Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Jesam dosadan jesam.I neka sam.Stice vas nepravda za Muftica.Nema napredka pored sramote.Sram vas bilo.
Ne može on igrat u ritmu koji je potreban. Isto je i sa Kulašinom i Memićem. Da udju zadnjih 10 minuta kad snaga padne pa da na svježinu nešto možda i naprave mogu al' da otpočinju utakmice to ne mogu tj mogu al' vidjeće se.DeeWa je napisao/la: ↑27 maj 2025, 18:27Arnelv52 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 17:14Mene taj Rožić ničim nije impresionir'o. Izgleda kao neko ko je daleko od dovršenog igrača. Već na prvu se vidi da mu je tehnika slaba da bi mogao dogurati do ozbiljnog fudbala.
Mi u Memiću i Kulašinu imamo dva krila kojima ne treba dat da igraju osim pokoji ulazak sa klupe. Ne treba nam i treći takav.
Memic i Kulasin su desna krila dok je Vinko Rožić primarno lijevo krilo. Mi lijevih krila nemamo. Imamo Dedića koji nam igra krilo i to je sve. Tako da definitivno bi nam mogao nešto drugačije ponuditi što drugi igrači sa spiska ne mogu. Tada bi Dedić mogao igrati svoju prirodnu poziciju u odbrani.
Ali opet sve ovisi i od toga Jel Sergej želi igrati sa krilima ili ne. Ako želi, on mu je najbolje dostupno lijevo krilo. Ako ne želi, onda im je beskoristan.
Ako bude po očekivanjima kako kvalifikacije budu odmicale Bajraktarević bi trebao u PSV-u imati sve značajniju ulogu i s njim smo onda dobili pravo desno krilo, a od prije imamo i pravu zamjenu.
Lijevo pustiti da igra Dedić ili Demirović, može i Baždar dok je još mlad s obzirom na visinu, dok se ne pojavi ozbiljan igrač. Tu nemamo nikog od koga se očekuje neki ozbiljan nivo, možda Alajbegović ali on će se, ja vjerujem, isprofilisati kao desetka prije nego kao krilo.
Ono što imamo su ozbiljni talenti u napadu u vidu Pejčinovića i Baždara pa ako i jedan od njih uspije biti bolji od Demirovića, a ja vjerujem da hoće obojca, onda Demirović može nastaviti da igra lijevo.
Memic spremniji nego Kulasin, Rozic i BajraktarevicaArnelv52 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 20:35Ne može on igrat u ritmu koji je potreban. Isto je i sa Kulašinom i Memićem. Da udju zadnjih 10 minuta kad snaga padne pa da na svježinu nešto možda i naprave mogu al' da otpočinju utakmice to ne mogu tj mogu al' vidjeće se.DeeWa je napisao/la: ↑27 maj 2025, 18:27Arnelv52 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 17:14Mene taj Rožić ničim nije impresionir'o. Izgleda kao neko ko je daleko od dovršenog igrača. Već na prvu se vidi da mu je tehnika slaba da bi mogao dogurati do ozbiljnog fudbala.
Mi u Memiću i Kulašinu imamo dva krila kojima ne treba dat da igraju osim pokoji ulazak sa klupe. Ne treba nam i treći takav.
Memic i Kulasin su desna krila dok je Vinko Rožić primarno lijevo krilo. Mi lijevih krila nemamo. Imamo Dedića koji nam igra krilo i to je sve. Tako da definitivno bi nam mogao nešto drugačije ponuditi što drugi igrači sa spiska ne mogu. Tada bi Dedić mogao igrati svoju prirodnu poziciju u odbrani.
Ali opet sve ovisi i od toga Jel Sergej želi igrati sa krilima ili ne. Ako želi, on mu je najbolje dostupno lijevo krilo. Ako ne želi, onda im je beskoristan.
Ako bude po očekivanjima kako kvalifikacije budu odmicale Bajraktarević bi trebao u PSV-u imati sve značajniju ulogu i s njim smo onda dobili pravo desno krilo, a od prije imamo i pravu zamjenu.
