Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
dansko smece, imao kopenhagen ovakve kad je harao s hansenom, samo bili crveno-sivi. Svaka cast na orginalnosti, trebalo je boje promijenit ebem mu misa
. Bolje je da su uzeli kakvog domaceg proizvodjaca, dali mu dobru reklamu i punili kasu nasim ljudima eventualnim fan shopom i izradom jos nekih, ali **** sirimo se

Nova era samo sto nije krenula

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 17 mar 2020, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Okupljanje bh. rukometaša pomjereno: Brajovića spriječila ''viša sila'' da obuče dres BiH
S obzirom da bi 26. oktobra na okupljanje moglo doći tek šest ili sedam igrača Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, odlučio je da početak priprema prolongira za 27. oktobar. Od 28 rukometaša koje je pozvao na okupljanje, neće doći Vojislav Brajović kojem se Šuman "zahvalio" zauvijek, te mladi golman Nebojša Bojić, koji ima klupske obaveze u slovenačkom Preventu, pa ga je selektor oslobodio obaveza za ove pripreme, javlja Anadolu Agency (AA).
Mladi rukometaš makedonskog Metalurga, inače rodom iz Sarajeva, obavijestio je selektora Šumana da neće doći na okupljanje reprezentacije BiH.
"Kada sam stavio na spisak Sašu Marjanca i Brajovića u Srbiji su neki mediji reagovali tako što su naveli da su to igrači interesantni za BiH, a ne i za njih, iako su im ispred nosa. Uglavnom Brajović je odustao. Njegovo obrazloženje je da ga je spriječila viša sila. Ne ulazim u to šta je po njemu viša sila i ne želim tim da se zamaram. On je za mene gotova priča. Očigledno je da to nije čovjek koji je spreman dati i više od maksimuma svojih mogućnosti za dres BiH, tako da me više ne interesuje, i rekao sam mu da nema potrebe da dolazi", jasan je Šuman.
Tako će selektor tokom priprema za utakmice kvalifikacija za EURO 2018 sa Španijom u Valladolidu 2. novembra i sa Austrijom četiri dana kasnije u Sarajevu, na raspolaganju imati 26 igrača.
"Prvog dana priprema, u poslijepodnevnim satima, očekuje da će doći 13 igrača. S obzirom da naši golmani Benjamin Burić i Nebojša Grahovac imaju klupskih obaveza u Njemačkoj, odnosno Francuskoj, zamolio sam Sidika Omerovića, čuvare mreže sarajevske Bosne da nam pomogne na treninzima. Na tome sam zahvalan i njemu i Bosni. Tako ćemo do 30. oktobra trenirati sa dva golmana, Marijom Blaževićem i Omerovićem. Mladog Bojića sam oslobodio ovog okupljanja, ali će zato biti s nama u januaru", priča Šuman.
Proteklog vikenda na Ilidži selektor svih. bh. rukometnih selekcija, zajedno sa svojim saradnicima u mlađim kategorijama, okupio je 60 igrača uzrasta do 16 i do 18 godina.
"S nama su bila i četiri profesora sa Fakulteta za fizički odgoj iz Tuzle. Napravili smo dijagnostiku i uradili 11 vrsta testova za te dvije selekcije, za svakog igrača pojedinačno, tako da smo počeli da gradimo bazu podataka. Obavili smo i nekoliko treninga i sve skupa je bilo to jedno veoma lijepo i korisno okupljanje, na jedan potpuno novi način. Evidentno je da imamo dosta talentovane djece samo im treba obezbijediti uslove za napredak. Naredno okupljanje ove dvije selekcije, ali i reprezentacije Premijer lige BiH sa igračima od 18 do 27 godina, biće održano od 25. do 27. novembra, ponovo na Ilidži, prije svega zahvaljujući hotelima 'Holywood' i 'Hills', koji su nam izašli u susret i tako postali jedni od najvećih sponzora RS BiH“, zaključuje Šuman.
Sa U16 reprezentacijom BiH radiće Nebojša Golić, a pomagaće mu Edhem Sirćo, nekadašnji bh. reprezentativac iz vremena kada je i Šuman nosio dres BiH. Zdenko Grbavac, aktuelni trener Izviđača iz Ljubuškog, radiće sa rukometašima uzrasta do 18 godina, a asistiraće mu Haris Galijašević.
Hahahaha, cuj vise sile.. Ah yebote, sto nemogu da smislim ovakve dvolicne osobe, a u danasnje vrijeme sve vise i vise ih je. Ne samo na sportskom planu i ne samo kao u ovom slucaju rukometu.

