Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la edinjo-bih » 01 nov 2016, 18:12

mozda je izabrao samo Vrazalica na desnom krilu a sve 4 srednja beka su ostala (da jedan od njih kao napr karacic pokusa da koji minut odigra na desnom beku?)... jednostavno moramo jos vise da trazimo igrace naseg porijekla po ligama iz regiona i ostatka evrope. pola igraca u hr ili srb ligi imaju neku rodbinsku vezu sa BiH, znaci Suman je fino krenuo (Vegar, Nujic, Marjanac, uskoro Milosevic) ali treba nastaviti. Jednostavno obogatiti kadar sa jos nadjenih igraca i po kojem iz juniorske/kadetske reprezentacije.

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 01 nov 2016, 18:28

Koliko sam čuo otišla su dva desna krila.
U januaru će vratiti i Zulfića.
Zadnja izmjena: HDI, dana/u 01 nov 2016, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 nov 2016, 18:36

sta je sa adamom savicem, jeli on u planovima selektora?

i da, ko je sve bio na onom okupljanju mladih? zna li se makar ijedno ime?
hvala

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 01 nov 2016, 19:01

edinjo-bih je napisao/la:mozda je izabrao samo Vrazalica na desnom krilu a sve 4 srednja beka su ostala (da jedan od njih kao napr karacic pokusa da koji minut odigra na desnom beku?)... jednostavno moramo jos vise da trazimo igrace naseg porijekla po ligama iz regiona i ostatka evrope. pola igraca u hr ili srb ligi imaju neku rodbinsku vezu sa BiH, znaci Suman je fino krenuo (Vegar, Nujic, Marjanac, uskoro Milosevic) ali treba nastaviti. Jednostavno obogatiti kadar sa jos nadjenih igraca i po kojem iz juniorske/kadetske reprezentacije.
Naravno, uzeti sve što se može uzeti apsolutno se slažem. Treba Hrvatskoj uzeti Jakova Vrankovića koji igra u Dinamo Bukureštu desni bek bombarder 1993 godište i ne sjećam se da ga je Babić zvao u A tim. Nama fali bekova, treba ciljati na bekove.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 01 nov 2016, 19:11

sve moguce treba uzimati i nama svi uzimaju!

Behaja15
Kontakt:

Post Postao/la Behaja15 » 02 nov 2016, 12:07

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odarabao je 16 igrača za večerašnji ogleda sa Španijom.

Podsjećamom, ovo će biti debi našeg novog selektora, koji je funkciju preuzeo 20. augusta.

Tako se Šuman odlučio za sljedeć igrače: B. Burić, Grahovac, Ovčina, Nuić, Prce, Terzić, Vegar, Tarabochia, Karačić, Perić, Panić, Vražalić, Jarak, Vranješ, Toromanović i S. Burić.

Meč s tribina će posmatrati Deni Đozić i Saša Marjanac.

I selektor Španije Jordi Ribera odabrao je 16 igrača, a na spisku su: Corales, Perez de Vargas, Aguinagalde, Canellas, Dujshebaev, Entrrerios, Figueras, Goni Leoz, Gurbindo, Molina, Morros, Rivera, Migallon, Sarmiento, Sola i Tomas.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 nov 2016, 12:11

bas me interesuje kako ce ovo izgledat, cisto zbog ozbiljnosti selektora
rezultat manje-vise, sigurno ga ne ocekujem protiv Spanije, al navijacki se nadam, naravno

nadam se da ce ih naucit da trce kontru i igraju s igracem vise, ako je to uopste moguce

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 nov 2016, 12:41

Otprilike to je ono sto smo koristili u proslim kvalifikacijama , stim da izgledamo ozbiljnije na krilima sa Vrazalicem , Nuicem i Jarkom... plus napokon imamo lijevog beka pored Prcea koji zna zabiti gol (Vegar)...

Veliki dobitak je i povratak Grahovca , po meni nas najbolji golman ...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 nov 2016, 13:28

no rules je napisao/la:Otprilike to je ono sto smo koristili u proslim kvalifikacijama , stim da izgledamo ozbiljnije na krilima sa Vrazalicem , Nuicem i Jarkom... plus napokon imamo lijevog beka pored Prcea koji zna zabiti gol (Vegar)...

