Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2014, 14:50

Sad kontam kako su igraci poput Mahira Hadziresica dosli do medijske paznje. :lol:

U njegovom slucaju sve superlative su koristene, veliki igrac rezervnog tima Mlade Boleslav, koji je sa 19 godina uspio sjediti na klupi A-Tima Mlade Boleslav u kup utakmici, velika perspektiva :roll: :lol:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 19 jan 2014, 15:02, ukupno mijenjano 2 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jan 2014, 14:50

Principatus je napisao/la:Hebem ti misa, za minutu si bio brzi od mene. :lol:
Priznaj da si ti slao ovaj mail. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 19 jan 2014, 14:56

U vezi ovih narucenih clanaka,pa to i ptice na grani znaju.Skoro da i ne postoji novinar koji nece prihvatit objaviti naruceni clanak,tako to kod nas ide.Ima jos jedan fenomen,neki mediji pripremaju teren za poziv nekim igracima za koje im selektor kaze a koji nikako ne zasluzuju poziv,to nije uzimanje mita ali je isto tako neka vrsta usluge za kasniju selektorovu protuuslugu,davanje intervjua,mjesto u avionima i bazama reprezentacije itd.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jan 2014, 15:17

Svaka cast za uposlene SportSport-a sto ne idu na niske grane, da reklamiraju tatine sinove i kvazi talente.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 jan 2014, 15:59

Cartman je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Hebem ti misa, za minutu si bio brzi od mene. :lol:
Priznaj da si ti slao ovaj mail. :D
Pravim djecu gdje stignem, pa moram ih negdje skrasiti, da ne ostanu bez alata i zanata. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 19 jan 2014, 16:14

robijas_Ri je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Prcić je tu, naravno.
Bas gledam malo i Sochoux je katastrofa samo nabijaju,Prcic bi ko nesto dodavao se al slabo se otkrivaju suigraci, tko moze nek stavi klađenje uzivo 0:2 za Montepelier :D
Uplaceno pogođeno, ako kome treba savjeta oko klađenja :lol:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 jan 2014, 21:12

Principatus je napisao/la:
calcio je napisao/la:Sto bih volio da Tino Susic uskoro potpise za neki klub iz Serie A ili Bundeslige samo da vidim kako pojedini preko noci mjenjaju misljenje za 180 stepeni :mrgreen:
Kao sto ti promjeni za Kolasinca? :D

Nego i ja bi volio i to iskreno. Bez sale ili da lazem. Da zavrsi u najacim klubovima svijeta. Sto da ne, ako ce pojacati repku. Ali prije da cemo se izmuciti sa njegovim procesom prodavanja preko repke. Kao i sa drugim igracima sa kojima je to pokusato, no nazalost nije uspjelo, pa sad griju klupe ili igraju i dalje u HNLu. Za ostale igrace vrijedi: Zaraditi sebi poziv u reprezentaciju, preko utakmica u jakim klubovima ili u ligama kao sto su BL, PL. Za Tinceka cemo drugacije: Amidza ce pokusati da ga na silu progura, gdje ga scouti ne vidjese.

