FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 03 feb 2018, 13:40

ultrasstyle_tz je napisao/la:nemoj bolan tako, mi smo najjaci navijaci na svijetu. To sto nismo 500 karti po 70 KM kupili ono ljeto kad smo dobili po imenima ogromna pojacanja i kad smo zavrsili drugi i igrali finale kupa, to im nemoj spominjati. Ili manje od 1000 ljudi na stadionu a borba za prvo mjesto i najatraktivniji fudbal u drzavi, ili cinjenicu da ni na finalu kupa nije stadion bio pun i da se atmosfera vjestacki napucavala za utakmicu. jbg los ambijent bio (citaj nije bio dzaba ulaz).
Ja sam davno rekao Sloboda je zlatna kakvi su joj navijaci. Sve one pozitivne price, akcije ,sve na kraju kad saberes nemas 10 ljudi koji su vukli i gurali. Sad se tih 10 koji su i onako jadni sami bili protiv vjetrenjaca podijelilo na 4 azmirova, 4 senadova i 2 kojima je sve dotuzilo i imas ovo sto imas. nit imas navijaca, nit imas ug-a , nit ces imati u dogledno vrijeme. A sve to jer se i onako mala i brojno cemerna baza sposobnih ljudi koji vole Slobodu i mogu nesto pokusati podijelila dodatno.

a sad sto se tice ekipe, cinjenica je da nam treba jedan profilisani vezni, po mogucnosti ofanzivni vezni igrac, koji moze napraviti razliku na terenu, a da je opasan i za go protivnika. Onda bi imali sasvim ok ekipu. Taj napadac po meni nikad nije bio toliki prioritet kao vetznjak. Prioritet je bio jer je to bio Obradovic, najbolji spic lige i kad se pojavi prilika za takvog igraca logicno da ces uzeti. A sad ako Obradovic nece doci , ne vidim ko bi mogao pomoci ekipi , da je slobodan, a da to ne bude gomilanje igraca. Treba se fokusirati zestoko na tog veznog.

Hadzic, Muminovic.

Terzic, Skahic, Ignjatovic, Mehmedagic, Ivetic, Lazevski.

Rustemovic, Grahovac, Mijic, Osmanagic.

Todorovic, Smajic, Bekic, Husic...........to su ti hajmo reci provjereni igraci od kojih se ocekuje nesto i eto prostim sortiranjem po pozicijama vidi se da fali najmanje jedan, a mozda i dva igraca prodorna po krilu i sposbna da nesto iskreiraju. Naravno sad je tu i pitanje koliko Hrvanovic moze u ozbiljnim utakmicama. Sto se tice napada ocekujem da Husic ipak konacno nesto pokaze i mislism da Smajic, Husic i Bekic mogu to iznijeti ako im se dovede jos jedan pravo jak igrac iza.
Jok ba. Samo istinu neka kazu i zasto su nas lagali. To prvo, a onda pojacanja.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 03 feb 2018, 13:46

tuzlak1987 je napisao/la:RSD Sloboda 17 godina bez titule u muskom sportu u 3-4 najmasovnija sporta u drzavi. Par ugasenih klubova. Treci najveci grad u drzavi.

O cemu pricamo?

To nisu krivi navijaci i posjete, imali su oni svi itekako dobre podrske i pun Tusanj, trecu posjetu u ligi, pa i pun Mejdan. Nisu nista dali zauzvrat navijacima. Kakvi su klubovi, navijaci su najzlatniji na citavoj planeti.
Istina je i da navijace mozes vratiti rezultatima. Iz iskustava u zadnjih 17 godina navijaci znaju da je sve "suplja" i da se ekipa za titule niti u jednom sportu nece sklepati za titule. Tako da jeste, nece vise niko da daje nesto kada zna da mu se nece vratiti, trebala nam je ta titula davno da svakog razuvjeri ali ona nije dosla niti ce doci.