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
- Kontakt:
Zna li se spisak tih mladih nada koji su bili na okupljanju na ilidzi i ko je sve zadovoljio?
Hvala
Hvala
-
- Kontakt:
Koja ironija Smajo i Bilal spasili da se ne ugasi rukomet u BIH
davno je njeg RSBIH ugasio .

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ulaznice za utakmicu Bosna i Hercegovina - Austrija bit će u prodaji od danas, četvrtka 27.10.2016. godine. Prodaja ulaznica će se vršiti na prodajnim mjestima: Ferhadija kod Tržnice, plato Skenderija, te u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.
Cijena ulaznice je 10 KM.
Cijena ulaznice je 10 KM.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Majice iz Haris Exporta? kuknjava
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Selektor vodi trening u klupskoj majci
, a igraci ponijeli svoju opremu

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- gradacac10
- Kontakt:
Iskreno me iznenadjuje kako Sasa Puljizovic nije pozvan u reprezentaciju, igra u Izraelskoj ligi, a kad je Karacic potrosen onakav pozvan, ne vidim razlog zasto ne bi Puljizovic bio pozvan, koji je fizicki spremniji i od Perica i Karacica, i bolje fizicke predispozicije ima i u najboljim je godinama... Iz Dervente momak, a igrao u nas u Gradaccu kao mladic prije 6-7 godina...
-
- Kontakt:
Veceras jarak 5 golova i pavlak 2 protiv zagreba.
dobar momak, već mu je 27 godina i igra u lošim ligama...Turska druga liga, Rumunska druga liga, Izraelska liga, tako da.....realno nema mjestagradacac10 je napisao/la:Iskreno me iznenadjuje kako Sasa Puljizovic nije pozvan u reprezentaciju, igra u Izraelskoj ligi, a kad je Karacic potrosen onakav pozvan, ne vidim razlog zasto ne bi Puljizovic bio pozvan, koji je fizicki spremniji i od Perica i Karacica, i bolje fizicke predispozicije ima i u najboljim je godinama... Iz Dervente momak, a igrao u nas u Gradaccu kao mladic prije 6-7 godina...
-
- Kontakt:
- gradacac10
- Kontakt:
Velika zamjerka RSBiH jer su utakmicu stavili u nedjelju kasno u 8 sati, jer je to termin koji odgovara samo građanima Sarajeva i okolnim malim gradovima, a mi iz drugih dijelova BiH nema sanse da dođemo jer je kasno a ponedjeljak je radni dan... opet nece vam bit ni pola dvorane napunjeno
-
- Kontakt:
Predlažem da malo više pišemo o rukometu i očekivanjima za predstojeće utakmice, a ne o tome kako nije zvao ovog ili onog,kakvi su dresovi, koliko će biti navijača i slično!
Nisam našao sastav Španije zanima me kakve je promjene uveo Ribera pa ako neko pronađe neka postavi. Našao sam sastav Austrije i mislim da su jako opasni bez obzira što više nema Szilagyja. Zbog povrede ligamenata neće igrati Tobias Wagner, a Nikola Marinović neće braniti zbog povrede stopala. Evo i sastava...
Goalkeepers: Thomas Bauer, Goran Aleksic
Court players: Alexander Hermann, Maximilian Hermann, Dominik Schmid, Janko Bozovic, Sebastian Frimmel, Marian Klopcic, Robert Weber, Dominik Bammer, Gerald Zeiner, Wilhelm Jelinik, Nikola Bilyk, Raul Santos, Christoph Neuhold, Romas Kirveliavicius
Krila su im standardna i svi znamo koliko su opasna, jako me zanima kako ćemo to braniti pod vodstvom Šumana. Braća Hermann su jako dobri, a sigurno da je prvi bombarder i možda najopasniji trenutno njihov igrač Božović. Takođe izdvojio bi i velikog talenta Nikolu Bilyka koji je budućnost rukometa općenito i član je Kiela.
Nisam našao sastav Španije zanima me kakve je promjene uveo Ribera pa ako neko pronađe neka postavi. Našao sam sastav Austrije i mislim da su jako opasni bez obzira što više nema Szilagyja. Zbog povrede ligamenata neće igrati Tobias Wagner, a Nikola Marinović neće braniti zbog povrede stopala. Evo i sastava...