Koja sreca, pa imamo dovoljno onih koji su sve sa svojim trudom i znojem uspjeli, a ne zato sto su babini sinovi. Njima nije trebala reprezentacija da se prodaju, nego sjajni rezultati u jakim ligama medju jakom konkurencijom. Momci kao sto je Kolasinac, koga si ti Calcio proglasavao nedovoljnim za A repku, a Tino je izgleda dovoljno jak. Pa i drugi momci koji cine okosnicu nase reprezentacije su sa svojim trudom i talentom tu gdje jesu. I gle cuda, ove sto su ih "nazor" gurali, nikad nista od njih. I neko kaze da nema pravde na svijetu. Samo dosta tup covjek moze aplaudirati korupciji. Tako ce i sa Tincekom, ali daj boze cuda da mutira u reprezentaciji, pa zavrsi u MU, Bayernu ili Barceloni (pa ga amidza moze mirno pratiti), bit ce mi drago i to iskreno od srca.
Ne tvrdim ja da je Tino zasluzio poziv ili nesto slicno (slabo sam ga pratio) nego da ga treba posmatrati kao i ostale potencijalne reprezentativce. A ne otpisivati unaprijed zbog prezimena kao sto neki rade. Njemu je 21 godina, talentovan je, zna igrati lopte, znaci treba ga pratiti. Sto se tice Kolasinca, ne znam, ne sjecam se ali moguce da sam nekad kontrirao. Znas ono kada neko pretjeruje u jednom pravcu moras malo kontrirati na drugu stranu da bi usmjerio diskusiju na pravi put koji je cesto negdje na sredini. :) Znaci treba gledati kontekst kada je nesto receno.Znam da ces sad krenuti u potragu za starim citatima, hajde sretno. Ali budi posten pa izvadi i citate kada sam ga hvalio a takvih je sigurno najvise. 8-)
Od kako je Seo dao do znanja da ne folira i da stvarno zeli igrati za BiH kod mene nije bilo sumnje da on treba biti pozvan. Koliko smo se puta opekli, nahvalili nekoga i dizali ih u nebesa pa nam ga onda oni momacki suknuli. Zato se ja nikad vise ne uzbudjujem nad nekim igracima za koje se ne zna za koga zele igrati. Evo ovaj Arsanagic, sigurno je dobar igrac i dobro bi nam dosao ali sta ako nas sutra odbije, kako ce se osjecati svi oni koji su ga nahvalili. Ja nisam jedan od njih, cekam da se momak izjasni pa cemo onda viditi. :D

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jan 2014, 21:50

Sto se tiče Arslanagića, s njegove strane nema problema, rekao je da bi igrao za nas, ali problem je s druge strane, Safet i co., ne zove ga niko. :)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jan 2014, 22:04

Sheyi je napisao/la:Sto se tiče Arslanagića, s njegove strane nema problema, rekao je da bi igrao za nas, ali problem je s druge strane, Safet i co., ne zove ga niko. :)
Da nije obrnuto @Sheykane.Safet bez co vec razgovarao sa ocem,posto su ionako u rodbinskoj vezi(u slucaju da lose odigra,desava se Tino situacija)ali ovi jos vagaju.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jan 2014, 22:10

Dino kuca na vrata A-tima Belgije, a ja nikad nisam vidio u medijima da je on izjavio da bi igrao za BiH, niti da je neki kontakt ostvaren sa njime.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2014, 22:12

Od svoje 15. godine nastupam za omladinske reprezentacije Belgije, sa kojom sam bio učesnik europskih i svjetskih prvenstava. Ipak, cijelo vrijeme čekam poziv iz Bosne i Hercegovine. Ali, do njega još uvijek nije došlo. Međutim, moja je želja poznata, želim igrati za Bosnu i Hercegovinu jer tu zemlju volim, a time bih učinio porodicu ponosnijom, jer su moji roditelji ranije živjeli u BiH, dodao je u razgovoru za „Avazov Sport“, mladi defanzivac, Dino Arslanagić.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 19 jan 2014, 22:15

Goalgetter je napisao/la:Od svoje 15. godine nastupam za omladinske reprezentacije Belgije, sa kojom sam bio učesnik europskih i svjetskih prvenstava. Ipak, cijelo vrijeme čekam poziv iz Bosne i Hercegovine. Ali, do njega još uvijek nije došlo. Međutim, moja je želja poznata, želim igrati za Bosnu i Hercegovinu jer tu zemlju volim, a time bih učinio porodicu ponosnijom, jer su moji roditelji ranije živjeli u BiH, dodao je u razgovoru za „Avazov Sport“, mladi defanzivac, Dino Arslanagić.
Bili su u nekom kontaktu Arslan i Susić ,vidjet će mo šta će Susić odlučiti , znam samo da je za prvi razgovor Susić rekao da ne može dobiti poziv dok ne bude standardni igrač ....sad je standardan i u dobroj je formi ;)
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jan 2014, 22:16

Super, barem ja to nisam ranije nigdje vidio.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2014, 22:17

I meni se cini da je Susic rekao tek kad bude standardan, da ce racunati na njega. Isto tako citao sam nedavno, kad je Pape rekao da je Arslanagicu rekao da zna sta mu je ciniti, i da je na njemu sada.