Ovako ljudi odrastose, pozenise se, poumirase, a kvalitetnog rada, visokih ambicija i sportskog ponosa nisu vidjeli. Samo lazi i obmane tako da je Sloboda dobila reputaciju zadnje rupe na sviralu. Kada su se potrudili toliko u zadnjih 17 godina da uniste svu reputaciju klubu ne mozes doci i reci: ovi navijaci katastrofa. Super, hoces da to promijenis onda osvoji jedno dvije-tri titule kao Zrinjski pred 1000 ljudi pa ce nas biti 5000 svaku. Ovako se ocekuje konstantno umaranje ljudskih resursa, a da unaprijed znamo da je cilj sada samo prodati Todorovica i Smajica te izgurati sezonu. Ono vrh :rol:

Sloboda je da dodje ko voli popiti pivo, malo pomeziti. U skladu sa radom i ambicijama. Ovi ostali svi u drzavi dobiju nesto, mi karinu. Mi smo satira.
Toliko smo losi godinama da cemo i unistiti sve dobro ako se desi (Azmirova era) jer smo navikli na lose. To je nama sok.
U srz brate :tokralju:
FK Sloboda Tuzla

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 13:49

Babuka je jos u city-ju Tuzla. Karta džaba taman za ove obozavaoce lika i djela. Nemam pojma što se vi uopste vrtite oko Slobode i pisete bilo sta dok se mozda ne vrati asmir. Babuka vam obezbjedio uslove taman za vas. Uživajte ko vam zabranjuje, sto se bolan patite.
Ili vam je ponizenje navijati za podrinjski klub, jer da malo to pratite znali bi da to taj klub i jeste. Pitajte gardistu vec ga tamo samaraju na temi izjavama mi smo podrinje Tuzla nas ne zanima itd. Cuj ne zanima ih a zive tu :lol:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 13:59

Saltsity je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:RSD Sloboda 17 godina bez titule u muskom sportu u 3-4 najmasovnija sporta u drzavi. Par ugasenih klubova. Treci najveci grad u drzavi.

O cemu pricamo?

To nisu krivi navijaci i posjete, imali su oni svi itekako dobre podrske i pun Tusanj, trecu posjetu u ligi, pa i pun Mejdan. Nisu nista dali zauzvrat navijacima. Kakvi su klubovi, navijaci su najzlatniji na citavoj planeti.
Istina je i da navijace mozes vratiti rezultatima. Iz iskustava u zadnjih 17 godina navijaci znaju da je sve "suplja" i da se ekipa za titule niti u jednom sportu nece sklepati za titule. Tako da jeste, nece vise niko da daje nesto kada zna da mu se nece vratiti, trebala nam je ta titula davno da svakog razuvjeri ali ona nije dosla niti ce doci.

Ovako ljudi odrastose, pozenise se, poumirase, a kvalitetnog rada, visokih ambicija i sportskog ponosa nisu vidjeli. Samo lazi i obmane tako da je Sloboda dobila reputaciju zadnje rupe na sviralu. Kada su se potrudili toliko u zadnjih 17 godina da uniste svu reputaciju klubu ne mozes doci i reci: ovi navijaci katastrofa. Super, hoces da to promijenis onda osvoji jedno dvije-tri titule kao Zrinjski pred 1000 ljudi pa ce nas biti 5000 svaku. Ovako se ocekuje konstantno umaranje ljudskih resursa, a da unaprijed znamo da je cilj sada samo prodati Todorovica i Smajica te izgurati sezonu. Ono vrh :rol:

Sloboda je da dodje ko voli popiti pivo, malo pomeziti. U skladu sa radom i ambicijama. Ovi ostali svi u drzavi dobiju nesto, mi karinu. Mi smo satira.
Toliko smo losi godinama da cemo i unistiti sve dobro ako se desi (Azmirova era) jer smo navikli na lose. To je nama sok.
U srz brate :tokralju:
Tacno u srž. Dokaz ocekivanja prosječnog navijaca daj mi sve pa cu ja doci mozda koju utakmicu pogledati. Protiv pitara ili zeljane cisto da imam selfie za social networks i dokaz da ko fol ja to navijam nesto volim.

Zrinjski je projekat HDZ-a znamo kako njima pare dolaze. Mi to nemamo niti cemo imati.