Lijevo pustiti da igra Dedić ili Demirović, može i Baždar dok je još mlad s obzirom na visinu, dok se ne pojavi ozbiljan igrač. Tu nemamo nikog od koga se očekuje neki ozbiljan nivo, možda Alajbegović ali on će se, ja vjerujem, isprofilisati kao desetka prije nego kao krilo.
Ono što imamo su ozbiljni talenti u napadu u vidu Pejčinovića i Baždara pa ako i jedan od njih uspije biti bolji od Demirovića, a ja vjerujem da hoće obojca, onda Demirović može nastaviti da igra lijevo.
Rozic bolji igrac od Kulasina, a Bajraktarevic najveci talenat
Dewa Memic je lijevo krilo igrao u Karvini
Najvise golova je dao kao lijevo krilo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ja isto vjerujem da je naš. Pretpostavljam da se papiri nisu mogli završiti sad do ovog okupljanja, ali u septembru ga očekujem.DamirT je napisao/la: ↑27 maj 2025, 14:02Moguce da je on nas. E sad sve ovisi o tome da li ce ga nasi zavrsiti do septembra, a i da li ce mu Dalic uputiti poziv za naredno okupljanje.Coolpanda24 je napisao/la: ↑27 maj 2025, 13:12Večernji.hrNedavno se pojavila informacija o tome kako postoji ozbiljna mogućnost da zaigrate za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Što se u međuvremenu događalo s tom pričom?
- Istina je da me traži Bosna i Hercegovina. Njihov izbornik Sergej Barbarez sa svojim je suradnicima bio na Kvarneru i predočio mi planove koje ima sa mnom u budućnosti. To su pravi profesionalci i ozbiljni ljudi. Jako, jako sam počašćen...
Znači li to da je Hrvatska izgubila svoju šansu, odnosno, jesu li postojali nekakvi kontakti u međuvremenu?
- Najradije ne bih više o toj temi... - zaključio je Janković.
To za Dalića ćemo vidjeti, vjerujem da bi ako napravi transfer sad na ljeto, bio u nekim njegovim kombinacijama.
On ako nanjusi da mozda ima sanse kod Hrvata odustat ce. Isto kao onaj Markovic sto je i ceka Srbe.
Gdje nam je Rajvosa? Nije dugo neku insajdersku dao.
Gdje nam je Rajvosa? Nije dugo neku insajdersku dao.

On da nas je odbio, rekao bi odmah u intervjuu za hrvatski medij da ga zanima samo Hrvatska. Po ovoj izjavi on je 90% naš ako Dalić hitno ne reaguje. Mada i da reaguje, kod nas bi imao puno ozbiljniju ulogu u startu.
Ljudi mojo, gledam ovaj Braumsvajg, ovaj naš je u prajmu bio oyebina teška a sad da ne pričam. Kako mu covjek dade gol, nevjerovatno.
Imali debili 2:0, evo prokockase, da hoce makar ispast u trecu ligu da ga nema obraza vise zvat
Imali debili 2:0, evo prokockase, da hoce makar ispast u trecu ligu da ga nema obraza vise zvat
Vala bi Janković bio budala da čeka Hrvatsku, a rekao bih da dosadašnje iskustvo s takvim igračima ipak pokazuje da znaju probrati adekvatno i da se ne precjenjuju (za razliku od onih koji mogu kao čekati Srbiju, a i srpski selektori obično šupački zovnu masu njih, pa onda igraju slabo ili nikako).
Sumnjam da Janković misli da će ikad biti stabilan u hrvatskoj reprezentaciji. Plus, oni prilično korektno i ne zovu ljude na koje neće dugoročno računati. Evo sad je tu Baturina, svjestan je Janković da će vazda biti iza njega. Tu je i Lovro Majer, koji ima još barem 6-7 godina reprezentacije. Slično i Nikola Vlašić. Sumnjam da Janković može dobaciti iznad tog nivoa svakako. Plus Ivanušec. Da mu se da neka druga uloga? Opet su tu obojica Sučića, Jakić, Moro. Pa evo tu je sad i Fruk, a koji će isto biti privremeno vjerovatno. Jednostavno, prevelika je konkurencija kod Hrvata. I još konstantno imaju produkciju tu (brzo će Zvonarek gore, pa i Veldin Hodža je u prednosti itd.).