Court players: Alexander Hermann, Maximilian Hermann, Dominik Schmid, Janko Bozovic, Sebastian Frimmel, Marian Klopcic, Robert Weber, Dominik Bammer, Gerald Zeiner, Wilhelm Jelinik, Nikola Bilyk, Raul Santos, Christoph Neuhold, Romas Kirveliavicius
Krila su im standardna i svi znamo koliko su opasna, jako me zanima kako ćemo to braniti pod vodstvom Šumana. Braća Hermann su jako dobri, a sigurno da je prvi bombarder i možda najopasniji trenutno njihov igrač Božović. Takođe izdvojio bi i velikog talenta Nikolu Bilyka koji je budućnost rukometa općenito i član je Kiela.
Imao priliku trenirati sa Bilykom, to je bas tako buducnost rukometa, i vec je na dobrom putu da preuzme sam vrh svjetskog rukometa. Ima strasan sut, visok je i jak, u odbrani im sluzi, a koristio ga je vec na zadnjem prvenstvu cini mi se. Odlican decko i trebamo se pazit takvih igraca, zargonski receno "iz ofsajda"samosingle je napisao/la:Predlažem da malo više pišemo o rukometu i očekivanjima za predstojeće utakmice, a ne o tome kako nije zvao ovog ili onog,kakvi su dresovi, koliko će biti navijača i slično!
-
- Kontakt:
Čitam da Ivan Karačić karijeru nastavlja u Izraelu, Schaffhausen raskinuo ugovor sa njima. On definitno više ne može igrati rukomet na viskom nivou.
Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH
Čitao sam šumanovu izjavu u kojoj navodi da pored silađija i marinovića,protiv nas vrlo vjerovatno neće igrati ni raul santos,to je takođe dobra vijest u ranijim susretima ubio nas je iz kontri.Protiv španije realno slaba šansa,oni ekstra kvaliteta,širok izbor,novi selektor što garantuje maksimalan angažman svih igrača,kod nas neuigranost i malo vremena za šumanove ideje,nedostatak malinovića što nas uz otkaz brajovića ostavlja sa panicem kao jedinom ozbiljnom opcijom na desnom beku,treba odigrati korektno i ganjati što bolju gol razliku,sa austrijom se potući iako je i tu realno kvaliteta na strani austrijanaca.Zbog bilala bi volio da dođemo do nekih povoljnih rezultata jer je u sve ušao sa ogromnim entuzijazmom i željom,bilo bi šteta da ga nepovoljni rezultati sputaju na samom početku.samosingle je napisao/la:Predlažem da malo više pišemo o rukometu i očekivanjima za predstojeće utakmice, a ne o tome kako nije zvao ovog ili onog,kakvi su dresovi, koliko će biti navijača i slično!
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nisam čitao za Santosa a svakako da je dobra vijest jer svi znamo koliko je opasan. Protiv Španije treba odigrati korektno, izgubiti sa što manjom razlikom a Austriju pokušati pobjediti iako su oni uigraniji od nas. U svakom slučaju ne treba odmah očekivati čuda nego dugoročno očekivati prave stvari.ovisnik je napisao/la:Čitao sam šumanovu izjavu u kojoj navodi da pored silađija i marinovića,protiv nas vrlo vjerovatno neće igrati ni raul santos,to je takođe dobra vijest u ranijim susretima ubio nas je iz kontri.Protiv španije realno slaba šansa,oni ekstra kvaliteta,širok izbor,novi selektor što garantuje maksimalan angažman svih igrača,kod nas neuigranost i malo vremena za šumanove ideje,nedostatak malinovića što nas uz otkaz brajovića ostavlja sa panicem kao jedinom ozbiljnom opcijom na desnom beku,treba odigrati korektno i ganjati što bolju gol razliku,sa austrijom se potući iako je i tu realno kvaliteta na strani austrijanaca.Zbog bilala bi volio da dođemo do nekih povoljnih rezultata jer je u sve ušao sa ogromnim entuzijazmom i željom,bilo bi šteta da ga nepovoljni rezultati sputaju na samom početku.samosingle je napisao/la:Predlažem da malo više pišemo o rukometu i očekivanjima za predstojeće utakmice, a ne o tome kako nije zvao ovog ili onog,kakvi su dresovi, koliko će biti navijača i slično!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.