Hocemo li nesto vise treba da imamo bazu navijača. Posto je očigledno nemamo u velikom broju sta god bude dobro je. Jesmo li sta mi navijaci uradili da promjenimo stanje nismo. Sta hocemo da nam padne s neba. Past ce al u qurcu.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 03 feb 2018, 14:06

sviunapad1010 je napisao/la:Babuka je jos u city-ju Tuzla. Karta džaba taman za ove obozavaoce lika i djela. Nemam pojma što se vi uopste vrtite oko Slobode i pisete bilo sta dok se mozda ne vrati asmir. Babuka vam obezbjedio uslove taman za vas. Uživajte ko vam zabranjuje, sto se bolan patite.
Ili vam je ponizenje navijati za podrinjski klub, jer da malo to pratite znali bi da to taj klub i jeste. Pitajte gardistu vec ga tamo samaraju na temi izjavama mi smo podrinje Tuzla nas ne zanima itd. Cuj ne zanima ih a zive tu :lol:
Zelimo bolji klub...Ako se kaze da je zadnja rupa na svirali niko i nista u BiH fudbalu (zar nije istina)zasto je jedini vas odgovor eto vam babuka i Sloga....da li si normalan ti brate imalo. ...
Cuj daj nam sve mi cemo doci druze....ko je to napisao....ti si balavac...tako se prikazujes.jer u Tuzli je uvjek bila ovakva posjeta .manje vise.
Daj nam bilo sta a ne sve...jer mi nemamo nista bolan
FK Sloboda Tuzla

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 14:11

Saltsity je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Babuka je jos u city-ju Tuzla. Karta džaba taman za ove obozavaoce lika i djela. Nemam pojma što se vi uopste vrtite oko Slobode i pisete bilo sta dok se mozda ne vrati asmir. Babuka vam obezbjedio uslove taman za vas. Uživajte ko vam zabranjuje, sto se bolan patite.
Zelimo bolji klub...Ako se kaze da je zadnja rupa na svirali niko i nista u BiH fudbalu (zar nije istina)zasto je jedini vas odgovor eto vam babuka i Sloga....da li si normalan ti brate imalo. ...
Cuj daj nam sve mi cemo doci druze....ko je to napisao....ti si balavac...tako se prikazujes.jer u Tuzli je uvjek bila ovakva posjeta .manje vise.
Tuzlak napisao ti se slozio sa tim. Da nas je 1000 pa kad bude par titula i vi cete malo svratit koju da pogledate.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2018, 14:16

Zrinjski projekat HDZ, mi projekat SDP. Taj nas pun stadion nece da donese nikakve titule kada na terenu nema igraca, kada u klubu nema rada. Pun stadion moze samo da posluzi kao dobar materijal za Imamovicev photoshop bilbord punog Tusnja.
Pratilo je njih dovoljno ljudi kroz sve godine pa nista se nije vratilo. Slobodu nisu ni pravili navijaci vec Raos, Gerum, Bela Palfi. I svojim radom je dovodili u visine. Nisu ni oni imali vise od 2000 na Tusnju po sezoni, samo dosta ljudi protiv velike cetvorke. KK u Jugoslaviji nije dovodila publika u prvu ligu vec mladi potencijali koji su nastali kroz skolu kosarke. Sada ih kod Berbe nema.

Dotuzila su mi ta optuzivanja na racun navijaca. Nemaju ni ostali nista bolje navijace u odnosu na koliko imaju ljudstvo. Zeljeznicar je kod Osima slavio titulu pred 2500 gledalaca, Zrinjski titulu pred 500 ljudi. Problem je druge prirode, a prica se namjerno uvijek prebacuje na navijace kako bi ih se pokusalo jos jednom prevariti. Nazalost vec su toliko ljudi izvarali da su ih maksimalno potrosili. Pun stadion, dosta clanstva u UG i sve to ocito nista ne mijenja, konce vuce Imamovic i njegova skupstina i poltroni. Oni su ti koji su razvalili sport u Tuzli i svaki pokusaj za napretkom usporili ili zaustavili.
Sve ostalo je varanje ljudi. Kada se napravi da klubovi budu klubovi sa dobrim vodstvom i zeljom za trofejima onda vise nece biti bitno jel 500 ljudi na tribinama ili 5000 biti ce titula. Kada nema volje kod onih gdje treba biti navijaci mogu gledati samo sa tribina kako njihova ekipa gubi pa bilo ih na tribinama 500 ili 5000.

Koliko jedan covjek i entuzijazam, ljubav za sportom moze da ucini za jedan klub pravi primjer je Josip Musa navijac i bivsi predsjednik Veleza. Ostali su tu samo da ga isprate. To ti je kada covjek dadne zadnju paru na klub, a raja to primjeti.
U Tuzli kada se bude planiralo nesto ozbiljno i ambiciozno (ako bude ikada) raja ce to primjetiti. Ovo sada je eksploatacija ljudi za Imamovicev bilbord.
Hajmo na zapad, znamo da necemo nista dobiti ni sada ni naredne sezone, nas glas za klub nema nikakvu tezinu, nasa rijec se ne cuje. Ali hajmo.
Hajmo kod Berbe na utakmicu, znamo da nece sastaviti ekipu, znamo da postoje 3 ekipe u ligi koje ce nas i ove i naredne sezone pobjediti sa 20-30 razlike. Sta god da se desi on ce ostati u klubu i naredne godine. Ali hajmo.
Dajmo im pare svi. Znamo da od njih nece napraviti uspjesan i jak tim. Ali hajmo.