Ista je stvar za Rožića. Zna da će Sotiček (Basel) ili Stojković (Dinamo) prije gore, i da on teško tu može imati ozbiljnu ulogu.
A kako rekoh, Hrvati obično ostave mogućnost da igrača pokupimo. Tako još postoje varijante zvane Dinko Horkaš (Las Palmas, 26), Sandro Kulenović (Dinamo, 25), Toni Borevković (Guimares, 27), Ante Crnac (Norwich, 22), Niko Galešić (Dinamo, 24), Boško Šutalo (Standard, 25), Jakov Medić (Ajax/Bochum, 26), pa i Topić iz Zrinjskog, i ko zna ko još kome i ne znamo da može srediti papire. I da se razumijemo, nikog ja ovdje ne bih zvao, osim Topića i eventualno razmatranja Boška Šutala (Crnac je vjerovatno jedini koji ni ne bi htio još). Ali, uglavnom Hrvati ostave tu mogućnost.
I čak se eto može sklopiti solidna ekipa tih koji su Hrvatska-BiH, mogućnost igranja za obje:
Horkaš (Las Palmas), Šutalo (Standard), Galešić (Dinamo), Medić (Bochum/Ajax), Rožić (Istra), Topić (Zrinjski), Soldo (Osijek), Ševelj (Dundee), Janković (Rijeka), Kulenović (Dinamo), Crnac (Norwich).
Sumnjam da Janković misli da će ikad biti stabilan u hrvatskoj reprezentaciji. Plus, oni prilično korektno i ne zovu ljude na koje neće dugoročno računati. Evo sad je tu Baturina, svjestan je Janković da će vazda biti iza njega. Tu je i Lovro Majer, koji ima još barem 6-7 godina reprezentacije. Slično i Nikola Vlašić. Sumnjam da Janković može dobaciti iznad tog nivoa svakako. Plus Ivanušec. Da mu se da neka druga uloga? Opet su tu obojica Sučića, Jakić, Moro. Pa evo tu je sad i Fruk, a koji će isto biti privremeno vjerovatno. Jednostavno, prevelika je konkurencija kod Hrvata. I još konstantno imaju produkciju tu (brzo će Zvonarek gore, pa i Veldin Hodža je u prednosti itd.).
Ista je stvar za Rožića. Zna da će Sotiček (Basel) ili Stojković (Dinamo) prije gore, i da on teško tu može imati ozbiljnu ulogu.
A kako rekoh, Hrvati obično ostave mogućnost da igrača pokupimo. Tako još postoje varijante zvane Dinko Horkaš (Las Palmas, 26), Sandro Kulenović (Dinamo, 25), Toni Borevković (Guimares, 27), Ante Crnac (Norwich, 22), Niko Galešić (Dinamo, 24), Boško Šutalo (Standard, 25), Jakov Medić (Ajax/Bochum, 26), pa i Topić iz Zrinjskog, i ko zna ko još kome i ne znamo da može srediti papire. I da se razumijemo, nikog ja ovdje ne bih zvao, osim Topića i eventualno razmatranja Boška Šutala (Crnac je vjerovatno jedini koji ni ne bi htio još). Ali, uglavnom Hrvati ostave tu mogućnost.
I čak se eto može sklopiti solidna ekipa tih koji su Hrvatska-BiH, mogućnost igranja za obje:
Horkaš (Las Palmas), Šutalo (Standard), Galešić (Dinamo), Medić (Bochum/Ajax), Rožić (Istra), Topić (Zrinjski), Soldo (Osijek), Ševelj (Dundee), Janković (Rijeka), Kulenović (Dinamo), Crnac (Norwich).
