FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

enobarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la enobarca » 29 avg 2021, 16:00

1921boy je napisao/la:
29 avg 2021, 15:57
enobarca je napisao/la:
29 avg 2021, 15:55
Da mi je docekati dan kad ce ova oyebina Roberto napustiti klub :pray:
Golom protiv p$ga je taj sebi zacimentirao mjesto u Barçi do kraja karijere.
I to sto kazes, docekace penziju tu.
Rajaz je napisao/la:
29 avg 2021, 15:58
enobarca je napisao/la:
29 avg 2021, 15:55
Da mi je docekati dan kad ce ova oyebina Roberto napustiti klub :pray:
A Lenglet ti je ok jel :mrgreen:
Za njega sam zaboravio i da postoji, al opet roberto mi je vise mrzak :mrgreen:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 avg 2021, 16:03

messilla je napisao/la:
29 avg 2021, 15:59
Nevjerovatno je da Riqui ne može dobiti šansu ni sad kad je Pedri na odmoru, a smatra ih istim tipom igrača. Sad ubacuje trkača, kad je jasno da ti više treba kreativac za Getafe, dok je prošli put više falio trkač. Sve naopako jbt dan narandžasti.
Ja mislim da puig ne bi dobio sansu ni kad bi bio jedini zdrav vezni igrac, ovaj bi eksperimentisao nekako samo da puig izvisi.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 avg 2021, 16:09

Ajd da vidim Emersona konačno, ovo dva puta po pola sata je bio užas.
Don't hate what you don't understand.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 avg 2021, 16:26

Emerson :thumbup:

Puig treba da jbe mater onom ko ga je savjetovao da ostane u Barci. :mrgreen:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2021, 16:31

Idealna sansa za rikija da zaigra ali ne mozes protiv zute ublehe. Yebo sve svoje i ko ga dovede u klub kao trenera.
@igrajlopte 🐦

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2021, 16:39

Riqui je šminka igrač i talentovan je haos, ali je i nažalost očigledno prilično glup. Prva sezona je Kumanova krivica, sve dalje je Puigova krivica.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 29 avg 2021, 16:39

Furymaker je napisao/la:
28 avg 2021, 11:59
a kako da prodas kad su svi igraci na duplo vecim placama nego sto zasluzuju, tko bi se lud odrekao toliko love..
Kad je Pjanic koji je WC igrac bio do prije 2god spreman da trune na klupi za 20ak miliona eura vise u banci, sta vas cudi sto ovi drugi levati to isto rade

Inace, nisam nesto bio aktivan tu otkako je sezona zavrsila, nisam ni pisao osvrt na situaciju sa Messijem i sve, u to necu previse ulaziti, tko je pratio klub zadnjih 10godina zna sve sto se desilo i zasto je doslo do ovoga do cega je doslo.
Za Messija i klub je najbolje bilo da je otisao jos prije 2-3 sezone, al dobro, sad kad nisam ocekivao da ode, morao i gotova prica.

Transfer period zasad apsolutno katastrofa, doduse, izvuklo se maksimalno sto se moglo izvuci iz dolaznih transfera, a odlasci nisu previse ni na laporti.

Sto se tice ovih par utakmica predsezone i prve 2 tekme sezone, jasno je da ce trebati dugo vremena da se ekipa prebaci sa oslanjanja na jednog covjeka do preuzimanja odgovornosti. Samim tim, ne ocekujem od ove sezone apsolutno nista, liga prvaka u iducem kolu cemo ispasti jer tko god da prodje kao prvoplasirana ekipa ce nas natamburati i poslati kuci (osim mozda grupa Uniteda i Dortmunda). U prvenstvu ocekujem da cemo se boriti sa Realom i Sevillom za pozicije 2-4 jer mislim da ce Atletico biti najbolja ekipa la lige i osvojiti to.

Zasto ne vjerujem u ekipu nije toliko ni do samog rostera igraca, nego Koemana i njegovog pristupa tom rosteru. U predsezoni smo vidjeli naznake tko treba igrati, a tko ne, a do kraja sezone te igrace cemo rijetko gledati (osim ako nas opet ozljede ne spase Koemanove tvrdoglavosti).
Jedina nam je nada da se Pedri preporodi na ovom odmoru i da se Fati vrati ko prije ozljede, uz napredak igraca poput Desta, Arauja i Erica.

