Horn zasigurno spada u kandidate za nasljednika Weidenfellera 2016.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- TammoHarder
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Poprilično loše prvo poluvrijeme u rajnskom derbiju, Köln imao jednu pravu priliku preko Olkowskog, BMG ništa, iako ima veći posjed lopte. Do 16m još nekako, al onda fali prava lopta u pravom momentu. Inače, iznenađen sam nastupima novih prvoligaša u BL - Paderborn lider BL
, a Köln u 3 i pol kola nije primio gol.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
- gerdmuller
- Kontakt:
gerdmuller je napisao/la:Lever bas igra lud nogomet no tvrdoglav sam i ne mijenjam svoje misljenje.Nece u Ligu prvaka.
Prosle sezone su se izvukli ove nece.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Koja guba - prva tri na ljestvici Paderborn, Mainz i Hoffe, a na začelju Schalke, Hamburg, Stuttgart! U donjoj polovini Dortmund i Wolfsburg!
Bayo i Schwartzgelbe ko da se natječu ko neće osvojit. Bayo prosipa izdašno protiv fenjeraša, al bar ne gubi od momčadi koju su izbacili tamo nekih grci u kvalama za eligu i trećeligaš u domaćem kupu. Bundes je napokon postao zanimljiv, vidjećemo ko će se prvi sabrat. Dotle, naprijed Paderborn! (sva je sreća da smo igrali relegaciju sa fürthom jer bi nas ovi satrli)
Bayo i Schwartzgelbe ko da se natječu ko neće osvojit. Bayo prosipa izdašno protiv fenjeraša, al bar ne gubi od momčadi koju su izbacili tamo nekih grci u kvalama za eligu i trećeligaš u domaćem kupu. Bundes je napokon postao zanimljiv, vidjećemo ko će se prvi sabrat. Dotle, naprijed Paderborn! (sva je sreća da smo igrali relegaciju sa fürthom jer bi nas ovi satrli)
Zanimljivo jest, no i dalje sam ubjeđen da ovo Bayern uzima sa 10+ bodova razlike.
Ne želim nikome zlo, ali vrijeme je da Stuttgart ispadne. Neće li u drugoj ligi doći malo sebi.
HSV je pokazao da se sa borbenošću može mnogo toga uraditi u prvenstvu. Prava fajterska kup utakmica.
Ne želim nikome zlo, ali vrijeme je da Stuttgart ispadne. Neće li u drugoj ligi doći malo sebi.
HSV je pokazao da se sa borbenošću može mnogo toga uraditi u prvenstvu. Prava fajterska kup utakmica.
I ja im drzim palčeve, njihov je red, valjda onda istekne nečista krv. Već toliko godina se brukaju sa transferima, gdje im se skauting bazira skoro samo na 2. bundesligu. Kad se samo sjetim kad su doveli iz CZ Jene onog Bjelorusa, nakon stp je malo bljesnuo u kupu. A o svojim talentima skoro da i ne vode računa i prodaju u bescjenje. A uvijek tu ima materijala za prvu ekipu. Kada je Hoffenheim prvu sezonu nakon promocije bio pravi hit, okosnicu tima im činili odbčene Švabe.Neutral je napisao/la:Zanimljivo jest, no i dalje sam ubjeđen da ovo Bayern uzima sa 10+ bodova razlike.
Već sam prije početka sezone govorio kako bi ova sezona mogla biti uzbudljivija i tijesnija u borbi za titulu.
Tu je par potencijalnih kandidata, kao prvo Borussia Dortmund, onda Schalke i Leverkusen (ova 2 tima potencijal imaju, a znali su vodit nekad prije žestoke borbe s Bayernom za titulu do posljednjih trenutaka zadnjeg kola. A sada je već neko vrijeme od tih dana prošlo).
Nekako početak sezone daje naznake da bi moglo biti gore tijesnije, a i to da bi možda neka ekipa se mogla umiješati do samog kraja u borbu za titulu, pa možda i neka koju niko u tome ozbiljno nije vidio prije početka sezone. Možda, ali veliko MOŽDA bi to mogao biti Hoffenheim. A Wolfsburg ako sada uhvati lauf, mogao bi gore miješati (da tako kažem) po vrhu, a na zimu eventualno dovest još neka pojačanja (sredstava imaju i spremni su u određenim slučajevima na zimu investirat) i onda onako iz prikrajka (kao prije par godina) napast sami vrh. Njih treba imati u vidu svakako. Može, možda biti nekih potencijalnih iznenađenja.
Paderborn je npr iznenađenje, ali se oni dugo neće održati u vrhu. Opstanak bi mogli izboriti, šanse im zato rastu i njihova borba na terenu impresionira. Malo me nekako podsjećaju na Unterchahing iz sezone 1999/2000.
Što se same borbe za titulu tiče, tu Bayern ako uhvati lauf mogao bi se brzo odlijepit. Iako i to odlijepljivanje možda ne bi bilo toliko veliko kao prethodne dvije sezone. U prilog Bayernu ide širina kadra, nevjerovatna širina kojom se mogu izoastanci kompenzirat. Bvb na primjer povrede ubiše. Iako s povredama kuburi i Bayern, ipak zbog širine to Bavarci bolje podnose. Bayern je i dalje veliki favorit naravno.