Moci ce se napisati u rezimskim novinama kako navijaci stoje iza ovoga. Hajmo.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 03 feb 2018, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 03 feb 2018, 14:22

sviunapad1010 je napisao/la:
Saltsity je napisao/la:
Tuzlak napisao ti se slozio sa tim. Da nas je 1000 pa kad bude par titula i vi cete malo svratit koju da pogledate.
Nismo nikada uzeli nista pa je znao goriti stadion a bogami i biti prazan.Ti ne kontas ili ne zelis.
Hajde deceniju.....5 godina...15....kriza. ...jbg. ...
Ali 100 godina....nicega....
Nema to veze sa ljubavi bolan vise......
To mozes ovima mladjima prosipat. ..nama koji smo u ozbiljnim godinama i ostavili smo mladost na Tusnju nemozes...A ovdje su takvi. ..Staragarda Sariel,ja,da ne nabrajam. ..umori se insan kontas...Sve je manje i starijih na zapadu.
Ne zele ljudi da daju dio penzije za ovo...i To nema veze sa ljubavi...
FK Sloboda Tuzla

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2018, 14:39

Cim nemaju da odgovore kako treba,ide prica da mozemo preci u Simin Han :rol: :rol: da se hoce malo vise potrudit,sve jedno te isto,a klub nam pred ispadanjem iz lige..

Jel napisana potjernica za Krpicem,nadam se da ce imati ucinka vise nego na slucaju Zeca,Kostica itd :kafa:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 feb 2018, 14:58

problem su konkretni postupci navijaca. Eto Zrinjski, je.at ih tamo, vise ih bude na veceri plemica nego pod Bijelim brijegom na utakmici. Ali oni svoje odrade, bace 100, 1000 ili 10.000 KM i ne moraju vise nikad ni doci na utakmicu . Zato sam ja i spomenuo neke cifre vezane za sezonske karte ili donatorsko vece. Da smo mi donijeli klubu ko Sarajevo ili Zeljo klubu preko 100.000 samo od članstva(koje gotovo pa nikakve mogucnosti ne nudi), i jos preko 100.000 od sezonskih ulaznica (to je oko 2000 da prodas) i jos od redovnih ulaznica da makar za godinu donesemo klubu ko oni za dvije utakmice. Na to jos dodas vece plemica ili slicne donatoske projekte dje je smijesno skupiti 200.000 KM. ali eto dodaj toliko + grad eto ti budzeta.

eh sad sto smo mi takvi, to je pravo pitanje. Kako "natjerati" navijace da daju 20 KM godisnje za komad papira koji im ne znaci nista (Pravo kupovine sezonske ulaznice;
Najmanje 10% popusta na sve artikle u klupskom Fan Shopu neovisno od količine;
Pravo kandidovanja i predlaganja kandidata za Skupštinu kao najviši organ Kluba;
Pristup limitiranim promotivnim akcijama;) .i jos 100 KM da bi mogao na istok uc. Eto benefita clanstva Zelje. 120 KM da bi mogao uci na stadion i pogledati tekmu. Nasi za 200 ponudili VIP i sve ovo ko eksperiment i koliko, nismo ni 10 prodali. Eksperiment uspio. Ajd da ne pricamo o istoku, ajmo jug najjeftiniji, da svi idu tamo. 5000 ljudi koji je spremno godisnje dati 60 KM=300.000 KM samo da bi usli na stadion. Dovidjenja prijatno.

Politika je svugdje u BiH, i u Mostaru i u Sarajevu. Kako je moguce da je samo kod nas losa politika, losi privrednici i losi navijaci. Kako je moguce da samo u Tuzli nema gro ljudi- privrednika koji vole Slobode i koji ce donijeti klubu 400-500.000 KM godisnje preko svojih kolega i prijatelja ili da nema gro sposobnih ljudi-navijaca koji ce privuci da Sloboda proda 2000 sezonskih i clanskih ulaznica.

