Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
mozda je izabrao samo Vrazalica na desnom krilu a sve 4 srednja beka su ostala (da jedan od njih kao napr karacic pokusa da koji minut odigra na desnom beku?)... jednostavno moramo jos vise da trazimo igrace naseg porijekla po ligama iz regiona i ostatka evrope. pola igraca u hr ili srb ligi imaju neku rodbinsku vezu sa BiH, znaci Suman je fino krenuo (Vegar, Nujic, Marjanac, uskoro Milosevic) ali treba nastaviti. Jednostavno obogatiti kadar sa jos nadjenih igraca i po kojem iz juniorske/kadetske reprezentacije.
Koliko sam čuo otišla su dva desna krila.
U januaru će vratiti i Zulfića.
U januaru će vratiti i Zulfića.
Zadnja izmjena: HDI, dana/u 01 nov 2016, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
sta je sa adamom savicem, jeli on u planovima selektora?
i da, ko je sve bio na onom okupljanju mladih? zna li se makar ijedno ime?
hvala
i da, ko je sve bio na onom okupljanju mladih? zna li se makar ijedno ime?
hvala
-
- Kontakt:
Naravno, uzeti sve što se može uzeti apsolutno se slažem. Treba Hrvatskoj uzeti Jakova Vrankovića koji igra u Dinamo Bukureštu desni bek bombarder 1993 godište i ne sjećam se da ga je Babić zvao u A tim. Nama fali bekova, treba ciljati na bekove.edinjo-bih je napisao/la:mozda je izabrao samo Vrazalica na desnom krilu a sve 4 srednja beka su ostala (da jedan od njih kao napr karacic pokusa da koji minut odigra na desnom beku?)... jednostavno moramo jos vise da trazimo igrace naseg porijekla po ligama iz regiona i ostatka evrope. pola igraca u hr ili srb ligi imaju neku rodbinsku vezu sa BiH, znaci Suman je fino krenuo (Vegar, Nujic, Marjanac, uskoro Milosevic) ali treba nastaviti. Jednostavno obogatiti kadar sa jos nadjenih igraca i po kojem iz juniorske/kadetske reprezentacije.
-
- Kontakt:
sve moguce treba uzimati i nama svi uzimaju!
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odarabao je 16 igrača za večerašnji ogleda sa Španijom.
Podsjećamom, ovo će biti debi našeg novog selektora, koji je funkciju preuzeo 20. augusta.
Tako se Šuman odlučio za sljedeć igrače: B. Burić, Grahovac, Ovčina, Nuić, Prce, Terzić, Vegar, Tarabochia, Karačić, Perić, Panić, Vražalić, Jarak, Vranješ, Toromanović i S. Burić.
Meč s tribina će posmatrati Deni Đozić i Saša Marjanac.
I selektor Španije Jordi Ribera odabrao je 16 igrača, a na spisku su: Corales, Perez de Vargas, Aguinagalde, Canellas, Dujshebaev, Entrrerios, Figueras, Goni Leoz, Gurbindo, Molina, Morros, Rivera, Migallon, Sarmiento, Sola i Tomas.
Podsjećamom, ovo će biti debi našeg novog selektora, koji je funkciju preuzeo 20. augusta.
Tako se Šuman odlučio za sljedeć igrače: B. Burić, Grahovac, Ovčina, Nuić, Prce, Terzić, Vegar, Tarabochia, Karačić, Perić, Panić, Vražalić, Jarak, Vranješ, Toromanović i S. Burić.
Meč s tribina će posmatrati Deni Đozić i Saša Marjanac.
I selektor Španije Jordi Ribera odabrao je 16 igrača, a na spisku su: Corales, Perez de Vargas, Aguinagalde, Canellas, Dujshebaev, Entrrerios, Figueras, Goni Leoz, Gurbindo, Molina, Morros, Rivera, Migallon, Sarmiento, Sola i Tomas.
bas me interesuje kako ce ovo izgledat, cisto zbog ozbiljnosti selektora
rezultat manje-vise, sigurno ga ne ocekujem protiv Spanije, al navijacki se nadam, naravno
nadam se da ce ih naucit da trce kontru i igraju s igracem vise, ako je to uopste moguce
rezultat manje-vise, sigurno ga ne ocekujem protiv Spanije, al navijacki se nadam, naravno
nadam se da ce ih naucit da trce kontru i igraju s igracem vise, ako je to uopste moguce
Otprilike to je ono sto smo koristili u proslim kvalifikacijama , stim da izgledamo ozbiljnije na krilima sa Vrazalicem , Nuicem i Jarkom... plus napokon imamo lijevog beka pored Prcea koji zna zabiti gol (Vegar)...
Veliki dobitak je i povratak Grahovca , po meni nas najbolji golman ...