E sad ta nekonstantnost i to strašno variranje forme ovih većih ekipa na početku sezone ne dozvoljava baš preciznu prognozu. A mnogo je igrača iz tih klubova bilo na SP (bar kod većine) pa je i to dodatni faktor. Pa treba pričekati par kola da bi se dale neke još preciznije prognoze i da se to sve iskristališe. Sezona bi svakako mogla biti jako zanimljiva.
Tu je par potencijalnih kandidata, kao prvo Borussia Dortmund, onda Schalke i Leverkusen (ova 2 tima potencijal imaju, a znali su vodit nekad prije žestoke borbe s Bayernom za titulu do posljednjih trenutaka zadnjeg kola. A sada je već neko vrijeme od tih dana prošlo).
Nekako početak sezone daje naznake da bi moglo biti gore tijesnije, a i to da bi možda neka ekipa se mogla umiješati do samog kraja u borbu za titulu, pa možda i neka koju niko u tome ozbiljno nije vidio prije početka sezone. Možda, ali veliko MOŽDA bi to mogao biti Hoffenheim. A Wolfsburg ako sada uhvati lauf, mogao bi gore miješati (da tako kažem) po vrhu, a na zimu eventualno dovest još neka pojačanja (sredstava imaju i spremni su u određenim slučajevima na zimu investirat) i onda onako iz prikrajka (kao prije par godina) napast sami vrh. Njih treba imati u vidu svakako. Može, možda biti nekih potencijalnih iznenađenja.
Paderborn je npr iznenađenje, ali se oni dugo neće održati u vrhu. Opstanak bi mogli izboriti, šanse im zato rastu i njihova borba na terenu impresionira. Malo me nekako podsjećaju na Unterchahing iz sezone 1999/2000.
Što se same borbe za titulu tiče, tu Bayern ako uhvati lauf mogao bi se brzo odlijepit. Iako i to odlijepljivanje možda ne bi bilo toliko veliko kao prethodne dvije sezone. U prilog Bayernu ide širina kadra, nevjerovatna širina kojom se mogu izoastanci kompenzirat. Bvb na primjer povrede ubiše. Iako s povredama kuburi i Bayern, ipak zbog širine to Bavarci bolje podnose. Bayern je i dalje veliki favorit naravno.
E sad ta nekonstantnost i to strašno variranje forme ovih većih ekipa na početku sezone ne dozvoljava baš preciznu prognozu. A mnogo je igrača iz tih klubova bilo na SP (bar kod većine) pa je i to dodatni faktor. Pa treba pričekati par kola da bi se dale neke još preciznije prognoze i da se to sve iskristališe. Sezona bi svakako mogla biti jako zanimljiva.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Bayern i Dortmund kad se još malo stabiliziraju a pri tome najviše mislim na povratak povređenih igrača onda oni vrlo vjerovatno će da vode glavnu bitku i ustale na samome vrhu ... No nekako mislim, barem na ovo što je početak pokazao, da ove godine će to da bude dosta tijesnije i da će i Bayern i BvB ćešće da ''prospu'' bodove ...
Liga je veoma izjednačena, dosta je timova koji su tu negdje po kvaliteti i potencijalu...
Leverkusen mi je enigma, djeluju na momente veoma ubitačno no taj tempo kojim igraju je i sam ubitačan pa ostaje da se vidi koliko daleko će i koliko dugo izdržati...
Schalke sam sebe yebe, sa Kellerom neće daleko, također i povrede ih uništavaju...
Hoffe, Borussia i Wolfsburg bi također trebali da se vrte u gornjoj polovini tabele, sve su to itekako opasne ekipe koje mogu lagano uloviti dobar ''lauf'' i probiti se ka vrhu ...
Koln je također neugodan, nisi primili gola dosad što svakako govori da ni s njima neće biti zayebancije ...
Za Paderborn je pitanje vremena kada će da čučnu, no lijepa je to priča. Fino za bundesligu.
U svakom slučaju treba sačekati nekih 10tak kola da bi dobili neke prve konture kako bi tabela mogal izgledati... Zasad je sve još uvijek špekulativno..
Po svemu sudeći trebala bi nas čekati zanimljiva i intezivna sezona, uostalom sve je bolje od Bayerna koji bježi po 20 bodova konkurenciji.
Liga je veoma izjednačena, dosta je timova koji su tu negdje po kvaliteti i potencijalu...
Leverkusen mi je enigma, djeluju na momente veoma ubitačno no taj tempo kojim igraju je i sam ubitačan pa ostaje da se vidi koliko daleko će i koliko dugo izdržati...
Schalke sam sebe yebe, sa Kellerom neće daleko, također i povrede ih uništavaju...
Hoffe, Borussia i Wolfsburg bi također trebali da se vrte u gornjoj polovini tabele, sve su to itekako opasne ekipe koje mogu lagano uloviti dobar ''lauf'' i probiti se ka vrhu ...