Ja mislim da cemo u grupi dobiti po guzici od Bayerna u obe tekme i da cemo biti 3. il 4. u prvenstvu i da bi Laporta mogao Koemana proslijediti dalje, valjda ostavi koji milion sa strane od Ilaix-ove prodaje.

Sto prije se rijesimo Koemana, to cemo biti zadovoljniji sa sezonom, al dobro, ovo je ta tranzicijska godina nakon Messija i ulazak u LP je vrh.

Protiv Sociedada smo odigrali solidno, al su onda krenule te greske koje Koeman nema pojma kako rijesiti, a i igraci sami po sebi ocito nisu dovoljno ozbiljni kad to rade zadnjih par sezona iz kola u kolo.

Protiv Bilbao-a je to bilo puno puno gore, negledljivo, uzasna utakmica, Busquets i Pedri pokazali da nisu dorasli tempu baskijaca, Frenkie je sam igrao u veznom redu i nismo mogli lopte uzeti. Griezmann umjesto da preuzme odgovornost, sakrio se u defanzivni block da navijaci mogu reci "bori se". Jedna jako smijesna utakmica i ono je bio osvrt sta nas ceka kroz sezonu, bit ce jos utakmica u kojima ce se ekipe naostriti i trcati ko navijeni, a sve dok je Busquets-Pedri u veznom redu, u takvoj vrsti utakmice mi nemamo sta traziti. (koemanov sistem je ocajan i ne dopusta potpunu dominaciju u posjedu kao sto to spanjolci rade).

Mozda sam previse pesimistican jer ima potencijala u ekipi ako se podje rotirati i koristiti ova dinamicna mladjarija (Nico, Riqui, Gavi, Demir, Collado, pa i Fati kad se vrati), previse smo tromi, spori, neozbiljni.

Ima par pozitivnih stavki za mene zasad, a to je definitivno Depay koji je zasad uz Frenkiea i Arauja nas najbolji igrac. Povratak MATS-a (Neto je OCAJAN), Garcia koji je imao odlicnu prvu tekmu (druga losa, al oprosteno zbog smrti djeda), povratak Fatija, Coutinha.

Sad zasad tekmu po tekmu, nadati se malo vecim rotacijama i vjeri u druge igrace sa strane zutokljunca, jer ako opet budem gledao Pedrija u startnih 11 kako se vuce ko baba uz Busquetsa koji je 15god stariji, Braithwaithea i Griezmanna kako nista ne rade u napadu, tocno cu poludit.
Ma Pjanić ne želi da trune na klupi, ali cijelo ljeto se fokusirao na odlazak u Juve, koji je ganjao Locatellija, a za bilo koji drugi klub njegova je plata prevelika, čak i uz to smanjenje na koje bi on pristao, a opet Juve da bi njega potpisao mora da se riješi barem Ramseya. Dakle, transfer Pjanića sve više izgleda kao nemoguća misija. Također, Pjanić je još uvijek WC igrač, dadni mu priliku da igra i to će pokazati, ali dok je Koeman na klupi to se neće desiti, neshvatljivo je da nekim igračima jednostavno ne daje priliku da igraju, a druge forsira maksimalno. Još pokazuje demagogiju pa jučer na pressici kaže kako je Pjanić odličan igrač i kako odlično radi na treninzima sve ovo vrijeme i kako bi bilo sramotno da ga je izostavio sa spiska igrača, a opet svi znamo da Pjanić neće dobiti minute, a realno ima veći kvalitet od Roberta, u pojedinim utakmicama bi bio bolji izbor i od Busquetsa.

Već sam rekao, da se od prvog dana prijelaznog roka maksimalno ozbiljno ušlo u priću da se prodaju Lenglet, Braithwaite, Griezmann, Pjanić, Umtiti itd.. bili bi sigurno prodani, možda jedino Umtiti bi pravio probleme. Kako god izlazni transferi ocjena 0, ulazni transferi maksimum je odrađen, sad je do igrača kako će se pokazati.

Siguran sam da imamo odličan roster za trenutnu financijsku mogućnost, uz drugog trenera mislim da bi se pošteno potukli sa Atleticom za titulu (trenutni Real nije ekipa za titule, ali nikad se ne zna sa njima). Problem su Koemanova taktika, njegov pristup tokom utakmice, pa čovjek ne prepoznaje greške u radu, a onda na pressicima prodaje maglu, jednostavno nije dorastao trener ni za lige petice, prošle sezone sve što je uradio uradio je slučajno. Od starijih igrača nadam se da bi Coutinho mogao pokazati kvalitet u punom sjaju (iako je za mene i dosad pokazao, kad je god igrao u sredini terena bio je odličan). Pedriju treba mjesec dana odmora, Fati njega treba polako uvoditi u igru, komplicirane povrede u kratkom razdoblju. Ukoliko Arauja zaobiđu povrede i Garcia nastavi dobijati priliku, imat ćemo odličan štoperski par za budućnost.