Zna se moj stav o gradskoj upravi, ali ni tu nismo korektni. Nama gradska uprava i ostale instance vlasti cine preko 50% budzeta, i u tome smo medju 3 ili 4 kluba u drzavi, po procentu, a sigurno smo klub za koji se iz budzeta raznih nivoa vlasti najvise izdvaja. Ni jedan klub u BiH nije dobio gotov milion KM prosle godine od raznih nivoa vlasti. Mi jesmo. I opet upiremo u grad kako ne daje dovoljno.

A stavka budzeta kojpune navijaci je u rangu GOSKA iz Gabele, i ispod ranga Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Brojevi ne lazu.

I onda su losi oni koji daju najvise, a svi mi koji klubu pomazemo toliko koliko pomazu mjesta koja kad se saberu imaju stanovnika ko Slatina. Mi nismo krivi.

jedina istina je da je Sloboda nekad bila veliki klub , a sad i jeste u rangu gore navedenih. Sta je dovelo do toga. Sprega lose politike, losih uprava, privrednika koji Tuzlu koriste samo da se obogate i ne vracaju nazad nista, navijaca koji gledaju samo kako da dzaba udju. Gore sam se pitao zar je moguce da postoji sredina u kojoj je svaki faktor moguci destruktivan. Jbg i ja previse pitam, dovoljno da se osvrnem oko sebe i vidim kakvo nam je stanje. Izgleda da postoji.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

katarakta

Post Postao/la katarakta » 03 feb 2018, 15:03

harry_90 je napisao/la:Cim nemaju da odgovore kako treba,ide prica da mozemo preci u Simin Han :rol: :rol: da se hoce malo vise potrudit,sve jedno te isto,a klub nam pred ispadanjem iz lige..

Jel napisana potjernica za Krpicem,nadam se da ce imati ucinka vise nego na slucaju Zeca,Kostica itd :kafa:
Ko treba da odgovori? Pa probleme je lahko detektovat, kako u ovoj drzavi, tako i u Slobodi. A ima li rjesenja na pomolu. Mozda treba dic glas. Ovdje niko ne brani Senada i UO iz ljubavi, vec zbog toga sto smo trenutno tu gdje jesmo i nemamo bolje. Valjda je to jasno.
Niko, niko, samo Sloboda

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 03 feb 2018, 15:03

harry_90 je napisao/la:Cim nemaju da odgovore kako treba,ide prica da mozemo preci u Simin Han :rol: :rol: da se hoce malo vise potrudit,sve jedno te isto,a klub nam pred ispadanjem iz lige..

Organizovaće precjednik pressicu,prije početka prvenstva.Gdje će osut drvlje i kamenje po Krpi :mrgreen: :mrgreen: A mladi (pri)pravnik će to sa pravne strane pojasniti :lol:
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 03 feb 2018, 15:14

katarakta je napisao/la:

Ko treba da odgovori? Pa probleme je lahko detektovat, kako u ovoj drzavi, tako i u Slobodi. A ima li rjesenja na pomolu. Mozda treba dic glas. Ovdje niko ne brani Senada i UO iz ljubavi, vec zbog toga sto smo trenutno tu gdje jesmo i nemamo bolje. Valjda je to jasno.
Pa kod vas najcesci odgovor je ovaj idite u Simin han,ako ukazujes na probleme u klubu.. i jos odredjuje se ko je pravi slobodas,mislim nigdje veze,djeciji fazoni al hajd mora se nekako odgovorit..

Ako vi podrzavate ove,a pred vasim ocima klub iz vrha tabele,doveli do borbe za opstanak,gdje predsjednik nista konkretno ne radi,vec samo se svadja sa savezom,sindikatom,igracima,gdje najavljuje ostavke,pa na kraju iz inata vodi,klub odveo u minus,pored para svih nas i ja sad trebam da pisem kako je sve ok,hocu al u kkkurcu..