Odlican upiszaostrog je napisao/la: ↑28 maj 2025, 01:00Vala bi Janković bio budala da čeka Hrvatsku, a rekao bih da dosadašnje iskustvo s takvim igračima ipak pokazuje da znaju probrati adekvatno i da se ne precjenjuju (za razliku od onih koji mogu kao čekati Srbiju, a i srpski selektori obično šupački zovnu masu njih, pa onda igraju slabo ili nikako).

92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Kakvu vezu jankovic ima sa bih? Vidim da je rodzen I odrastao u zagrebu, da mu roditelji mozda nisu posavci?
Nista protiv momka Ali mislim da ce imati sporednu ulogu u repci.
Nista protiv momka Ali mislim da ce imati sporednu ulogu u repci.
Dok god budemo šutili i zvali se igraci koji su pozvani samo zato jer je moj jal njihov nema od tog nista.Mladi se unistavaju ne pozivanjem tj ubija im se moral.Ovo sto se radi sa mladim naprednim igracima je van svake pameti.Neka nama Bicakcica i ostalih.Prva zrela reprezentacija će nas satrat.Ovih 9 boba su sreca i los protivnik.Mazanje očiju.Nepravda za Muftica.Sram vas bilo.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Dobro ba druže ne moraš svake 2 minute smarat sa Muftićem ko da je Kahn u pm.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Inače kad već spominjete Crnca, prije koji tjedan je izašla vijest kako ga prati Borussia Dortmund.
Možda Kovač može od njega napraviti igrača kao što je od Rebića.
Možda Kovač može od njega napraviti igrača kao što je od Rebića.
Stići će nas suze trećeg golmana.
- bavariapivo
- Kontakt:
sta ti dodje muftic, ili si to ti vedade?
dosadan ko podguzna muha
dosadan ko podguzna muha
Pišeš o trećem golmanu reprezentacije kao da je u pitanju neki napadač iz bundesligeAlipasino je napisao/la: ↑28 maj 2025, 06:00Dok god budemo šutili i zvali se igraci koji su pozvani samo zato jer je moj jal njihov nema od tog nista.Mladi se unistavaju ne pozivanjem tj ubija im se moral.Ovo sto se radi sa mladim naprednim igracima je van svake pameti.Neka nama Bicakcica i ostalih.Prva zrela reprezentacija će nas satrat.Ovih 9 boba su sreca i los protivnik.Mazanje očiju.Nepravda za Muftica.Sram vas bilo.

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Crnac je jedini od gore pobrojanih koji još uvijek ima finu priliku da bude bitan u hrvatskoj reprezentaciji i koji bi vjerovatno odbio poziv (ili se najviše premišljao). U biti, on je vrlo sličan tip ko Baždar i ako bude imao malo sreće s transferima, dobar izbor, može biti odličan igrač.
Što se Jankovića tiče, mislim da za ogromnu većinu Hrvata nije problem naći neku poveznicu sa BiH. Ima neki dedo/nana iz Hercegovine uvijek

I Janković je vala pozicija koja nam fali, itekako.
Sjećam se da se o Jankoviću u kontekstu reprezentacije pisalo dok je igrao na posudbi u Zrinjskom i kada je vjerovatno bio najbolji igrač lige, i čini mi se da je tada bila priča da on nema ama baš nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom.
Ali ako su ga naši kontaktirali, što je i sam neki dan potvrdio, onda vjerovatno postoji neka veza sa BiH za koju šira javnost ne zna. Yebiga, ako mogu završiti Janelta, onda mogu i Niku na neki fazon mada je meni to sve donekle bezveze, jer bi u doglednom periodu onda moglo biti pun qurac naturalizovanih igrača u reprezentacijama.
Ali ako su ga naši kontaktirali, što je i sam neki dan potvrdio, onda vjerovatno postoji neka veza sa BiH za koju šira javnost ne zna. Yebiga, ako mogu završiti Janelta, onda mogu i Niku na neki fazon mada je meni to sve donekle bezveze, jer bi u doglednom periodu onda moglo biti pun qurac naturalizovanih igrača u reprezentacijama.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nema razloga za sikiraciju bratko

92:48 - La Decima