Bas tako pojacana krila, lijevi bek, pivot i golman.no rules je napisao/la:Otprilike to je ono sto smo koristili u proslim kvalifikacijama , stim da izgledamo ozbiljnije na krilima sa Vrazalicem , Nuicem i Jarkom... plus napokon imamo lijevog beka pored Prcea koji zna zabiti gol (Vegar)...
Ne moram vise gledati Ovcinu kako 60 minuta glumi budalu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Da nam je istrčat kontru.
I to da neko trči. Zulfić se k'o maneken prošeta.
Sviđa mi se ovaj izbor igrača, vjerujem da je sada tu više širine nego prije. Dodao bih još i Lončara ali sigurno da će biti mjesta i za njega jer je veoma mlad.
Da to cemo vidjeti veceras da li su kroz par treninga u repci naucili da trce kontre.HDI je napisao/la:Da nam je istrčat kontru.
Ako to Bilal uspostavi, kao i akcije za krila, samim tim ce i bekovi i pivot imati vise prostora.
-
- Kontakt:
Ne treba previse ocekivati , nema neki veliki promjena uglavnom su to igraci koji su i bili tu posljednji 3-4 godine novi su ovi iz nexa . nema Suman carobni stapic da oni sad nesto pocnu letiti po terenu, odigrati sto bolje da se ne obrukamo dobiti Austriju kuci i to je ok za pocetak.
Deficitarni smo na desnom beku, samo Panic pokriva tu poziciju. Vjerovatno ce igrati ili sa dva srednja beka, ili ce neki desnjak odigrati neke minute tu kad se Marko bude odmarao. Ne vjerujem da ce nekog od krila stavljati tu. Ne znam ko bi onda Panica mogao mijenjati u odbrani, jer cisto sumnjam da ce ga u punom kapacitetu koristiti i gore i dole, a nema zamjene za njega. Isto sam ocekovao da ce mozda Marjanac dobiti priliku ispred Perica ili Karacica, ali posto su imali vrlo malo vremena da se uigraju i ovo mi je nekako logican potez, jer je srednjaku najvise bitna ta hemija i razumijevanje s ostatkom ekipe.
Ja bih bio zadovoljan sa porazom manjim od pet golova razlike, ali se nadam i iznenadjenju. Naprijed BiH!
Ja bih bio zadovoljan sa porazom manjim od pet golova razlike, ali se nadam i iznenadjenju. Naprijed BiH!

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Mozda ce Vrazalic igrait beka kada Panic odmara.kobe24 je napisao/la:Deficitarni smo na desnom beku, samo Panic pokriva tu poziciju. Vjerovatno ce igrati ili sa dva srednja beka, ili ce neki desnjak odigrati neke minute tu kad se Marko bude odmarao. Ne vjerujem da ce nekog od krila stavljati tu. Ne znam ko bi onda Panica mogao mijenjati u odbrani, jer cisto sumnjam da ce ga u punom kapacitetu koristiti i gore i dole, a nema zamjene za njega. Isto sam ocekovao da ce mozda Marjanac dobiti priliku ispred Perica ili Karacica, ali posto su imali vrlo malo vremena da se uigraju i ovo mi je nekako logican potez, jer je srednjaku najvise bitna ta hemija i razumijevanje s ostatkom ekipe.
Je li ima gdje prenos ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH
Vražalić će sigurno igrati i desnog beka jer panic ne može igrati u oba pravca,možda se pokuša i sa vegarom kao desnim,uglavnom to nam je hendikep i šteta da bili nije uspio naći rješenje za desnog beka,
odnosno da nije proširio krug kandidata kako je to uradio na drugim pozicijama.Nadam se iskoraku u pristupu i bar malo bržem protoku lopte i otvaranju kontri i polukontri,kod marke se cijelo vrijeme igralo na postavljeni napad,valjda će bili uspjeti ubrzati igru.
odnosno da nije proširio krug kandidata kako je to uradio na drugim pozicijama.Nadam se iskoraku u pristupu i bar malo bržem protoku lopte i otvaranju kontri i polukontri,kod marke se cijelo vrijeme igralo na postavljeni napad,valjda će bili uspjeti ubrzati igru.
Sigurno... ja sam se vec pripremio za poraz od 15-16 razlike , sve ispod cu biti zadovoljan , al ipak se nadam da ce borbenom igrom solidnom razlikom izgubiti...bordobijeli je napisao/la:Ne treba previse ocekivati , nema neki veliki promjena uglavnom su to igraci koji su i bili tu posljednji 3-4 godine novi su ovi iz nexa . nema Suman carobni stapic da oni sad nesto pocnu letiti po terenu, odigrati sto bolje da se ne obrukamo dobiti Austriju kuci i to je ok za pocetak.
Nije valjda da cemo morat, prenos gledati preko interneta. Koliko vidim nema TV prenosa.
Face tv prenosi.Esport je napisao/la:Nije valjda da cemo morat, prenos gledati preko interneta. Koliko vidim nema TV prenosa.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.