I da pisem kako je ovo nikad jaci prelazni rok,a dosli igraci iz Surdulice i Javora,Ivetic samo se vratio jer je Borac produzio sa Puzigacom,Bekica koji u Kazahstanu nema minuta,a kamoli gola,za Rustema ne znam gdje je igro,al od svih ovih moze se smatrat pojacanjem..
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 03 feb 2018, 15:24

Smijesna prica nane mi. :lol:
Kad vidim kako se momci koji dugi niz godina navijaju za klub tretiraju.al navijaju a ne ko pojedini pusikurci koji iz licnog interesa brane ove.
Fuj

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 15:29

Odgovoreno je stotinama puta. Ako hocemo klub kako treba valja se za to izboriti. A to ne moze nikako ako nas je 500 do 1000 na stadionu.
Cuj cim treba odgovoriti odmah sejmon hejn. Pa sta reci ljudima koji napisu neka nas je 1000 na stadionu pa kad se osvoji kao zrinjski par titula i mi cemo doci. Ma dajte ba. Sta je vas odgovor kritikovacemo sencu i faraona na forumima i drustvenim mrežama i oni ce nam onda urediti klub. Hoce al sutra malo.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 03 feb 2018, 15:31

Koga ba iskreno boli krac sta cete vi govorit .i ko ste vi a ko smo mi???
Samo je jedna strana.slobodina.
I imaju ove prodane duse flautasi za funfciku.tj licni interes.
Ja cu kritikovat koga god hocu.a ko ima sta protiv moze i meni poflautat.al ovaj put dzaba.pusikurci
Zadnja izmjena: Sariel1987, dana/u 03 feb 2018, 15:33, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2018, 15:31

ultrasstyle_tz je napisao/la:problem su konkretni postupci navijaca. Eto Zrinjski, je.at ih tamo, vise ih bude na veceri plemica nego pod Bijelim brijegom na utakmici. Ali oni svoje odrade, bace 100, 1000 ili 10.000 KM i ne moraju vise nikad ni doci na utakmicu . Zato sam ja i spomenuo neke cifre vezane za sezonske karte ili donatorsko vece. Da smo mi donijeli klubu ko Sarajevo ili Zeljo klubu preko 100.000 samo od članstva(koje gotovo pa nikakve mogucnosti ne nudi), i jos preko 100.000 od sezonskih ulaznica (to je oko 2000 da prodas) i jos od redovnih ulaznica da makar za godinu donesemo klubu ko oni za dvije utakmice. Na to jos dodas vece plemica ili slicne donatoske projekte dje je smijesno skupiti 200.000 KM. ali eto dodaj toliko + grad eto ti budzeta.
Sarajevo, Zeljeznicar, Zrinjski iz sezone u sezonu u borbi za titulu i trofeje. Mi smo bili u rangu njih kada je Husic bio i kada smo pucali visoko. Imali smo i posjetu dobru u odnosu na broj stanovnika, solidan broj sezonskih. Imali smo i atmosferu. Ta sezona treca posjeta u ligi. Kako onda po tebi da mi ne doprinosimo? Pa logicno ne doprinosi se kada klub ne funkcionise dobro i svi to vide, odmah svi gube zelju da ucestvuju u tome.
Mi nismo prvo i prvo mogli da preko clanstva damo pare klubu jer kod nas ne postoji clanstvo. Clanstvo su zabranili Imamovic i Kurevic jer ne ide u korist njihovoj stranackoj politici. Uvodjenjem clanstva uvodis nove ljude koji zele da nesto predloze ili odluce. Ovako je to blokirano, sve mora proci kroz njihove ruke i oni dozvole ili bolikraju. A u 90% slucajeva blokiraju ili kazu da se stavi pod tepih (statut).

