. Isto tako je mogao i Susic postupiti, pozvati ga u A-Repku, moze biti kao 3ci napadac, i on bi prihvatio.

Vole oni svi BiH, i Hajrovic, Seferovic kao i Kolasinac, ali ipak, sve i jednom od njih je na prvom mjestu karijera, i uz nastupe u nacionalnom timu napravices i boolju karijeru. Kao da bi Kolasinac nas cekao, da nisu obavljani onoliki razgovori sa njim, obecavani mu uslovi tj. da ce igrati samo za A-Tim, da nece nastupati u U21, i stosta toga.

Samo sto mi ne trazimo patriotu, mi trazimo profesionalce, i koji ce doprinjeti kvalitetu tima, i naravno, da sa ponosom nose dres reprezentacije.

Malo je ljudskih velicina kao sto je Miralem Pjanic, koji od pocetka kaze ja zelim samo za svoju domovinu, i koji ce ako treba i svoju karijeru riskirati radi toga. Ako je bas istina da ga je Francuska zelila (jer vjerujem za Luxemburg nije bilo smisla da igra), onda kapa dole.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 17 jan 2014, 22:39

Goalgetter je napisao/la:Pitanje je zasto je Seferovic odbio Bosnu (ako je uopste bilo odbijanja), i prihvatio Svicarsku. Jako jednostavno, Hitzfeld mu obecao da ce biti u kadru za SP, s tim ga kaparisao, i to je to. Isto tako je mogao i Susic postupiti, pozvati ga u A-Repku, moze biti kao 3ci napadac, i on bi prihvatio.

Vole oni svi BiH, i Hajrovic, Seferovic kao i Kolasinac, ali ipak, sve i jednom od njih je na prvom mjestu karijera, i uz nastupe u nacionalnom timu napravices i boolju karijeru. Kao da bi Kolasinac nas cekao, da nisu obavljani onoliki razgovori sa njim, obecavani mu uslovi tj. da ce igrati samo za A-Tim, da nece nastupati u U21, i stosta toga.

Samo sto mi ne trazimo patriotu, mi trazimo profesionalce, i koji ce doprinjeti kvalitetu tima, i naravno, da sa ponosom nose dres reprezentacije.

Malo je ljudskih velicina kao sto je Miralem Pjanic, koji od pocetka kaze ja zelim samo za svoju domovinu, i koji ce ako treba i svoju karijeru riskirati radi toga. Ako je bas istina da ga je Francuska zelila (jer vjerujem za Luxemburg nije bilo smisla da igra), onda kapa dole.
Korektan post,svaka cast.Momcima koji posjeduju kvalitet za A tim i igraju u jakim klubovima se jednostavno treba dati do znanja da se na njih racuna,jasno i nedvosmisleno.Nije to obecavanje mjesta nego obecanje da ce biti pozvani i imati priliku da se izbore za svoje mjesto posteno,na osnovu prikazane igre.Evo sad je primjer Arslanagic,selektor treba pricati s njim i reci mu da racuna na njega i reci nama da mu je rekao.E onda je do njega zeli li ili ne,ako ne ko ga ebe,onda svi znamo sta je.Zamislimo ovu situaciju,on sredi papire,promjeni drzavljanstvo a mi ga ne pozovemo,on gubi pravo da igra za Belgiju.To su ozbiljne stvari i ozbiljno im se treba pristupati,neka vrsta obecanja MORA postojati.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 17 jan 2014, 22:43, ukupno mijenjano 1 put.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 17 jan 2014, 22:42

prema onome sto sam cuo iz bliskih izvora daj boze da Tankovic pristane za nas, ali za sad ne zvuci dobro.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 jan 2014, 23:47

Konzerva je napisao/la:prema onome sto sam cuo iz bliskih izvora daj boze da Tankovic pristane za nas, ali za sad ne zvuci dobro.
ma čim je reko da mu treba malo vremena ovo ono to je mutno mene sma onervira preseravanje nije me niko zvao ne trazi me niko ja bi igro niko me ne zove i tako te neke patriotske bajke..

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 18 jan 2014, 03:59

Boskvalitet je napisao/la:http://www.transfermarkt.co.uk/en/adnan ... 41065.html potpisao za Sporting Kansas City u MLS nije neka liga tip je mlad ima 21 godinu napadac evo jos informacije

http://www.kansascity.com/2014/01/16/47 ... adnan.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja mislim da je zeljo htjeo da ga uzme isto nisam siguran
Praticu ga ja kako igra a mozda i popricam sa njim ako bude dolazio u Seattle 08.03.2014 ;)
Mislim da Adnan ima potencijala i Sporting KC je odlicna organizacija gdje ce imati super uslove za napredak. Na njemu je da zapne i da se posveti maksimalno treninzima. Zelim mu sve najbolje!

Vermes: Gabeljic is a big powerful forward
http://www.thedailywiz.com/2014/1/16/53 ... aign=blogs

snimci iz univerzitetskih dana
[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 18 jan 2014, 09:44

JoeCelt je napisao/la:
Boskvalitet je napisao/la:http://www.transfermarkt.co.uk/en/adnan ... 41065.html potpisao za Sporting Kansas City u MLS nije neka liga tip je mlad ima 21 godinu napadac evo jos informacije

http://www.kansascity.com/2014/01/16/47 ... adnan.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ja mislim da je zeljo htjeo da ga uzme isto nisam siguran
Praticu ga ja kako igra a mozda i popricam sa njim ako bude dolazio u Seattle 08.03.2014 ;)
Mislim da Adnan ima potencijala i Sporting KC je odlicna organizacija gdje ce imati super uslove za napredak. Na njemu je da zapne i da se posveti maksimalno treninzima. Zelim mu sve najbolje!

Vermes: Gabeljic is a big powerful forward
http://www.thedailywiz.com/2014/1/16/53 ... aign=blogs

snimci iz univerzitetskih dana
[youtube][/youtube]
On mi djevojki dodje neki rodzak tako ja znam za njega... prati pa javi nam ako valja i ako se izobori u prvu ekipu ko znam sa radom i ambicijom moze se dugo dogurati

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 18 jan 2014, 18:18

Da budem iskren, prvi put sada čujem za ovog Denija Miloševića iz Standarda, piše na netu da je sin od nekadašnjeg igrača tuzlanske Slobode, Cvijana Miloševića. Momak '95 godište, ofanzivni vezni. Otac mu je u braku sa Goraždankom Mugirom, bivšom rukometašicom Jedinstva (znači oba roditelja iz BiH) pa mi se čini da bi o ovom igraču trebalo ozbiljno da se razmisli. Igrao je već za U-16, U-17 i U-18 reprezentacije Belgije. Čitam da neki igrači Standarda imaju samo riječi hvale za njega. Možda se na ovoj temi već pričalo o njemu, mada nisam siguran.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 jan 2014, 18:23

zgembo89 je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:prema onome sto sam cuo iz bliskih izvora daj boze da Tankovic pristane za nas, ali za sad ne zvuci dobro.
ma čim je reko da mu treba malo vremena ovo ono to je mutno mene sma onervira preseravanje nije me niko zvao ne trazi me niko ja bi igro niko me ne zove i tako te neke patriotske bajke..
Duga je lista takvih, mnogo je Tanakovica i Salatica !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], sve5 i 26 gostiju.