I ja sam prije bio protiv poziva, ali momak je prvotimac najboljeg tima u Belgijskoj ligi, jos ga pogurati nastupom na SP, bilo bi fantasticno za njega.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 19 jan 2014, 22:19

Goalgetter je napisao/la:I meni se cini da je Susic rekao tek kad bude standardan, da ce racunati na njega.

I ja sam prije bio protiv poziva, ali momak je prvotimac najboljeg tima u Belgijskoj ligi, jos ga pogurati nastupom na SP, bilo bi fantasticno za njega.
Potreban nam je štoper,sad nema Ogija a neki dan sam gledao Zukanovića u kupu Belgije ,loš nastup totalno , a Arslan je pravo dobar ,prvi su na tabeli što sve govori ,pod hitno mu treba poziv odma u sljedećoj prijateljskoj ..
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jan 2014, 22:20

harishp je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Sto se tiče Arslanagića, s njegove strane nema problema, rekao je da bi igrao za nas, ali problem je s druge strane, Safet i co., ne zove ga niko. :)
Da nije obrnuto @Sheykane.Safet bez co vec razgovarao sa ocem,posto su ionako u rodbinskoj vezi(u slucaju da lose odigra,desava se Tino situacija)ali ovi jos vagaju.
Ma provjerena, mali će se rado odazvati pozivu, čim do istog dođe. Sad je do Safeta, da li želi standardnog igrača najbolje belgijske ekipe.
Zadnja izmjena: Sheyi, dana/u 19 jan 2014, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2014, 22:25

Coach22 je napisao/la: Potreban nam je štoper,sad nema Ogija a neki dan sam gledao Zukanovića u kupu Belgije ,loš nastup totalno , a Arslan je pravo dobar ,prvi su na tabeli što sve govori ,pod hitno mu treba poziv odma u sljedećoj prijateljskoj ..
Upravo tako. Da su Ogi i Zukan u formi, ne bi bilo potrebe, ali posto sada prakticno imamo samo Spahica i Bicakcica, kao ozbiljne opcije, treba reagovati. Pandza je isto jos zelen, kao i Sunjic, treba pokusati sa Arslanagicem. Zukanovic je sebi upropastio status u Gentu, a i kao sto kazes, los je bio dok je igrao, a za Ogija je sve poznato.

Samo sto je jos poprilicno nejasno je li bilo razgovora na relaciji NFSBiH-Arslanagic-Susic, hoce li momak za nas igrati, i slicno. Bilo bi dobro napraviti intervju sa njim i razjasniti neke stvari.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jan 2014, 22:27

Sheyi je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Ma provjerena, mali će se rado odazvati pozivu, čim do istog dođe. Sad je na do Safeta, da li želi standardnog igrača najbolje belgijske ekipe.
Promjena drzavljanstva sportskog zna uzeti mjeseci i mjeseci.A ovaj jos to nije ni predao za pocetak tog procesa.
Niko se ne moze pozvati,prije nego se papirologija rijesi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 jan 2014, 22:32

A sto je najgore sve se to nabije na nos selektoru, a niko od tih sto trebaju da sređuju papire to ne rade cekaju nesto.

Pricu oko garancija zaboravite, nikome se ne moze garantovati prvih 11. i slicne stvari, svako neka zasluzi. Eto za pocetak budi konkretan i zavrsi papire pokazi volju da uopste zelis da igras za nacionalni tim.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 19 jan 2014, 23:28

Elegant je napisao/la:A sto je najgore sve se to nabije na nos selektoru, a niko od tih sto trebaju da sređuju papire to ne rade cekaju nesto.

Pricu oko garancija zaboravite, nikome se ne moze garantovati prvih 11. i slicne stvari, svako neka zasluzi. Eto za pocetak budi konkretan i zavrsi papire pokazi volju da uopste zelis da igras za nacionalni tim.
Koji su kriteriji da zasluzis poziv?

Da li bi ti sredjivao papire bez ikakve naznake da bi mogao dobiti poziv?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Atlanta, Beduin, Hansestadt, LeCoq, Leotar, meecko, Mostarska, Sheyi, TefalTava, zaostrog i 75 gostiju.