Valjda Lenglet i Roberto neće riješiti utakmicu. Ovo je idealna prilika bila da na terenu vidimo Pjanića ili Puiga umjesto Pedrija, ali ne Koeman nastavlja sa nerazumnim odlukama. Samo da mu se Lenglet ne svidi, pa ga nastavi koristiti i nakon povratka Erica i Piquea.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 avg 2021, 16:45

Ovaj Roberto je lik koji igra kod svakog trenera, nebitno zvao se on Enrique, Valverde ili Koeman :mrgreen: i nebitno koja pozicija, uvijek ce se naci mjesta za Sergia.
Izgleda da je necim mnogo zadužio Barcu :crazy:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 avg 2021, 16:46

Možda je Puig mislio da će RK dobiti otkaz tokom sezone, pa tu vidio svoju šansu. Vjerovatno i sada isto misli.

Kako god, trenutno je samo gubljenje vremena i za njega i za Barcu. Najgora moguća opcija. 22 godine je napunio neki dan.

@nisaminsajder, Pjanić nije WC već 2 sezone. Tačnije od 2019. On je mrtav igrač. Doveden zbog peglanja knjiga. Posljednji nebulozni potez Bartomeua.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 avg 2021, 16:55

Donnie Darko je napisao/la:
29 avg 2021, 16:39
Riqui je šminka igrač i talentovan je haos, ali je i nažalost očigledno prilično glup. Prva sezona je Kumanova krivica, sve dalje je Puigova krivica.
Njemu treba 3000 minuta u kontinuitetu ,a to ne mož dobiti sve i da vam je trener netko za kgo smatrate da vrijedi. Neka posudba uz neku jeftinu cijenu otkupa tipa 10-ak milji, al da vi zadržite onda fiksno pravo na povratak bude li on to htio jasno dobra je formula i mislim da je izvedivo. Opcije ne moraju biti isključivo u Španjolskoj, tu bi se nametnuli Valencia,Villarreal,Sevilla,Sociedad, al i Porto,Sporting,Benfica,Braga pa zašto ne i u Njemačkoj,Ajaxu...

7 bodova iz prva 3 kola bez Lea bio bi neloš učinak pred sulud raspored

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 avg 2021, 16:58

ko prenosi ovo

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 avg 2021, 16:59

Rajaz je napisao/la:
29 avg 2021, 16:58
ko prenosi ovo
Arena 1.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 avg 2021, 16:59

Rajaz je napisao/la:
ko prenosi ovo
Arena 1 Srbija.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 avg 2021, 17:02

Ide novi ugovor :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 29 avg 2021, 17:02

:urnebes:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 avg 2021, 17:03

Nema šta, legendarni Sergi Roberto :clap:

ICON

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 29 avg 2021, 17:05

Sergi "pravo vrijeme na pravom mjestu" Roberto :bow:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 avg 2021, 17:09

mandraX je napisao/la:
29 avg 2021, 16:59
Rajaz je napisao/la:
ko prenosi ovo
Arena 1.
messilla je napisao/la:
Arena 1 Srbija.
Znači ne može se više ni tekma pogledat.

fino fino

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 29 avg 2021, 17:10

Rajaz je napisao/la:
29 avg 2021, 17:09
mandraX je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
ko prenosi ovo
Arena 1.
messilla je napisao/la:
Arena 1 Srbija.

fino fino
Uzmeš mojaweb kao ja za cenera mjesečno i rješeno :kafa:
Ima čini mi se i jeftinije na tri mjeseca.
Doduše Real je bio sinoć na nekom kecu koji ja nemam, ali Barsa sad ima.
Koševo Zapad

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 avg 2021, 17:11

Rajaz je napisao/la:
29 avg 2021, 17:09
mandraX je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
ko prenosi ovo
Arena 1.
messilla je napisao/la:
Arena 1 Srbija.

fino fino
Ima i na hrvatskoj.

Btw ako sam sracunao 59 minuta u 3 kola za Roberta za sada dovoljno je bilo za 2 gola i asistenciju.

Bit ce da ga je Messi gušio :kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.