eh sad sto smo mi takvi, to je pravo pitanje. Kako "natjerati" navijace da daju 20 KM godisnje za komad papira koji im ne znaci nista (Pravo kupovine sezonske ulaznice;
Najmanje 10% popusta na sve artikle u klupskom Fan Shopu neovisno od količine;
Pravo kandidovanja i predlaganja kandidata za Skupštinu kao najviši organ Kluba;
Pristup limitiranim promotivnim akcijama;) .i jos 100 KM da bi mogao na istok uc. Eto benefita clanstva Zelje. 120 KM da bi mogao uci na stadion i pogledati tekmu. Nasi za 200 ponudili VIP i sve ovo ko eksperiment i koliko, nismo ni 10 prodali. Eksperiment uspio. Ajd da ne pricamo o istoku, ajmo jug najjeftiniji, da svi idu tamo. 5000 ljudi koji je spremno godisnje dati 60 KM=300.000 KM samo da bi usli na stadion. Dovidjenja prijatno.
Kao sto rekoh te stvari kod nas nisu ni dozvoljene tako da ne mozemo znati sta bi bilo i kako bi bilo. Nemamo shop, u skupstinu udju ljudi koje osoba X predlozi, neki jarani iz zivota i sa one grupe stara garda postadose skupstinari. :facepalm:
Kada cemo imati priliku za to? Pa vjerovatno nikada, znamo u cijim jer rukama klub i ko odlucuje. O tome se prica najmanje 5-10 godina.
Politika je svugdje u BiH, i u Mostaru i u Sarajevu. Kako je moguce da je samo kod nas losa politika, losi privrednici i losi navijaci. Kako je moguce da samo u Tuzli nema gro ljudi- privrednika koji vole Slobode i koji ce donijeti klubu 400-500.000 KM godisnje preko svojih kolega i prijatelja ili da nema gro sposobnih ljudi-navijaca koji ce privuci da Sloboda proda 2000 sezonskih i clanskih ulaznica.
Kod nas u TK je logicno ili si ovaj ili si onaj. Mi smo na pogresnoj strani, ustvari glupo sa nase strane sto smo izabrali stranu. Ustvari nismo je mi ni birali vec je u gradu vlast takva, a njima pao klub u ruke i oni ga skrojili po svom. Ubacili u OKK svoje ljude, u RSD na celu njihovi ljudi, u FK nadju nekog svog kada mogu. I onda logicno da u tome ljudi razni ne ucestvuju jer nisu njihova druzba. U Mostaru i Sarajevu se tako ne radi, Zeljeznicar plese izmedju svih, svako im je isti ako im treba dati pare. Kod nas je Imamovic koji mozda je dobar sa 10% privrednika pokupio njih, ali normalno drugih 90% ne pomislja da mu daje pare. Nisu njegovi, a znaju da je klub u njegovim rukama. Eto ti problema, klub nije nezavisan. Ni Zeljeznicar ni Sarajevo ne kontrolisu neki ljudi sto su u vrhu stranke, samo kod nas.
Zna se moj stav o gradskoj upravi, ali ni tu nismo korektni. Nama gradska uprava i ostale instance vlasti cine preko 50% budzeta, i u tome smo medju 3 ili 4 kluba u drzavi, po procentu, a sigurno smo klub za koji se iz budzeta raznih nivoa vlasti najvise izdvaja. Ni jedan klub u BiH nije dobio gotov milion KM prosle godine od raznih nivoa vlasti. Mi jesmo. I opet upiremo u grad kako ne daje dovoljno.
Daju sada 50% jer su iskreirali ovakvu situaciju. 50% od njih je sama slika toga sto su stvorili jer nisu spremni na kompromis i prepustanje neceg nekom drugom. Oni su otjerali covjeka tj nisu ga ispostovali kako su trebali i sada zele da pokazu kako su bili u pravu, a jedini nacin za to je da daju vise para iz budzeta gradjana nego ikada prije.
Dok je Husic bio davali su 20% budzeta, a Husic 80% za funkcionisanje. Dok je Sabovic bio mozda se nije davalo nista, Kovacevicu su isto blokirali sva sredstva, a Sabovicu davao kanton 300k godisnje. Znaci daju oni sada, ali jasno je i sto daju, ne jer vole vec jer je sada u njihovim rukama i ne smiju se osramotiti sa ispadanjem jer bi se time pokazalo kako su grijesili u vezi Husica i ne bi bilo dileme nikome vise.
A stavka budzeta kojpune navijaci je u rangu GOSKA iz Gabele, i ispod ranga Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Brojevi ne lazu.

I onda su losi oni koji daju najvise, a svi mi koji klubu pomazemo toliko koliko pomazu mjesta koja kad se saberu imaju stanovnika ko Slatina. Mi nismo krivi.
Nismo mi toliko losi koliko pricas, uvijek je bila publika bolja od ekipe Slobode, uprave i grada. Jedino kod Azmira je Azmir radio bolje od ostalih i na sportskom planu ga nisu pratili ni publika ni grad. Ali trenutno sta treba da bude 3000 ljudi, kada se lose radi? Pa to je nemoguce bas jer se lose radi. Kako ce ti neko doci? Senad kako je radio, tako je i na tribinama dobio. Jbg to je kao kada bi student dosao na ispit i nista ne uradi, a onda kada je uvid dodje i zali se pa sto nisam polozio. Eto tako je Senad radio.
Celik ima vjerne navijace? Uprava na jesen lose radila, imali su na utakmicama nekim po 50-100 ljudi. Sada ce imati 3-4k na proljece. Zasto? Jer su dosli ljudi koji rade. Kod nas bi bila prica nismo dobri navijaci. Pa jel to nisu dobri navijaci ni Zenicani? Jesu dobri su navijaci, ali je uprava pala ispod svake granice i samo su tako mogli reagovati. Tako je i kod nas, uprava i Vlado su otisli u minus.
Mislim poredite nas sa Zeljeznicarem i Sarajevom koji imaju posjetu i kaze se trebamo i mi tako. Pa ne moze jer oni godinama prate rezultatima to sve i ambicijama. Da su oni losi 15 godina ne bi ni oni imali navijace, ne bi imali nadu samim tim bi im se u redove uvukla prica da tu nema nade i to je ono sto se nama desilo.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 15:37