Veliki dobitak je i povratak Grahovca , po meni nas najbolji golman ...
Bas tako pojacana krila, lijevi bek, pivot i golman.
Ne moram vise gledati Ovcinu kako 60 minuta glumi budalu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 02 nov 2016, 13:47

Da nam je istrčat kontru.
I to da neko trči. Zulfić se k'o maneken prošeta.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 02 nov 2016, 13:48

Sviđa mi se ovaj izbor igrača, vjerujem da je sada tu više širine nego prije. Dodao bih još i Lončara ali sigurno da će biti mjesta i za njega jer je veoma mlad.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 nov 2016, 14:15

HDI je napisao/la:Da nam je istrčat kontru.
I to da neko trči. Zulfić se k'o maneken prošeta.
Da to cemo vidjeti veceras da li su kroz par treninga u repci naucili da trce kontre.
Ako to Bilal uspostavi, kao i akcije za krila, samim tim ce i bekovi i pivot imati vise prostora.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 nov 2016, 14:32

Ne treba previse ocekivati , nema neki veliki promjena uglavnom su to igraci koji su i bili tu posljednji 3-4 godine novi su ovi iz nexa . nema Suman carobni stapic da oni sad nesto pocnu letiti po terenu, odigrati sto bolje da se ne obrukamo dobiti Austriju kuci i to je ok za pocetak.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 nov 2016, 14:56

Deficitarni smo na desnom beku, samo Panic pokriva tu poziciju. Vjerovatno ce igrati ili sa dva srednja beka, ili ce neki desnjak odigrati neke minute tu kad se Marko bude odmarao. Ne vjerujem da ce nekog od krila stavljati tu. Ne znam ko bi onda Panica mogao mijenjati u odbrani, jer cisto sumnjam da ce ga u punom kapacitetu koristiti i gore i dole, a nema zamjene za njega. Isto sam ocekovao da ce mozda Marjanac dobiti priliku ispred Perica ili Karacica, ali posto su imali vrlo malo vremena da se uigraju i ovo mi je nekako logican potez, jer je srednjaku najvise bitna ta hemija i razumijevanje s ostatkom ekipe.
Ja bih bio zadovoljan sa porazom manjim od pet golova razlike, ali se nadam i iznenadjenju. Naprijed BiH! :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 nov 2016, 15:22

kobe24 je napisao/la:Deficitarni smo na desnom beku, samo Panic pokriva tu poziciju. Vjerovatno ce igrati ili sa dva srednja beka, ili ce neki desnjak odigrati neke minute tu kad se Marko bude odmarao. Ne vjerujem da ce nekog od krila stavljati tu. Ne znam ko bi onda Panica mogao mijenjati u odbrani, jer cisto sumnjam da ce ga u punom kapacitetu koristiti i gore i dole, a nema zamjene za njega. Isto sam ocekovao da ce mozda Marjanac dobiti priliku ispred Perica ili Karacica, ali posto su imali vrlo malo vremena da se uigraju i ovo mi je nekako logican potez, jer je srednjaku najvise bitna ta hemija i razumijevanje s ostatkom ekipe.
Ja bih bio zadovoljan sa porazom manjim od pet golova razlike, ali se nadam i iznenadjenju. Naprijed BiH! :bih:
Mozda ce Vrazalic igrait beka kada Panic odmara.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 02 nov 2016, 15:27

Je li ima gdje prenos ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

ovisnik
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la ovisnik » 02 nov 2016, 15:28

Vražalić će sigurno igrati i desnog beka jer panic ne može igrati u oba pravca,možda se pokuša i sa vegarom kao desnim,uglavnom to nam je hendikep i šteta da bili nije uspio naći rješenje za desnog beka,
odnosno da nije proširio krug kandidata kako je to uradio na drugim pozicijama.Nadam se iskoraku u pristupu i bar malo bržem protoku lopte i otvaranju kontri i polukontri,kod marke se cijelo vrijeme igralo na postavljeni napad,valjda će bili uspjeti ubrzati igru.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 nov 2016, 15:29

bordobijeli je napisao/la:Ne treba previse ocekivati , nema neki veliki promjena uglavnom su to igraci koji su i bili tu posljednji 3-4 godine novi su ovi iz nexa . nema Suman carobni stapic da oni sad nesto pocnu letiti po terenu, odigrati sto bolje da se ne obrukamo dobiti Austriju kuci i to je ok za pocetak.
Sigurno... ja sam se vec pripremio za poraz od 15-16 razlike , sve ispod cu biti zadovoljan , al ipak se nadam da ce borbenom igrom solidnom razlikom izgubiti...

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 02 nov 2016, 16:06

Nije valjda da cemo morat, prenos gledati preko interneta. Koliko vidim nema TV prenosa.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 nov 2016, 16:07

Esport je napisao/la:Nije valjda da cemo morat, prenos gledati preko interneta. Koliko vidim nema TV prenosa.
Face tv prenosi.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.