Koln je također neugodan, nisi primili gola dosad što svakako govori da ni s njima neće biti zayebancije ...
Za Paderborn je pitanje vremena kada će da čučnu, no lijepa je to priča. Fino za bundesligu.
U svakom slučaju treba sačekati nekih 10tak kola da bi dobili neke prve konture kako bi tabela mogal izgledati... Zasad je sve još uvijek špekulativno..
Po svemu sudeći trebala bi nas čekati zanimljiva i intezivna sezona, uostalom sve je bolje od Bayerna koji bježi po 20 bodova konkurenciji.
Agieren statt reagieren
-
Nerminovic
- Kontakt:
- MidhatVelicanstveni
- Kontakt:
Al' cuj razloga zasto je EPL najjaci. 
Ja sam mislio da u tom tripu zive samo fanovi te lige na ovom forumu.
Do prosle godine je BhPL bila najjaca,favoritu u gostima bod vrijedan titule.
Sent from my MB865 using Tapatalk
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Imam osjećaj da bi večeras Schalke mogao do prva tri boda u ovoj sezoni.
Uz to očekujem i pobjedu Bayerna, vjerovatno i dosta golova na utakmici.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- gerdmuller
- Kontakt:
ceze je napisao/la:Imam osjećaj da bi večeras Schalke mogao do prva tri boda u ovoj sezoni.
Lagano spustanje Paderborna na zemlju.
Hoffenheim ipak izvukao bod
Schalke rastavio na proste faktore onu smijesnu ekipu na celu sa smijesnim trenerom.
Mainz jos neporazen i svaka im cast ali sam uvjeren da ce u nastavku sezone pasti i to drasticno.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
- GazijaKalesija
- Kontakt:
17 golova na 4 utakmice. Šta reći?
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
Hoffenheim i dalje bez poraza, samo je problem što već sad malo imaju više remija. Od tih remija je mogla koja pobjeda više biti. Ali dobar ulazak s njihove strane u sezonu 2 pobjede i 3 remija. Odbrana im i dalje ima određenih šupljina iako se činilo da su je ove sezone malo i stabilizovali.
A Mainz mi je bio simpatičan klub, ali sada im nekako želim posrtanje što dalje od prvih 6 pozicija....Budale se pojačale nakon što su izletili iz EL-Quali. Pravi magarci...Ljudi na evropskoj sceni ponove iste greške već 3 puta, a onda se nešto u ligi razigraju. Iako je istina da su oni i pod Tuchelom u ligi bili jedna od taktički jačih ekipa. Ali kod tih ekipa nema pravog pomaka....
Eintacht pokazao moral, skupljaju i oni bodove, iako ih malo možda i previše kući prosipaju.
Werder večeras dobio po ušima, ali očekujem ja njih u sigurnoj sredini, za tako nešto imaju dovoljno potencijala. A zna Dutt šta radi....
A Mainz mi je bio simpatičan klub, ali sada im nekako želim posrtanje što dalje od prvih 6 pozicija....Budale se pojačale nakon što su izletili iz EL-Quali. Pravi magarci...Ljudi na evropskoj sceni ponove iste greške već 3 puta, a onda se nešto u ligi razigraju. Iako je istina da su oni i pod Tuchelom u ligi bili jedna od taktički jačih ekipa. Ali kod tih ekipa nema pravog pomaka....
Eintacht pokazao moral, skupljaju i oni bodove, iako ih malo možda i previše kući prosipaju.
Werder večeras dobio po ušima, ali očekujem ja njih u sigurnoj sredini, za tako nešto imaju dovoljno potencijala. A zna Dutt šta radi....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
MidhatVelicanstveni je napisao/la:Al' cuj razloga zasto je EPL najjaci.
Bilo bi lijepo malo i Engleski obnovit, a
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VfB Stuttgart otpustio Fredija Bobica...
Kao njegovi moguci nasljednici se spominju SD Kickeresa i njihov bivsi igrac Michael Zeyer, te SD KSC-a koji je takodjer njihov bivsi igrac Jens Todt.
Kao njegovi moguci nasljednici se spominju SD Kickeresa i njihov bivsi igrac Michael Zeyer, te SD KSC-a koji je takodjer njihov bivsi igrac Jens Todt.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Napokon dobar potez VFB-a, 
Ne vjerujem kako je los ovaj Stuttgart. Da vas ne zbuni to sto vode i sto ce mozda pobjediti jer je igra Dortmunda blago receno katastrofa.
Svabe ne znaju dodati dva pasa zaredom, primanja kao od zid, sutevi katastrofa, ma lose do bola. Samo sto ih borbenost izvlaci.
Svabe ne znaju dodati dva pasa zaredom, primanja kao od zid, sutevi katastrofa, ma lose do bola. Samo sto ih borbenost izvlaci.
Stuttgart, vrijeme je da ispadnete i da sredite malo glave, klub, upravu...
Izgleda da ce se HSV boriti do samog kraja da ne ispadne. I mislim da ce ako se nesto ne sredi i u narednim sezonama biti kandidati za cvajtu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.