harry_90 je napisao/la:
katarakta je napisao/la:

Pa kod vas najcesci odgovor je ovaj idite u Simin han,ako ukazujes na probleme u klubu.. i jos odredjuje se ko je pravi slobodas,mislim nigdje veze,djeciji fazoni al hajd mora se nekako odgovorit..

Ako vi podrzavate ove,a pred vasim ocima klub iz vrha tabele,doveli do borbe za opstanak,gdje predsjednik nista konkretno ne radi,vec samo se svadja sa savezom,sindikatom,igracima,gdje najavljuje ostavke,pa na kraju iz inata vodi,klub odveo u minus,pored para svih nas i ja sad trebam da pisem kako je sve ok,hocu al u kkkurcu..

I da pisem kako je ovo nikad jaci prelazni rok,a dosli igraci iz Surdulice i Javora,Ivetic samo se vratio jer je Borac produzio sa Puzigacom,Bekica koji u Kazahstanu nema minuta,a kamoli gola,za Rustema ne znam gdje je igro,al od svih ovih moze se smatrat pojacanjem..
Navodite vodu na svoj mlin. Boli me briga ko je u UO ja navijam za Slobodu i to je to.
Zasad mogu platiti kartu i nista vise. UG treba zatvoriti nigdje ih koji ce qurac da prodaju sezonske jednom u pola godine. Sto ne pokrenu nesto da se pritisne UO sad. Zasto postoje?

Smjesno je kad kazete bio Azmir uredio bi, pa sto ode u po sezone? On da nije htio otici ne bi ga mogao maknuti ni faraon jer mi ne bi dozvolili tada da se to desi. 100% je imao nasu podrsku i digao je sidro kako je digao. Hvala za sve sto je uradio za klub ali nacin odlaska iz kluba nije bio u redu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2018, 15:38

sviunapad1010 je napisao/la: Odgovoreno je stotinama puta. Ako hocemo klub kako treba valja se za to izboriti.
Ova ne stoji jednostavno, sansa da se neko izbori za Slobodu je samo preko lokalnih izbora i kada nju promasis onda imas 4 godine da cekas ponovo.
Kakav je klub bio 2016 takav ce da doceka i 2020. Koliko je to ozbiljno oko promjena govori i to da u skupstinu udju neki ljudi na neciji prijedlog, ono nidje veze s vezom ljudi, da se ne zna dnevni red, da se nagadja kad je sjednica, da svi dodju nepripremljeni i bez prijedloga i da citavu tu skupstinu zavrse u 45-50 minuta.

Tako stalno bilo, 20 godina uvijek je jedan kandaidat za predsjednika i bude izabran, a uopste nema pripremljen program kako da vodi klub. A sjednica svake zime ista ono, sve se vrti isto.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 03 feb 2018, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 feb 2018, 15:43

tuzlak1987 je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la: Odgovoreno je stotinama puta. Ako hocemo klub kako treba valja se za to izboriti.
Ova ne stoji jednostavno, sansa da se neko izbori za Slobodu je samo preko lokalnih izbora i kada nju promasis onda imas 4 godine da cekas ponovo.
Kakav je klub bio 2016 takav ce da doceka i 2020. Koliko je to ozbiljno oko promjena govori i to da u skupstinu udju neki ljudi na neciji prijedlog, ono nidje veze s vezom ljudi, da se ne zna dnevni red, da se nagadja kad je sjednica, da svi dodju nepripremljeni i bez prijedloga i da citavu tu skupstinu zavrse u 45-50 minuta.
U tom grmu lezi zec. Zbog izbora je i Azmir otišao. Procjena njegova da ce doci neko drugi i da ce se vratiti, ali nije tako ispalo i to je to.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.